Veneto 2022 - italijanski vekovni šarm (raskošna Venecija, Murano, Burano, Verona...kupanje na jezeru Garda) - 6-11 avgust ( 21-26 septembar) 2022 / 6 dana / 4 noćenja / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 229€ / SPECIJALNA PONUDA: od 219€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Kad spomenemo italijansku pokrajinu Veneto mnogi će se prvo setiti tri grada umetnosti: Venecije, Padove i Verone. Međutim, ova italijanska pokrajina, osim impresivnim kulturnim znamenitostima, mami i prirodnim lepotama, spektakularnim predelima, mondenskim gradićima. Jezero Garda, raskošni prirodni krajolik obećava inspirativan i ispunjujući odmor. Posetićemo i neverovatan svet venecijanske lagune - ostrva Murano, Burano i Torčelo.

VENECIJA

Venecija je čudesna i jedinstvena. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Zbog toga je prozvana Serenissima - Presvetla. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije, sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, deo je svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

MURANO

Ostrvo Murano poznato je po proizvodnji stakla - najskupljeg i najtraženijeg u celoj Veneciji. Proizvodnja murano stakla datira još iz 13. veka kada je ovo bilo jedno od glavnih izvoznih artikala Mletačke republike. U ovom periodu vlasti su izolovale proizvođače stakla na ostrvo Murano ne bi li u tajnosti sačuvale njihov zanat. Donesena je uredba da im se zabranjuje napuštanje Mletačke republike i svaki kontakt sa strancima, a obavezuju se da do kraja života moraju da se bave istim zanatom. Međutim, proizvođači stakla uživali su i pojedine beneficije: imali su status privilegovanih građana kojima je dopušteno nošenje mačeva (poput plemića), protiv njih nije bilo moguće podizanje ikakvih tužbi, a njihove kćeri udavale su se u najbolje venecijanske porodice. Zanimljivo je da je crveno murano staklo skuplje od ostalih. Naime, staklo se boji određenim otopljenim metalima i mineralima, a slavna muransko crvena boja dobija se tako što se u vruću žitku staklenu masu meša zlatna prašina.

BURANO

Ostrvo Burano se nalazi u severnom delu venecijanskog zaliva, na 7 kilometara udaljenosti od Venecije. Ostrvo je jako malo, zauzima svega 0.21 km² površine i ima oko 3000 stanovnika. Postoje dve priče o postanku imena ostrva. Po jednoj od njih, prvi stanovnici ostrva bili su doseljenici s malih ostrva Buranello koji se, takođe, nalaze u laguni, ali nešto južnije. Ostrvo Burano je karakteristično po tome što je svaka kuća na ostrvu druge boje i te živopisne boje daju ostrvu poseban izgled i čine ga jedinstvenim. Postoji legenda po kojoj su ribari bojili svoje kuće različitim bojama kako bi mogli da ih vide iz daljine kada se upute u ribolov. Uživanje u različitim bojama kuća prilikom posete ovom ostrvu svakako će vam uticati na raspoloženje i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

TORČELO

U najsevernijem delu lagune smestio se Torčelo, ljupko ostrvo bujne vegetacije, mira i tišine. Na njemu je Venecija počela da nastaje kada je stanovništvo sa kopna bežalo od najezde Huna i Lombarda. Ovde ćete, između ostalog, otkriti i najstariju građevinu venecijanske lagune - elegantnu crkvu Santa Foske sa stubovima i prelepim mozaicima.

PADOVA

Padova, jedan od najstarijih, a možda i najstariji grad severne Italije, spoj je tradicije, umetnosti, istorije i bogate gastronomije. Nalazi se na reci Bacchiglione, a obodom grada protiče i reka Brenta koja ga kanalom povezuje sa Jadranskim morem. Među stanovnicima bivših jugoslovenskih zemalja Padova je nekada bila najpoznatija po proizvodnji kvalitetne obuće. Danas je to veoma živ grad, pun turista i omladine s obzirom na to da predstavlja jedan od najvećih i najpoznatijih univerzitetskih centara u Evropi. Staro gradsko jezgro Padove veoma je živopisan deo grada gde se nalaze trgovi Prato della Valle - trg elipsoidnog oblika, najveći trg u Evropi i svakako najlepši trg Padove, Piazza della Fruta i Piazza della Signori koji su puni kafića i restorana, bazilika Sv. Antonija - svojevrsno mesto hodočašća katoličkih vernika ne samo iz cele Italije, nego i šire i još mnogo drugih atrakcija koje ovaj renesansni grad na severu Italije čine vrednim svake posete.

JEZERO GARDA

Sa svojom površinom od 370 km2 jezero Garda je najveće jezero u Italiji, a u isto vreme i treće najdublje posle jezera Komo i Mađore. Najveća dubina jezera je 346 metara. Dužina jezera je 52 km, maksimalna širina 17 km, dok je obim jezera impresivnih 159 km. Bajkoviti gradići uz obalu jezera svake godine privlače ogroman broj posetilaca koji ovde dolaze kako bi uživali u blagoj klimi, romantičnim šetnjama uz obalu, italijanskoj kuhinji, kao i u istorijskom i kulturnom nasleđu regiona koje se ogleda u velikom broju zamkova, raskošnih vila i jedinstvenom šarmu priobalnih naselja. Neka od najatraktivnijih i najpopularnijih naselja na obali jezera su Sirmione, Desenzano, Bardolino...

Sirmione je jedan od najposećenijih priobalnih gradića na jezeru Garda. Njegove uske ulice, Skaliđero zamak i ostaci antičke rimske vile očaraju posetioce grada do te mere da im se na trenutak može učiniti da su krenuli na put kroz vreme do jedne od epizoda interesantne istorije grada Sirmione. Tokom rimskog perioda, Sirmione sa okolinom je bio popularno odmaralište bogatih porodica iz okolne Verone. Ostaci iz ovog perioda su i dalje vidljivi u jednom delu grada. Takođe, vrlo atraktivan je i Sirmione zamak (zamak Skaliđero), prelep zamak iz 13. veka koji je sa svih strana okružen jezerskom vodom.

VERONA

Verona - grad ljubavi, romantike i inspiracije...Grad prepun istorijskog i umetničkog nasleđa, poznatih opera i svetskih sajmova, jedan od najmoćnijih gradova rimske vladavine koji je i sam Julije Cezar birao kao mesto za odmor...Verona se nalazi na severu Italije u regiji Veneto. Zbog svog položaja na raskrsnici trgovačkih puteva, grad je predstavljao važan detalj Rimskog carstva. Danas ovaj istorijski grad poseti barem pola miliona turista godišnje kako bi odalo počast Romeu i Juliji, večnim ljubavnicima i njihovoj ljubavi. Čuveni balkon je nešto što svaki turista prvo potraži u Veroni, ali tek kada se krene u obilazak i istraživanje grada posetioci shvate da je Verona zapravo mnogo više od Šekspirove nemoguće ljubavi.

Program putovanja:                                                           6 dana / 4 noći / autobusom
                                                                                                                                   DNEVNA VOŽNJA

 

1. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA - VENETO

Polazak iz centra Beograda u 6.00h (sastanak putnika u 5.30h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. U podnevnim časovima dolazak u Ljubljanu i razgled grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Riblji trg, Tromostovje, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most…U večernjim časovima nastavak putovanja do oblasti Veneto. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN: VENECIJA

Doručak. Fakultativni odlazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv. Marka, glavnog trga u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike (9-18. vek): Trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkva Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoreta, Ca' d`Oro jedne od najleših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do luke Punta Sabioni i autobusom do hotela. Noćenje.

 

3. DAN: MURANO, BURANO, TORČELO - PADOVA - LAGO DI GARDA

Doručak. Napuštanje hotela i fakultativna poseta najlepšim ostrvima lagune Murano, Burano i Torčelo u trajanju od 5 sati. Odlazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom po Venecijanskoj laguni. Obilazak ostrva Murano, poznatog po izradi predmeta od stakla. Obilazak jedne od fabrika stakla. Nastavak puta brodom do ostrva Burano, poznatog po izradi venecijanske čipke i po kućama jarkih boja. Obilazak i upoznavanje ostrva. Kraće slobodno vreme za ručak. Povratak na brod i nastavak vožnje ka Torčelu, najstarijem naseljenom ostrvu lagune. Razgledanje katedrale Santa Maria Assunta. Povratak brodićem do luke Punta Sabioni. Polazak za Padovu. Razgledanje grada: Trg Prato dela Vale, jedan je od najvećih trgova u Italiji, bazilika Sv. Antonija u kojoj se nalazi njegov grob i mnogobrojni Donatelovi radovi, spomenik Gatamelata. Vožnja ka jezeru Garda. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

4. DAN: DESENZANO - SIRMIONE - BARDOLINO

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do mondenskih gradova i letovališta Desenzana i Sirmionea. Pešačko razgledanje Desenzana: Trg Malvezzi, tvrđava, katedrala koja gordo čuva jedno od najlepših dela Giambattista Tiepola, italijanskog slikara i grafičara kasnog baroka i rokokoa, rimska vila. Sa srednjovekovnog zamka se pruža najlepši pogled na jezero. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupanje, uživanje. Nastavak puta ka Sirmioneu, najživopisnijem mestu na jezeru Garda. Smešten na uzanom rtu Sirmiu privlačio je slavne ljude još u  antičko doba. Šetnja gradom: vila slavnog pesnika Katula, zamak Skaliđerijevih, crkva Santa Maria Maggiore, vila Marije Callas…Na kraju dana ćemo obići i mesto Bardolino, istorijski centar koji ima male ribarske kuće sa pogledom na jezero. Preporučujemo šetnju obalom jezera u vreme zalaska sunca kada poslednja svetlost sunca zatamni pejzaž u ružičasto. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN: VERONA - OSTRVO GARDA

Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta za Veronu. Po dolasku u Veronu sledi obilazak grada Romea i Julije: Trg Bra, Julijina kuća, Trg Erbe i Sinjori sa spomenikom Danteu Aligijeriju, rimska Arena, jedna od najvećih i najbolje očuvanih. Polazak za Beograd u poslepodnevnim satima.

 

6. DAN: BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutranjim časovima na mesto polaska.

Kraj programa.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Veneto - italijanski vekovni šarm" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

  

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL

 

REDOVNA CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

14.7-19.7.2022

noćenje sa doručkom

 

HOTEL 3+

229€

219€*

POPUNJENO !

6.8.-11.8.2022
 

noćenje sa doručkom

HOTEL 3+

229€

                    /

21.9-26.9.2022

noćenje sa doručkom

HOTEL 3+

229€

                  219€*

*ogranicen broj soba

 

CENA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u oblasti Veneta u sobama 1/2 ili 1/3
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini jezera Garda u sobama 1/2 ili 1/3
- uslugu stručnog vodiča / pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !)

- pešačka tura Ljubljanom sa vodičem 5€
- Venecija (cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni, povratni brodski prevoz - Venecija i uslugu vodiča) 25€
- Ostrva lagune (cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni, povratni brodski prevoz - ostrva lagune i ulaznicu za fabriku stakla u Muranu i uslugu vodiča) 30€ *Cena karata je podložna promeni od strane ino partnera. 
- izlet Desenzano, Sirmione i Bardolino 25€
- izlet Verona 25€
- individualne troškove putnika
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1861 din (od 19-70 godina); 1242 din (do 18 godina); 3725 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

POPUST NA PAKET IZLETA UPLAĆEN NA RAČUN TRAVEL KLUBA 100€ umesto 110€

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, putarina, vodiča, ulaznica, organizacije...Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator usluga na odredištu je inopartner.

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 90€. Doplata za dodatno sedište 70€. Doplata za izbor sedišta 15€. Obavezna gradska komunalna taksa za hotele sa 3* - 1,5€ do 2,5€ dnevno po osobi (podložna je promeni i plaća se na recepciji hotela).

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA: dinarski po srednjem kursu NBS na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Panorama 3* ili sličan - hotel u oblasti Veneto. Sobe 1/2 i 1/2+1 sa TWC, telefonom, SAT TV. Hoteli raspolažu restoranom, recepcijom, aperitiv barom.
Hotel AFFI 3* ili sličan nalazi se u mestu Garda. Sobe 1/2 i 1/3 sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže sa restoranom, recepcijom, aperitiv barom. Doručak je kontinentalni - skroman, slatko-slani.

Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

 

OTKAZNA POLITIKA:
Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.      

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 30. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno Zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste upoznavanje znamenitosti, kulture i običaja italijanske regije Veneto. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad - Travel Klub.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Veneto - italijanski vekovni šarm" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno