RAFTING IBROM - AVANTURA ZA PAMĆENJE - Termini na upit za zatvorene grupe (firme, sindikate...) / prevoz + vodič + obilasci + rafting

CENA: na upit / SPECIJALNA PONUDA: 0

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Jeste li spremni za pravu avanturu u Dolini jorgovana? Pozovite prijatelje i uživajte u spustu niz ibarske brzake i posetite impozantni srednjovekovni zamak Maglič!

Doživite nezaobravni rafting Ibrom. Avantura, adrenalin, uživanje. Posetite jedan od najznačajnijih manastira Srbije. Uživajte u ukusu sveže pastrmke sa pogedom na tvrđavu Maglič iz 13 od veka..

Rafting počinjemo u Ušću, ok 12.30 časova, malenom mestu gde se reka Studenica uliva u reku Ibar. Tu se upoznajemo sa iskusnim rafting vodičima (skiperima) od kojih dobijamo neophodnu opremu za rafting (veslo, prsluk za spašavanje, neoprensko odelo, neoprensku obuću i kacigu). Sa sobom obavezno ponesite ličnu kartu ili pasoš, kupaći, peškire, naočare za sunce, kapu, kremu za sunčanje i veeeliki osmeh :). Rezervna odeća i obuća u vidu majice, pantalona, džempera, čarapa i donjeg veša će vam biti potrebni na kraju raftinga. Dobro je imati sa sobom i grickalice, vodu ili druga osvežavajuća bezalkoholna pića u plastičnim flašama. Vaša bezbednost je na prvom mestu i zato će, toga pre nego što uđemo u vodu, skiperi dati instrukcije i savete za bezbedan i zabavan spust. Svaki čamac ima svog skipera koji tokom spusta upravlja čamcem i daje uputstva kako izbeći sve prepreke na reci (podvodne stene, poleglo drveće i slično). U čamcu ima najmanje 4 a najviše 9 učesnika raftinga. Svi naši skiperi odlično poznaju reku Ibar u čitavom svom toku kroz klisuru i daće sve od sebe da naprave dobru atmosferu. Za ovu aktivnost vam nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Dovoljno je da znate da plivate i da se ne plašite vode.

Ibar je prohodan čitave godine za različite tipove čamaca, a od strane Internacionalne rafting federacije njegovi brzaci su svrstani u 3. kategoriju po težini. Dva najpoznatija i najuzbudljivija buka su buk Grmčić i buk Jagnjilo. U gornjoj deonici, u mestu Cerje, prolazi se pored Spomenika ibarskim junacima u Prvom svetskom ratu a usput i ispod nekoliko pešačkih i železničkih mostova. Autor emisije Sasvim prirodno, Jovan Memedović, u serijalu posvećenom Dolini jorgovana opisao je reku Ibar kao divlju, pitomu, opasnu ali i veselu reku, idealnom za početnike u raftingu. Na ovom izletu su dobrodošli i roditelji sa decom. Dužina spusta zavisi od visine vode u rečnom koritu i od dužine pauza koje su sastavni deo raftinga. Obično je to između 2,5 i 4 sata. Pauze se prave na šljunkovitim plažama i drugim pogodnim mestima za odmor, fotografisanje i osveženja. Na kraju dana, imaćete priliku da posetite i čuveni zamak Maglič u pratnji turističkog vodiča i da uživate u pogledu na reku Ibar koja tu živopisno meandrira. Prevoz od mesta gde završimo rafting nazad do vašeg vozila u Ušću je obezbeđen. Pridružite nam se na najpopularnijoj letnjoj avanturi u Dolini jorgovana!

Reka Ibar izvire na severnim padinama planine Hajle na krajnjem severu Crne Gore. Pripada crnomorskom slivu i ukupna dužina reke je 272 km. Sliv reke Ibar obuhvata veliki deo autonomne pokrajine Kosovo i Metohija uključujući reku Sitnicu, Lab i Drenicu. Od čitavog svog toka, Ibar verovatno krije svoje najlepše delove na teritoriji grada Kraljeva koji je svojim sistemom vodosnabdevanja jako vezan za ovu reku. U Kraljevu se Ibar uliva u Zapadnu Moravu, tu se održava ''Veseli spust'', jedan od najvećih manifestacija na vodi u našoj zemlji, ovde Ibar čarobno meandrira oko prelepog zamka Maglič a na njemu se održavaju kako državna tako i Evropska prvenstva u kajaku na divljim vodama. Pre nego što uđe u grad, Ibar brzo teče kroz prelepu klisuru prateći takozvanu Ibarsku magistralu. I ovo nije samo obična klisura, ovo je čuvena Dolina jorgovana gde je nastala verovatno najromantičnija legenda srpskog srednjeg veka! Pozivamo vas da uživate na talasima ibarskih brzaka.

PROGRAM PUTOVANJA:                                                                      SRBIJA 

                                                                                              JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM (500 km).
 

Polazak iz centra Beograda u 07:00h.  Vožnja  autoputem “ Miloš Veliki” ka Čačku a potom magistralinim putem ka manastiru Žiča. Žiča je srpski srednjovekovni manastir iz prve polovine XIII veka, koji se nalazi u blizini Kraljeva i pripada Eparhiji žičkoj Srpske pravoslavne crkva. Podigao ju je prvi kralj Srbije, Stefan Nemanjić, od 1206. do 1221. godine, a značajnu ulogu u njenom podizanju imao je i njegov brat, Sveti Sava. Nakon obilaska manastira put nastavljamo dalje kroz prelepu Dolinu jorgovana, koja je naziv dobila po legendi da je car Uros I duž doline reke Ibar posadio jorgovane ne bi li pripitomio strme i oštre litice i da bi taj prizor njegovu buduću nevestu, Jelenu Anžujsku, podsetio na njenu rodnu Provansu. Tokom vožnje panoramsko razgledanje srednjovekovnog utvrđenja Maglič. Iako se ne zna ko je ktitor ovog utvrđenja, veruje se da je to Stefan Prvovenčani, da bi zaštitio svoju zadužbinu Žiču i Studenicu. Ibar ga okružuje sa tri strane i samo je sa zapadne moguće doći pešice. Dolazak u mesto Ušće gde započinjemo rafting Ibrom , maleno mesto gde se reka Studenica uliva u reku Ibar. Tu se upoznajemo sa iskusnim rafting vodičima (skiperima) od kojih dobijamo neophodnu opremu za rafting (veslo, prsluk za spašavanje, neoprensko odelo, neoprensku obuću i kacigu). Sa sobom obavezno ponesite ličnu kartu ili pasoš, kupaći, peškire, naočare za sunce, kapu, kremu za sunčanje i veeeliki osmeh :). Rezervna odeća i obuća u vidu majice, pantalona, džempera, čarapa i donjeg veša će vam biti potrebni na kraju raftinga. Dobro je imati sa sobom i grickalice, vodu ili druga osvežavajuća bezalkoholna pića u plastičnim flašama. Vaša bezbednost je na prvom mestu i zato će, toga pre nego što uđemo u vodu, skiperi dati instrukcije i savete za bezbedan i zabavan spust. Svaki čamac ima svog skipera koji tokom spusta upravlja čamcem i daje uputstva kako izbeći sve prepreke na reci (podvodne stene, poleglo drveće i slično). U čamcu ima najmanje 4 a najviše 9 učesnika raftinga. Svi naši skiperi odlično poznaju reku Ibar u čitavom svom toku kroz klisuru i daće sve od sebe da naprave dobru atmosferu. Za ovu aktivnost vam nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Dovoljno je da znate da plivate i da se ne plašite vode. . U gornjoj deonici, u mestu Cerje, prolazi se pored Spomenika ibarskim junacima u Prvom svetskom ratu a usput i ispod nekoliko pešačkih i železničkih mostova. Autor emisije Sasvim prirodno, Jovan Memedović, u serijalu posvećenom Dolini jorgovana opisao je reku Ibar kao divlju, pitomu, opasnu ali i veselu reku, idealnom za početnike u raftingu.

Na ovom izletu su dobrodošli i roditelji sa decom. Dužina spusta zavisi od visine vode u rečnom koritu i od dužine pauza koje su sastavni deo raftinga. Obično je to između 2,5 i 4 sata. Pauze se prave na šljunkovitim plažama i drugim pogodnim mestima za odmor, fotografisanje i osveženja.

Nakon raftinga odlazak u restoran sa čarobnim pogledom na zamak iz 13 veka. Fakultativni organizovani ručak . Nastavak putovanja ka Beogradu. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.

Kraj programa

SPECIJALNA PONUDA  VAŽI  ZA UPLATE DO 9 DANA PRED POLAZAK !
NAKON TOGA PREOSTALA MESTA SE POPUNJAVAJU PO REDOVNOJ CENI .

 

CENA IZLETA UKLJUČUJE: 
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj  relaciji (AC, CD-DVD oprema)
-razgledanje prema programu-Manastir Žiča, tvrđava Maglič-panoramski
-rafting Ibrom od Usca do Polumira
-Oprema za rafting  (neoprensko odelo, čizme, sigurnosni prsluk i kaciga, vesla )
-usluga profesionalnih skipera
-usluga vodiča/pratioca grupe
-troškove organizacije putovanja
CENA IZLETA NE UKLJUČUJE: -fakultativni ručak 900 din (teleca ili riblja corba, salata, sveža pastrmaka , teletina ili rostilj, pogaca) -individualne troškove –PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU !

CENA IZLETA UKLJUČUJE: 
-
prevoz luksuznim mini busom ili turističkim autobusom na navedenoj  relaciji (AC, CD-DVD oprema)
-usluge predstavnika agencije ( turistički pratilac, vodič)
-troškove organizacacije i vođenje puta

POPUSTI I DOPLATE:
Deca do 5-12 godina – plaćaju 3000 rsd od cene izleta- imaju sedište u autobusu

Popust za sopstveni prevoz 1500 din. .
Mogući su polasci na putu Beograd-Čačak –Kraljevo.
Doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din ( min 10pax)
 

USLOVI OTKAZIVANJA:

 • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz VALIDNU MEDICINSKU DOKUMENATACIJU ili UZ ZAMENU PUTNIKA, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
 • 29-15 dana – Travel Klub zadržava 30% od cene izleta.
 • Od 14 – 3 dana –Travel Klub zadržava 80% od cene izleta.
 • Manje od tri dana pred put-Travel Klub zadržava 100% od cene izleta.


NAČIN PLAČANJA : prilikom rezervacije u celosti u gotovini ili na račun Travel Kluba..

OPŠTE NAPOMENE

 • Organizator izleta  je Travel Klub
 • Organizator  zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator  nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom  i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu,
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima  (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju, 
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom , kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja.  Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator , niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru  pišu prigovori i žalbe vezani za kradje i nepredviđene okolnosti
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     
 • Za pomoć na skijaškoj stazi, ili u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: +381 62 464646

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU  IZLET CE BITI OTKAZAN ILI POMEREN

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE PRAVILNIK I OPŠTI USLI PUTOVANJA  TRAVEL KLUBA
ORGANIZATOR PUTOVANJA TRAVEL KLUB