SAN MARINO -RIMINI MORE I KULTURA ITALIJA 2021 (Bolonja, Ravena, Gradara) - Termin u pripremi / 3 noci/ bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 169€ / SPECIJALNA PONUDA: 149€


preuzmite program putovanja (pdf)

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika.

Rimini

 Nesumnjivo je najveće odmaralište na Jadranu i omiljeno letovalište samih Italijana. Grad poseduje čak 15 km prelepih plaža, od kojih su mnoge hotelske i lepo uređene.

Stari grad Rimini je na samo 15 min. hoda od obale i ima interesantna mesta uključujući Avgustov slavoluk iz 27. godine p. n. e. i Tiberijev most iz 1. veka n. e. Stari grad je neopravdano zapostavljen od strane mnogih turista najverovatnije zbog beskrajnih plaža koje mame na uživanje. Danas Rimini sa oko 150.000 stanovnika predstavlja letovalište koje je veoma napredno, sa preko 1.000 hotela, bezbroj restorana, barova i diskoteka. 

Naselje Rimini postojalo je još u praistorijsko doba. Pre Rimljana, ovde su živeli Etrurci, Umbri i Gali. Rimljanji su ga osnovali 268. godine p. n. e. tako da ima 2000 godina bogatu istoriju, koja je ostavila vidljive tragove nekadašnje veličine ovog grada. Rimini, odnosno tadašnji Arminum bio je jako utvrđenje na Jadranskom moru koje je štitilo od upada Gala a ujedno je bio i prolaz ka dolini reke Po. Ovde je bilo ključno mesto, jer su se u doba Starog Rima stalno vodile borbe između severnog i južnog dela Apeninskog poluostrva. Često je napadan i osvajan u srednjem veku, pa je samim tim često menjao i gospodare. Kraljevini Italiji pripojen je 1860. godine.
Grad je postao legendaran kada je Cezar sa svojom vojskom prešao Rubikon, jer se upravo u njemu Cezar obratio svojim legijama.

Gradara

Drevni grad karakteriše dvostruka linija srednjovekovnih zidina i masivni dvorac, jedan od najbolje očuvanih u Italiji. Poznat je kao lokacija epizode ​​Paola i Frančeske koju je opisao Dante Alighieri u V krugu njegovog Pakla.

Ravena 

Ravena je grad u Italiji. Ravena je i peti po veličini grad pokrajine Emilije-Romanje u severnom delu države i glavni grad istoimenog okruga. Poznata kao važno istorijsko središte u doba Zapadnog rimskog carstva i rane Vizantije. U gradu se nalazi nekoliko velelepnih crkava iz vizantijskog razdoblja, kao najboljih primera rane vizantijske umetnosti u vreme cara Justinijana Stoga su ovi spomenici danas deo baštine UNESCO.

 

         Program putovanja:                                         5 dana / 3 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

1 dan BEOGRAD-TRST--VENETO
Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 6 časova (sastanak putnika oko 5.30h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Dolazak  u Trst. Obilazak Trsta u pratnji vodiča, Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, Trg ujedinjenja Italije…).  i krace slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nastavak putovanja do oblasti Veneto ( hotel je nekim od sledecih mesta: Noventa di Piave, Monastier di Treviso .)  Smeštaj u hotel. Noćenje
2. dan  SAN MARINO -RIMINI
Doručak. Polazak prema San Marinu. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak put ka Riminiju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska do centra Riminija...Šetnja do Trga tri mučenika, slavoluk Oktaviana Avgusta, most Tiberija...Noćenje. 

3. dan RAVENA –BOLONJA - Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Ravena-Bolonja. U dogovoreno vreme polazak prema Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale i mauzoleja Gala Placidija. Slobodno vreme sve do polaska prema Bolonji, gradu koji je poznat po najstarijem univerzitetu u Evropi, po tornjevima, arkadama i odličnim restoranima. Po dolasku šetnja gradom od Trga XX septembra do centra grada, gde se nalazi Neptunova fontana i glavni gradski trg – Trg Madjore, koji čuva najznačajnije gradjevine u Bolonji : Baziliku Sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  GRADARA 
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela ,slobodno vreme u Riminiju ili fakultativni izlet u Gradaru. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i u belom mermeru, u vecnom zagrljaju - čuvena Rodenova skulptura "Poljubac". Po dolasku šetnja gradom i obilazak dvorca.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Povratak u Rimini i  polazak prema Beogradu. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, sa usputnim pauzama za odmor.

5. dan  BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  Kraj usluga,

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

09.07-13.07.2020

LETO 2020

 3*

169€

149€

11.11-15.11.2020

DAN PRIMIRJA 2020

3*

149€

129€

                                         UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE    

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 1 noćenje sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* (oblast Veneto)
- 2 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Riminiju sobe1/2 ili ½+1
• Obilaske prema programu  Trst, San Marino, Rimini
• Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja
• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
-Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-Ostale nepomenute usluge
-Gradsku boravišnu taksu  – doplata oko 2€ po danu (taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva)
-FAKULTATIVNI IZLETI: OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
Izlet 1: Ravena-Bolonja -25€/deca 15€ 
Izlet 2: Gradara s ulaznicom za zamak 25€ /
deca 15€ 

 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 70€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .*Specijalna ponuda važi za vlasnike Loylty Travel Klub kartice -700 rsd/godišnje  i članove Kluba 50.
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

 • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:. Hotel  3* Smeštaj u oblasti VENETO (Oderzo, Trevizo, Koneljano, Noventa di Pjave…). Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom... Usluživanje - skroman €kontinentalni doručak (slatko - slani). Hotel Villa Lalla 3* - http://www.villalalla.com/en/ili slican, hotel se nalazi u delu Riminija, koji nosi naziv Marina Centro. Otvoren je tokom cele godine, renoviran I poseduje 33 sobe. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 2 od 25.2.2020.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno