RIM 2020 (UKLJUČENE TAKSE, HOTEL 3*, VODIČ, TRANSFERI) PRVI MAJ 2020 - 1-5 maj 2020/5 dana/ 4 noci/AVIO

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: od 499€


preuzmite program putovanja (pdf)

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Vatikan 

Vatikan ili zvanično Vatikanska država jeste enklava u Rimu koja zauzima površinu od oko 44 hektara i ima oko 840 stanovnika. Vatikanom upravlja Rimski biskup – Papa. U Vatikanu možete posetiti čuvenu baziliku Svetog Petra, koje  je glavno obeležje Vatikana. Izgrađena je između 16. i 18. veka, Takođe i Sikstinsku kapelu koju je sagradio Papa Sikstus IV između 1473. i 1484. godine. Freske na zidovima i plafonu hodnika je naslikao lično Mikelanđelo, zajedno sa još nekim čuvenim umetnicima. 

Koloseum i Forum
Najpoznatija obeležja Rima su svakako Koloseum i Forum.  Koloseum je najveća preživela građevina nekada najmoćnijeg carstva sveta. To je simbol grada Rima a ujedno i građevina za koju je čula skoro svaka osoba na svetu. Predstavljao je simbol moći gde su robovi kao i slobodni ljudi tražili slavu. Kako je vreme prolazilo Koloseum je izgubio svoju svrhu dok nije postao glavna turistička okosnica koja danas pokazuje samo deo svoje nekadašnje slave turistima iz celog sveta. Rimski forum je antička građevina koja je sagrađena čak pre doba rimskih imperatora i rimske istorije koju svi poznajemo. S’ toga ne dozvolite da vas prevari današnji izgled ove turističke atrakcije, jer je nekada ovo bio ništa manje do centar poznatog sveta. Ovde kao možda nigde drugde na svetu, svaki kamen ima svoju priču a ko upozna sve ove priče poznaje Rim.

Tivoli
Vila d'Este u Tivoliju je vila sa jednim od najlepših vrtova u Italiji, koja je 2007. godine bila proglašena i za najlepši park u Evropi. Pa šta je to što ima Vila d'Este a što ostali evropski parkovi nemaju? Osim što je jedinstveni primer renesansne arhitekture i italijanskog vrta, uvrstana je u spisak svetskih baština UNESCO-a. 

Boemska četvrt Trastevere

Grad u gradu, Trastevere je četvrt Rima koja vrvi od kafića, restorana, lokala sa brzom hranom, prodavničica, tezgi. U njemu žive umetnici, osobenjaci, slavne ličnosti, strani studenti koje možete da zateknete u svako doba dana i noći pa je i sam Trestevere takav: uvek budan. Pustite da vas koz njega vodi radoznalost. Krenite kuda vas nanese muzika uličnih svirača ili niz tezgi na kojima možete da kupite sve. Ako ste željni muzike, dobrog provoda i meteža uopšte, obiđite Trastevere.

Dominicijaniov stadion i Vicus Caprarius 

Vicus Caprairius je arheološko nalazište udaljeno samo nekoliko metara od poznatije Fontana di Trevi zaslužuje posetu zbog svog atmosferskog podzemnog okruženja. Ovo je čudesna vremenska kapsula koju svakako treba obići. Domicijanovog stadiona, koji je pod zaštitom UNESCO-a i nalazi se ispod Trga Navona na dubini od 4.5m.  

Program putovanja:

              Paket aranžman 5 dana / 4  noćenja / avionom  + transferi autobusom  

1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA

Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 05h00 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 07h00 časova (let JU530). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 08h35 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. do 4. dan RIM FAKULATTIVNO- VATIKAN - FORUM I KOLOSEUM - TIVOLI - PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

5. dan RIM-BEOGRAD.

Doručak. Napuštanje soba do 10h00. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 20h25 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h00 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola. Kraj usluga

                                  PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

HOTEL / Kategorija

Lokacija

 

 Tip sobe/

Usluga

Praznik

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

 Hotel 3*

 

Standard ND

DAN ŽENA

5/4

05.03.-09.03.2020.

399€

 

Standard ND

PROLEĆE  

5/4

02.04.-06.04.2020

465€

 

Standard ND

DAN RADA  

5/4

01.05.-05.05.2020.

499€

           Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd, avio kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
- Aerodromske i YQ taksa (oko 132,1EUR po osobi: LG 4,48 eur, XT 59,62 i YQ taksa (nerefundabilna) koja trenutno iznosi 68EUR - Takse su podložne promeni, do dana polaska na putovanje, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji.
-Transferi prema programu
-Panoramsko razgledanje grada Rima, u trajanju oko 1 časa i 30 minuta
-Asistencija lokalnog vodiča, na srpskom jeziku, tokom transfera i panoramskog razgledanja grada (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
-Smeštaj u hotelu 3*, u užem gradskom području Rima, u dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom. (Tačno ime hotela u kojem će putnici biti smešteni će biti poznat najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje)

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Lokalna gradska taksa-plaćanje direktno u hotelu, u gotovini: 4 EUR po osobi/po noći-za smeštaj u hotelima 3*;

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika
-Usluga doručka, poslednjeg dana kod aranžmana sa rano jutarnjim letovima na relaciji Rim-Beograd*

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 45 € odrasli/35 € deca - odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni
  • "Koloseum i Forum" (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 40 € odrasli/30 € deca
  • Dominicijaniov stadion i Vicus Caprarius - 25 € odrasli/15 € deca - odlazak metroom, karte uključene u cenu, povratak individualni
  • Tivoli (sa ulaznicom) - 55 € odrasli /45 € deca
  • Pešačko razgledanje grada - 20 € odrasli / 10 € deca
  • Boemska četvrt Trastevere - 15 € odrasli / 10 € deca

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.. Gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana
POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10%. DOPLATA za sobu 1/1 na upit.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN RIM:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju
- od momenta ugovaranja aranžmana do 45 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 45 dana do 30 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 30 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

OPIS HOTELA U RIMU: Smeštaj je u jednom od hotela iz Leonardi lanca hotela ili sličan, koji se nalaze i zoni užeg centra oko Termini stanice. Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni
San Giusto 3* www.leonardihotels.com Nalazi se u neposrednoj blizini Pjaca Bolonja metro stanice. Tri stanice od Terminija i 5 od Koloseuma.Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.
Bled 3* www.leonardihotels.com Nalazi se na 450 metara od metro stanice Manzoni, odakle je direktno povezan sa Španskim stepenicama i Vatikanom. Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.
-Hotelske sobe u većini hotela u Rimu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje.
-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travel Klub je 5 dana pre početka putovanja.
-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
-Agencija Travel Klub zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada Rima - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
-U Italiji ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost za ispravnost ličnog putnog dokumenta.
-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
-Broj telefona lokalnog vodiča u Rimu će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 

 MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

                                                    Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PUTOVANJE UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 1 od 20.12.2019.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno