Japan 2023 (TOKIO-KJOTO) - TERMINI U PRIPREMI avio-takse-transferi-voz Šinkasen-hotel 3*-vodic

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Kada pomislite na Japan, vaš um se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantnom kulturom. Iako je Japanska prošlost veoma bogata dogadjajima i veoma zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neki od najboljih svetskih šoping oblasti, Japan je mesto za Vas. Japan je poznat po svojim hramovima i svetilištima, možete da provedete nedelje u gradovima kao što su Kjoto i da uživate u arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima. Ako je kultura više po Vašem ukusu, ne možete da dobijete bolje nego šareno i bogato nasledje u Japanu, uključujući i divnu igru kabuki i tradicionalne gejše.

Tokio- divan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je takodje uzbudljiva, intrigatna i iscrpljujuća. Grad ima na desetak različitih likova, haotičan i glasan ili smiren poput zena, visoki soliteri i sitni skiveni hramovi. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100, 000 restorana.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Japan

1. OPŠTI PODACI

Japan je ostrvska država u istočnoj Aziji smeštena na lancu ostrva istočno od Azijskog kontinenta, na zapadnom rubu Pacifičkog oceana severno od Istočnokineskog mora. Japan čini arhipelag od više od 3000 ostrva od kojih su najveća ostrva: Hokkaido, Honshu, Shikoku i Kyushu koji čine više od 97% površine. Dva japanska slova koja označavaju ime Japana znače "izvor sunca" pa se tako cela zemlja često naziva "Zemlja izlazećeg sunca".Japan je planinska zemlja, budući da oko 80% površine čine planine. Oko 66% površine prekriveno je šumama. Po državnom uređenju Japan je ustavna parlamentarna monarhija s carem na čelu. Japan je deseta zemlja sveta po broju stanovnika s nešto manje od 128 miliona, od kojih 99% čine Japanci. Glavni grad je Tokio koji sa susednim gradovima ima oko 32 miliona stanovnika te je najveće metropolitansko područje sveta.

2. VIZE

Za državljane Republike Srbije i Hrvatske nije potrebna viza. Za državljane Crne Gore i Bosne i Hercegovine potrebna je viza za Japan.

3. ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Za ulazak u zemlju nije potrebna vakcina. Situacija u pogledu nivoa radioaktivnog zračenja je normalizovana (voda, tlo, vazduh, hrana) i predstavlja predmet svakodnevne opsežne analize japanskih organa. Zdravstvena situacija u Japanu je zadovoljavajuća. Voda iz česme je bakteriološki ispravna i sigurna za piće. Ipak, mi preporučujemo našim putnicima da piju flaširanu vodu.

4. VREMENSKA ZONA

Japan se nalazi u UTC+09:00 vremenskoj zoni, odnosno + 7h u odnosu na Srbiju.

5. KLIMA

Japan ima umerenu klimu i 4 izrazita godišnja doba, ali zbog velike udaljenosti od severa prema jugu klima varira od regije do regije. Krajnji sever je zimi vrlo hladan, dok krajnji jug ima suptropsku klimu. Na klimu osim toga utiču sezonski vetrovi koji duvaju sa kontinenta prema okeanu zimi i u suprotnom smeru leti. Kasni juni i rani juli su kišni period (osim u Hokkaidu), kada se nad Japanom nalazi sezonska kišna fronta (baiu zensen). U kasno leto i ranu jesen se iz tropskih područja niskog pritiska iznad ekvatora razvijaju tajfuni i prolaze od jugozapada prema severoistoku, često donoseći obilne kiše.

6. HRANA I PIĆE

Postoje dve japanske kuhinje – i obe su tradicionalne. Jedna  je tradicionalna u pravom smislu te reči sa jelima koja su se vekovima nalazila na trpezi pre šezdesetih godina XIX veka i japanskog otvaranja prema zapadu, i druga koja zapravo predstavlja uvođenje novih sastojaka i poznatih jela pripremljenih na japanski način. Budući da je Japan ostrvska zemlja, u pripremanju jela široko se koriste sve vrste morske ribe, rakova i morskih plodova u svim oblicima. Kao obavezna jela na japanskoj trpezi nalaze se razne vrste supa, skoro obavezan prilog uz svako glavno jelo je bareni pirinač umesto kojeg se vrlo često služi i testenina, dok se glavno jelo sastoji uglavnom od mesa ili ribe – kuvane, pržene ili grilovane. U pripremanju hrane koriste se i sve vrste povrća i voća, veliki broj začina od kojih je soja sos gotovo obavezan sastojak tako da je japanska hrana uglavnom veoma bogato začinjena i u poređenju sa ostalim kuhinjama znatno slanija ali i mnogo manje masna. Veoma često se meso, pogotovu riba, služi termički neobrađeno kao tradicionalni suši ili sašimi. Kada je reč o cenama obroka u restoranu, one variraju od mesta gde jedete. Najjeftiniji obrok možete da pojedete u restoranima brze hrane gde većina Japanaca jede i gde će vas obrok koštati od 5-7e. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u proseku od 10 – 20e.

7.SIGURNOST

Japan važi za državu visokog nivoa javnog reda i mira, bez rizika od oružanih sukoba i sa niskom stopom kriminala u poređenju sa drugim razvijenim zemljama. Japan je, međutim, zemlja visokog rizika od prirodnih nepodoga.

8. ODEĆA

Bilo da putujete u Japan u proleće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.

9. LOKALNA VALUTA

Zvanična valuta u Japanu je jananski jen (JPN, Yen) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno.

Prema poslednjem kursu 1e = 125 jen, 1$ = 103 jen-a. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card a u bankomatima kartice sa oznakom Cirrus, PLUS, Maestro i Visa Electron ali moramo da napomenemo da se često dešavalo da platne kartice ne prolaze u Japanu, stoga vam savetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.

10. STRUJA

Potrebno je poneti adapter za električnu energiju. Struja u Japanu je 100 volti (Amerika 120V, Evropa 230V) . Adapter je sa 2 tanka pljosnata ulaza.

 

Best Times of the Year za posjetu Japanu

Promene u vremenu, sezonu tifona i zauzeti festivali trebalo bi da budu uzeti u obzir prilikom odlučivanja kada odlaziti u Japan.

Iako je izbjegavanje lošeg vremena obično cilj na odmoru, uzastopni sunčani dani privuku veću gomilu u istočnu Aziju. Moraćete dijeliti prijevoz i atrakcije tokom sezone. Hoteli u Tokiju već su malo skupe , ali stvarno se ubrzavaju tokom nekih od najprometnijih japanskih festivala.

Vreme u Japanu

Sa arhipelagom blizu 7.000 otoka šire se sjeverno na jug na Pacifiku, vrijeme u Japanu se može značajno razlikovati između regiona. Tokio može biti u blizini zamrzavanja, dok ljudi uživaju u vremenu kratke majice samo malo na jug.

Većina Japana uživa četiri različita godišnja doba zajedno s snegom u zimi, međutim, Okinawa i ostrva na jugu ostaju topla tokom cele godine. Sjeverni Japan često prima snježne padavine koje se vrlo brzo isparavaju na proleće. Tokio sama uobičajeno ne dobija snijeg. Megalopolis je dobio prašinu 1962. godine, a zatim je snijeg ponovo objavio u 2014. i 2016. U januaru 2018. godine, velika snežna oluja izazvala je poremećaje u Tokiju.

Kišna sezona u Japanu

Čak i kada se tifoni ne okreću u blizini da bi se izmiješali, Japan je relativno mokra zemlja s punim padavinama i visokom vlažnošću.

Kišovita sezona u Japanu obično udara u letnjim mesecima , sredinom juna do sredine jula.

U Tokiju, jun je vrlo kišni mesec. Istorijski gledano, tuševi su se krajem jula i avgusta ponovo smanjivali, a potom ponovo sila ponovo u septembru.

Dodavanje meteorološkog ludila je opasnost od tajfuna. Tipično, većina tajfuna izaziva probleme u Japanu između maja i oktobra . Kao što možete zamisliti, tajfun u tom području potpuno menja sve vremenske uslove - i obično na bolje.

Suva sezona u Japanu

Zapravo, bolji način da pozovete vreme godine za većinu putnika putovanje u Japan bi bila sezona "sušara" ili "manje kiša". Kišni dani su stvar tokom cijele godine, tako da izgradnja suviše čvrste putanje s suncem može dovesti do razočaranja.

Na sreću, Japan ima neke veoma interesantne načine da provede vreme u zatvorima tokom kišnih popodneva.

Najsušniji meseci u Japanu su tipično decembar, januar i februar. Novembar i mart su "ramena" meseci između sezone - često idealno vreme za posetu bilo kojoj zemlji kako bi izbjegli cijene i grupe u vrhunskoj sezoni.

Temperature u Tokiju

Iako je najniža prosječna temperatura u Tokiju i dalje oko 34 F, temperature ponekad padnu ispod smrzavanja u zimskim noćima.

Avgust je tipično najtopliji mesec u Japanu, a januar je najhladniji.

Evo uzorka prosečne niske i visoke temperature u Tokiju:

 • Januar: 36-50
 • Februar: 36-50
 • Mart: 41 - 55 F
 • April: 52 - 64 F
 • Maj: 59 - 73 F
 • Jun: 66 - 77 F
 • Juli: 73 - 84 F
 • Avgust: 75 - 88 F
 • Septembar: 70 - 81 F
 • Oktobar: 59 - 72 F
 • Novembar: 50 - 63 F
 • Decembar: 41 - 54 F

Sezona tajfuna u Japanu

Sezona tajfuna za Tihi ocean traje od maja do oktobra, iako Majka Priroda ne ide uvek gregorijanski kalendar.

Oluje mogu doći rano ili povući kasnije. Avgust i septembar su obično vrhunac za tajfune u Japanu.

Čak i ako ne ugrožavaju Japan, veliki tajfuni u tom području mogu izazvati ozbiljne kašnjenja i zagušenja u vazdušnom saobraćaju. Provjerite web stranicu Japanske meteorološke agencije za trenutna upozorenja prije nego što planirate putovati. Vaša vozna karta može biti vraćena ako vaše putno osiguranje pokriva otkazivanje putovanja zbog dela prirode.

Uživajte u velikim festivalima u Japanu

Poseta Japanu kada su veliki festivali u toku je odličan način da se upustite u zabavu i vidite lokalno stanovništvo koje uživa. Ali sa druge strane, moraćete da se takmičite sa gomilom na popularnim lokacijama i platite veće cijene za smještaj. Ili napravite tačku da stignete rano i uživate u festivalu, ili izbjegnite područje sve dok se ne nastavi redovni život.

 • Božić i nova godina: Proslave za Shogatsu (Nova godina) mogu biti zauzete. Od nedelje pre Božića do nekoliko dana u januaru, tržni centri i javni prevoz su još gušći. Tokom sezone praznika, japanska javnost dobija rijetku priliku da vidi unutrašnju osnovu Carske palate. Ovo se dešava samo dva dana u godini: caražanski rođendan (23. decembra) i 2. januara.
 • Obon: Hramovi i svetinje zauzeće leti tokom trodnevnog Obon festivala . Datumi za Obon variraju, u zavisnosti od mjesta u Japanu. Obon u Tokiju i istočnim delovima Japana obično se posmatra oko 15. jula. Hachigatsu Bon - još veće vrijeme - obilježava se 15. avgusta. Iako Obon - obično upravo nazvan Bon - nije zvanični odmor, mnoge japanske porodice uzimaju dozvolu za plaćanje poklon predacima oko tog doba godine.

Zlatna nedelja u Japanu

Zlatna nedelja je najveći, najprodavaniji odmor u Japanu. Najstarije vreme za putovanje u Japanu - zabavićete se, ali pazite!

Zlatna nedelja počinje da se okonča krajem aprila i krene u prvu nedelju maja. Nekoliko uzastopnih nacionalnih praznika pada u sedam dana. Mnoge japanske porodice rade na vrijednoj nedelji odmora od posla, pa se prevoz i smještaj brzo popunjavaju na oba kraja odmora. Javni parkovi će biti zauzeti.

Zlatna nedelja zvanično počinje sa Showa dan 29. aprila i završava se danom djeteta 5. maja , međutim, mnoge porodice uzimaju dodatni dan odmora prije i poslije. Uticaj Zlatne nedelje se u stvari proteže na oko 10-14 dana.

Na mnogo načina, Zlatna nedelja se smatra početkom turističke sezone u Japanu - budite spremni!

Pregled cvetova ( Hanami )

Najbolje vreme za posjetu Japanu - u teoriji, naravno - je vrijeme kada cvjetovi cvjetova kratkotrajno cvijeću, prije ili poslije zauzetog područja Zlatne nedelje.

Dodatni učenici će uživati ​​u pauzi od škole, međutim, Japan je izuzetno prijatan posjetiti tokom proljeća . Velike gomile ljudi dolaze u lokalne parkove za izlete, zabave i uživaju u hanami - namerno gledanje cvetova trešnje i cvijeća šljive . Porodice, parovi, pa čak i čitave kancelarije se zabavljaju.

Vremenski raspon cvijeća zavisi isključivo od vremena zagrevanja. Cvijeće počinje u Okinavi iu toplijim dijelovima Japana sredinom marta, a zatim se kreće na sever, dok se vrijeme postaje toplije do početka maja. Prognozeri zapravo predvidjaju tajming kada se cveti pojavljuju sa juga na sjever.

Spring Break u Japanu

Zlatnoj nedelji prethodi prolećni odmor za mnoge škole u Japanu. Studenti izlaze iz škole sredinom marta i uživaju u vremenu s porodicom sve do prve sedmice aprila. Parkovi (posebno tematski parkovi) i tržni centri će biti veći, jer će se mnogi mladi ljudi iznenada naći slobodni tokom dana.

Kada krenuti u Kjoto

Kjoto je omiljena kulturna destinacija za turiste u Japanu . Mjeseci napornih sezona mogu postati vrlo gužve.

Proljeće i jesen su najkorisnija vremena u Kjotou; Oktobar i novembar su vrhunski meseci za turizam.

Razmotrite rezervaciju svog putovanja u Kjoto u avgustu, kada kiša malo popusti, ali gužve još nisu porasle. Ako vas hladno vrijeme ne zaplaši, januari i februaru su dobri meseci da posetite Kjoto.

Sigurno ćete želeti unaprijed rezervirati smještaj ukoliko posetite Kjoto u novembru.

                TOKIO-KJOTO  2020/2021     14  dana / 11 noći/ avio

Program putovanja:     

1. dan BEOGRAD  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme . Let sa usputnim presedanjem.
2. dan TOKIO  Konekcija na let za Tokio. Dolazak u Tokio, transfer metroom do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan : TOKIO – Izlet br. 1 obilazak grada sa  vodičem   Fakultativni izlet - obilazak Tokija - prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiju gde ćemo uživati u panorami ovog neverovatnog grada. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dela grada koji se zove Ašakuša gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Za kraj dana ostavljamo Ueno park gde ćemo se odmoriti u miru. Uveče obilazimo Shibuyu, deo grada poznat po šopingu i užurbanosti na najprometnijoj raskrsnici. Noćenje .
4. dan : TOKIO  –Izlet br. 2  FIJI “Fuji Five Lakes”. Odlazak u Nacionalni park odakle ćemo imati priliku da se divimo moćnoji Fudži (Fuji) planini. Ukoliko nas vreme posluži imaćemo spektakularan pogled na ovu veličanstvenu planinu. Fuji Five Lakes region leži na 1000 metara nadmorske visine i sastoji se od pet jezera koje ćemo moći da obiđemo i da celog dana uživamo u nestvarnoj prirodi ove ostrvske zemlje. Povratak u Tokio. Noćenje
5. dan : TOKIO – Izlet br. 3 NIKKO  Fakultativni izlet – odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno - istorijskih sadržaja tako i prirodnih lepota. Ovde se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najlepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo videti brojne pagode kao i “tajni most” preko reke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.
6. dan : TOKIO – Izlet br. 4 KAMAKURA    
Slobodan dan u Tokiju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru. Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana izmedju 1185. i 1333. godine. Predstavlja grad – muzej, jer se u njemu nalazi 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze, visine 13,5 metara. Obilazak grada i slobodno vreme za odmor i relaksaciju. Povratak u hotel. Noćenje.
7. dan : TOKIO – Izlet br. 5 JOKOHOMA     Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Jokohame. Jokohama je drugi grad po veličini u Japanu sa oko 3 miliona stanovnika i glavna internacionalna luka. Posetićemo šarenoliku Kinesku četvrt, Minato Mirai 21 – primorsko, urbano područje čije ime u prevodu znači „luka budućnosti“, Sankein tradicionalni japanski vrt. Videćemo Yokohama Landmark, najvišu zgradu u Jokohami. Slobodno vreme možemo iskoristiti u Red Brick šoping molu. Povratak u smeštaj. Noćenje
8. dan :  KJOTO   Napuštanje smeštaja u Tokiju. Polazak za Kjoto. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, biće prilike za uživanje u pogledu na veličanstvenu planinu Fudži! Po dolasku u Kjoto transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje
9. dan   KJOTO Izlet br. 6 obilazak grada sa vodičem   
Fakulativni izlet - celodnevni obilazak Kjota - izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka i spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Vožnja metroom do hotela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kjotu, tradicionalnom japanskom mestu gde dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gde rade gejše. Tu je i sniman film „Memoari jedne gejše“. Noćenje
10. dan  KJOTO  -Izlet br. 7 OSAKA    Dan za fakultativni izlet - obilazak Osake. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Obilazimo Dotonbori, deo grada poznat po restoranima sa lokalnom kuhinjom. Povratak za Kjoto. Noćenje
11 dan :  KJOTO- Izlet br. 8 NARA . Fakultativni izlet - odlazak u Naru. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8. veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova). U blizini se nalazi i svetilište Kasuga, pravo nacionalno bogatstvo iz 8.veka i Parka jelena. Povratak u Kjoto. Noćenje
12. dan : KJOTO-Izlet br.9 HIROŠIMA   Fakultativni izlet - celodnevni obilazak Hirošime, koja se nalazi na 300km od Kjota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Uživanje u svežim ostrigama i drugim morskim plodovima. Povratak u Kjoto u kasnim večernjim satima. Noćenje
13. dan : KJOTO-ARASHIAMA-TOKIO Izlet br. 10 ARASHIAMA    Napuštanje smeštaja u prepodnevnim časovima. Ukoliko vreme dozvoli fakultativni izlet u šumu bambusa- Arašijamu (Arashiama). Nakon obillaska polazak ka aerodromu u Tokiju. Let iz Tokia sa presedanjem.
14. dan : BEOGRAD  Poletanje aviona za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

 

HOTEL/USLUGA

 

      BROJ DANA / NOCENJA

  REDOVNA   

      CENA

SPECIJALNA PONUDA  (ograncicen broj mesta)

     02.11-15.11.2020


Hotel 3* 

     Nocenje   

 

  14 dana /11 noci

6 noci Tokio /5 noci Kjoto

 

1699€

 

1599€

       15.03-28.03.2020

Hotel 3* 

     Nocenje   

 

  14 dana /11 noci

6 noci Tokio /5 noci Kjoto

1699€

1599€

                                                
 

 

 

 

 

 

 

 

UPLĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NBS 
U CENU JE URAČUNATO:                                                                                                   
                                                                                                       -Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Tokio – Beograd) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika možu biti: autobus, minibus, kombi, auto, metro)
-Povratna karta za ekspres voz Šinkasen (Tokio-Kjoto-Tokio)  oko 300USD

-Smeštaj u Tokiju u hotelu 3* na bazi 6 noćenja 

-Smeštaj u Kjotu  u hotelu 3*  na bazi 5 noćenja
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije. Napomena: Asistencija  vodiča u Japanu , na srpskom jeziku za grupe preko 10 putnika.

U CENU NIJE URAČUNATO:

- Vizu za Japan (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Japanu)
-Individualni troškovi
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 -Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
-Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta 
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)

-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI : 

Izlet br. 1:  Obilazak Tokija 30€
Tokio je glavni i najveći grad Japana, ali ne samo Japana već čitavog sveta! Ako posmatramo šire područije grada, Tokio je najnaseljenija aglomeracija na svetu sa oko 38 miliona stanovnika! Stari naziv grada je bio Edo, a promenjen je u Tokio u 19om veku i znači “istočna prestonica”. Na ovom mestu je od 15og veka postojalao malo ribarsko naselje a grad je počeo ubrzano da se razvija kada je car Meiđi preneo prestonicu iz Kjota u Tokio i zvanično pod ovim imenom ima status grada od 1899. Godine. Ovaj grad je u 20. veku pretrpeo velike katastrofe, što prirodne što katastrofe koje su posledice rata. Početkom 20. veka pogodio ga je strašan zemljotres u kom je poginulo oko 140 hiljada ljudi a isto tako stradao je I u II Svetskom ratu. Međutim, posle rata grad je počeo da se ponovo razvija i čitava zemlja je dobila epitet “ekonomskog čuda” jer je već sredinom šezdesetih godina bila druga ekonomija u svetu. Tokio je bio i domaćin Olimpijskih igara 1964. Godina a biće i domaćin ovog događaja 2020. Godine. Jedna od glavnih atrakcija grada je hram Senso-ji, najstariji budistički hram u Tokiju. Ovaj hram predstavlja oazu duhovnosti smeštena između reke Sumide i Tokyo SkyTree-a, u Ašakuša distriktu. Posvećen je boginji milosti i na ovom mestu slušamo priču o dva velika sistema misli, šintoizmu i budizmu. Prvi podaci o hramu potiču iz 645. godine, što ga čini najstarijim hramom u Tokiju! Kako bismo bolje razumeli japanski politički sistem i njihovu odanost i poslušnost caru odlazimo do Imperial parka opasanog srednjovekovnim kanalom. Ukoliko se ukaže mogućnost prošetačemo kroz Istočnu baštu a valja znati da je sam carev dvor otvoren za posetioce samo na dva datuma (carev rođendan 23/12 i 01/01 za Novu Godinu). Bićete u prilici da vidite i Meiđi hram je posvećen caru reformatoru s kraja XIX veka. Car Meiđi je zemlju vesternizovao odnosno uhvatio priključak sa razvijen zapadnim svetom za vrlo kratak period. Dalekosežne i temeljne promene dale su Japanu novi izgled a car je dobio veliki hram u Tokiju. Ueno park u doba cvetanja sakure dobija najlepše ruho u gradu i postaje jedna od najvećih atrakcija grada. Uveče, mesto koje se mora doživeti je raskrsnica na Shibuyi. Velika koncentracija ljudi, neonskih reklama i veselih džinglova. Prelazimo najpoznatiju dijagonalnu raskrsnicu sveta i divimo se odanosti psa Haćika pored njegove statue.

Izlet br. 2: Fuji Five Lakes 120€

Odlazak u Nacionalni park odakle ćemo imati priliku da se divimo moćnoji Fudži (Fuji) planini. Ukoliko nas vreme posluži imaćemo spektakularan pogled na ovu veličanstvenu planinu. Fuji Five Lakes region leži na 1000 metara nadmorske visine i sastoji se od pet jezera (Kawaguchiko, Saiko, Yamanakako, Shojiko i Motosuko) koje ćemo moći da obiđemo i da celog dana uživamo u nestvarnoj prirodi ove ostrvske zemlje.
Izlet br.3 :  Nikko 50€
Uputićemo se u ruralni sever Japana. Daleko od užurbane pacifičke obale ušuškan je gradić Nikko. Ulazimo u velelpni hram velikog šoguna Iejasua Tokugave i zamišljamo se nad čuvenom rezbarijom „Tri mudra majmuna“ - jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi. Ovaj hram je i jedan od najlepših i najživopisnijih hramova u Japanu. Izgradio ga je 1617. godine sin šoguna Iejasua Tokugave, a nadrogadio njegov unuk. Veliki šogun Iejasu Tokugave je uspostavio vlast 1603. Godine nakon čega je njegova porodica nastavila da vlada Japanom preko 250 godina, tj do ukidanja feudalizma 1868. godine. Upravo zbog toga ovaj hram predstavlja veliko svetilište. Takođe, u ovom hramu možete videti retku kombinaciju budističkih i šintoističkih elementa. Do uspostavljanja Meiđi perioda ovo je bila česta kombinacija, iako su u pitanju 2 religije, međutim, od 1868. godine iz hramova su uklonjeni elementi jedne od religija, pa su tako ostali ili samo budistički ili samo šintoistički. Ovo je jedan od retkih hramova gde možete videti obe! Okolo hrama se nalazi bajkovita šuma i staze koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. Takođe u ovom gradu se nalazi i grad Rinno-ji hram, koji je podiga budistički monah u 8 veku. U ovom hramu se nalaze i drvene statue tri planinska božanstva-Amida, Senju-Kannon i Bato-Kannon. U Nikko se nalaze brojne zanatske radnje poput one gde možete uživati u stvaranju zmaja u jednom potezu.
Izlet br. 4:  Kamakura 50€
Na izlet se polazi u jutarnjim časovima. Prvo dolazimo do Tokio stanice, odakle se ukrcavamo na voz koji nas direktno vozi u srce prve šogunatske prestonice – Kamakure. Mada danas ostatke tog perioda nećemo naći, videćemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno popodne pazareći suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene Komači Dori ulice, koja je ispunjena lokalnim restortanima, suvenirnicama i prodavnicama raznorazne robe koji Japanaci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se ka čuvenom svetilištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetilište u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posvećen  Hachumanu božanstvu.
Izlet br. 5 : Jokohama 60€
Odlazimo u najveću luku Japana i drugi najmnogoljudniji grad nakon Tokija. Tokom Edo perioda samoizolacije Japana (1603-1867) Jokohama je, kao luka, jedina bila tačka dodira sa ostatkom sveta. Stoga se jako brzo i razvila u industrijskom Japanu i danas je to drugi najveći grad Zemlje izlazećeg Sunca.  Na dokovima grada se slikamo pored renoviranih skladišta i moćnih plovila. Minato Mirai zapravo znači “Luka budučnosti”. Zaista, futurističke zgrade će vas prebaciti nekoliko vekova uanpred dok se ispred vas vrti Cosmo World. Atrakcije u njemu kreću se od 400-800 jena po osobi. Pored divnih cvetnih parkova ovde se zadržavamo i da bismo posetili muzej ramen supe. Upozanjemo se sa varijacijama iste supe u zavisnosti od regiona u Japanu. Zaronićemo u svet posleratnog Japana, osetiti miris i ukus ulica drvenog Tokija koji je oživljen kroz ovaj nesvakidašnji muzej. Prisutne su i stare vending mašine na kojima se može pazariti čuvena supa. Nesvakidašnji doživljaj i prilika da se vratimo u Šitamaći, stari centar Tokija. U Jokohami se nalazi i najveći Chinatown u Japanu. Japanci i Kinezi imaju isprepletanu istoriju kako konflikata tako i kulturnih uticaja. Slušamo priče o tome i ova četvrt nam prikazuje delić Kine ni manje ni više nego u Japanu. Povratak u Tokio.
Izlet br. 6: Kjoto 30€
Kjoto je grad lociran u centralnom delu ostrva Honšu i ima populaciju od oko 1,5 miliona ljudi. Ovaj grad je od 794 pa sve do XIX veka bio prestonica Japana i carski grad. Prvobitni naziv grada bio je Heian-kyo što znači “prestonica mira”. Međutim istorija Kjota je bila daleko od mirne, grad je više puta stradao u ratovima (najpoznatiji Oninski rat u XV veku). Na sreću grad je bio pošteđen stradanja u II Svetskom ratu, mada je u prvi mah bio targetiran kao grad na koji će biti bačena atomska bomba ipak je odluka “pala” na grad Nagasaki. Zbog toga je Kjoto jedan od retkih gradova gde možete još uvek videti tradicionalne kuće machi. Fushimi Inari je jedna od najslikanijih turističkih atrakcija Azije. U pitanju je glavno svetilište boga Inari-a, koji je zaštitinik pirinča. Ovo mesto predstavlja pravu rapsodija narandžastih boja u šumskom zelenilu-procenjuje se da se ovde nalazi oko 10.000 torii, odnosno “kapija” koje vode do hrama.  Kiđomizu hram je atrakcija koja se nalazi na proplanku koji je meta hodočasnika vekovima. Hram koji danas vidimo potiče iz 1633 godine, dok je prvobitna građevina izgrađena još u davnom VIII veku. Ovaj hram je jedinstven i zbog toga što je glavna dvorana izgrađena na masivnim drvenim stubovima bez upotrebe ijednog eksera! Zbog svoje lepote ovaj hram je bio i užem izboru za jedno od VII Svetskih čuda. Pored ovog hrama koji se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine, tu je i Kinkakuđi je poznatiji kao Zlatni paviljon s obzirom na to da je krov ovog hrama prekriven zlatnim lišćem. Prvobitno je sagrađen kao vila za šoguna Jošimicua. Nakon njegove smrti postala je zen hram i danas zen bašta okružuje ovaj blještavi paviljon koju u sebi krije neobične priče o sopstvenom savršenstvu Nekoliko puta je spaljen do temelja, čak dva puta u Oninskom ratu u XV veku ali i u nedavnoj istoriji. Naime 1950 fanatični monah je zapalio hram i pokušao samoubistvo. Hram je obnovljen 1955. Godine.Takođe i Niđo zamak, pripada grupi od 17 spoemenika koji je pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj zamak je sagradio prvi šogun Tokugava, nadogradio ga njegov unuk a u njemu se i poslednji šogun penzionisao. Nakon pada Tokugava šogunara kratko je bio carska palata a nakon toga je otvoren za javnost. Gion je četvrt u Kjotu pored reke gde i dan danas rade gejše. Ove ljupke Japanke zabavljaju svoje goste plesom, igrom, zanimljivim razgovorima, služenjem čaja i sviranjem na šamisenu. Nisu blagonaklone ka blicevima turista jer restorani u Gionu predstavljaju njihova radna mesta. 
Izlet br. 7: Obilazak Osake 50€
Prolazeći kroz Osaku ostajemo zatečeni da je to odlično uređen grad sa gotovo 9 miliona stanovnika. Ručamo u Dotonbori četvrti u gradu koja je poznata kao prva kuhinja Japana zbog mnogobrojnih restorana. Tu se nalazi Kani Doraku, čuveni kraba znak, pored kojeg se svaki turista uslika. Ne propustite da ovde probate i takojaki kuglice i okonomijaki palačinke. Grad izgleda futuristčki, tu je nastao i prvi robot na svetu, ali ćemo mi upoznati i još jednu dimenziju Osake. Posetičemo unutrašnjost dvorca u Osaki koja je sada muzej iz doba samuraja. U pitanju je izuzetna građevina iz XVII veka. Za dvorac je zaslužan šogun Hidejoši Tojotomi, lukavi vladar koji je iznad svega voleo žene i čaj, te je kao takav upamćen kao neobični hedonista što su izgleda od njega nasledili i današnji stanovnici Osake koje bije isti glas. Zamak se nalazi na 25min šetnje od stanice i monumentalno se izdiže nad krošnjama sakure.
Izlet br. 8: Obilazak Nare 50€
Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana koja je poznata i kao bastion budizma, jer se upravo odavde budizam proširio po celoj zemlji. Tođađi hram je najpoznatija atrakcija ne samo grada Nare već i čitave države. To je najveća drvena građevina na svetu, iako posle rekonstrukcije u XVII veku obuhvata samo 2/3 nekadašnjeg objekta! U hramu se nalazi i bronzana, 15 metara visoka statua Bude. Ovaj grad je pored 360 hiljada stanovnika dom i za preko 1000 jelena! Prema legend, božanstvo Takemikazuckhi dojahao je u ovaj grad na jelenu koji se od tad, smatra svetom životinjom. Ubistvo ove životinje kažnjavalao se i smrću do 1637. Godine. Posle II Svetskog rata, jelenima je oduzet status božanskog bića ali su tada zaštićeni kao vrsta i proglašeni kao nacionalno blago. Najviše njih se nalazi u Naru parku ali mogu se videti i kako se slobodno šetaju kroz grad.  Valja napomenuti i da su jeleni pored toga što su glasnici bogova i vešti kradljivci te treba čuvati svoje dragocenosti od njih. 
Izlet br. 9: Obilazak Hirošime i Mijađima 80€
Grad Hirošima koji se nalazi na nekih 300 kilometara od Kjota, danas je moderni i novoizgrađeni grad što zapanjuje pred činjenicom da je ovde 06.08.1945. eksplodirala prva atomska bomba! Tragični događaj i njegove posledice videćemo u Muzeju mira posvećenom više od 100.000 nastradalih u ovom događaju. Takođe, šetaćemo i kroz Memorijani park, zamisliti se nad plamenom mira, saviti jednog ždrala i poslušati tužnu priču o jednoj devojčici. Nakon toga trajektom se vozimo do Mijađima ostrva. Pored najsvežijih ostriga možemo uhvatiti i snimak za pamćenje pored čuvenih plutajućih torii vrata. 
Izlet br. 10: Obilazak Arašijame 30€
Čuvena šuma bambusa, jedno od najzelenijih i najfotogeničnijih mesta u čitavoj zemlji. Šetnja stazicama između visokih bambusa, punjenje baterija, smirivanje, opuštanje i buđenje istraživača u Vama! Prolazimo pored žena u kimonima i muškaraca koji vuku rikše (japanske dvokolice). Ceo Japan u jednoj šumi!
PAKET  10 IZLETA UPLAĆENIH U AGENCIJI: 450 €  umesto 550 €.  Cena paketa izleta uključuje prevoz (transfere lokalnim i brzim vozovima), ulaznice za lokalitete prema planu i programu izleta kao i vodiča na srpskom jeziku.  POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu na upit. NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke , 30% prilikom rezervacije, 70% do 60 dana , ostatak isplaćeno 30 dana pred put
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
 Tokio: APA HOTEL KANDA EKIMAE 3* se nalazi na 3 minuta hoda od stanice JR Kanda i na 4 minuta hoda od stanice Ivamotocho. Besplatni ViFi dostupan je u svim sobama. Svaka soba poseduje klima uređaj, TV, električni čajnik i frižider. Vlastito kupatilo opremljeno je kadom, tušem, fenom za kosu i visokotehnološkim toaletom. Na raspolaganju su noćna odeća, papuče i besplatne toaletne potrepštine. Recepcija otvorena 24 sata nudi besplatno čuvanje prtljaga. Destinacija Chiioda je odličan izbor za putnike koji zanimaju kulturu, šetnje https://www.apahotel.com/hotel/shutoken/kanda-ekimae/ 
Kjoto: GRAND JAPANING HOTEL Gojo NAGINATAGIRI 3*   pruža pun komfor i usluge ,poseduje klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom i besplatnim bežičnim internetom. Objekt je na 3,2 km od dvorca Nijo i na 1,2 km od centra grada. Sve jedinice u hotelu opremljene su čajnikom. Sve sobe u hotelu GRAND JAPANING Gojo NAGINATAG imaju TV ravnog ekrana i fen za kosu. Hram Kiiomizu-dera nalazi se na 2,5 km od smeštaja, dok je Samurai Kembu Kioto udaljen 2. Hotel je  odličan izbor za one koje zanimaju razgledanje, hramove i istorijski lokalitetii
 

NAPOMENE:
Opšte napomene:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA TRAVEL KLUBA.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Grupni aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 45 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Kod rezervacije hotelskog smestaja ili transfera važe uslovi ino dobavljača-rezervacionog sistema.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi za daleke destinacije)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, TRAVEL KLUB, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Travel Klub  nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

                                                             PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

ZA MANJI BROJ PUTNIKA OD 10 PROGRAM MOŽE BITI REALIZOVAN INDIVIDUALNO PRIJAVA SMEŠTAJA INDIVIDUALNA
AGENCIJA  TAKOĐE ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PROGRAM UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA  TA TRAVEL KLUB,

                                      
POSEBNE NAPOMENE, USLOVI AVIO KOMPANIJE I INO DOBAVLJACA SU
SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB

LICENCA 248/2020 Cenovnik br. 1 od 20.3.2020