BAJKOVITA ZIMA U ALZASU 2023 (MILUZ, KOLMAR, RIKVIR i STRAZBUR) - 13-16. januar 2023 / 4 dana / 3 noći u hotelu 3* / AVIO PREVOZ !

CENA: 449€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Iako po prolećnim temperaturama ne deluje, praznici su nam sve bliže i nije rano da počnete da planirate putovanje u najlepšem delu godine.

Decembar sa sobom donosi božićne vašare, šarenilo ukrasa, mirise kolača od cimeta, kuvanog vina i punča koji nas greju u hladnim danima i večerima, ušuškanost, okićene ulice, šarene izloge, božićne pesme na trgovima i romantične šetnje po snegu. Zbog toga je ovaj mesec idealan da posetite neki novi grad i osetite njegov praznični duh.

Evropa je bogata gradovima koji neguju tradiciju božićnih vašara i nije lako izabrati jedno mesto u kojem ćete provesti najlepši period godine, ali ovog puta odlučili smo da vas upoznamo sa francuskom prazničnom bajkom i Alzasom.

Na krajnjem istoku Francuske, na granici sa Nemačkom i Švajcarskom, smešten je ovaj region sa Strazburom, kao glavnim gradom u njemu.

Zašto je Kolmar tako popularna destinacije u decembru?

Ovaj šarmantni i šareni srednjovekovni gradić, smešten u podnožju planine Vogezi, očaraće vas i leti i zimi. Starinska arhitertura, odsustvo bučnog i zagušljivog saobraćaja i sama atmosfera vratiće vas nekoliko vekova u prošlost.

Kroz Kolmar prolazi reka Lauč uz koju su u starom delu lepe starinske ribarske kolibe, a kanalom je povezana sa Rajnom. Kolmar se prvi put pominje u istorijskim dokumentima 823. godine. U ovom gradu živeo je vajar Frederik-Ogist Bartoldi koji je dizajnirao američki Kip slobode.

BAJKOVITA ZIMA U ALZASU / FRANCUSKA 2022
MILUZ sa fakultativnom posetom: KOLMAR, RIKVIR I STRAZBUR

 

 

Program putovanja:

                                                  4 dana / 3 noćenja sa doručkom / AVIO PREVOZ !

 

1. dan   BEOGRAD –MILUZ  
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta. Let low cost kompanijom Easy Jet ili Wizz Air let iz Beograda za Bazel. Odlazak vozom (voznja oko 20 minuta) do Miluza i smestaj u hotel.  Nakon odmora od puta, sledi fakultativni obilazak Miluza u pratnji vodica. Miluz je šarmantan grad na istoku Francuske nekada je bio poznat kao „francuski Mančester“  zbog svoje bogate industrije, danas je to kreativan i inovativan grad na samoj tromedji Francuske, Nemačke i Švajcarske. Obilazak Katedrale Svetog Stefana, Trg Reunion... Slobodno vreme za individualno istraživanje grada Noćenje.

2. dan  MILUZ-KOLMAR- MILUZ 
Doručak.
Polazak na bajkovit izlet vozom ( voznja oko 20 minuta) do Kolmara, malog alzaškog grada gde je tokom decembra sve podređeno Božiću. Nakon razgleda grada u pratnji stručnog vodiča, sledi pauza za ručak i samostalno istraživanje šarenih fasada, ulica sa kaldrmom, suvenira, specijaliteta, ukrasa, ukusa i mirisa koji vas čekaju u ovom bajkovitom gradiću. Kolmar je i prestonica alzaškog vina. Sa svojim predivnim trgovima, fontanama i kanalima, grad nosi naziv “Mala Venecija”, a na vas će ostaviti utisak da ste zalutali u Diznijevu bajku. Po želji putnika može biti organizovana i poslepodnevna poseta živopisnom srednjovekovnom selu Rikvir (15 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak autobusom u Kolmar, a u večernjim satima vozom do Miluza. Noćenje.

