MAGIJA BOŽIĆA U ALZASU, FRANCUSKA 2023 (ŽIVOPISNA SELA KOLMAR, RIKVIR, MILUZ I MAGIČNI GRAD NA RAJNI - STRAZBUR) - 2-5. decembar (16-19. decembar) 2023 / 4 dana / 3 noćenja HOTEL 3* / AVIO PREVOZ !

CENA: od 539€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA

Alzas je poznat po svojoj finoj hrani i vinu, međutim, nudi mnogo više od toga. Obilasci po ovom regionu će vam omogućiti da otkrijete karakterističnu francusko-nemačku arhitekturu Alzasa, neobične srednjovekovne gradove, kao i zapanjujuće mozaike pejzaža, brojne dvorce i gotovo neograničen broj mitskih i istorijskih mesta. Alzas je bajkovita regija Francuske. Mala sela i najpoznatije turističko mesto Kolmar neće ostaviti nikoga ravnodušnim!

MILUZ

Miluz, šarmantan grad na istoku Francuske nekada je bio poznat kao „francuski Mančester“ zbog svoje bogate industrije, a danas je to kreativan i inovativan grad na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske. Prve beleške o gradu datiraju iz 12. veka. Grad je dobio ime po nemačkoj reči „mlin“ (Muhlhausen) koja je, takođe, simbol ovog grada. Miluz je kulturni i industrijski centar sa dugom tradicijom. Grad je ugostio jedan od najpoznatijih automobila genijalnog automobilskog dizajnera Etore Bugatija. Stari grad Miluza malo je drugačiji od ostalih gradova u Alzasu. Umesto tipičnih kuća od drvenih građevina, ovde ćete videti puno građevina izgrađenih tokom Drugog svetskog rata. Uprkos ovoj činjenici, Miluz sadrži veliki broj istorijskih spomenika. Ovde nema kuća sa tipičnom drvenom arhitekturom, već su kuće lepo ukrašene crtežima i freskama.

KOLMAR

Kolmar je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, a nalazi se u francuskoj regiji Alzas. Prestonica alzaškog vina može se pohvaliti dobro očuvanim starim gradom, mnoštvom spomenika i muzeja. Ovde su rođeni i mnogi umetnici poput grafičara Martina Šongauera i vajara Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku. Gradić je osnovan u 9. veku i u svojoj istoriji je pripadao Švedskoj i Nemačkoj, da bi na kraju bio vraćen Francuskoj. Zbog predivnih trgova, fontana i kanala nazivaju ga još i "Malom Venecijom". Dobro očuvane zgrade i kulturno istorijsko nasleđe Kolmara čine ga jednim od najlepših gradova Evrope. Sam centar grada spada u zaštićeno područje. Šetajući šarmantnim uskim uličicama imaćete osećaj kao da ste u nekoj bajci.

RIKVIR

Rikvir je najlepše vinogradarsko selo u Alzasu, smešteno u maloj udolini ispod brda okruženih vinogradima. Feudalna porodica Horburg, koja ga je osnovala u 11. veku, prodala je selo posle tri veka vlasteli Virtemberg. Danas je u njihovom dvorcu poštanski muzej, a bila je škola u kojoj su deca „učila čas na francuskom, čas na nemačkom, kako se okretalo kolo sudbine“ i Alzas menjao gospodare. Vlastela su selo okružila zidovima sa visokom kulom kako bi zaštitila proizvode vinogradara i vinara. Dva su poteza vinograda iznad Rikvira, Šenenburg (Volter je tu imao vinograd) i Šporen. Prvi je carstvo rizlinga, drugi traminca; obe sorte pripadaju takozvanim „plemenitim sortama“, pored sivog pinoa i muskata od kojih je dozvoljeno praviti vrhunska alzaška vina.

