Dablin -Republika Irska- program nije aktivan do daljnjeg ! - 4, 5 i 6 dana /AVIO/ tokom cele godine

CENA: od 698 € / SPECIJALNA PONUDA: od 650 €

UPIT / REZERVACIJA

Dablin(ir.Baile Átha Cliath) je glavni grad Irske. Nalazi se na istočnoj obali Irskog zaliva uz široku dolinu reke Liffey, tri kilometra od tačke u kojoj se ona uliva u Irsko more. Broj stanovnika je oko 495.000 (sa okolinom 1.1 milion). Smatra se da su Vikinzi osnovali stalno naselje 841. godine i dali mu ime Dubh Linn (crni bazen). Oni su vladali ovim područjem gotovo dvesta godina dok ih nije irski kralj Brian Boru porazio 1014. god.

 Godine 1171., engleski kralj Henry II, proglasio je svoju vlast nad gradom. Ovo je postavilo temelje za gotovo 750 godina, pod čijom se vlašću Dublin razvio u administrativni centar cele Irske. Početkom 20. veka Dublin postaje žarište irskog nacionalizma, i nakon mnogo sukoba, 1922. postaje glavni grad Irske slobodne države, koja će kasnije postati Irska Republika.

Dablin ima umerenu klimu i relativno male količine padavina, dok sneg  pada samo oko 10 dana godišnje. U Dublinu nema visokih zgrada i solitera, i gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata zbog toga što je najduže razdoblje gradske i stambene izgradnje bilo u kasnom 18. veku tokom gregorijanskog perioda, kada su u modi bile niske zgrade i široke ulice. Jedna od retkih iiznimka je velika pivovara u Guinessovu vlasništvu. Samo je nekoliko sačuvanih građevina iz ranijeg razdoblja. Među njima su dvorac Dublin, čija je izgradnja počela 1200. godine, te Hristova crkva (Christ Church), katedrala sv. Patricka i bolnica Kilmainham. 1991. godine izabran je za kulturnu metropolu Europe.

Program putovanja:

1. dan - / BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – DABLIN /

Transfer sa kućne adrese mini busom do aerodraoma u Budimpešti u trajanju od 3h. Dolazak na aerodorm. Direktan let do Dablina low cost kompanijom RayanAir . Poletanje u 11.50h/14.10h/17.10h. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 14.05/16.35h/19.30h. Individualni transfer do hotela. Noćenje.

2. dan- 3 . ( 4. ili 5.) dan / DABLIN /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

4. ( 5. ili 6.) dan – / DABLIN – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD /

Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme. Individualni transfer do aerodroma u večernjim časovima. Direktan let do Budimpešte low cost kompanijom RayanAir. Poletanje u 07.20h/20.00h. Sletanje u Budimpeštu u 11.20h/23.59h. Transfer sa aerodroma mini busom do kućne adrese.

KRAJ PROGRAMA

CENA CITY BREAK ARANŽMANA:

4 dana / 3 noći –   698 €

5 dana / 4 noći –   748 €

6 dana / 5 noći –   928 €

              AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER SA KUĆNE ADRESE UKLJUČENI U CENU !
                                                                ...Putujte gde Vas srce vodi...
 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Putno osiguranje;
  • Individualne troškove putnika;
  • Doplata za jednokrevetnu sbu 1/1  na upit (okvirno 30% doplata na cenu aranžmana)
  • Povratni transfer od aerodroma u Dablinu do centra grada;
  • Lokalne turistačke takse, plaćaju se na recepciji hotela (oko 0.75 eur po osobi po danu);
  • Veliki prtljag do 15 kg =35€ ; 20 Kg=55€;
  • Vizu za Republiku Irsku, oko 60€ (putnici mogu ući u R.Irsku i sa vizom Velike Britanije);

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

  • U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu banke;
  • 50% od celokupnog iznosa prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred putovanje;
  • 50% od celokupnog iznosa prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana sa uvećanjem od 2% mesečno; Gotovinski, uplatom na račun agencije;

                                                                    HOTELI U PONUDI:

         Beresford Hotel 3*                                                                                                        www.beresfordhotelifsc.com

          Objekat Beresford Hotel nalazi se u centru grada Dablina, na samo 10 minuta hoda od četvrti Templ Bar. Hotel nudi besplatan bežični internet i nagrađivani restoran i bar. Hotel Beresford nalazi se na 5 minuta hoda od O'Konel ulice i dablinskih barova, restorana i prodavnica. Park Krok (Croke Park) i IFSC (Međunarodni finansijski centar) nalaze se na 10 minuta hoda. Sve sobe poseduju TV, sef za laptop, prostor za rad i besplatan čaj i kafu. Svako sopstveno kupatilo ima fen za kosu. Dostupan je pribor za peglanje. Restoran Il Vignardo služi moderan italijanski meni i doručak na bazi švedskog stola. Restoran ima zagrejano dvorište za obedovanje pod vedrim nebom. Kafe bar Le Monde nudi meni za ručak i opušteno mesto da uživate u Guinness pivu ili da uživo gledate prenose sportskih dešavanja. Na 280 metara nalazi se Stanica Konoli, koja nudi autobuske, tramvajske i železničke linije

           Kilronan House B&B 3*                                                                                                    www.kilronanhouse.com
 Kilronan House B & B nalazi se samo na 15 minuta hoda od „St Stephens Green-a“. Nudi besplatan ograničen parking za goste , sobe s besplatnim Wi-Fi . Prostrane sobe imaju televizor, pisaći sto i kupatila sa tuševima i fenom. Irski i kontinentalni doručak se služi u restoranu. . Triniti College, Dublin Castle i Guinness Breveri su svega 15 minuta hoda , kao i Bustling Temple Bar i Nacionalna.Ovaj hotel posebno preporučujemo poslovnim putnicima 

UPUTSTVA I NAPOMENE :
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona!
-Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija).
 -Naknada za prtljag- Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta,kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije.
- Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes..itd) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje).
-Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
-Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
-Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
_ Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije
_Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
-Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs.
_U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Travel Klub 50  ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Travel Klub 50 ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja .

 

Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB licenca OTP 117/2016 od 27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/I  od  20.09.2017 . Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB 50 sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska po Ugovoru o garanciji putovanja po polisi broj 30000000603 od 05.12.2016 koja se aktivira kod osiguravača MILENIJUM OSIGURANJE ADO, tel.+381 11 71 52 329, prijavom na adresu Milenijum osiguranje a.d.o, Beograd, Srbija ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L ili na mail: mios@milenijum-osiguranje.rs Polisa broj 30000000603 od 05.12.2016. godine Milenijum osiguranje a.d.

Potpisivanjem Ugovora Putnik potvrdjuje da su mu uručeni opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja agencije  Travel klub 50 su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje

Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi  low cost ili druge kompanje  ne može se zameniti niti refundirati.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.

CENA JE RAĐENA NA DAN 20.09.2017. I VAŽI DO POPUNE MESTA PO PONUĐENOJ TARIFI. ZA REALIZACIJU PROGRAMA POTREBNO JE MINIMUM 2 PUTNIKA PO POLASKU.

 

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU: do popune mesta KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA OD STRANE TRAVEL KLUBA 50  JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Bike & Travel doo-OGRANAK TRAVEL KLUB 50.. Cenovnik br.1 važi od 15.9.2017

 

 

                                            Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB, Strahinjića bana 2

                                                  PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna

                                                                           Licenca OTP 117/2016