DUBAI 2024 - GRAD MEĐU OBLACIMA (AVIO + HOTEL + TRANSFERI + IZLETI: DUBAI CITY TOUR, ABU DABI, DUBAI MARINA, DŽIP SAFARI) - 7-14 novembar (5-12 decembar) 2024 / 8 dana / 7 noćenja sa doručkom + 2 večere / HOTEL 4* / AVIO PREVOZ !

CENA: od 1290€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

UAE – Sunce, plaže sa belim peskom kojima se ne nazire kraj i tirkizno more su baš onakvi kakvim ste ih zamislili. Šopingu nećete moći da odolite. U vrhunskim restoranima će vam se probuditi sva čula. Spektakularni događaji će vam zauvek ostati u sećanju. Svojim spojem  tradicionalne i moderne kulture, Ujedinjeni Arapski Emirati su dobitna kombinacija. Možda želite da se vozite po peščanim dinama? Možete. Želite da vidite  Formulu 1? Možete i to. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo ništa nije nemoguće.

Dubai – Sjajan i glamurozan. Od „Šoping festivala“, preko kitnjastih hotela, bezbroj šoping molova, restorana, barova i klubova, Dubai je kao nijedan drugi grad na svetu. Kupajte se u toplom moru sa pogledom na šumu najmodernijih solitera, popnite se na Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, posetite operu…Dubai privlači svojom atraktivnošću. Međutim postoji i drugi Dubai, Dubai tradicionalnih sukova zlata, tekstila i začina. Provedite nekoliko sati pored kanala posmatrajući tradicionalne drvene brodiće dok pušite nargilu. Prošetajte ulicama spokojnog kvarta Bastakia ili multikulturalnih kvartova Karama ili Satwa. Šta god da je vaš izbor, Dubai je grad koji morate posetiti i iznova mu se vraćati.

 HOTEL+AVIO+ IZLETI+2 VEČERE

8 DANA/7 NOCENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4* 

                     

Program putovanja:       

         

 Program putovanja:                       

1.DAN: BEOGRAD- ABU DABI -DUBAI
Dolazak  na aerodrom "Nikola Tesla", tri sata pre poletanja aviona. Individulana prijava za let low cost kompanijom Wizz Air.  Poletanje u 17.45 h Let  5W 7044 u trajanju od 5h. ( vremenska razlika 3h). Dolazak u Abu Dabi u ranim jutarnjim časovima ( 02.00h po lokalnom vremenu).  Transfer do Dubaija i do izabranog hotela . Noćenje .

2. DAN: OBILAZAK GRADA DUBAIJA  
Dobrodošli u Dubai! Doručak. Posle doručka, uživaćete u poludnevnom obilasku grada Dubaija  u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Vozićemo se  kroz ulicu Jumeirah Beach, videti plažu Burj Al Arabi napraviti foto –stop, potom, Madinat Jumeirah spolja, ostrvo Palm Jumeirah, hotel Atlantis spolja- foto stop,  Zabeel Palace-foto stop,, Dubai Mall & Burj Khalifa ,  gde možete kasnije prisustvovati pravom spektaklu koji se dešava na svakih pola sata od 18 do 23 h, kada fontane ispred Mall-a ožive i propevaju . Ovde će se zavrsiti obilazak a Vi možete  ostati  u tržnom centru ( sačekati muzičku fontanu ili se popeti na vrf Burj Khalif-e ) , imati slobodno vreme  za kupovinu i uživanje. U tom slučaju se sami vraćate  u hotel  metroom ili taksijem.  Noćenje.  

3. DAN : DUBAI-KRSTARENJE SA VEČEROM U DUBAI MARINI 
Doručak . Slobodno vreme za individualne aktivnosti, plažu i kupanje. Oko  20.00 časova, polazak na Krstarenje sa večerom u Dubai Marini  koje ce trajati oko 2h.  Tokom krstarenja imaćete večeru uz predivan panoramski pogled. Krstarenje je fantastično i sjajno iskustvo, savršena prilika da vidite  znamenitost Dubaija – najveci panoramski točak na sveti (Ain Dubai) i Dubai Skline (Na osnovu prosečne visine deset najviših zgrada, Dubai ima najviši horizont na Bliskom istoku i svetu ). Posle večere  transfer do hotela. Noćenje.

4. DAN : SAFARI U PUSTINJI
Doručak, Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Između 14:30 – 15:00, odlazak na izlet  u pustinji. Izlet uključuje safari peščanim dinama,  jahanje kamila, slikanje kanom, trbušni ples , večeru , neograničeno bezalkoholno piće i vodu, grickalice, arapski čaj/kafu. Oko 20:30 povratak  u hotel. Noćenje.

5 i 6  DAN: DUBAI
Doručak.
Slobodno vreme za individualne obilaske,  slobodno vreme za kupanje i plažu. Noćenje.

7. DAN: OBILAZAK GRADA ABU DABIJA
. Doručak.  Posetićete  glavni grad UAE. Imaćete 8 sati celodnevnog obilaska sa vodičem na srpskom jeziku. Posetićete Heritage Village, zaustaviti se za  fotografisanje u hotelu Emirate Palace. Obićićete   džamiju Šeika Zajeda,  fotografisati se u tematskom parku Ferari , a zatim se vratiti u Dubai do 18:00. Slobodno vreme. Noćenje.

Napomena:  Pravila oblačenja - poseta Velikoj džamiji šeika Zajeda: Postoji obavezan kodeks oblačenja koji se mora poštovati za ulazak u Veliku džamiju šeika Zajeda u Abu Dabiju. Duge pantalone ili dugačke suknje , džemper, dugi rukavi do skočnog zgloba. Bez šortsa za muškarce, bez uskih majci i providne odeća. Žene moraju da pokriju glavu maramom, pa predlažemo da je ponesu sa sobom. Tetovaže ne smeju biti vidljive.

8. DAN: POLAZAK IZ DUBAIJA Doručak. Preuzimanje iz hotela 4-5 sata pre leta. Transfer do aerodrome u Abu Dabiju.  Individualna prijava za let 5W 7043 i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti.  Poletanje u 14.05h po lokalnom vremenu ( 13.30 u aprilu i maju). Sletanje u Beograd u 17.10h ( 17.15h april / maj).
Kraj programa

Napomena: Moguća je promena rasporeda i satnice obilazaka od strane ino partnera.    

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
PREDLOŽENI TERMINI PUTOVANJA

USLUGA
            SMEŠTAJ
  CENA

14.03.2024-21.03.2024
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 4 *
1290€ POPUNJENO !
04.04.2024-11.04.2024
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 4 *
1360€
30.04.2024-07.05.2024
PRVI MAJ
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 4 *
1290€

 

* NAPOMENA ZA INDIVIDUALNE UPITE: U slučaju da vam ponuđeni termini ne odgovaraju, može se organizovati polazak u željenom terminu  prema istom ili sličnom planu i programu puta. U tom slučaju na raspolaganju vam je privatni vodič  i privatni transfer.

 

U CENU JE URAČUNATO:

 -avio prevoz kompanijom Wizz Air  na relaciji Beograd-Abu Dabi-Beograd sa svim aerodromskim taksama i ukljućenim ručnim prtljagom ranac dimenzije 40x30x20cm ( kofer na točkiće se doplaćuje)
-smeštaj u  hotelu sa 4* u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 7 noćenja sa doručkom.
-odlazni i dolazni aerodromski transfer
-izlet sa večerom na brodu- Dubai Marina
-izlet Dubai City Tour
-celodnevni izlet u Abu Dhabi
-izlet Dzip safari u pustinji sa večerom 
-transferi i obilasci prema programu
-usluga lokalnog vodiča na srpskom jeziku
-redovna godišnja članarina utvrđena Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom.
-priprema i organizacija  putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:  