STRAZBUR

Sedmi po veličini grad Francuske šarmira svojom jedinstvenom kulturom koja je spoj nemačkog i francuskog jezika, kao i njihovih brojnih običaja i tradicija koji su se ispreplitali kroz istoriju i učinili ovaj grad toliko posebnim. Strazbur (franc. Strasbourg) je grad u regionu Alzas u Francuskoj. Nalazi se na reci Rajni i predstavlja važno pristanište i industrijsko središte. U gradu je razvijena trgovina vinom, hmeljem i duvanom. Od prvog januara 2016. godine Strazbur je postao glavni grad novog administrativnog okruga Alzas-Šampanja-Ardeni-Loren. Većina turističkih atrakcija u Strazburu smeštena je u istorijskom delu UNESCO-ve svetske baštine Grande-Île, velikog ostrva okruženog rekom. Uz trg kojim dominira veličanstvena katedrala, najslikovitiji deo Strazbura je Quartier des Tanneurs. Takođe, poznat kao La Petite France, ovo je lavirint uskih kanala i ulica.

ALZAS - PUTOVANJE IZ BAJKE, FRANCUSKA 2023
MILUZ sa fakultativnom posetom: KOLMAR, RIKVIR I STRAZBUR

 

Program putovanja:

                                                  4 dana / 3 noćenja sa doručkom / AVIO PREVOZ !

 

1. DAN: BEOGRAD - MILUZ

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let low cost kompanijom (Easy Jet ili Wizz Air) - let iz Beograda za Bazel. Odlazak vozom (vožnja oko 20 minuta) do Miluza i smeštaj u hotel. Nakon odmora od puta, sledi fakultativni obilazak Miluza u pratnji vodiča. Miluz je šarmantan grad na istoku Francuske. Nekada je bio poznat kao "francuski Mančester" zbog svoje bogate industrije, a danas je to kreativan i inovativan grad na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske. Obilazak Katedrale Svetog Stefana, Trg Reunion... Slobodno vreme za individualno istraživanje grada. Noćenje.

 

2. DAN: MILUZ- KOLMAR - RIKVIR - MILUZ

Doručak. Polazak na bajkovit izlet vozom (vožnja oko 20 minuta) do Kolmara, malog alzaškog grada gde je tokom decembra sve podređeno Božiću. Nakon razgleda grada u pratnji stručnog vodiča, sledi pauza za ručak i samostalno istraživanje šarenih fasada, ulica sa kaldrmom, suvenira, specijaliteta, ukrasa, ukusa i mirisa koji vas čekaju u ovom bajkovitom gradiću. Kolmar je i prestonica alzaškog vina. Sa svojim predivnim trgovima, fontanama i kanalima, grad nosi naziv "Mala Venecija", a na vas će ostaviti utisak da ste zalutali u Diznijevu bajku. Po želji putnika može biti organizovana i poslepodnevna poseta živopisnom srednjovekovnom selu Rikvir (15 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak autobusom u Kolmar, a u večernjim satima vozom do Miluza. Noćenje.

 

3. DAN: MILUZ - STRAZBUR - MILUZ

Doručak. Fakultativni izlet vozom (vožnja traje oko sat vremena) u Strazbur. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča, vreme za ručak i samostalno istraživanje. Nazivaju ga gradom hiljadu crkava, a među njima svakako je najčuvenija katedrala Notr Dam koja je izgrađena u gotskom stilu i koja predstavlja simbol grada. Centar grada nalazi se na spisku svetske baštine UNESCO-a i to je ujedno prvi put da je centar nekog grada proglašen kulturnom baštinom. Najpitoreskniji deo grada je "Mala Francuska" smeštena na reci, sa šarenim kućicama u kojima su nekada živeli ribari, proizvođači brašna i kožari, a danas možete uživati u romantičnim šetnjama, kupovini suvenira i ukusu tart flambea - lokalnog specijaliteta. Osim trga Kleber možete posetiti i trg Gutenberg, ali i sve male ulice u kojima možete uživati u šopingu...U večernjim satima povratak vozom do Miluza. Noćenje.

4. DAN: MILUZ - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Miluzu do polaska na aerodrom. Odlazak vozom do aerodroma dva sata pre povratnog leta. Popodnevni let za Beograd.

Kraj programa.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Alzas - putovanje iz bajke" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
TERMIN  PUTOVANJA
USLUGA
SMEŠTAJ
CENA

07.10-10.10.2023
JESEN 2023
3 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3*
499€
11.11-14.11.2023
DAN PRIMIRJA 2023
3 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3*
499€


 

*Zbog čestih promena cena avio karata savetujemo da putovanje rezervišete što pre kako biste zadržali aktuelne cene !

 

CENA OBUHVATA:

- avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd - Bazel - Beograd low cost kompanije Easy Jet / Wizz Air u ekonomskoj klasi, sa ručnim prtljagom dimenzija 40x30x20 cm
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Miluzu
- povratni prevoz aerodrom - hotel - aerodrom
- uslugu stručnog vodiča / pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
-pripremu i organizaciju putovanja

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU !):

- vođena pešačka tura Miluzom - 10€
- izlet u Kolmar (uključeni povratna vozna karta, usluga vodiča) - 45€
- izlet Kolmar - Rikvir (uključeni povratna autobuska karta, usluga vodiča) - 25€ 
- izlet u Strazbur (uključeni povratna vozna karta, usluga vodiča) - 60€
- doplata za čekirani prtljag - na upit !
- doplata za prekoračenje prtljaga - plaća se na aerodromu !
- ostale nepomenute troškove
- bakšiš za vodiča

Napomena u vezi bakšiša: Bakšiš za vodiča nije obavezan. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 5€ do 10€. 

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

PAKET IZLETA UPLAĆEN NA RAČUN TRAVEL KLUBA 130€ umesto 140€

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa, i izvode se  lokalnim prevozom ( voz , autobus). Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati.  Travel Klub nema uticaj i nije odgovoran u slucaju kasnjenja, zastoja, strajkova ili promene satnice lokalnog prevoza vec u takvom slucaju može samo da nađe najbolju mogucu alternativu u interesu svojih putnika.

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 -na upit. Moguće je spajanje sa drugim solo putnikom u sobi ½ bez doplate. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2,5€ po osobi po danu.

NAČINI PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti, 50% prilikom rezervacije, iznos do cene avio karte po pozivu organizatora ( ukoliko prelazi visinu avansa),  ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put. 
 

Cene low cost aranžmana podložne su promenama i  cena nije zagarantovana  do momenta formiranja grupe tj.  kupovine avio karata.  Kupljene avio karte low cost kompanijom se mogu menjati za drugo ime samo uz doplatu,  ne može se pomerati datum i nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca !

 

Kod aranžmana koji uključuju prevoz  low cost komapnijom važe uslovi avio kompanije. U slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa.


OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Ibis Styles Mulhouse Centre Gare 3* nudi besplatan WiFi u svim prostorijama, a nalazi se na 9 minuta hoda od Muzeja likovnih umetnosti. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i ima flat-screen TV. Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Recepcija objekta radi non-stop. Izložbeni centar Parc Expo Mulhouse nalazi se na 2,3 km od objekta Ibis Styles Mulhouse Centre Gare, a Božićna pijaca u Miluzu na 600 metara. Železnička stanica Miluz udaljena je svega nekoliko koraka. Privatni parking je dostupan u okviru objekta.

  

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs

 

OTKAZNA POLITIKA U SKLADU SA OUP-OM:

1.OTKAZ UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Pre početka putovanja: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora na način, kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno, i to:

Ukoliko Putnik blagovremeno otkaže putovanje (90 do 45 dana), Organizator ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova od 2500 din. 
Važno : Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca !

10 % ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja

20 % ako se otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,

40 % ako se otkaže 19 do 15 dana pre početka putovanja

80 % ako se otkaže 14 do 10 dana pre početka putovanja

90 % ako se otkaže 9 do 6 dana pre početka putovanja,

100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 10 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Organizator putovanja Organizacija Stari grad- TRAVEL KLUB , Pjarona de Mondezira 36, Beograd, matični broj  28127952 Licenca broj: OTP A-34/2023.

 

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Alzas, putovanje iz bajke" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:


-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj progran primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.