3.dan MILUZ-STRAZBUR-MILUZ  
Doručak.
Fakultativni izlet vozom ( voznja traje oko sat vremena)  u Strazbur . Obilazak u pratnji stručnog vodiča, vreme za ručak i samostalno istraživanje. Nazivaju ga gradom hiljadu crkava, a među njima svakako je najčuvenija katedrala Notr Dam koja je izgrađena u gotskom stilu i koja predstavlja simbol grada. Centar grada nalazi se na spisku svetske baštine Uneska, i to ujedno prvi put da je centar nekog grada proglašen kulturnom baštinom. Najpitoreskniji deo grada je “Mala Francuska” smeštena na reci, sa šarenim kućicama u kojima su nekada živeli ribari, proizvođači brašna i kožari, a danas možete uživati u romantičnim šetnjama, kupovini suvenira i ukusu tart flambea – lokalnog specijaliteta. Na trgu Kleber nalazi se okićena velika novogodišnja jelka. Osim njega možete posetiti i trg Gutenberg, ali i sve male ulice u kojima možete uživati u šopingu i prazničnoj atmosferi..

4 .dan  MILUZ – BEOGRAD
Doručak.
Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Miluzu do polaska na aerodrom.  Odlazak vozom do aerodroma dva sata pre povratnog leta. Popodnevni let za Beograd. Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Bajkovita zima u Alzasu" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL/AVIO


REDOVNA CENA

 

 

SPECIJALNA PONUDA

 

01.01.2023.-04.01.2023 NOVOGODISNJI PRAZNICI

B&B
(3 nocenja sa doručkom)

HOTEL  3* /LET

EZS1178- EZS1177

 


449€

 

ZATVORENO !

13.01.2023-16.01.2023 RASPUST

B&B
(3 nocenja sa doručkom)

HOTEL 3*
LET
W6 4051- W6 4052

 449€

399€ do 20.11

 

 

 

*Zbog čestih promena cena avio karata savetujemo da putovanje rezervišete što pre kako biste zadržali aktuelne promo cene/specijalne ponude !

 

CENA OBUHVATA:                                            

 - avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd - Bazel - Beograd, low cost kompanije EasZ JET / Wizz Air u ekonomskoj klasi, sa ručnim prtljagom dimenzija 40x30x20cm
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Miluzu
- povratni prevoz aerodrom-hotel-aerodrom
- uslugu stručnog vodiča / pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU !):

- vođena pešačka tura Miluzom - 10€
- Izlet u Kolmar (uključeni povratna vozna karta, usluga vodiča) - 40€
- Izlet Kolmar - Rikvir (uključeni povratna autobuska karta, usluga vodiča) - 20€ 
- Izlet u Strazbur (uključeni povratna vozna karta, usluga vodiča) - 60€
- doplata za čekirani prtljag - na upit !
- doplata za prekoračenje prtljaga - plaća se na aerodromu !
- ostale nepomenute troškove
- bakšiš za vodiča

Napomena u vezi bakšiša: Bakšiš za vodiča nije obavezan. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u autobusu ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 5€ do 10€. Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€. Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba, već od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba za vašu bezbednost tokom puta.

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

PAKET IZLETA UPLAĆEN NA RAČUN TRAVEL KLUBA 120€ umesto 130€

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i izvode se lokalnim prevozom (voz, autobus). Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati.

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 90€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2,5€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA: dinarski po srednjem kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put. Kupljene avio karte low cost kompanijom se ne mogu menjati za drugo ime, ne može se pomerati datum i nakon kupovine avionskih karata nema opcije povracaja novca!

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Residhotel Mulhouse Centre 3* se nalazi u centru Miluza u zgradi iz 19. veka. Železnička stanica udaljena je samo 600 metara. Svi studiji i apartmani imaju sopstveno kupatilo, TV sa kablovskim kanalima, besplatan WiFi i čajnu kuhinju sa frižiderom i mikrotalasnom pećnicom.Doručak se služi svakog jutra.

https://www.residhotel.com/residence/residhotel-mulhouse-centre/

  

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
(Iznos novca za kupljenu avio kartu se ne vraća bez obzira na datum otkaza !)
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, OSIM AKO NIJE PROGRAMOM DRUGAČIJE ODREĐENO, i to: izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:

10 % ako se putovanje otkaže do 60 dana pre objavljenog polaska,
50 % ako se otkaže 59 do 30 dana
80 % ako se otkaže  29 do 10 dana
100 % ako se otkaže 9 do 0 dana
 

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

Krajnji rok za prijavljivanje je 30 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu putovanja najkasnije 7 dana pre polaska na put. Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Ovaj program nije pokriven garancijom osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste upoznavanje članova sa regijom Alzasa, predbozićnim običajima i aktivnostima. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad - Travel Klub.

 

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Bajkovita zima u Alzasu" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:


-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj progran primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno