ČAROBNI USKRS NA KRFU 2023 - bus

CENA: USKORO ! / SPECIJALNA PONUDA: 0

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.

Program putovanja:         +                           7 dana / 5 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

 

1.DAN (12.04. sreda) BEOGRAD – OLIMPIJSKA REGIJA
Sastanak putnika ispred agencije u 6. Polazak iz Beograda u 6.30h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju, uz kraća usputna zadržavanja zbog obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Olimpijsku regiju u poslepodnevnim časovima. Smeštaj . Slobodno vreme. Noćenje.

2.DAN (13.04. Veliki četvrtak) OLIMPIJSKA REGIJA – KANJON TEMPI-METEORI-KRF
Doručak. Put nastavljamo  dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke .Posle krace pauze  polazak za Meteore. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Napomena: Zadržavanje na lokalitetima će biti uslovljeno vremenom polaska trajekta.  Nastavak vožnja prema Igumenici. Ukrcavanje na trajekt. Dolazak na Krf. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN (14.04. Veliki petak) KRF-SRPSKA KUCA-OSTRVO VIDO  Doručak. Odlazak do grada Krfa. Na Veliki petak ulice i crkve ispunjene su ljudima u iščekivanju ceremonije Spuštanja Hrista sa krsta. Nakon ceremonije mogućnost fakultativnog izleta:  Odlazak do  Srpske kuće  gde će nas dočekati i kustos muzeja , a potom vožnja brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice poginulih sprpskih vojnika iz Prvog svetskog rata kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4.DAN (15.04. Velika subota) KRF  Doručak. Polazak ka gradu Krf u jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje iznošenju moštiju Svetog Spiridona i procesiji u čast zaštitnika ostrva. U 11 časova, nakon jutarnje službe, započinje period takzvanog Prvog uskrsnuća, tokom koga se sa balkona i prozora baca na hiljade crvenih vrčeva ispunjenih vodom. Ovaj običaj jedinstven je u svetu, i može se videti samo na Krfu. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. U večernjim časovima prisustvovanje dočeku Blagodatnog ognja. Ceremonija se potom nastavlja večernjom liturgijom, a završava veličanstvenim vatrometom, kojim se svečano dočekuje Vaskrs. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.DAN (16.04. Vaskrs) KRF – AHILEON PALATA- PALEOKASTICA

Doručak . Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf  Gradske ulice ispunjene su ljudima, koji nakon posta uživaju u lokalnim vaskršnjim specijalitetima. Na Vaskrs započinje Nova nedelja, koja se na Krfu obeležava do sledećeg petka. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do najlepšeg zaliva na mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini. U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u smeštaj. Noćenje.
6.DAN (17.04. ponedeljak) KRF– SOLUN
Doručak. Pakovanje u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Voćnja ka Solunu. U pratnju vodiča obići ćemo znamenitosti Soluna, Zejtilnik, crkva Svetog Dimitrija Solunskog, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, Bela kula.. Nakon obilaska slobodno vreme za kupovinu. U kasnim podnevnim časovima polazak za Beograd.
7.DAN (18.04. utorak) BEOGRAD
Dolazak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

 

BROJ NOCI

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

15.04-21.04.2020

USKRS

APP/Hotel  urangu 3*

  5 B&B

259€

229€-STORNO ZBOG COVID-19

                  UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU JE URAČUNATO:

-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

-trajekt Igumenica-Krf-Igumenica

-smeštaj u privatnim studijima / hotelu 3* u 1/2 , 1/3 ili 1/4 sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom ( 1 nocenje u Olimpijskoj regiji  i 4 nocenja na ostrvu Krfu- mesta Dasja, Guvija , Ipsos i sl.).

-sve obilaske prema programu

-usluge stručnog vodiča

-troškovi ogranizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE: 

-Srpska kuća i ostrvo Vido – 10 €
–izlet do palate Ahileon sa ulaznicom  i manastir  Paleokastica – 25€ / deca do 12 godina 15€;
–odlazak na grčko veče – 30€;

-Ulaznice za manstire Meteora ( oko 2€ za manastir)

Napomena: U svim manastirma postoji kodeks oblačenja, gde muškarci ne mogu da posete manastir u kratkim pantalonama, majicama bez rukava, a žene moraju da nose dugačke suknje.
– Međ. putno zdrav. Osiguranje prema uslovima Unique.
– Boravišnu taksu: od  01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 1,5 € po sobi dnevno za hotele sa 3 zvezdice. Plaćanje je na licu mesta, po dolasku u objekat,

-individualne troškove – nepomenute usluge

 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 120€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .* VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Šid.

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

 25 EUR (minimum 10 putnika)

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR (minimum 10 putnika)

  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: 

Hotel  App Anna Studios Corfu  http://www.annastudios-arillas.com/
Smešteni su u tihoj oblasti, odakle se pruža pogled na zaliv Arilas. U okviru objekta nalazi se bazen sa ležaljkama i suncobranima. Sve klimatizovane sobe i studiji su dobro uređeni i sadrže TV i sef. Svaka soba sadrži kupatilo, balkon i čajnu kuhinju. Gosti mogu da započnu dan kontinentalnim ili punim engleskim doručkom u trpezariji. Studiji Anna udaljeni su samo 300 metara od obližnjih prodavnica, restorana i kafića.

Nepheli Apartmants Studios https://nepheli-paralia.gr/ nalazi se u centru Paralije .. Nalazi se na 250 metara od peščane plaže i 150 metara od restorana i mini marketa. Nudi zajednički salon sa TV-om i klimatizovan smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i balkonom. Sobe, studio i apartmani kompanije Nepheli sadrže meke boje, satelitsku televiziju i krevete od kovanog gvožđa ili drveta. Svaka jedinica poseduje sopstveno kupatilo sa tušem, dok neke poseduju prostor za sedenje i dobro opremljenu kuhinju ili čajnu kuhinju.

 Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 1 od 1.2.2020.