SEJŠELI ISTOČNA AFRIKA EGZOTIKA 2020 - INDIVIDUALNI POLASCI TOKOM CELE GODINE / avio-takse-transferi-hotel

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: od 999€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

U sred Indijskog okeana, na 1500km od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 ostrvaca rasutih u beskrajnom plavetnilu. Sejšeli, Bogati netaknutim prirodnim lepotama, predstavljaju parče raja kome masovni turizam još uvek nije uzeo maha. Kako zvanično pripadaju Africi, Sejšeli su sa svojih 92.000 stanovnika najmanja suverena afrička država. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama, gustim tropskim šumama, opuštajućom tišinom i tirkiznom bojom mora koje je okružuje, što sve ukupno čini arhipelag vanredno lepim i privlačnim. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue. U ovim rajskim ostrvima možete uživati kad god poželite, jer topla tropska klima se pobrinula da cele godine dnevne temperaturame budu nešto ispod 30 stepeni. Želimo Vam Sejšele….

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Sejšeli

1. OPŠTI PODACI:

Glavni grad: Viktorija

Površina: 459 km²

Broj stanovnika: 94.228 (2016.)

Stanovništvo: većinom Francuzi, Afrikanci, Indijci I Kinezi

Jezik: francuski, engleski, kreolski

Veroispovest: hrišćani - rimokatolici

Lokalno vreme: UTC + 4

Nezavisnost: 26.jun 1976.

Valuta: sejšelska rupija

 

2. VIZE:

Viza za Sejšele nije potrebna za državljane Republike Srbije za turistički boravak do 90 dana. Pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci po povratku sa puta (minimum 2 slobodne strane). Molimo nosioce pasoša Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i ostalih nacionalnosti da vizni režim za Sejšele provere u matičnoj ambasadi.

 

3. VREMENSKA ZONA je UTC+4, odnosno tokom zimskog računanja vremena razlika između Srbije i Sejšela je 3h, a tokom letnjeg računanja je 2h, jer Sejšeli ne prelaze na letnje računanje vremena.

 

4. ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Nijedna vakcina nije neophodna za ulazak na Sejšele.

Što se tiče lekova protiv malarije, nije neophodno uzimati jer na Sejšelima malarije nema, ali se o ovome konsultujte sa Vašim lekarom. Važno je da znate da lekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati neželjena dejstva.

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Za cenu osiguranja pozovite agenciju.

 

5. BEZBEDNOST:

Sejšeli su bezbedna destinacija, ali se savetuje da dragocenosti čuvate u smeštaju jer uvek postoji mogućnost krađe na ulicama ili plažama.

 

6. KLIMA:

Sejšeli tokom čitave godine imaju sličnu temperaturu gde noći retko kada idu ispod 24 stepena, a dan retko prelazi 33. Možete očekivati stalnu smenu oblaka i sunca, bujno zelenilo i vlažnost vazduha, jer ipak je ovo tropska destinacija.

 

7. HRANA:

Sejšelska kuhinja nastala je pod uticajem francuske, britanske, indijske, afričke i arapske kuhinje, te je tako kreirana sasvim jedinstvena kuhinja, gde su najznačajnije namirnice one koje se nalaze u njihovom okruženju: plodovi mora, ribe, kao i raznorazno tropsko voće i začini. Posebno đumbir, kari i čili. Skoro svako jelo ima barem jedan od ova tri začina u sebi.

 

8. ODEĆA:

Od odeće je potrebna letnja, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica pre svega zbog aviona ali i eventualne mogućnosti da temperatura opadne.

 

9. NOVAC:

Valuta koja je u opticaju je sejšelska rupija - SCR.

1eur = 15 SCR, 1$ = 13 SCR.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare, jer je to najšire prihvaćena valuta na Sejšelima.

U boljim hotelima i u glavnom gradu postoje bankomati i  sve usluge se mogu platiti karticama ili u stranim valutama (evrima i dolarima), a isto važi i za rent-a-car. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

10. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA:

Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriji Sejšela.

Svi smeštaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, ali su Vam potrebi adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri pljosnata konektora).

Adaptere na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

11. SUVENIRI:

Od suvenira preporučujemo: Takamaka rum, Coco de mer – morski kokos (vrlo je važno imati autentičnu potvrdu o kupovini, tj. dobiti sertifikat jer je od 2017. godine uveden zakon koji strogo pazi na krijumčarenje ove vrste, bez prave potvrde možete završiti i u zatvoru), nešto sa motivima kornjača koje su zaštitni znak Sejšela, eterična ulja, kreolski nakit i umetnička dela, marame, haljine..

12. DRUGE NAPOMENE:

Ukoliko želite da rentirate vozilo ili motor na Sejštelima nije Vam potrebna međunarodna vozačka dozvola.

Uvek proveravajte rok trajanja svega što kupujete na Sejšelima

                                                                                                                      10  dana / 7 noći/ avio

Predlog programa putovanja:     

1. dan BEOGRAD   Dolazak na aerodrom Nikola Tesla i čekiranje za let do Mahea (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Sarajevo, Budimpešta…). Let do Sejšela sa usputnim presedanjem.

2. dan MAHE  Dolazak na medjunarodni aerodrom Sejšela – Mahe. Transfer do odabranog smeštaja. Noćenje.

3. dan /8 dan MAHE-PRASLIN-LA DIGUEL   Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svetu, Viktoriju, shvatićete da svi putevi prvo vode u Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog, puderastog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode,  koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u raju. Originalni naziv ostrva je “Ile d’Abondance” ili “Ostrvo blagostanja” koji opravdava  svojom vanrednom lepotom. Slikovite plaže sa izolovanim uvalama čiste tirkizne vode, svetlucaju u pozadini granitnih kula, drevne stene pretvorene u meki, prah pesak, pozivaju na apsolutnu relaksaciju. Gusta šuma Morne Nacionalnog parka mami na pešačke rute, krivudavim putevima kroz planine, pod senkom prirodnog baldahina, začinjeno sve neobičnim biljkama, kao što je Jellifish Tree, tropskim palmama i egzotičnim voćem, mango, papaja, banana, čaj…
Slobodno vreme za odmor na plaži, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti.

9. dan MAHE   Check out iz hotela. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

10. dan : BEOGRAD  Dolazak na mesto polaska.
Kraj programa.

 

       USLUGA /PO OSOBI

 

       MESTO

 

       HOTEL –USLUGA

 

          CENA

 

    DOPLATA  1/1

   

PAKET ARANŽMAN

 10 dana/7 noci

 avio prevoz+transfer+smeštaj  

 

MAHE  

 

Berjaya Beau Vallon Bay Beach 3*

B&B  (noćenje sa doručkom)

999€

   Na upit

 PAKET ARANŽMAN

 10 dana/7 noci

 avio prevoz+transfer+smeštaj  

MAHE

Coral Strand Hotel 4*

B&B  (noćenje sa doručkom)

1490€

   Na upit

 PAKET ARANŽMAN

 10 dana/7 noci

 avio prevoz+transfer+smeštaj  

MAHE

Hotel Savoy Resort Spa  5*

 

&B ( noćenje sa doručkom )

2350€

  Na upit

 PAKET ARANŽMAN

 10 dana/7 noci

 avio prevoz+transfer+smeštaj  

MAHE

Hotel  Kempinski Seychelles Resort  5*

B&B (nocenje sa doručkom)

2390€

   Na upit

UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                       NAPOMENA: Na upit se mogu menjati  ostrva, smeštajni objekti i dužina boravka. .                                                                                                                                                                                                                
U CENU JE URAČUNATO:

 -Avio prevoz (Beograd-Mahe-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Svi transferi po programu
-7 noćenja u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge koju nudi
-Troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:

- Individualne troškove
-Doplatu za transfer do okolnih ostrva (cena zavisi od tipa transfera koji odaberete)
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI

Izlet br. 1:  Anse Major 80€  je jedna od najlepših skrovitih plaža na Maheu. To je zaliv na severu ostrva s dve prekrasne bele koralne plaže i slatkovodnom lagunom. Plaža je mala, ali definitivno prelepa, s nekoliko palmi i puno vegetacije. U vodu možete ući bilo gde duž peščane plaže. Greben u blizini plaže je pogodan da se oprobate u ronjenju. Ovde možete videti najrazličitije vrste riba koje se ubrajaju među najživopisnije vrste koje žive oko Mahea. Fakultativni izlet će se organizovati u popodnevnim časovima. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Izlet br. 2: Anse Major plaza 80€  Anse Major je jedna od najlepših skrovitih plaža na Maheu. To je zaliv na severu ostrva s dve prekrasne bele koralne plaže i slatkovodnom lagunom. Plaža je mala, ali definitivno prelepa, s nekoliko palmi i puno vegetacije. U vodu možete ući bilo gde duž peščane plaže. Greben u blizini plaže je pogodan da se oprobate u ronjenju. Ovde možete videti najrazličitije vrste riba koje se ubrajaju među najživopisnije vrste koje žive oko Mahea. Fakultativni izlet će se organizovati u popodnevnim časovima. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku

Izlet br. 3: Obilazak ostrva Mahea 90€ Bez obzira na krajnju destinaciju, svi posetioci Sejšela će započeti svoje putovanje na Maheu, najvećem i najraznovrsnijem ostrvu u arhipelagu. Mahe je najgušće naseljeno ostrvo od 115 ostrva, koje čine Republiku Sejšeli, na Indijskom okeanu. Sa oko 24.000 stanovnika, ovo ostrvo je dom za 33% ukupne populacije Sejšela. Ime „Mahe” potiče od bivšeg francuskog guvernera Mahe de la Bourdonnais, iako je originalno ime za ostrvo bilo „ I'île d'abondance” iliti „Ostrvo izobilja”. Kao što i sam naziv kaže, ovde ćemo zaista imati priliku da uživamo u lepoti prirode koje stvarno ima u izobilju – privlačne plaže sa belim peskom sa kojih nam se pogled pruža na guste prašume na brdovitim područjima, čista tirkizna voda, nepregledne plantaže kokosa... 
Izlet br. 4: Obilazak Vallee de Mai-e 100€ Vallee de Mai je „srce Praslina” i dom ostataka prvobitnih džungli palmi na Sejšelima i često je opisivan kao „rajski vrt” zahvaljujući svojoj izolovanoj i mističnoj prirodi. Park je stavljen pod zaštitu još davne 1966. godine, sa preko 1.400 stabala jedinstvene palme Coco de Mer, koja je pod zaštitom sejšelske vlade zbog svoje lokacije i jedinstvenosti. Kada su Sejšeli bili deo superkontinentske Gondvane, mnogo godina pre nego što su se razdvojili na postojeće kontinente, područje je bilo preplavljeno jedinstvenom biljnom i životinjskom raznolikošću. U ovoj netaknutoj džungli, nepromenjenoj milionima godina, mogu se pronaći svih šest endemskih vrsta palmi, od kojih je najpoznatija Coco de Mer. Raste samo na ostrvima Praslin i Curieuse. Najstariji primerak drveta star je oko 300 godina i visok 27 m sa savršeno ravnim stablom i velikim, lepezastim lišćem. Žensko stablo proizvodi plodove u obliku srca do 25 kg – najveći i najteži plod na svetu. Međutim, palma Coco de Mer je danas ugrožena vrsta i na crvenoj listi Svetske unije za očuvanje prirode, jer da se njen broj u poslednjih 50 godina smanjio za oko 30%. Vallee de Mai je takođe i dom za retku vrstu papagaja – crni papagaj. Iako se zove crni papagaj, on nije u potpunosti crn, više je braon-sive boje. Mnogi stručnjaci za ptice tretiraju ga kao lokalni oblik vrste koja se nalazi na Madagaskaru i Komorima, ali neki misle da je to posebna vrsta koja se ne nalazi nigde drugde osim na Sejšelima. Veoma su stidljivi i obično se mogu samo čuti. Nakon obilaska ovog rezervata, uputićemo se ka jednoj od najlepših plaža Praslina – Anse Georgette. Zapanjujuća prirodna lepota ove male uvale zaista će vam oduzeti dah. Anse Georgette se često opisuje kao jedna od dve najlepše plaže na Praslinu, a druga je Anse Lazio. Neverovatna mešavina prekrasne tirkizne vode, netaknutog belog peska i raskošnih palmi čine ovu plažu pravim malim rajem. Ovde će mnogi posetioci biti gosti obližnjeg Lemuria Resorta, ali Anse Georgette je otvoren za sve. Anse Georgette je jedna od retkih netaknutih plaža na Sejšelima, nudeći prirodnu, zapanjujuću lepotu, pa je jasno zašto je plaža toliko popularna i zašto okuplja goste sa svih strana sveta da uživaju u ovom neverovatnom predelu, čineći ga nezaobilaznim mestom kada ste na Sejšelima. Fakultativni izlet započinjemo u jutarnjim časovima, a završavamo popodne. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, ulaznicu u Vallee de Mai, lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Pored toga, Mahe je i dom raznih autohtonih biljnih i životinjskih vrsta koje se ne mogu naći nigde drugde na svetu, od kojih su neke čak i izumrle, poput drveta meduza. Francuska kolonizacija 1700-ih i britanska kolonizacija od 19. do 20. veka ostavila je snažan evropski uticaj kako na kulturu Sejšela, tako i na arhitekturu, društvo, pa i kuhinju. Stoga hrana u Maheu ima kombinaciju francuske i britanske kuhinje sa dobrom merom morskih plodova. Naravno, zbog svoje duge obale, ne čudi nas što ljudi Mahea zavise od ribolova kao jednog od njihovih glavnih načina života. Tuna je ovde primarni ulov i stoga će biti sastavni deo i glavni sastojak mnogih jela. Zbog svoje bogate kulturne pozadine, Sejšeli su raj za kupce, pogotovo ako tražite autohtone suvenire i autentične predmete. Naravno, najbolje mesto za kupovinu je glavni grad Viktorija, koja se nalazi upravo na Maheu, koja je naša sledeća tačka obilaska. Iako ima svega 20-ak ulica, Viktorija predstavlja kulturni i administrativni centar Sejšela. Ime je dobio po britanskoj kraljici Vikoriji, iako njegovo osnivanje potiče iz perioda francuskih doseljenika 1778. godine. Obilazeći grad, uzivaćemo u šarenolikoj slici koju prave kamene i drvene kuće iz ranog 20. veka, zahvaljujući živopisnim fasadama, kapcima i balustradama. Viktorija ima dva glavna centra, od kojih se jedan smešten oko Sahat-kule – replika tornja sa satom na mostu Vauxhall u Londonu i simbol Sejšela, koji se nalazi u sredini severnog kružnog toka. Drugi centar okružuje pijacu Sir Selvin Selvin Clarke, koja je udaljena oko pet minuta hoda od tornja sa satom. Izgrađena 1840. godine, a dobila je ime po francuskom guverneru koji je sam izgradio štandove za prodaju robe za lokalne poljoprivrednike i ribare. Ova pijaca je zaista vredna posete, pogotovo subotom ujutro, kada se nudi prava košnica aktivnosti – uključujući ribu, začine i egzotično voće za prodaju. Osim toga, tu se nalazi i kafić u kojem možete sediti i upijati intenzivne boje, zvukove i mirise sa pijace, dok uživate u doručku ili užini za ručak. Jedno od najposećenijih mesta na Sejšelima i jedno od najomiljenijih, posebno fotografima, jeste šareno ukrašen hinduističi hram za boga Vinaiagara. Ova živopisna građevina u ulici Kuinci (Quincy street) izgrađena je 1992. godine i služi kao bogomolja za oko 5.000 hindusa koji žive u Viktoriji. Oni koji su voljni da izuju cipele i ostave ih na ulazu, mogu da posete mali hram izvan časova ceremonije. Našu turu nastavljamo ka zelenom dragulju grada – Botaničkoj bašti – koja bi svakako trebala biti na dnevnom redu svih koji posete Mahe. Baštu je 1901. godine osnovao botaničar Paul Dupont sa Mauricijusa.  Ovde možete videti najrazličitije vrsta flore Sejšela i otkriti neke od lokalnih životinja. Na ulazu možete uzeti brošuru sa detaljima o domaćim i stranim biljnim vrstama (ukupno oko 500 biljaka), uključujući 40 vrsta palmi. Ako želite da vidite sve, preporučujemo odvojite jedan do dva sata vašeg vremena. Neke od najlepših biljaka su hlebno drvo, papaja, muskatni oraščić, indijski tamarind (indijska datula) i druge egzotične i ukrasne biljke, kao i čuvena palma Coco de Mer. Osim toga, tu je i vrt orhideja u kom se nalazi oko 150 različitih vrsta, dok se u gornjim delovima vrta možete diviti domaćim pticama i šišmišima. Turneja se završava velikim ograđenim prostorom u kojem žive divovske Aldabra kornjče. Nakon toga naš dan nastavljamo ka plantaži i  STC fabrici čaja. Plantaža čaja na Sejšelima počela je sa radom 1945. godine, ali je tek 1966. počela proizvodnja čaja. Sejšelska fabrika čaja, smeštena u prekrasnim planinama Morne Blanc, gde ćete uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na zapadne obale Mahea. Ovde, na hladnom planinskom vazduhu, usred terasastih plantaža čaja, otkrićete kako se pravi sejšelski čaj. Ova radna fabrika nudi edukativne ture koje pokazuju proces proizvodnje čaja – od sušenja do pakovanja. STC fabrika čaja danas proizvodi 28 vrsta čaja koje su veoma popularne među lokalnim stanovništvom i turistima. Ove čajeve možete da kupite na samom licu mesta, ali i u lokalnoj prodavnici u Viktorji, kao i na aerodromu Seychelles International. Odatle se upućujemo ka jednoj od najlepših plaža Port Launay, gde ćemo napraviti najzanimljivije fotografije. Potom ćemo ručati u poznatom kreolskom restoranu i uživati u kupanju i sunčanju na nekoj od obližnjih plaža. Izlet završavamo posetom craft village-a. Fakultativni izlet započinjemo u jutarnjim časovima, a završavamo kasno popodne. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, vodu, ručak u kreolskom restoranu, ulaznicu u Botaničku baštu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
Izlet br. 5. Obilazak La Diguea 140€ Ako tražite opuštenu ostrvsku atmosferu, sa predivnim plažama i samo jednim dodirom lokalnog života, La Digue je savršeno mesto za vas. Najmanji od tri glavna naseljena ostrva, La Digue ima malu populaciju od samo 2.000 ljudi. Bez aerodroma, i sa samo šačicom drumskih vozila, ovo je krajnje ležerno mesto sa nekim od najfascinantnijih plaža na Sejšelima. Plaže na La Digueu su nešto što se nikako ne sme propustiti. Bez obzira da li više volite dugačke lukove netaknutog belog peska ili prekrasne obale uokvirene masivnim granitnim stenama, ove plaže će vam oduzeti dah. Na jugu grada u okviru kompleksa L'Union Estate nalazi se Anse Source D'Argent – najpoznatija plaža na Sejšelima. Na ovoj plaži se nalazi i park u kojem možemo videti muzej, stare mlinove za kokos i divovske kornjače. Jedinstvena mešavina plitke vode, čistog belog peska i impresivnih granitnih stena donosi pravi užitak, koji će posetioci dugo pamtiti. Osim toga, ovde ćemo imati priliku i da se vozimo tradicionalnim kamiončićem i da uživamo u ukusnoj kreolskoj kuhinji. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
Izlet br. 6: Obilazak Anse Lazio plaza 50€ Savršena kombinacija sunca, kristalno čiste vode i zlatkastog peska čine je neverovatnom plažom. Na plaži postoji poseban deo gde se možete kupati. Osim toga, idealna je za sve ljubitelje ronjenja zbog odlične vidljivosti u prozirnoj vodi. Podjednako je i pogodna za porodice zahvaljujući velikim, peščanim područjima gde se deca mogu igrati. Što se tiče sadržaja, tu su male prodavnice i nekoliko restorana na svakom kraju plaže gde možemo da uživamo u ručku ili večeri. 
Tu je i zanimljiv bar zvan Honesty bar, u kome nema posluge, već gosti sami sebi spremaju šta žele, a zatim plaćaju ono što su uzeli. Ovaj bar ima prelep pogled na malu uvalu, što ga čini odličnim mestom za opuštajuće, osvežavajuće piće posle dana na plaži. Sve u svemu, Anse Lazio zaslužuje svoju visoku reputaciju zahvaljujući mešavini neverovatne lepote i širokog spektra aktivnosti i sadržaja. Zapravo, nije ni čudo što je plaža bila rangirana kao šesta najbolja plaža na svetu od strane Tripadvisora u 2015. godini. Cena izleta uključuje: transfere prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  Nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu na upit. NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke , 30% prilikom rezervacije, 70% do 60 dana , ostatak isplaćeno 30 dana pred put
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Berjaya Beau Vallon Bay Beach 3* -Hotel se nalazi na severozapadnom delu ostrva Mahe, na dugoj i prelepoj Beau Vallon plaži. Ova čudesna plaža sačinjena od belog beska, mirna tirkizna voda i bujno zelenilo u okolini nešto je što nećete moći da izbegnete. Hotel je okružen vrtom i idealan je za one koji žele da odmor provedu mirno, kao i za one koji bi da provedu uzbudljiv odmor sa bogatom ponudom aktivnosti u slobodno vreme.  Istražite ovaj ušuškani raj na zemlji gde su gostima na raspolaganju fitnes centar, centar za ronjenje PADI, sadržaji za sportove na vodi i kazino.
Coral Strand Hotel 4* Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji u zalivu Beau Vallon Bay, na severozapadu Mahe ostrva, na peščanoj plaži Beau Vallon, jednoj od najdužih i najlepših plaža na Sejšelima. Idealna pozicija omogućava gostima potpuno uživanje u toploj azurnoj vodi, belim peščanim plažama i očaravajućoj okolini. Gosti hotela mogu se baviti raznim aktivnostima na plaži, uključujući džet ski, parasejling, ronjenje, windsurfing, katamaran i skijanje na vodi.
Hotel Savoy Resort Spa  5* je otvoren 2014. godine i nalazi se na na jednoj od najboljih lokacija na ostrvu, na 3km dugoj i poznatoj Beau Vallon plaži koja je ovu titulu dobila zahvaljujući svojim mirnim, kristalno čistim vodama, belom pesku i koralnim grebenima. Iako uredjen u stilskom dizajnu, hotelski kompleks odiše opuštenom atmosferom. Sa fokusom na luksuzno dizajnirane smeštajne jedinice, prvoklasnu uslugu i superlativnu brigu o gostima, Savoi Resort & Spa je savršena oaza za uživanje u svim blagodetima koje Sejšeli nude.
Hotel  Kempinski Seychelles Resort  5* se nalazi na čuvenom Baie Lazare na ekskluzivnoj jugozapadnoj obali ostrva Mahe na prelepoj, dugoj peščanoj plaži, okružen impresivnim granitnim stenama. Pripada renomiranom hotelskom lancu Kempinski, koji nudi opušteni odmor u predivnom i elegantnom ambijentu. Gosti imaju mogućnost da provedu svoj odmor aktivno istražujući jedinstveni prirodni pejzaž u okolini ili da se opuste i osveže u elegantno dizajniranom „Kempinski The Spa“ welness centru, kombinujući moderne i tradicionalne terapije, okruženi tropskom vegetacijom.
 

NAPOMENE:
Opšte napomene:

  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
  • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
  • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA TRAVEL KLUBA.
  • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
  • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
  • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
  • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
  • Grupni aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 45 putnika za evropska putovanja.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
  • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
  • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije
  • Kod rezervacije hotelskog smestaja ili transfera važe uslovi ino dobavljača-rezervacionog sistema.
  • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
  • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
  • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
  • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
  • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
  • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
  • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
  • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
  • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
  • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
  • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
  • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
  • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
  • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
  • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
  • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
  • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
  • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi za daleke destinacije)

Napomene u vezi sa smeštajem:

  • Organizator putovanja, TRAVEL KLUB, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
  • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
  • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
  • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
  • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
  • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Travel Klub  nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
  • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
  • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
  • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
  • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
  • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

  • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
  • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
  • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
  • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
  • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
  • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

                                                             PROGRAM JE INDIVIDUALAN

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE
INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA PROGRAMU

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu posedujemo garanciju putovanja u visini od 200.000,00 eura. Putnici      su osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja

po osnovu polise br: 2700272 koja važi od 01.01.2020.

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA  TA TRAVEL KLUB,

POSEBNE NAPOMENE, USLOVI AVIO KOMPANIJE I INO DOBAVLJACA  SU
SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB

LICENCA 248/2020 Cenovnik br. 1 od 20.3.2020