VIŠEGRAD ŠARGANSKA OSMICA DRVENGRAD - PROLEĆE 2021 /dvodneni izlet ( 580 km)/1 noćenje sa doručkom

CENA: 75€ / SPECIJALNA PONUDA: 55€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost : 
„ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.

 Na Drini ćuprija
Čuveni most Mehmed paše Sokolovića iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zaštitom UNESKO od 2007. godine, najveća atrakcija Višegrada.
Reku Drinu smatraju jednom od najlepših reka u bivšoj Jugoslaviji. U prošlosti je bila čuvena po plahovitoj naravi i splavarima koji su krotili njene bukove. Zbog svog krivudavog toka u narodu je nastala izreka „ne ispravi krivu Drinu“

Osetite dah minulih vremena na "Šarganskoj osmici"

Nekad...Ova pruga bila je žila kucavica i veza Evrope sa Jadranskim morem...Od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, uskokolosečnom prugom od 760 mm, od 1925. do 1974. godine kroz tunele, preko mostova i kroz planinske useke saobraćao je čuveni voz "Ćira" ostavljajući za sobom prepoznatljivi miris dima parne lokomotive...
Sad...Deo ove pruge na relaciji od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo, otrgli smo od zaborava i nadaleko čuvenom Šarganskom "osmicom" ponovo odjekuje klaparanje vagona i veseli žamor turista u vozu "Nostalgija". Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vaše vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja.

Program putovanja:                     dvodnevni izlet autobusom  (580 km) , 1 noćenje sa doručkom

1.DAN MANASTIR NIKOLJE-POTPEĆKA PEĆINA –VIŠEGRAD
Polazak iz Beograda u 08:00h. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz. Nedaleko od pećine, nalazi se zanimljiv restoran "Terzića avlija" u kom sledi slobodno vreme za ručak (fakultativno).  Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i odmor . Potom obilazak  Andrićgrada koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“. Preporučujemo i polusatnu vožnju brodićem po Drini.. Uveče poseta nekom od noćnih lokala u Andrićgradu : pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i dr. Noćenje.

2. DAN : ŠARGANSKA OSMICA -DRVENGRAD 

Doručak . Fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći „Šarganskom osmicom“ penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja. Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika , gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Usputna pauza i zatim nastavak puta ka Beogradu gde stižemo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.
Napomena: U koliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

Kraj usluge.  

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

-prevoz autubusom turističke klase  ili mini busom  

-smeštaj na bazi 1 noćenje sa doručkom u turističkom komleksu Andrićgrad 3* u ½ standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom)
-obilasci prema programu (manastir Nikolje, Potpeće, Na Drini ćuprija..)

-Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture

-troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativni program –OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI :

-Ručak u restoranu Terzića avlija – 800din
-Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 170 din deca)

-Karta za vožnju Šarganskom osmicom (900 din po osobi

-Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi - obavezna uplata u agenciji prilikom uplate aranžmana

-Doplata za večeru u Andrićgradu 700din
-Individualni troškovi putnika
-Medjunarodno zdravstveno osiguranje tokom trajanja putovanja (izdaje se u agenciji). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja.

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner. POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 10€. Doplata za dodatno sedište 30€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravisna taksa plaća se na recepciji hotela  oko 3,00 KM ili 1,55€ po osobi po danu

VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Turistički kompleks Andrićgrad raspolaže sa 65 soba i 8 apartmana (158 ležajeva). Sobe su komforno uređene, klimatizovane, svaka soba ima kupatilo kao i besplatni bežični internet. Većina soba ima i tv prijemnike. Iz soba se pruža pogled na rijeku Drinu i čuvenu ćupriju na Drini, a raspolažu i sobama iz kojih se pruža pogled na predivne trgove i ulice Andrićgrada . Doručak se servira pojedinačno ili na bazi hladno-toplog bifea (švedski sto) za veće grupe. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije : www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pre puta.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 2 od 25.2.2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno