Krstarenje kanjonom Drine: Perućac - Višegrad - Perućac - Termini na upit za zatvorene grupe (firme, sindikate...)

CENA: na upit / SPECIJALNA PONUDA: 0

UPIT / REZERVACIJA

Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada.

Krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada

Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, proći ćemo kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja...

Obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed-paše Sokolovića, slobodno vreme

Na desnoj, a delom i levoj obali Drine, s obe strane Rzava, koji se tu uliva u Drinu, na istoku Bosne i Hercegovine, prostire se grad Višegrad. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu Na Drini ćuprija opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.

Krstarenje kanjonom Drine od Višegrada do Perućca, kraj programa

Plovidba kroz rečni tok koji krivuda i prolazi kroz useke, uživanje u zelenoj boji koja odmara oči i unosi iskonski mir u dušu posmatrača. Završetak puta kod hidrocentrale, koja je uzrok nastajanja akumulacionog jezera Perućac. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte.

PROGRAM PUTOVANJA:

PERUĆAC – VIŠEGRAD – BEOGRAD
Dolazak na jezero Perućac ukrcavanje na brod  u 8.30h. Od 09.00h nezaboravna plovidba kanjonom Drine od Perućca (SRB) do Višegrada (BiH) u trajanju od 3,5h. Dužina plovnog puta je oko 52 km, a skoro polovina je kanjon sa raznolikom florom i faunom. Ovaj netaknuti biser prirode se može doživeti samo sa palube broda. Po pristajanju u Višegrad, sledi obilazak Andrićgrada (Kamengrad) Emira Kusturice i starog mosta  Mehmed-paše Sokolovića,. Slobodno vreme za individualne obilaske i ručak.  Povratak brodom do Perućca oko 18.30h.  Kraj usluge.

CENA 2500 din  OBUHVATA:
Plovidbu brodom „Grizzly“ Perućac - Višegrad - Perućac
Popust za decu do 10 god. 1250 din 
Karta u jednom pravcu 1900 din

 

  • Odrasli državljani Republike Srbije mogu ploviti sa važećom ličnom kartom ili pasošem. Deca moraju posedovati pasoš za prelazak granice bez obzira da li putuju u pratnji roditelja ili ne i dodatno saglasnost roditelja ukoliko ne putuju sa oba roditelja.
  • Rok za dostavljanje ličnih podataka je dva dana pred polazak, a rezervacje se primaju ranije za celu sezonu. Potrebni podaci su: ime i prezime, datum rođenja i broj važeće lične karte ili pasoša.
  • Prevoz kućnih ljubimaca nije dozvoljen.
  • Zbog uslova plovidbe predviđeno vreme dolazaka može varirati do 30 minuta.
  • U skladu sa Zakonom o turizmu („Sl. glasnik RS“, br. 17/2019) za izlet nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
  • U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova agencija zadržava pravo otkaza izleta najkasnije 2 dana pre početka putovanja.
  • Minimum za realizaciju programa 50 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza izleta najkasnije 2 dana pre dana realizacije.

TRAVEL KLUB  NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE USLOVI REZERVACIJE  ČiČA GLISA DOO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA