VELIKA SEVDAH TURA -(Jajce, Travnik, NP Una, Drvar, Mostar, Trebinje, Konjic, Sarajevo) -Hotel Emen 4* i Turist 98 - 11-15 novembar DAN PRIMIRJA 2020/5 DANA / 4 NOCI / bus/DNEVNA VOŽNJA

CENA: 149€ / SPECIJALNA PONUDA: 119€


preuzmite program putovanja (pdf)

Putopis o Bosni i Hercegovini nije običan putopis. To ne može biti vodič za turiste, to je uvek
jedna veća priča, priča koja nadilazi i samog čovjeka,  kojega
natkriljuju i grle gizdave bosanske planine i šume, drže ga u naručju kao
majka, i zavaravaju, a zatim zadaju strašne sudbinske udarce. Planine su to
okrutne, a predivne. A priča o Bosni i Hercegovini, uvijek je priča o gorkom i slatkom bolu,
o čežnji…o sevdahu!

Bosnom i Hercegovinom se se istorija poigrava, a čovjek ostaje smešan i postojan u svom
bolu, nosi ga poput nekog ordena časti i nastavlja se s osmehom valjati u toj
svojoj stogodišnjoj nepravdi, kao da je za nju sam kriv, pa ne čini ništa da se iz
nje izvadi. Bosna je, kako ju je nazvao Meša Selimović, najtužniji vilajet na
svetu. A Bosanac to s ponosom nosi, pusti, bol je utkan u rod bosanski i tako
treba i ostati. Program  je posvecen starim dobrim vremenima i najlepšim mestima naše bivse države SFRJ. Sarajevo : glavni grad Bosne i Hercegovine, grad sa izuzetnim noćnim životom i opuštajućom atmosferom. Grad koji je prava poslastica za dušu i telo. Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda naterati da ostanete duže nego što ste planirali ili da se zasigurno ponovno vratite.


Jajce je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini u koji se može pohvaliti činjenicom da u njemu može da se nađe gotovo sve! Od istoriskih spomenika do predivnih prirpdnih lepota. 

Nacionalni park Una, prostire se dolinom gornjeg toka rijeke Une, kao i dolinom rieke Unac, desne pritoke Une sve do Krke na zapadu.Ovo područje predstavlja jedinstvenu prirodnu cjelinu u ovom dijelu Europe

Travnik, je grad u centralnoj Bosni i Hercegovini, 90 km zapadno od Sarajeva.Travnik poseduje snažnu kulturnu baštinu, koja datira još iz perioda kada je ovaj grad bio sjedište vezira Osmaskog carstva. Mnoge građevine, koje potiču iz tog perioda, dobro su očuvane, kao na primjer brojne džamije, orijentalne kuće, sahat kula, te ulične česme, itd. Stari deo grada datira iz ranog 15. veka. Travnik je grad bogate istorije, grad osmanskih vizira i nobelovca Ivo Andrića.

Trebinje i Manastir Tvrdoš, Trebinje – grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, udaljen od Dubrovnika samo 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je to grad sunca i platana, a smatra se jednim od najljepših gradova u BIH. Trebinje krase očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom, a ujedno to je i grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš.

Titov bunker, Gotovo pet decenija vešto je skrivana najveća vojna tajna, tajna o Titovom bunkeru u Konjicu. U šumskom ambijentu podno planine Zlatar na potezu od Konjica prema Džajića buku krije se 37 godina staro glavno komandno mesto bivše JNA D-0 ARK. Za sam projekat izgradnje znali su po službenoj dužnosti tek četvorica komandanata tadašnje Narodne armije.

 

Program putovanja:                                                                  5 dana / 4 noći/ autobusom 1600km
                                                                                                                                 DNEVNA VOŽNJA

Program je posvecen starim dobrim vremenima i najlepšim mestima naše bivse države SFRJ.

 1.dan  : BEOGRAD – TRAVNIK-JAJCE   
Sastanak putnika ispred agencije , Strahinjica bana 2 u 5.30 h. Polazak iz Beograda  u 6h. Putovanje preko Sremske Mitrovice i dalje preko Bijeljine, Doboja i Zenice do Travnika. Prošetaćemo se gradom uz razgledanje divne Šarene džamije – Sulejmanije, zadužbinu velikog vezira Sulejman-paše Skopljaka iz 18. veka. Sledi slobodno vreme, ili fakultativne aktivnosti koje obuhvataju posetu rodnoj kući Ive Andrića, Travničkoj tvrđavi i lokalitetu Plava voda. Nastavak putovanja preko Vakufa do JAJCA. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.   

2. dan : JAJCE-DRVAR-NP UNA  
Doručak. Slobodno vreme u Jajcu ili fakultativni celodnevni izlet u Drvar i Nacionalni park Una. Odlazak do DRVARA  i obilazak TITOVE PEĆINE koja podseća na antifašističku borbu i herojske dane partizana. Nastavak puta do MARTIN BRODA. U strasnom zagrljaju dve reke, na ušću Unca u Unu, ljubomorno čuva svoje čari neponovljiva i vekovima nedirnuta prirodna lepota. U ovom mestu se nalazi najveći kompleks slapova u Nacionalnom parku „Una“. Povratak u Jajce Noćenje

3 dan: JAJCE-JABLANICA-MOSTAR  
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme ili fakulativni obilazak Jajca u pratnji strucnog vodica . Pogledaćemo Medvjed kulu i posetiti katakombe u kojima se nalazi oltar koji kriju svoju simboliku. Obićićemo ostatake crkve Sv. Luke i tvrđavu , najvišu tačku grada, na visini od 470 m nadmorske visine. Sa tvrđave se spuštamo do kapije Mala tabija, pa kroz čaršiju i Travničku kapiju, odlazimo do vidikovca sa kojeg se pruža nestvaran pogled na čuveni PLIVSKI VODOPAD . Oko podneva polazak ka Mostaru. Vožnja uz usputni predah u JABLANICI kod memorijalnog muzeja „Bitka na Neretvi“. Dolazak u MOSTAR i smestaj u hotel. Obilazak Mostara u pratnji vodiča, slobodno vreme za sevdah i uživanje pokraj starog mosta.Nocenje.

4 dan: MOSTAR-MANASTIR TVRDOŠ-TREBINJE    
Doručak. Slobodno vreme u Mostaru ili fakultativni izlet u Manastir Tvrdoš i Trebinje. Prvo cemo posetiti  manastir Tvrdoš  a nakon toga TREBINJE. Obilazak grada započinjemo posetom Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad. Obilazak Arslanagića mosta ,koji je 1574 izgradio Mehmed paša Sokolović. Odlazak u  Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. Slobodno vreme. Povratak u Mostar. Nocenje

5 dan: KONJIC-TITOV BUNKER-SARAJEVO-BEOGRAD  
Doručak. Odjava iz hotela i napuštanje Mostara. Putovanje do Konjica. Konjic predstavlja jedan od bisera Bosne i Hercegovine, upravo zbog bogate prirode koja ga u potpunosti okružuje. Reka Neretva teče kroz sam centar grada Konjica, dok veličanstvena planina Prenj dominira u pozadini. Stari deo grada Konjica je veoma lep za šetnju, kao i centar grada, iz koga se u svakom pravcu pruža živopisan pogled na okolinu i Neretvu. Fakultativna poseta Titovim bunkerima koji predstavljaju pravu atrakciju. Nastavak putovanja ka Sarajevu.  Obilazak grada i upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk…Krace slobodno vreme biće  prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi . Oko 16h polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.
Kraj programa

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL


USLUGA

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA* (ograničen broj soba)

14.10-18.10.2020

3* i 4*

4 noćenja sa doručkom

149€

                 119€

11.11-15.11.2020
DAN PRIMIRJA

3* i 4*

4 noćenja sa doručkom

149€

                 119€

                                                  UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom od 18 do 80 mesta na relacijama navedenim u programu  (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  • smeštaj u Jajcu na bazi 2 noćenja sa doručkom u u 1/2 i 1/3 sobama
  • smeštaj u Mostaru  na bazi 2 noćenja sa doručkom u u 1/2 i 1/3 sobama
  • obilaske i turistička razgledanja prema programu
  • usluge licenciranog vodiča/pratioca grupe
  • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: individualne troškove putnika i fakultativne izlete (obavezna rezervacija u agenciji prilikom prijave): OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN  AGENCIJE:
- Travnik ( Rodna kuca Ive Andrića, Tvrđava i Plava Voda) 10€,
-Drvar i NP Una (320km ) 20€ sa ukljucenim ulaznicama

- Jajce (Stari grad, ulaznice za Katakombe, Tvrđavu, Plivski vodopad) 10€
-Trebinje i Manastir Tvrdos (250km) 15€
 
-Titov Bunker ulaznica 10, 5 €
PAKET SVIH IZLETA SA ULAZNICAMA: 60€
umesto 65,5€

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 60€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravisna taksa plaća se na recepciji hotela  oko 3,00 KM ili 1,55€ po osobi po danu

VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana)

      GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  .
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Hotel Turist 98 u Jajcu 3*www.hotel-turist98.com ili sličan Hotel se nalazi u blizini centra grada, na obali reke Plive. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se stara tvrđava, čaršija, vodopad... Hotel poseduje: recepciju, aperitiv bar, restoran, Wi-Fi internet, mali trgovački centar, kiosk... Sobe su komforne i sve poseduju novi nameštaj, TV, klimu, kupatilo, fen za kosu.
Hotel Emen 4* u Mostaru , www.hotel-emen.com nalazi u centru Starog grada Mostara i na 2 minuta hoda od čuvenog Starog mosta. Sama zgrada, u kojoj je smešten hotel, je pod zaštitom Uneska i uključuje à-la-carte restoran. Svim gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i besplatan parking. Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima. Sopstveno kupatilo opremljeno je kadom ili tušem. Pojedine sobe uključuju i balkon. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije : www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pre puta      

                                                                                 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
  
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 1 od 15.9 2020.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno