Spa Slovenija -Terme Dobrna Hotel Park 4* (Grac i Velenje) - Termin u pripremi

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Terme Dobrna leže na južnom delu Paškog Kozjaka na ušću Topliškog potoka i reke Dobrnice, u zavetrini sa veoma blagom klimom. Srce lečilišta je izvor koji se nalazi u središnjem delu „Lečilišnog doma“.Voda dolazi iz dubine od 1.200 m sa  temperaturom na izvoru od 35°C do 36°C. Topao izvor na Dobrni poznavali su još stari Kelti i Rimljani koji su 1403 ovu vodu prvi put upotrebili u zdravstvene svrhe. U pričama o posetiteljima iz slavne prošlosti nailazimo na znamenite ličnosti poput Marije Tereze, grofa Hyosha, Napoleonovog brata i monih drugih.

BAZENI unutrašnji i spoljašnji sa termalnom vodom koja je poznata po lekovitim svojstvima. Termalana voda Dobrne leči probleme poput ginekoloških, uroloških, reumatskih bolesti, povrede sistema za kretanje. Pozitivno utiče i na bolesnike sa neurološkim smetnjama, za sve one koji boluju od šećerne bolesti, povećanog krvnog pritiska, lakšim bolestima srca i organa za disanje, jačanje organizma i poboljšanje psihofizičke kondicije. Glavni lekoviti faktor je kalcijum - magnezijum hidrogenkarbonatna alkalna akratoterma sa temperaturom oko 35°C do 36,5 °C. Zbog kalcijumovih jona koje sadrži voda, termalna voda iz Dobrne deluje anti-upalno i anti-alergično u slučaju svih hroničnih upala organa za probavu I organa za mokrenje. Takođe pomaže kod odvajanja vode iz tela. Posredno pomaže kod izlučivanja bubrežnog i žučnog kamenca iz tela. Ovde se još nalaze i dečiji bazen, whirlpool-i, terasa za sunčanje i nudistička plaža. BAZENI unutrašnji i spoljašnji sa termalnom vodom koja je poznata po lekovitim svojstvima.. Bogata priroda okoline Termi Dobrna nudi puno mogućnosti za relaksaciju, a tu spadaju i brojne pešačke i biciklističke staze. Postoji mogućnost posete farmi Soržev Mlin, farmi otvorenih vrata Pri Minki, Dolini mlinova, dvorcu Lemberg, farmi jelena, turističkom seoskom gazdinstvu Šumečnik i to sve sa organizovanom grupom i hotelskim rekreatorima i animatorima.

 

U središtu Savinjske regije smešteno je Velenje - nekada više od sela, a daleko manje od grada. Danas je peti grad po veličini u Sloveniji, kom su tepali "čudo i dete socijalizma". Ima 30.000 stanovnika, burnu istoriju, "Gorenje",  zamak, reku Paku, besplatan javni prevoz, jedinstveni rudnik, jezero, legende, vešticu, zmaja... ukratko: sadržaj na kom bi mu pozavideli i mnogo veći gradovi širom Evrope. Ovo je mali grad sa velikom ponudom, sa akcentom na prirodi i odmoru. Mesto u oblasti Štajerska, u Šeleškoj dolini, svoj razvoj duguje rudniku, gde se dva i po miliona godina unazad stvarao najdeblji sloj uglja na svetu. Zahvaljujući rudniku, formiralo se i veštačko jezero, koje je upotpunilo sliku prirode u kojoj ekološko osvešćeni građani, a i mnogi turisti uživaju. U jezeru po legendi živi zmaj Pozoj, koji je uništio okolna sela, osim prepoznatljivih zamaka.

Jedan od njih je i Velenjski zamak, odakle se pruža fenomenalan pogled na grad ušuškan u prirodi.Još jedna legenda kaže da je u zamku prisutna veštice Kunjigunda, koja je danas inspiracija za veliki festival po kom je Velenje takođe prepoznatljivo. Za razvoj Velenja kao grada veliku ulogu ima upravo "Gorenje", koji je najpre svoje aparate proizvodio u istoimenom selu od 1950. godine. Deceniju kasnije, "Gorenje" svoju proizvodnju seli u Velenje, a kompleks je veličine tri fudbalska terena. I dan-danas se proizvede dnevno 10.000 kućnih aparata.

Foto: Promo

 U ovom muzeju je čak i bend "Lajbah" održao koncert. Drugim rečima, rudnik je sada zaista deo društvenog života Velenja. Na dan Svete Barbare, zaštitinice rudara, 4. decembra, mladi rudari su se krštavali, a poslednjih godina se to čini i 3. juna kada je Dan rudara, što je veliki praznik u Velenju, uz povorku od Titovog trga do stadiona fudbalskog kluba Rudar. Svaki turista će iz Velenja otići pod utiskom da je posetio mesto koje čuva svoju tradiciju i nudi potpuno drugačiji odmor.

PROGRAM PUTOVANJA:

Program putovanja:                                                 3 dana / 2  polupansiona / autobusom
                                                                                                                                 DNEVNA VOŽNJA

1.DAN : BEOGRAD-TERME DOBRNA
Sastanak putnika u 5.30h . Polazak iz Beograda u 6h .  Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. U poslepodnevnim časovima  dolazak u Terme Dobrna, banju sa najdužom tradicijom u Sloveniji. moderno rehabilitacijsko i Spa - Wellness središte koje zauzima prvo mesto u samom vrhu slovenačkog turizma. Smeštaj u hotelu Park 4* koji  poseduje otvoren i zatvoren bazen, jacuzzi, „Svet sauna“ na više od 500 m2, termalne kupke.  Uživanje u bazenima sa termalnom vodom koja je poznata po lekovitim svojstvima. Termalana voda Dobrne leči probleme poput ginekoloških, uroloških, reumatskih bolesti, povrede sistema za kretanje. Bogata priroda okoline Termi Dobrna nudi puno mogućnosti za relaksaciju, a tu spadaju i brojne pešačke i biciklističke staze. . Muzički program uživo u caffe & restaurant May . Večera. Noćenje.
 2. DAN : GRAC   (fakultativno
Doručak. Fakultativni izlet u Grac. Zajednički obilazak Graca uz pratnji vodiča u trajanju od cca.1.5 čas. : zgrada Opere, fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Landhaus - renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena još davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada.  Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima .Slobono vreme za Spa&Wellness aktivnosti.. U večernjim časovima moguća ja fakultativna poseta muzeju u okviru kompleksa- Zbirka Polenek. u starom skladištu Terme Dobrna. U nekadašnjoj gospodarskoj zgradi Termi Dobrna uređena je raznolika zbrika predmeta uz koje nam se pred očima odvijaju prizori iz života i rada naših predaka. Večera. Noćenje. 

 3 DAN : VELENJE , BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 9h. Uživanje na bazenima do polaska za Beograd  ili  fakultativna poseta  Velenju . Sledi odlazak u muzej minerala i rudnina. U ovom muzeju je čak i bend "Lajbah" održao koncert. Obilazak rudnika Velenje, sa potpunim užitkom - spuštanje u jamu, vožnja podzemnom železnicom i rudarskom užinom (kranjska kobasica, hleb i sok). A na kraju poseta  velikom shoping centru Velenjka. Oko 16h je planiran polazak za Bgd. Vožnja u pravcu Srbije sa očekivanim dolaskom na mesto polaska oko ponoći. 

.                    

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA*       

   (ograničen broj soba )

03.01-05.01.2020

 

Hotel Park 4*

139€

119€

15.02-17.02.2020

DAN DRŽAVNOSTI  

Hotel Park 4*

139€

119€

06.03-08.03.2020

DAN ŽENA

Hotel Park 4*

139€

119€

         Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                                                                                                                                   

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz  turističkim autobusom od 18- 87 mesta na navedenoj relaciji
  • Smeštaj na bazi 2 polupansiona  (doručak i večera švedski sto) u Hotelu Park sa  4* Terme Dobrna, s u dvokrevetnim sobama,  www.terme-dobrna.si (TV, telefon, kupatilo, WIFI pristup )
  • Neograničeni ulaz u bazene sa termalnom vodom (hotel Vita) , Bade mantili na raspolaganju, Aerobik u vodi svaki dan
  • Jutarnje vežbe pod stručnim vođstvom fizioterapeuta, Animacijski program 
  • Muzički & zabavni program uživo u caffe & restaurant, 
  • Usluge predstavnika agencije (vodiča, pratioc)
  • Troškovi organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Turistička taksa na teritoriji Republike Slovenije u iznosu od 2,5 eur po danu
  • Troškovi međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja  prema uslovima Uniqua osiguranja
  • Fakultativni izleti -OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA IZLETA NA RAČUN AGENCIJE
    Grac 25€, deca do 12 god 15€
    Zbirka Polenek 5€
    Velenje, Velenjski zamak i muzej minerala i rudnina sa ulaznicama i užinom (kranjska kobasica, hleb i sok) 15€, deca do 12 god 8€ 
  • Piće u restoranu
  • Drugi individualni troškovi  

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€.  PREPORUKA AGENCIJE. Doplata za ulaz u Svet Sauna 10 € po osobi po danu. (h. Vita). Termalne kupke, 12 € , 17 € za 2 osobe.* (Zdaviliški centar) *Iskazane cene su sa popustom od  20% u odnosu na redovne cene spa i wellness hotelskih usluga . Trebate samo napomenuti da ste gosti agencije  Travel Klub. http://www.terme-dobrna.si/

Doplata za dodatno sedište 50€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .*
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate  40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:  HOTEL PARK 4*  nalazi se u okviru  kompleksa Termi. Za vreme vašeg odmora inspirisaće Vas prekrasna okolina, park pun energije, mnogobrojne pešačke i biciklističke staze, lepote kraja i njegove okoline. Poseta Medicinskom centru ispuniće Vas istinskim osećanjem da ste učinili nešto za svoje zdravlje. Opremljenost soba: telefon, TV, sef, mini bar, WC, fen za kosu, klima - uređaj, moguć besplatan bežični pristup internetu.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Turističke Asocijacije Slovenije .Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj )

OPŠTE NAPOMENE: Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na  usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Svaki komad prtljaga mora biti obeležen obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Putnik za putovanje u Sloveniju  mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseci od dana završetka putovanja.:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAM

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 2 od 9.11.2019.