- čekirani prtljag ( prijavljuje se prilikom kupovine avio karata)
- lični troškovi i bakšiš, nepomenute usluge , ulaznice ( Burj kalifa 50$ non prime, 65$ prime time*)-cene podlozne promeni!
- turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 AED (trenutna vrijednost 5.5 USD) - po sobi po noći;
-napojnica za vodiča ( nije obavezna).  Napojnica je svojevrsna  zahvalnost osobi što vam je bila na usluzi tokom puta.
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 3700 din (od 19-70 godina); 2060 din  (do 18 godina); 8215 din (preko 70 godina), može se uplatiti u Travel Klubu
-doplata za sobu 1/1 -na upit . Moguće je spajanje sa drugim solo putnikom u sobi ½ bez doplate.

NAČINI PLAĆANJA u dinarskoj protivvrednosti, 50% prilikom rezervacije, iznos do cene avio karte po pozivu organizatora (ukoliko prelazi visinu avansa),  ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put

NAPOMENA ZA AVIO PREVOZ: Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost kompanijom važe uslovi avio kompanije. U slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i cena nije zagarantovana do momenta kupovine avio karata. Kupljene avio karte low cost kompanijom mogu se menjati za drugo samo ime uz doplatu, ne može se pomerati datum i nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca !


OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Two Seasons Hotel & Apartments  4* se nalazi  u četvrti Medija siti na Šeik Zajed roudu. U ponudi je smeštaj sa bazenom na otvorenom i besplatnim WiFi internetom. Objekat je udaljen 10 minuta vožnje od tržnog centra Beach Mall u kompleksu Jumeirah Beach Residence. Sobe u objektu Two Seasons Hotel & Apartments imaju elegantan nameštaj i zaseban salon sa flat-screen TV-om. Svaka smeštajna jedinica uključuje balkon sa panoramskim pogledom na Dubai i Palm Džumeiru (Palm Jumeirah). Gosti objekta Two Seasons Hotel & Apartments mogu da se opuste u 25-metarskom bazenu na otvorenom i hidromasažnoj kadi ili da se rekreiraju u dobro opremljenom fitnes centru i na terenima za skvoš. Ponuda uključuje odvojen dečji bazen i dečji klub za najmlađe goste.Gostima objekta Two Seasons Hotel & Apartments na raspolaganju je besplatan organizovan prevoz autobusom do javne plaže Džumeira. Stanica metroa Dubai Internet City smeštena je pored hotela. Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak.

    

OTKAZ UGOVORA OD STRANE PUTNIKA ZA OVAJ PROGRAM PUTOVANJA:

Pre početka putovanja: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora na način, kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno, i to:

Ukoliko Putnik blagovremeno otkaže putovanje (90 do 45 dana), Organizator ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova od 2500 din. 10 % ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja *

Važno: Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca ! 90 % ako se otkaže 29 do 5 dana pre početka putovanja

100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Organizator putovanja Organizacija Stari grad - TRAVEL KLUB, Pjarona de Mondezira 36, Beograd, matični broj 28127952 Licenca broj: OTP A-34/2023

  •  Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
    TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

VIZA ZA UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Za državljane Republike Srbije viza za Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

Posebne napomene:

OTKAZ UGOVORA OD STRANE PUTNIKA ZA OVAJ PROGRAM PUTOVANJA:

Pre početka putovanja: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora na način, kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno, i to:

Ukoliko Putnik blagovremeno otkaže putovanje (90 do 45 dana), Organizator ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova od 2500 din. 10 % ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja *

Važno: Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca ! 90 % ako se otkaže 29 do 5 dana pre početka putovanja

100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

 

-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.

-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

-Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.

-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost

-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja , ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.

-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja .

-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.

-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.

-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.

-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije

-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.

.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..

-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.

-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.

-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

-Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.

-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.

-Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

-Uz ovaj program primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad i posebne napomene iskazane u programu putovanja.