KRSTARENJE KVARNEROM 2024 - 17-24 avgust/ 24-31 avgust /31 avgust - 7 septembar / 7 NOĆENJA/ 8 DANA / PREMIUM SUPERIOR/ (OPATIJA, KRK, RAB, ZADAR, MOLAT, OLIB, ILOVIK, MALI LOŠINJ, CRES)

CENA: od 1250 eur / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA

Kvarnerski zaliv čuva ostrva jedinstvene lepote i različitosti. Krenite na putovanje otkrića i provedite osam nezaboravnih dana krstareći severnim Jadranskim morem od jednog do drugog ostrva. Uživajte u ukusnoj kuhinji, prelepim prizorima, uronite u najčistiju morsku vodu i pustite da spokoj ispuni vašu dušu i izoštri vaša čula. Svaki dan ćete imati dovoljno slobodnog vremena da istražite novo ostrvo, otkrijete antičke crkve i različite istorijske spomenike i osetite autentični način života na malom ostrvu.

OPATIJA

Opatija je jedno od najlepših i najpopularnijih mesta na hrvatskom primorju, poznato po dugačkom šetalištu pored mora, savršeno uređenim parkovima, mnogobrojnim spomenicima, zanimljivoj istoriji, luksuznim hotelima i slavnim gostima. Ukratko, Opatija je jedno malo mondensko odmaralište koje podseća na letovališta na Francuskoj rivijeri. Priča o Opatiji počinje davne 1844. godine, kada je u ovom nekadašnjem ribarskom mestu riječki patricij Iginio Scarpa podigao vilu Angiolinu, nazvanu po njegovog pokojnoj supruzi. Nakon izgradnje ovog raskošnog letnjikovca, u Opatiju su počeli da dolaze aristokrate i drugi imućni gosti, uključujući i austrijsku caricu Mariju Anu. Ubrzo se pročula reč o lepotama Opatije, o njenoj blagoj klimi, netaknutoj prirodi i toplom moru — i tako je Opatija postala čuvena kao kolevka hrvatskog turizma.

KRK

Ostrvo Krk - Najveće ostrvo u Hrvatskoj, smešteno u Kvarnerskom zalivu, koje je od 1980. godine Krčkim mostom povezano s kopnom. Danas Krk nudi sliku turističke raznovrsnosti. Priroda s tipičnim mediteranskim krajolikom, uske uličice koje vode do nekog od mnogih spomenika kulture i slikovite šljunkovite plaže daju Krku izgled koji baštini vekovima.

RAB

Ostrvo Rab je smešteno u Kvarnerskom zalivu između ostrva Krka na severozapadu i Paga na jugoistoku. Na ostrvu je nekoliko manjih mesta, koja su uglavnom smeštena na njegovoj južnoj strani, jer je taj deo veoma prijatne klime, te se upravo tu nalazi možda najlepša šuma crnike na Mediteranu. Rab se ubraja u najsunčanije delove Evrope.

ZADAR

Vekovima glavni grad Dalmacije, a danas centar regije, Zadar se može pohvaliti bogatom spomeničkom baštinom svetskog značaja koja je i danas vidljiva na svakom koraku: Rimski forum iz 1. veka, Crkva sv. Donata iz 9. veka - zaštitni znak grada, Crkva sv. Krševana iz 12. veka i Zvonik sv. Marije iz 1105. godine, Katedrala sv. Anastazije iz 13. veka, Narodni trg s Gradskom ložom i stražom iz 16. veka, te moćni bedemi s reprezentativnim Lučkim i Kopnenim vratima iz 16. veka, zatim Trg 3 bunara i Trg 5 bunara, te mnogobrojne palate, vile i ostala spomenička baština. Grad Zadar nije poznat samo po kulturno-istorijskim spomenicima koji ga krase, već i po uvek punoj i dobro snabdevenoj pijaci i ribarnici koje se nalaze u starom delu grada. Svoju atraktivnost duguje i prirodnom položaju u samom središtu Jadranske obale okružen s 4 Nacionalna parka: Plitvičkim jezerima, planinskim parkom Paklenica, jedinstvenim slapovima reke Krke, te nizom prekrasnih otoka Kornata.

MOLAT

Ostrvo Molat nalazi se u zadarskom arhipelagu, 28 km udaljenosti od Zadra. Ovo ostrvo sa manje od 200 stanovnika izvrsno je mesto za one koji žele odmor provesti u mirnom okruženju. Ostrvo površine od oko 23 km2 dugačak je 9 km i širok do 3 km, a na ostrvu se nalaze 3 naselja, Molat, Brgulje i Zapuntel, Molat se nalazi na južnom delu, Brgulje u središtu i Zapuntel na severnom delu ostrva. Sva 3 naselja imaju luke. Seeverni vrh ostrva samo je nekih 100 metara udaljen od ostrva Ist.

OLIB

Olib je ostrvo u zadarskom arhipelagu koji se nalazi zapadno od Zadra i okružen je lepim malim ostrvima koji skrivaju brojne uvale i pružaju siguran zaklon po svim vetrovima. Na jako malom području nalaze se biseri koje je šteta ne posjetiti, bilo u dnevnom izletu ili kao ‘pit-stop’ na plovidbi. Olib je pravi izbor za ljubitelje prirode koji  žele odmoriti od bučne svakodnevice i uživati u kristalno čistom moru i suncu.

ILOVIK

Najjužnije naseljeno ostrvo lošinjskog arhipelaga, sa istoimenim ribarskim selom, gde danas živi oko 170 stanovnika. Prvi hrvatski doseljenici na ostrvo su došli krajem 18. veka iz Velog Lošinja, a od tada se razvija današnji grad ILOVIK. Meštani Ilovike se bave vinogradarstvom i povrtarstvom, što im omogućava da imaju veliki broj bunara koji snabdevaju ovu zemlju vodom, kao i ribolovom, ovčarstvom i turizmom. Lokacija Ilovika je veoma lepa, nalazi se u maloj uvali, zaštićenoj sa severa nenaseljenim ostrvcem Sv. Petra gde se nalazi groblje meštana Ilovika. Obala je lako dostupna sa svih strana, sa mnogo pitomih uvala. Najveća uvala sa peščanom plažom je Paržine na jugoistočnoj strani ostrva.

MALI LOŠINJ

Lošinjski arhipelag, skup više ostrva, spada u oblast Kvarner, u severnom Jadranu, između Dalmacije i Istre. Severna strana ostrva okrenuta je ka obali, planinskim vencima i Velebitu, ostrvima Rab i Pag. Južna strana ostrva je praktično “otvorenija” i okrenuta ka Italiji. Razlika je u vetrovima, temperaturi mora, jačini talasa. Ostrvo Lošinj i grad Mali Lošinj su pre više od sto godina proglašeni za klimatsko lečilište, praktično su banja na moru. Vazduh je izuzetan, a u kombinaciji sa mirisom mora i borove šume stvarno je nešto potpuno drugačije.

CRES

DAN 1:OPATIJA - KRK

Polazak u 13h. Ručkom na brodu. Prva stanica za kupanje da se osvežite se i uživate u kristalno čistoj morskoj vodi. Krk ima raznolika sela raznih veličina, zadivljujuća šetališta, stene sa sićušnim malim ostrvima i stotine skrivenih uvala i plaža. Na rivijeri grada Krka popijte piće u nekom od mnogih barova, ili izaberite restoran za ukusnu večeru. Noćenje u Krku.

DAN 2: KRK - RAB

Nakon doručka nastavljamo krstarenje prema Rabu, poznatom kao „ostrvo ljubavi“. Po dolasku, obilazak grada sa vodičem (uključen u Premium Superior & Premium paket) kako biste videli impozantne kamene zidove i romaničke crkvene kule, crkve, palate, kamene ulice i drevne fasade. Mnoge ulice i trgovi su galerije na otvorenom, dok umetnici rade napolju. Ne propustite da probate čuvenu tortu „Rapska torta“ (uključena u Premium Superior & Premium). Ako vreme dozvoli, prošetajte do brda Kamenjak i posmatrajte veličanstven zalazak sunca. Noćenje u Rabu.

DAN 3: RAB - ZADAR

Jutarnje krstarenje od Raba prema Zadru, putovanje ostrvom Pag sa svojim neobičnim pejzažom nalik na mesec. Stanica za plivanje na malom ostrvu Maun. Po dolasku u Zadar pridružite se fakultetskom obilasku sa vodičem (uključeno u Premium Superior & Premium paket). Nekada metropola Dalmacije, danas je Zadarski centar regije. Bogato kulturno nasleđe vidljivo je na svakom koraku: Rimski forum iz 1. veka nove ere, crkva Svetog Donata iz 9. veka nove ere - najpoznatija srednjovekovna bazilika i simbol grada, impozantne i moćne pleme bivših gradskih brojeva. Veliki restorani nižu se na delu obale i u centru grada. Poznate, savremene kreacije su zadarske morske orgulje, jedinstvene u svetu (slušajte zvuk) i svetlosna instalacija „Pozdrav suncu“. Noćenje u Zadru.

DAN 4: ZADAR- OSTRVO MOLAT ILI OLIB

Rani polazak prema ostrvu Molat ili Olib (u zavisnosti od povoljnog lučkog prostora) u severnom delu zadarskog arhipelaga. Uveče uživajte u Kapetanovoj večeri na brodu (uključeno u Premium Superior & Premium). Noćenje u luci.

DAN 5: OSTRVO MOLAT ILI OLIB - ILOVIK - LOŠINJ

Nakon doručka i jutarnjeg kupanja, krstarenje prema Iloviku. Možda ima svega nekoliko stotina stanovnika, ali Ilovik ima divne uvale i kristalno čisto more. Kratko zaustavljanje prie polaska prema Lošinju, poznatom kao „sunčano ostrvo” i po obilju borova, poljskog cvieća i bilja. Lošinj je jedno od najpopularnijih ostrva na severnom Jadranu zbog svojih skrivenih uvala i hladne mediteranske atmosfere. Po dolasku prošetajte lepom obalom, posetite muzej Apoksiomena ili se prošetajte do Lošinjske aromatične bašte prepune autohtonog bilja i biljaka. Mali Lošinj je lako dostupan ako želite da istražite peške. Noćenje u Malom Lošinju.

DAN 6: MALI LOŠINJ - CRES

Nakon doručka i jutarnjeg kupanja polazak prema Cresu. Ovo netaknuto ostrvo dugog i uskog oblika obiluje maslinicima, vinogradima, šumama hrasta, bukve i izuzetnim kamenim zidovima. Cres i Mali Lošinj su nekada bili povezani kao jedno ostrvo, pre nego što su Rimljani iskopali uski kanal da ih razdvoje. Provedite noć u Luci Cres, tipičnom srednjovekovnom gradu.

DAN 7: CRES - OPATIJA

Nakon doručka polazak prema Opatiji. Čuvena Opatijska rivijera najbolje se vidi sa mora. Po dolasku u popdnevnim satima, obilazak  Opatije sa vodičem (uključeno u Premium Superior paket). Prošetajte najdužim lungomareom (šetalištem) u Hrvatskoj ili se zaustavite u Voloskom, tradicionalnom ribarskom selu sa nekim od najboljih ribljih restorana u zemlji. Poslednje noći na brodu, oproštajna žurka pod zvezdama. Ovo bi bio odličan trenutak da rzmenite kontakte sa novim prijateljima i planirate povratak. Mnogi ljudi se vraćaju, iznova i iznova.

DAN 8: OPATIJA

Doručak, nakon čega sledi rastanak sa posadom u opatisjkoj luci. Kraj programa.

  TERMIN PUTOVANJA
       USLUGA
       SMEŠTAJ
         CENA
 17.08.-24.08.2024
 7noćenja-pun pansion 
PREMIUM SUPERIOR
Gornja / glavna paluba
      1500€      
  24.08-31.08.2024
7 noćenja-pun pansion
PREMIUM SUPERIOR /
Donja paluba
      1250€  
  31.08-07.09.2024
7 noćenja-pun panison
PREMIUM SUPERIOR Gornja / glavna paluba
      1500€   
  07.09-14.09.2024
7 noćenja-pun pansion
PREMIUM SUPERIOR /
Donja paluba
     1500€  

OPIS TIPOVA KABINE:

PREMIUM SUPERIOR: 

Moderni, dužine 35 do 41 m, sa prostranim sunčalištem, klimatizovanim salonom, udobnim dnevnim boravkom i kabinama veličine 8 do 14 m2 sa bračnim ili dva odvojena kreveta, fenom za kosu i sefom.

CENA OBUHVATA:

- Doručak na bazi švedskog stola

- Ručak

- Kapetanova večera

- Vodič na brodu koji govori engleski

- Obilasci na engleskom jeziku Rab, Zadar i Opatija

- Degustacija kolača

- Svakodnevna usluga u kabini

- Degustacija maslinovog ulja i vina na brodu,popodnevni čaj i kafa sa keksom

- Besplatna voda sa česme

- Besplatan wifi.

CENA NE OBUHVATA:

 - Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 722 din (do 19 godina); 1041 din (od 19 do 69 godina); 2481 din (od 70 godina i više) - može se uplatiti u Travel Klubu

- BORAVIŠNE I LUČKE TAKSE (plaću se na licu mesta) 60 EUR po osobi nedeljno

POPUSTI I DOPLATE: 

- Odrasla osoba na 3. ležaju u trokrevetnoj kabini – 30%
- Deca do 10 godina – 50%
- Dupla kabina za jednokratnu upotrebu (doplata za jednu osobu): +50%

Naknada za promenu imena – 20 EUR po osobi/ Naknada za promenu datuma – 20 EUR po osobi – važi samo ako se promena izvrši do 30 dana pre rezervacije, u suprotnom će važiti redovni uslovi otkazivanja. Obe naknade se ne mogu kombinovati za jednu rezervaciju.

NAČIN PLAĆANJA: Plaća se prilikom rezervacije: bespovratni depozit od 250€ po osobi. Preostali iznos se plaća najkasnije mesec dana prema datumu polaska za pojedinačne rezervacije (do 4 kabine) i najkasnije 12 nedelja prema datumu polaska za rezervacije za male grupe (5 ili više kabina).

NAPOMENE:

- Kapiten zadržava pravo promene rute u slučaju loših vremenskih uslova
- Svi polasci krstarenja su garantovani, između ostalog, ako je rezervisano manje od 20 učesnika, organizator zadržava pravo da otkaže polazak i promeni naziv broda ako se ukaže potreba.
- Organizator zadržava pravo promene broda u slučaju najma. Obaveštenje će biti poslato najmanje 45 dana pre polaska.
- Putnici su dužni da poštuju brodska pravila i propise koji se nalaze u pisanoj formi na brodu, posebno u pogledu unošenja pića na brod
- U slučaju nedoličnog ponašanja, organizator/kapetan zadržava pravo da traži od putnika da se iskrca sa broda

OTKAZNA POLITIKA:

- Od dana potvrde do 30 dana pre dolaska – akontacija – nepovratna
- 29 - 22 dana – depozit +  25% ostatka
- 21 - 15 dana – depozit +  50% ostatka
- 14 - 0 dana – 100% naknada

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator preporučuje osiguranje od otkaza rezervisanih usluga! Organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmene i modifikacije rute u zavisnosti od vremenskih uslova i uslova u posećenim lukama. Redosled poseta može da se razlikuje od objavljenog u slučaju da su luke pretrpane i prezauzete da bi klijentu pružili bolje iskustvo u celini. Zbog specifičnih uslova veza i zahteva u pojedinim hrvatskim lukama, brodovi su usidreni jedan pored drugog, zbog čega klijenti moraju da prelaze sa jednog broda na drugi sa prazninama između brododva kako bi došli do obale. U takvim slučajevima, klijenti treba da budu posebno oprezni prilikom prelaza i to na sopstvenu odgovornost. Pomoć će biti data onima kojima je potrebna i koja je zatražena. Krstenje se ne preporučuje za klijente u invalidskim kolicima ili sa ograničenom pokretljivošću.