RIM AVIONOM 2024 - LJUBAV, UMETNOST I MISTERIJA (VILLA D' ESTE, ORVIETO, VATIKANSKI MUZEJI) - Novi termini u pripremi / 4 dana / 3 noćenja / AVIO PREVOZ !

CENA: od 699€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Budući da "svi putevi vode u Rim", ovog puta vas vodimo na nezaboravno putovanje inspirisano ljubavlju, umetnošću i misterijom. Rim, glavni grad Italije, kolevka zapadne civilizacije, veličanstven je svedok ljudske moći i snage. To se ogleda na svakom koraku: u bazilikama, forumima, amfiteatrima... Svaki kamen, svaka ruševina, imaju istorijsku vrednost i svedoci su slavne prošlosti.

RIM 

Rim je poznat i kao centar sveta, a izreka "svi putevi vode u Rim" svedoči tome. Nalazi se u centralnom delu Italije, u regionu Lacio, na mestu gde se spajaju reke Anijen i Tibar. Tokom vekova svog postojanja, Rim je postao centar države koja je tada obuhvatala najveći deo poznatog sveta. Danas, Rim je jedan od najznačajnijih evropskih i svetskih centara, kao i veoma popularna turistička destinacija. Veliki broj ljudi Rim posećuje nekoliko puta godišnje, jer se, kako kažu, njegova lepota ne može shvatiti u celosti iz samo jednog obilaska. Najpoznatija građevina Rima je svakako Koloseum. Nalazi se na listi sedam svetskih čuda, a nastao je 72. godine. Rimski forum je bio središte imperijalnog Rima. Ovde su se održavali izbori, okupljao se senat, poznati govornici su na forumu držali neke od svojih najboljih govora. Danas je trg na kome se forum nalazi prepun hramova, crkava i slavoluka. Jedno od glavnih obeležja Rima je Fontana di Trevi, odnosno kraljica svih rimskih fontana. Sagrađena je u 18. veku i njome dominira Neptun koji upravlja kočijom u koju su upregnuta dva morska konja. Sa leve strane, ova skulptura predstavlja simbol izobilja, dok sa desne predstavlja simbol zdravlja. Rim je grad kulture, ali i grad zabave, šopinga, restorana i kafića. Ovde su zabava i uživanje zagarantovani, a vreme ispunjeno od jutra do kasnih večernjih sati.

TIVOLI

Villa d' Este u Tivoliju je vila sa jednim od najlepših vrtova u Italiji. Osim što je jedinstveni primer renesansne arhitekture i italijanskog vrta, svrstana je i u spisak svetskih baština UNESCO-a. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje.

ORVIETO

Gradić Orvieto sedište je biskupije u italijanskoj pokrajini Terni u regiji Umbrija. Brojne tajne skrivene u ovom malom gradu dodatno su podstaknute mističnim podzemnim svetom tunela. Njegov značaj je prepoznao i UNESCO, te ga uvrstio na listu svetske baštine. Pored čuvene katedrale, Orvieto je poznat i po lavirintu tunela i pećina, palati Del Capitano del Popolo, ruševinama etrurskog perioda i tvrđavi Albornoz.

VATIKAN

Vatikan odnosno Vatikanska država je najmanja država u Evropi. Nalazi se u okviru glavnog grada Italije - Rima i smatra se centrom hrišćanstva. Bazilika Svetog Petra je najistaknutija građevina u Vatikanu. Ona je ujedno i jedno od najsvetijih mesta hrišćanstva, jer se u njoj nalazi grobnica Sv. Petra. Tu su i mermerna skulptura Isusa Hrista, mermerne figure apostola i Mikelanđelovo remek-delo "Pieta". Vatikanski muzej čine mnogobrojne raskošne prostorije u kojima su smeštena mnoga remek-dela koje su pape sakupljale vekovima. Od renesanse do današnjih dana nije bilo velikog umetnika koji u ovim prostorijama nije ostavio traga. Iz muzeja je moguće izaći u dva prelepa vatikanska parka, a u Vatikanskom muzeju su čak i spiralne stepenice umetničko delo.

RIM, ITALIJA 2024 - Ljubav, umetnost i misterija
sa fakultativnom posetom VATIKAN, VILLA D’ESTE, ORVIETO

 

Program putovanja:                                                  4 dana / 3 noćenja sa doručkom / AVIO PREVOZ !

 

1. DAN: BEOGRAD - RIM

Sastanak grupe na aerodromu u Beogradu u 4h. Poletanje aviona za Rim u 6.45h, broj leta JU 530 (u majskom terminu broj leta JU 400). Sletanje u Rim u 8.15h (u majskom terminu u 8.20h), transfer do hotela. Ostavljanje stvari kod recepcije, slobodno vreme do check in-a u hotel ili polazak na fakultativni pešački obilazak Rima. Krećemo u šetnju kroz prostor i vreme, od Koloseuma do Trga Navona, preko Rimskih foruma, Trg Venecija i Kapitol, sa obilaskom statue Vučice, Romula i Rema - simbola Rima, Fontane di Trevi, Panteona i Španskog trga, dočaraćemo vam skoro 3.000 godina istorije ovog jedinstvenog grada. Ne brinite, tokom šetnje ćemo se povremeno vraćati u sadašnjost zbog nekih bitnih "simbola" današnjeg Rima: pice, sladoleda i kafe. Slobodno vreme u istorijskom i trgovačkom centru grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. DAN: RIM - TIVOLI - RIM

Doručak. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet Villa d’Este u Tivoliju, vila sa jednim od najlepših vrtova u Italiji. Godine 2007. je proglašena za najlepši park u Evropi. Osim što je jedinstven primer renesansne arhitekture i italijanskog vrta, uvrštena je u spisak svetskih baština UNESCO-a. Povratak u Rim. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. DAN: RIM - ORVIETO - RIM

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Orvieto, drevni grad koji se nalazi u regiji Umbrija na vulkanskoj steni sa koje se pruža predivan pogled na okolinu. Po dolasku na železničku stanicu, sledi vožnja žičarom do istorijskog centra grada. Potom krećemo u obilazak grada u pratnji vodiča: Duomo iz 13. veka predstavlja remek-delo romaničko-gotičke arhitekture, bunar Sv. Patrizia, Trg Naroda… Slobodno vreme tokom kojeg preporučujemo da probate čuveno vino Orvieto Clasico. Po povratku u Rim slobodno vreme. Noćenje.

 

4. DAN: VATIKAN - BEOGRAD

Doručak i izlazak iz soba, ostavljanje stvari u luggage room-u. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevna fakultativna poseta Vatikanskim muzejima koji su se 2016. godine našli na petom mestu najposećenijih muzeja na svetu sa preko 6 miliona posetilaca. Veliki broj vrednih umetničkih dela koje su pape sakupljale vekovima nalazi se u 1.400 prostorija ovog jedinstvenog kompleksa. Vatikanske muzeje čini nekoliko celina - Egipatski, Etnološki i Etrušćanski muzeji, Sikstinska kapela, Rafaelove stance, Pinakoteka. Mikelanđelove neprevaziđene freske, remek-dela "Stvaranje Adama" i "Strašni sud" nalaze se u Sikstinskoj kapeli. U Sikstinskoj kapeli se odvija proces izbora novog pape. Posetu završavamo u čuvenoj bazilici Sv. Petra. Nakon obilaska slobodno vreme u Rimu do 17h. Preuzimanje stvari iz hotela i polazak na aerodrom. Let za Beograd na liniji JU 535 poleće u 20.40h (u majskom terminu broj leta JU 405 poleće u 21.00h), sletanje na beogradski aerodom u 22.10h (u majskom terminu u 22.35h).

Kraj programa.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Rim - ljubav, umetnost i misterija " je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
TERMIN PUTOVANJA
USLUGA
SMEŠTAJ
CENA

07.03-10.03.2024 
DAN ŽENA 2024
3 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3*
699€ - POPUNJENO !
23.05-26.05.2024 
PROLEĆE 2024
3 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3*
759€

 

 

Napomena: Zbog čestih promena cena avio karata savetujemo da putovanje rezervišete što pre kako biste zadržali aktuelne cene !

 

CENA OBUHVATA:

- avio prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd avio kompanijom Air Serbia (redovna linija) u ekonomskoj klasi, sa ručnim prtljagom od 8kg (kofer na točkiće) i prateća torba/ranac
- povratni lokalni prevoz (voz) aerodrom - hotel - aerodrom
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u centru Rima, na liniji metroa
- uslugu vodiča na srpskom jeziku
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- pripremu i organizaciju putovanja

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM):

- vođenu pešačku turu Rimom (usluga vodiča i lokalnog prevoza - povratna metro karta) 25€
- izlet Tivoli - Villa d’ Este (lokalni prevoz - voz, ulaznica, usluga vodiča) 55€
- izlet Orvieto (lokalni prevoz - voz, žičara - funikulare, usluga vodiča) 55€
- izlet Vatikanski muzeji (odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni)* 60€

Napomena: Karte se moraju kupiti mesec dana unapred. Ne garantujemo ulaznicu za putnike koji se kasno prijave na putovanje !
- doplata za čekirani prtljag
- ostale nepomenute troškove
- napojnica za vodiča

Napomena u vezi napojnice: Napojnica za vodiča nije obavezna. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 10€. 

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

PAKET SVIH IZLETA UPLAĆEN U TRAVEL KLUBU 190€ umesto 195€

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Izleti se prijavljuju pre polaska na put. Uplata se vrši najkasnije 15 dana pre polaska (osim Vatikanskih muzeja, gde je prijava prilikom rezervacije). Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i izvode se lokalnim prevozom (voz, metro). Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati ! Travel Klub nema uticaj i nije odgovoran u slučaju kašnjenja, zastoja, štrajkova ili promene satnice lokalnog prevoza, već u tom slučaju može samo da nađe najbolju moguću alternativu u interesu svojih putnika.

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 250€. Moguće je spajanje sa drugim solo putnikom u sobi 1/2 bez doplate. Boravišna (gradska taksa) se plaća na recepciji hotela oko 6€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA: u dinarskoj protivvrednosti, 50% prilikom rezervacije, iznos do cene avio karte po pozivu organizatora (ukoliko prelazi visinu avansa), ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put.

 

NAPOMENA ZA AVIO PREVOZ: U slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. U tom slučaju ili u slučaju bilo koje druge neizvršene usluge putnik može aktivirati garanciju putovanja. Cena avio karte sa aerodromskom taksom je podložna promeni i nije zagarantovana do momenta izdavanja avio karte. Promena imena nije moguća. Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca. U svim ostalim slučajevima važe uslovi avio kompanije Air Serbia.

 

          Zašto je kod većine AVIO tura organizacija izleta lokalnim prevozom:

  • odlična povezanost gradova / vecina evropskih gradova je povezana zeleznicom
  • ušteda vremena / železničke stanice su uglavnom u najužem istorijskom centru grada
  • utapanje u sredinu lokalnog stanovnistva / kada imate angažovan autobus i servis od tacke A do racke B izolovani ste u potpunosti od realnog života mesta koje obilazite
  • upoznavanje kulture, obicaja , navika, jezika i svakodnevnice stanovnistva
  • kohezivnost i mobilnost grupe
  • predivni pejzazi
  • komotitet /vozovi su prostrani, komforni , najčešće sa punjačem za telefon a uvek sa toaletom
  • manje grupe /organizacija puta sa manjim brojem ljudi , minimum 10, za privatne transfere potrebne su vece grupe preko 25 putnika
  • kulturni aspekt putovanja / na Travel Klub turama nemojte očekivati organizovan šoping i sl a preporuka je da na put krenete sa rucnim prtljagom od 8kg

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Hotel RomAntica 3* je mali hotel u centru Rima, smešten između Bazilike Svete Marije Velike i Železničke stanice Termini. Sobe su velike i većina nudi besplatan bežični internet. Sve sobe hotela RomAntica imaju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu, kao i sef. Gostima je na raspolaganju jednostavan doručak koji obuhvata hleb, kroasane, žitarice, nutelu i džem. Koloseum se nalazi na 20 minuta hoda od hotela. U okolini ćete pronaći brojne restorane i kafee.

http://www.romanticaonline.it/

  

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs.

 

OTKAZNA POLITIKA:

1.OTKAZ UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Pre početka putovanja: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora na način, kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno, i to:

Ukoliko Putnik blagovremeno otkaže putovanje (90 do 45 dana), Organizator ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova od 2500 din.

10 % ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja *
Važno: Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca !

 90 % ako se otkaže 29 do 5 dana pre početka putovanja 

100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 10 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Organizator putovanja Organizacija Stari grad - TRAVEL KLUB, Pjarona de Mondezira 36, Beograd, matični broj 28127952 Licenca broj: OTP A-34/2023.

 

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Rim - ljubav, umetnost i misterija " je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj program primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.