UVAC i PEŠTER VIKEND PUTOVANJE 2021 ( Džip Safari, Vožnja Meandrima , Zemlja gospodara Prstenova ) Sjenica Hotel Borovi 4* - Termini u pripremi , dvodnevni izlet autobusom (600km)

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 4990 din


preuzmite program putovanja (pdf)

Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci. Ova efektna slika zelene doline i krivudave reke jedna je od prvih asocijacija na turizam u Srbiji zato što je fotografisana nebrojeno puta. Ovi menadri već sad privlače brojne turiste iz Srbije, regiona, ali i sveta. Iako najprepoznatljiviji, meandri nisu jedini adut Uvca. U tom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Tu pticu mogu lako je uvideti tokom krstarenja meandrima uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

Ne propustie izlet u Pester- zemlju gospodara prstenova. Zelena visoravan kojom hodaju čudna bića i kruže još čudnije priče, opasana  je sa 7 gora! Kažu da je tamo nekada bilo jezero u kome je živela troglava aždaja i da je to baš ona koju je ubio Sveti Djordje…
Kažu i da se pod brdom Trojan nalazi zakopano blago….Istina ili ne, tek, tišina na Pešteru odzvanja kao grmljavina a u huku vetra čuju se vilinski glasovi.. Ovde vam se može učiniti da hodate a da ne odmičete i da vas na horizontu neko čeka….

Program putovanja:                     dvodnevni izlet autobusom  (600 km) , 1 noćenje sa doručkom:

1.DAN: BEOGRAD-UVACKO JEZERO -SJENICA
Sastanak grupe u 6.30h , polazak iz Beograda u 7h ispred prostorija agencije kod Kalemegdana. Vožnju ka Sjenici sa usputnom pauzom . Dolazak u  kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac  . Boravak na obali Uvca i slobodno vreme ili fakultativnо ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. U sklopu krstarenja Uvcem u dužini od 13 km, imaćete  priliku da vidite stari viseći most, stanište beloglavog supa, Jerenin grad, Ledenu pećinu do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Obilazak Ledene pećine u dužini od 800 m, gde ćete imati  priliku da posmatrate u prelepi pećinski svetlucavi nakit, po kom je pećina dobila naziv. Nastavak krstarenja prema kampu. u kom vas očekuje ručak: sjenički roštilj ili sveža riba (pastrmka). U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u letnjem periodu). Fakultativno, safari džipovima od 20 minuta po jednom smeru na livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima na mesto ukrcavanja u autobus  Nastavak putovanja do hotela Borovi u Sjenici. Smestaj u hotel. Večernja šetnja Sjenicom. Obilazak centra grada  entar grada, u pratnji vodiča: obilazak mlekare,džamije Nur,džamije Sultan Valide,crkve Sv.Petra i Pavla. Noćenje.

2. DAN: SJENICA-PEŠTER-BEOGRAD

Posle doručka, odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska ili fakultativni izlet u Specijalni rezervat Peštersko polje. Sastanak grupe ispred hotela i polazak na izlet po Pešterskom polju. U sklopu ove ture, obići ćete: pešterske katune u selima Tuzinje, Rasnu, Kamešnici, rezervat prirode Gutavica u selu Ugao, Peštersko jezero koje se nalazi u blizini sela Karajukiće bunare. Prilikom ove posete imatićete priliku da upoznate veći deo Pešterske visoravni, način života pešterskih domačina . Zatim ide poseta i obilazak specijalnog rezervata prirode Peštersko polje. Po želji  organizovanje pešačke ture i osvajanja vrha Trojana. Pešačka tura obuhvata pešačenje od lokalnog puta do uspona planine Trojan (Posle kraće pauze nas očekuje put, gde se spuštamo do izvora reke Đurđevice. Ovde nas očekuje kraća pauza za odmor I fakutativni organizovani rucak.  Polazak  za Beograd.. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima .
Kraj programa

Važna napomena: Odlukom prirodnog rezervata reke Uvac -Ledena pećina je zatvorena za posete do daljnjeg 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA  

14-15 novembar 2020

Hotel Borovi ND 

4990 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu Borovi u Sjenici na bazi nocenja sa doručkom  u sobama 1/2 ili 1/2+1 . Doručak je na bazi klasičnog posluživanja. http://hotelborovi.com/

-Uslugu turističkog vodiča(pratioca) 
-Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-Izlet kroz meandre na UVCU-2000 din. Cena obuhvata: vožnju čamcima na Uvcu , ulaznicu za NP Uvac , ulaznicu za Ledenu pecinu ,  ručak u kampu rendžera na Uvcu (roštilja ili riba ili piletina+salata+pecivo)
-Jeep safari do vidikovca “Molitva” – 1500 din (cena sa degustacijom sira i rakije)
-
Izlet Specijalni Rezervat Pestersko polje  – 800 din
-Doplata za veceru u Hotelu Borovi 650 rsd
-Individualne troškove putnika
-Boravišnu taksu i osiguranje 130 rsd 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
Odlukom prirodnog rezervata reke Uvac -Ledena pećina 2020. godine neće biti otvorena za posete
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 1500 rsd.  Doplata za dodatno sedište 2000 rsd. .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Borovi 3* se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon..).. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 2 od 25.2.2020

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno