DVORCI ČEŠKE -PRAG 2023 Simboli prošlosti i čuvari istorije (Šternberk, Karlštejn, Loket, Hlubok) - 1-6 januar ( Bozicni marketi traju do 7.1.) , 15-20 februar (Sretenje) 2023 /6 dana/4 noćenja /bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 229€ / SPECIJALNA PONUDA: 219€ do 10.12.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

U srcu Evrope nalazi se bajkovita zemlja čija je prestonica predivni Prag.U senci ovog veličanstvenog grada kriju se nebrojene lepote razbacane po snenoj i tihoj češkoj provinciji.Dvorci od kojih zastaje dah, očuvani u tolikoj meri da imate utisak da ste prebačeni u neko drevno vreme vitezova, princeza i dvorskih balova. Obilaziti češke dvorce ponekad je kao zakoračiti u neku bajku koju smo slušali u detinjstvu. Doživite sa nama ovu priču, posetite jednu od najlepših regija Evrope - lepu Češku !

Dvorci Češke 2023
Simboli prošlosti  i čuvari istorije

    BRATISLAVA ( SLOVAČKA)  -PRAG-ČEŠKI KRUMLOV
                        ČEŠKI ŠTERNBERK – KARLŠTEJN- LOKET-KARLOVE VARI-HLUBOK

Program putovanja:                                         6 dana / 4 noći/ autobusom      DNEVNA VOŽNJA  

 

1. dan BEOGRAD- BRATISLAVA ( SLOVAČKA)   
Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 06:00 časova i iz Novog Sada  oko 07:00 časova. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj i Slovačkoj. Dolazak u Bratislavu u poslepodnevnim časovima, razgledanje grada sa vodičem. Šetnju počinjemo obilaskom areala Bratislavskog dvorca, koji se uzdiže iznad Dunava na visini od 100 m i predstavlja simbol grada. Dalje nastavljamo prema Katedrali Svetog Martina, obilazimo Glavni trg sa fontanom iz XVI veka, Narodno pozorište. Slobodno vreme. Nastavak puta do hotela u Slovackoj  u kome cemo provesti prvu noc. Smestaj u hotel. Nocenje.

2. dan PRAG ( ČEŠKA)  
Doručak.Odjava iz hotela i nastavak puta ka Češkoj. Dolazak u Prag.  Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča... Šetnja ulicama Novog sveta, gde je vreme stalo i gde se nalaze originalne kućice siromaha, sa zlatnim oznakama. Ovaj romantični deo grada bio je inspiracija Milošu Formanu za film Amadeus. Iz Novog sveta idemo u obilazak praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Ɖorđa, Kraljevska palata, Zlatna ulica... Preko Male Strane, spustićemo do ostrva Kampa – male praške Venecije, prelazimo preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog i Karlovom ulicom stižemo do Staromjestskih namjesti, čuvenog Astronomskog sata - Orloja i Tinske crkve. Dalje sledi šetnja glavnom ulicom jevrejske četvrti, tokom koje ćemo se upoznati sa zanimljivim pričama i sa legendom o Praškom Golemu, koji jos uvek spava u tavanici Staronove sinagoge u Pragu. Slobodno vreme u Pragu za individualne aktivnosti  Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan DVORACI KARLSTEJN I ŠTERNBERK 
Doručak.
Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Karlštejn, srednjovekovnog zdanja, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava. Nastavak puta ka dvorcu Česki Šternberk , nazvan "Biser Posаzаvi", koji je postаvljen na strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime "Šternberk". (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan DVORAC LOKET I KARLOVE VARI
Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Loket , najstarijeg i navrednijeg kamenog dvorca u Češkoj. Dvorac je jedinstven kao arhitektonski spomenik Karlovih Vari. Visoki moćni kameni zidovi, stroga dekoracija srednjovjekovnih prostorija, uske ulice, stari trgovi, miran ritam gradskog života odlike su ovog mesta. Gete je voleo posećivati ​​dvorac Loket. Nastavak puta do Karlovih vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene.. Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora.. Povratak u Prag. Noćenje.

5. Dan DVORAC HLUBOKA I  ČEŠKI  KRUMLOV
Doručak.
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema dvorcu Hluboka. Dvorac Hluboka se nalazi na reci Vltavi zbog čega se i najčešće naziva Hluboka nad Vltavom. Ovaj dvorac se smatra najlepšim među češkim dvorčevima, a izgrađen je polovinom XIII veka, nakon čega je obnavljan nekoliko puta i to u različitim stilovima. Tek tokom renesansnog perioda je prvi put proširen, dok je još promenio izgled i u baroknom stilu, da bi konačni i izgled dobio tokom XIX veka, kada je rekonstruisan u stilu romantike. Put nastavljamo ka Južnočeškom kraju, gde ćemo posetiti jedan od najromantičnijih  gradova na obalama reke Vltave – Češki Krumlov, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nad gradom – Češki Krumlov dominira istoimeni zamak, posle Hradčana u Pragu drugi najveći u Republici Češkoj. Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Po dolasku razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Austriju, Madjarsku i Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora..

6. dan NOVI SAD – BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad i Beograd (na mesto polaska ) u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dvorci Češke 2023 -Simboli prošlosti i čuvari istorije" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL

 

REDOVNA CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

01.01-06.01.2023

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI ( Božični marketi traju do 6.1.) 

nocenje sa doruckom

HOTEL 4*

229€

219€*

15.02-20.02.2023

DAN DRŽAVNOSTI

nocenje sa doruckom

HOTEL 4*

229€

219€*

                                                                                                                                           *ogranicen broj soba

CENA OBUHVATA :                                                                                                                                                    

-prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu
-smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u  hotelu sa 3* ili 4*  u Slovackoj u sobama 1/2 ili 1/3 
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u  hotelu sa 4* u Pragu  u sobama 1/2 ili 1/3 
-uslugu stručnog vodiča /pratioca grupe
-redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom. 
-troškovi organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !)
-
pesacka tura Bratislava 7,5€
-pesacka tura Prag  10€ ( ukljucen i lokalni vodic)
-dvorci Karlštein i Šternberg – 50€ (prevoz 160 km, ulaznice, vodič/ lokalni vodic )
-dvorac Loket i Karlove Vari 50€ ( prevoz 380 km,  ulaznica , vodic/ lokalni vodic)
-dvorac Hluboka 15€ ( ulaznica + vodic)
-pešačka tura Češki Krumlov-7,5€
-ostale nepomenute usluge i lični troškovi ( ulaznice za muzeje, druge dvorce i sl.)
-bakšiš za vodiča 

Napomena u vezi bakšiša: Bakšiš za vodiča nije obavezan. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u autobusu ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 5€ do 10€. Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€. Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba, već od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba za vašu bezbednost tokom puta.

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1870 din (od 19-70 godina); 1242 din (do 18 godina); 3725 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

PAKET SVIH IZLETA -PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE 130 € umesto 140€

POPUSTI I DOPLATE:  Doplata za sobu 1/1 90€. Doplata za dodatno sedište 80€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela oko 1,5€ po osobi po danu .

PLAĆANJA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:.Hotel International Prague 4* Izgrađen je  u američkom art deko stilu, hotel smešten  u tihom stambenom naselju, preko puta tramvajske stanice Podbaba. Centar Praga je udaljen 2 km. Klimatizovane sobe u ovoj istorijskoj zgradi nude visoke plafone i pogled na Prag. Fitnes centar je dostupan u okviru objekta. Gosti se mogu opustiti u hotelskom koktel baru i kafeu smeštenom u salonu sa visokim plafonom koji nudi jedinstvenu atmosferu. Hotelski restoran Symphonia nudi izbor specijaliteta češke i internacionalne kuhinje. Biftek predstavlja specijalitet kuće.

  

  

Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak.

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 25. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno Zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija českih dvoraca i palata, kao i poseta znamenitih arhitektonskih spomenika. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad - Travel Klub.

 

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dvorci Češke 2023 -Simboli prošlosti i čuvari istorije" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 •  

  PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno