Andaluzija AVIONOM LETO 2024 - flamenko i miris pomorandže (Malaga, Granada, Kordoba, Sevilja, Kadiz, Tarifa, Marbelja, Ronda, Setenil de las Bodegas) - UKLJUČENI OBILASCI U CENU ! - 9-16 jun, 15-22 septembar, 20-27 oktobar, 17-24 novembar 2024 / 8 dana / 7 noćenja / AVIO PREVOZ !

CENA: od 1390€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Andaluzija je mesto ukrštanja kontrasta u svakom pogledu. Svojstvena i posebna u egzotičnoj mešavini tradicionalne španske, mavarske i jevrejske kulture sa arapskim i afričkim primesama, ne podseća ni na jedno drugo mesto na svetu. Poznata je kao postojbina flamenka, gitare, koride, Pabla Pikasa i Don Žuana. Zamislite da ušetate u grad koji je pre sedam vekova bio najnaseljenije mesto u čitavoj Evropi ili da uđete u palatu kao iz „Hiljadu i jedne noći“ među čijim zidovima i dalje odzvanjaju priče o princezama...

MALAGA

Malaga se smatra za otvoreni muzej s obzirom na to da ima bogatu istoriju. Trgovački grad sa prelepim peščanim širokim plažama i preko 300 sunčanih dana godišnje. Grad Pikasa i Banderasa. Grad fabrika, „inćuna“ i kafe. U centru grada videćete divan trg Plaza de la Merced u blizini koga se nalazi rodna kuća „Casa Natal“ Pabla Pikasa, a nedaleko i njegov muzej smešen u palati Buenavista. U blizini, na glavnom trgu smeštena je katedrala Catedral de la Encarnacion de Malaga čija je gradnja započeta 1528. godine. Tu je i glavna ulica Calle Molina Lario, kao i gradski muzej koji se nalazi na trgu Plaza de la Aduana. Iznad ruševina je staza koja vodi preko brda do čuvene tvrđave Gibralfaro koja potiče iz 14. veka. Sa vrha brda je definitivno najlepši vidikovac na ceo grad - Mirador de la Costa. Malaga je glavni grad na čuvenoj obali Costa del Sol. Pored luke nalazi se i glavna plaža La Malagueta. Istražite šarmantne uličice i energične trgove u privlačnom Starom gradu, pre nego što budete uživali u ukusima andaluzijske kuhinje u prijatnim barovima i restoranima.

GRANADA

Neki tvrde da je Granada najlepši grad Španije, a neki da je obavezna stanica svima koji odluče da posete i upoznaju Španiju. O tome bi se dalo raspravljati, ali jedno je sigurno, Granada jeste jedan od interesantnijih gradova ove države. Alhambra je najstarija četvrt u Granadi. Ostaci zidova potiču još iz vremena starog Rima. Od same četvrti popularnija je njena pozicija koja, sa jednog od tri brda na kojima se nalazi Granada, daje odličan pogled na zamak Alhambru. Istorija kaže da su flamenko izmislili Romi koji su živeli baš u Granadi. Ovo mesto je i danas poznato po dobrom provodu, finoj muzici i žurkama do ranih jutarnjih sati.

KORDOBA

Ono po čemu je Kordoba najpoznatija jeste katedrala "La Mezquita" koja je još poznata i kao “džamija hiljadu stubova”. Uživaćete u pogledu na “Baštu pomorandži” koja je obavezan detalj svake džamije u Andaluziji. Naravno, treba reći da pored ove katedrale postoji više od 15 podjednako lepih i interesantnih crkvi. Kordoba ima svoj dvorac "Alcaraz of Cordoba" koji se nalazi u blizini reke Gvadalkivir. Trijumfalna kapija Kordobe ili „Kapija mosta“ potiče iz 16. veka, a nalazi se na mestu gde su nekada zaista stajale rimske kapije. Kordoba je bila ograđena zidinama, a rimske kapije su predstavljale ulaz u grad. “Calleja de las Flores” je definitivno najpoznatija ulica u Kordobi. Ova ušuškana ulica je poznata po tome što je ona dosta uzana, a bele kuće koje je okružuju prekrivene su saksijama punim cveća. Svake godine u maju u Kordobi se održava festival “Fiesta de Los patios” gde meštani ukrašavaju svoja dvorišta i u određenim satima otvaraju svoja vrata za posetioce.

SEVILJA 

Jedan od glavnih simbola Sevilje je Španski trg. U centralnom delu građevine se nalazi barokna Španska palata, a na krajevima se nalaze tornjevi nalik čuvenom tornju Hiralda u Sevilji. U centralnom delu trga se nalazi velika fontana, a pored monumentalnog zdanja prolazi kanal preko koga se može proći predivnim, obilato ukrašenim, mostovima. Na Španski trg nadovezuje se park Marije Luize. Marija Luiza je gradu Sevilji 1893. godine ostavila ovo zemljište, a grad je tu napravio predivan park projektovan u engleskom stilu. Najveći ponos Seviljana je njihova Katedrala Santa Maria de la Sede za koju se navodi da je po površini najveća gotička katedrala na svetu, a treća po veličini u odnosu na sve svetske kadetrale, odmah posle Bazlike Svetog Petra u Rimu i Katedrale Svetog Pavla u Londonu. Kao i većina verskih objekata u Andaluziji, izgrađena je na osnovama stare džamije koja je građena za vreme Mavara. Kraljevska palata Alkazar je jedna od najmonumentalnijih građevina u Sevilji. Uživajte u lepotama ovog grada šetnjom i njegovim ulicama.

KADIZ

Ovo je grad starog kova i kompleksnosti. Kadiz se smatra najstarijim konstantno naseljenim mestom u Evropi. Sada već u četvrtom milenijumu, antički centar, skoro u potpunosti okružen vodom, je romantična lokacija sa ulicama gde talasi Atlantika udaraju u erozivne morske zidove, plaže koje se protežu kilometrima, i predivne taverne imaju eho galebova i ribe. Star koliko jeste, Kadiz se pokazao i izdrživim, i na kraju, uticajnim. Luka sa svojim morskim zidovima i velikim utvrđenjima dosta podseća na Havanu ili San Huan. Oni koji se zaljube i vrate u Kadiz lepo govore o njegovoj morskoj hrani, surfovanju i intrigantnim crkvama i muzejima. Otvoren i iskren narod čiji je karneval prikaz ironičnog humora i čije će razigrane flamenko pesme ugrejati vaša srca. U toku poslednjih nekoliko godina, Kadiz je postao popularna destinacija za odmor, predivnim peščanim plažama i malo ljudi. Kadiz je, takođe, veoma popularan među surferima, jer je jedno od retkih mesta u Španiji gde se mogu uhvatiti sjajno vreme i visoki talasi. A za one posetioce koji više vole istraživanje, bela sela razbacana po planinama zaista su lepa.

TARIFA

Tarifa - najjužnija tačka kontinentalne Evrope. Raj za ljubitelje površinskih vodenih sportova koji se uvek mogu pouzdati u to da će ovde zateći dobre i jake vetrove, naročito u proleće i jesen. Kao i u većini mesta u Andaluziji, i u Tarifi ćete naići na bogato preplitanje rimskog i arapskog uticaja. Stari grad čini splet uskih i krivudavih uličica, načičkan kućama bleštavih fasada i oivičen ostacima srednjovekovnih zidina, podignutih verovatno u 13. veku. Od prvobitne četiri kapije na ulazu u stari grad do današnjih dana očuvala se samo jedna - "Puerta de Jerez“.

MARBELJA

Marbelja je nekada bila malo ribarsko selo na jugu Španije, a danas je savršeno turističko mesto koje turistima može da ponudi mnogo toga. Ovde ćete pronaći prostrane parkove, velike bulevare i raskošne bašte pored duge peščane plaže. Marbelja ima bogatu istoriju, a pričama o flamenku i toreadorima, arenama i sangriji, pridružuju se najnoviji trrendovi današnjice - luksuzne vile, golf tereni, jahte, brodovi, privatne rezidencije, luksuzni butici i hoteli.

RONDA

Ronda je simpatičan grad u Španiji, tačnije u Andaluziji koji danas broji oko 35.000 stanovnika. Pojedini turisti ga smatraju najlepšim gradom ove države. Grad je specifičan po tome što je izgrađen na vrhu krečnjačkih stena, a njegove bele kućice smelo stoje na ivicama istih. Simbol Ronde je most Puente Nuevo na reci Guadelevin. Povezuje stari i novi deo grada. Izgrađen je 1793. godine. Predanje kaže da se na mostu nekada nalazio zatvor. Bilo kako bilo danas je ovo prelepi vidikovac sa kojeg se pruža divan pogled. Tu je i još nekoliko crkava, muzeja, parkova, spomenika i drugih znamenitosti koje treba videti. Ovo je jedan od gradova koji i dalje praktikuje čuvene borbe sa bikovima. U Rondi se nalazi arena za borbu sa bikovima, druga po veličini u Španiji.

SETENIL DE LAS BODEGAS

Romantično naselje koje privlači veliki broj turista zanimljivo je po velikoj steni, a bele kućice ćete videti kako na njenom vrhu, tako i u podnožju. Ova velika stena kućicama koje se nalaze ispod nje daje prirodni hlad što je savršeno za topla španska leta. Ranije, kada nisu postojali frižideri, u ovom selu su postojale posebne prostorije ispod kamena u kojima se čuvala hrana. Danas, Setenil de las Bodegas ima oko 3.000 stanovnika. Ovaj grad će vam pomoći da se rešite straha od zatvorenog prostora, ali će vam takođe ponuditi i vrhunska domaća vina, slane specijalitete, sireve i narandže koje tamo imaju poseban ukus.

ANDALUZIJA AVIONOM - FLAMENKO I MIRIS POMORANDŽE 2024

MALAGA, GRANADA, KORDOBA, SEVILJA, KADIZ, TARIFA, MARBELJA, RONDA, SETENIL DE LAS BODEGAS

 

Program putovanja:                                                  8 dana / 7  noći sa doručkom / AVIO PREVOZ + AUTOBUSKA KRUŽNA TURA 1300 km

 

1. DAN: BEOGRAD - MALAGA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 06.00 sati. Poletanje za Malagu u 08.25 h (let JU 576). Očekivano vreme dolaska u Malagu u 12.00h. ( u oktobru i novembru poletanje je u 07:55h, a sletanje u 11:30h) Sledi upoznavanje Malage  u pratnji vodiča- rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa i grad koji najbolje oslikava tradicionalnu špansku arhitekturu pomešanu sa modernim zdanjima i lokalitetima. Privilegovana suncem koje gotovo neprekidno greje i spektakularnom svetlošću, Malaga je grad velikih avenija, sa drvoredima palmi, važnim muzejima, i izvrsnim restoranima ribljih specijaliteta svih vrsta…prolazimo pored luke i plaže Malageta, zamka Gibralfaro koji se nalazi na brdu iznad grada, Alkazabe – mavarske palata, rimskog teatra i zaustavljamo se u centru grada gde ćemo fakultativno posetiti  veličanstvenu katedralu i prošetati  ulicom ulicu Markes de Larios…Slobodno vreme za uživanje.  Transfer do hotela i smeštaj . Noćenje.

 

2. DAN: MALAGA - GRANADA - MALAGA (250 km)

Doručak. Celodnevni izlet u Granadu, jedan od najznačajnijih gradova Andaluzije. Grad koji je pre sedam vekova bio najnaseljenije mesto u čitavoj Evropi. Kažu da: "Ko nije video Granadu, nije video ništa”. Grad gde je sagrađena poslednja arapska palata na tlu Španije - Alhambra, raskošnih vrtova i dvorišta, skrivena u lavirintu tornjeva i kula koja krije tajne mavarske prošlosti. Fakultativni obilazak Alhambre*. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

*Napomena: Ulaznice za ulazak u Nasrid palatu u Alhambri se ne mogu garantovati ukoliko se ne kupe na vreme, a raspoloživost zavisi od doba godine i sl. Potrebno je minimum mesec dana ranije aplicirati za ulaznice. Ukoliko ne može da se uradi ulaznica za ovu palatu, svakako se može obići Alhambra, ali samo vrtovi, Kraljevska kapela i ostali delovi Alhambre.

 

3. DAN: MALAGA - KORDOBA - SEVILJA (350 km)

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja ka Kordobi, nekadašnjoj prestonici mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se, takođe, fakultativno obilazi tokom posete ovom gradu. Nastavak putovanja do Sevilje. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

4. DAN: SEVILJA (25 km)

Doručak. Obilazak Sevilje u pratnji vodiča. Jedan od najlepših gradova Španije, rodno mesto Don Žuana, poznato po koridi, Seviljskom berberinu, prvoklasnom tapasu i neobičnoj arhitekturi. Fakultativni obilazak katedrale koja je je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Fakultativno obilazimo i Alkazar, staru mavarsku palatu, a potom eksterijerno i Zlatnu kulu, Gradsku kuću, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji. Slobodno vreme u jednom od glavnih i najfotografisanijih simbola Sevilje na Španskom trgu. Sevilja je i postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu… Predlažemo individualni odlazak na flamenko veče. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN: SEVILJA - KADIZ - TARIFA - KOSTA DEL SOL (350 km)

Doručak. Odjava iz hotela u Sevilji. Odlazak prema Atlantskom okeanu i čuvenom gradu Kadiz. Grad je specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi - visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom što ga čini jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Kadiz je danas opušteno mesto opasano morem, sa uskim ulicama punim tapas barova i turista, svežim morskim plodovima i dugačkim plažama. Obilazak u pratnji vodiča: Gradska katerdrala Nueva, Trg Katedrala, Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem 15. veka bio glavna Španska luka što je omogućilo Kristoferu Kolumbu da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Slobodno vreme za šetnju slikovitim uskim uličicama… Nastavak puta do Tarife, najjužnije tačke Evrope. Kao i u većini mesta u Andaluziji, i u Tarifi ćete naići na bogato preplitanje rimskog i arapskog uticaja. Stari grad čini splet uskih i krivudavih uličica, načičkan kućama bleštavih fasada i oivičen ostacima srednjovekovnih zidina podignutih verovatno u 13. veku. Od prvobitne četiri kapije na ulazu u stari grad do današnjih dana očuvala se samo jedna - Puerta de Jerez. Nastavak putovanja preko Gibraltara duž obale Kosta del Sol. Smeštaj u regiji Kosta del Sol (Obala sunca). Noćenje.

 

6. DAN: MARBELJA (25 km)

Doručak. Obilazak Marbelje, mondenske prestonice turizma "Obale sunca" (Costa del Sol) koju, osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom Kasko Antigvo u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz 16. veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

7. DAN: RONDA - SETENIL DE LAS BODEGAS (180 km)

Doručak. Odlazak do Ronde i grada uklesanog u stenu Setenil de las Bodegas. Prvo ćemo obići Setenil de las Bodegas koji ima svoje posebno mesto u istoriji Španije. Romantično naselje koje privlači veliki broj turista zanimljivo je po velikoj steni, a bele kućice ćete videti kako na njenom vrhu, tako i u podnožju. Ova velika stena sa kućicama koje se nalaze ispod nje daje prirodni hlad što je savršeno za topla španska leta. Ovo mesto će vam, takođe, ponuditi i vrhunska domaća vina, slane specijalitete, sireve i narandže koje tamo imaju poseban ukus. Nastavljamo put do Ronde. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada El Mercadillo. Nezaobilazna je i fakultativna poseta koridi, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent - najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

8. DAN: COSTA DEL SOL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 13:00 h , let JU 577. ( u oktobru i novembru poletanje u 12:30h. ) Očekivano vreme dolaska u Beograd u 16:10h
Kraj programa

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Andaluzija - flamenko i miris pomorandže" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
TERMIN PUTOVANJA
USLUGA
SMEŠTAJ
CENA
30.04.2024-07.05.2024 PRVI MAJ 2024
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
Hotel “ALAY” 4* Benalmádena
Hotel “YIT VIA SEVILLA MAIRENA” 4*
Mairena del Aljarafe
Hotel “MONARQUE FUENGIROLA PARK” 4* Fuengirola
1590€ - POPUNJENO !
09.06.2024-16.06.2024
LETO 2024
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3* / 4*
1490€
15.09.2024-22.09.2024
VISOKA SEZONA
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3* / 4*
1590€
20.10.2024-27.10.2024
VISOKA SEZONA
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3* / 4*
1590€
17.11.2024-24.11.2024
7 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3* / 4*
1390€

*Zbog čestih promena cena avio karata savetujemo da putovanje rezervišete što pre kako biste zadržali aktuelne cene. Putovanje se ne organizuje tokom jula i avgusta zbog prevelikih vrućina. 

 

CENA OBUHVATA:

- avio prevoz sa uključenim taksama na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia (redovna linija) u ekonomskoj klasi sa ručnim prtljagom od 8 kg
-povratni transfer autobusom aerodrom-hotel-aeodrom
- kružna autobuska tura za 1300 km : Malaga, Granada, Kordoba, Sevilja, Kadiz, Tarifa, Marbelja, Ronda, Setenil de la Botegas, Kosta del Sol).
Napomena : Prevoz se najčešće izvodi autobusima od 15 do 30 mesta. U slučaju malog broja prijavljenih, može biti angažovan i kombi prevoz 8+1. U tom slučaju , vaš vodič biće ujedno i vozač.
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Malaga ili okolna mesta na obali Kosta del Sol)
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sevilji
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Marbelja ili okolna mesta na obali Kosta del Sol)
- uslugu stručnog vodiča na srpskom jeziku

- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove pripreme i organizacije putovanja

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE):

- doplata za čekirani prtljag
Napomena: Preporuka je organizatora da ne nosite puno stvari i ne radite doplatu za čekirani  prtljag pre puta. Pri povratku , u slučaju kupovine suvenira, možete eventuano uraditi doplatu na aerodromu u Malagi.
- paket svih ulaznica (CENE SU PODLOŽNE PROMENI ) - 110€
Katedrala u Malagi, Alhambra* u Granadi, La Meskita u Kordobi, Alkazar i Katedrala u Sevilji, Korida u u Rondi
*Ulaznice za ulazak u Nasrid Palatu u Alhambri se ne mogu garantovati ukoliko se ne kupe na vreme, a raspoloživost zavisi od doba godine i sl. Potrebno je minimum mesec dana ranije aplicirati za ulaznice. Ukoliko ne može da se uradi ulaznica za ovu palatu, svakako se može obići Alhambra, ali samo vrtovi, Kraljevska kapela i ostali delovi Alhambre.

- napojnica za vodiča

Napomena u vezi napojnice: Napojnica za vodiča nije obavezna. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 10€. 

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1870 din (od 19-70 godina); 1242 din (do 18 godina); 3725 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Izleti se prijavljuju pre polaska na put. Uplata se vrši najkasnije 45 dana pre polaska. Bukirane fakultativne izlete nije moguće otkazati na destinaciji i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati.

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 350€. Moguće je spajanje sa drugim solo putnikom u sobi 1/2 ili 1/3 bez doplate. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 1€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA: u dinarskoj protivvrednosti, 40% prilikom rezervacije, iznos do cene avio karte po pozivu organizatora (ukoliko prelazi visinu avansa), ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put.

NAPOMENA ZA AVIO PREVOZ: U slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. U tom slučaju ili u slučaju bilo koje druge neizvršene usluge putnik može aktivirati garanciju putovanja. Cena avio karte sa aerodromskom taksom je podložna promeni i nije zagarantovana do momenta izdavanja avio karte. Promena imena nije moguća. Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca. U svim ostalim slučajevima važe uslovi avio kompanije Air Serbia.

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Hotel Zenit Malaga 3* (ili sličan) se nalazi na 20 minuta hoda od centra grada. U ponudi su zvučno izolovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom, izborom jastuka i satelitskom televizijom. Sve smeštajne jedinice u hotelu Zenit Málaga su moderno uređene i sadrže klima-uređaj. Mermerna kupatila obuhvataju toaletni pribor i fen za kosu. U hotelskom restoranu Malagueta služe se doručak na bazi švedskog stola i tradicionalna andaluzijska i mediteranska jela. Restoran ima elegantno uređen enterijer sa obiljem prirodnog svetla. Ispred hotela se nalazi autobuska stanica odakle možete lako stići do ostalih delova grada. Pikasov muzej je udaljen oko 1,5 km. Do plaže Malageta stiže se za 5 minuta vožnje.

https://malaga.zenithoteles.com/en/

   

Itaca Artemisa by Soho Boutique 3* (ili sličan) se nalazi u Sevilji, na 1,2 km od Archivo de Indias. Nudi klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom, a na raspolaganju je i sezonski otvoreni bazen. Sobe su opremljene TV-om sa ravnim ekranom i radnim stolom. Sopstveno kupatilo je opremljeno kadom ili tušem i toaletnim priborom. Itaca Boutique Artemisa nudi krovnu terasu i zajednički salon. Osoblje na recepciji govori španski, nemački, francuski i engleski. Hotel se nalazi u blizini nekoliko poznatih atrakcija - oko 1,5 km od mosta Triana, 1,6 km od Trga Armas i 1,9 km od Španskog trga.

https://www.sohohoteles.com/destinos/itaca-boutique-artemisa-by-soho-3/

   

Marbella Inn 3* se nalazi na 550 metara od plaže u Marbelji. Ima krovnu terasu sa sezonskim otvorenim bazenom i prekrasnim pogledom na planinu i more. Sve klimatizovane smeštajne jedinice imaju besplatan bežični internet, TV, sef za iznajmljivanje i privatni balkon ili terasu. Stari grad Marbelje udaljen je 300 m od hotela.

https://www.onahotels.com/en/apart-hotel-marbella-inn

  

Tačni nazivi hotela biće objavljeni najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs.

 

OTKAZNA POLITIKA:

1.OTKAZ UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Pre početka putovanja: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora na način, kako je zaključen Ugovor. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, ako Programom nije drugačije određeno, i to:

Ukoliko Putnik blagovremeno otkaže putovanje (90 do 45 dana), Organizator ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova od 2500 din.

10 % ako se putovanje otkaže od 44 do 30 dana pre početka putovanja*
Važno: Nakon kupovine avionskih karata nema opcije povraćaja novca !

 90 % ako se otkaže 29 do 5 dana pre početka putovanja 

100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 7 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora. Organizator putovanja Organizacija Stari grad - TRAVEL KLUB, Pjarona de Mondezira 36, Beograd, matični broj 28127952 Licenca broj: OTP A-34/2023.

 

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Andaluzija - flamenko i miris pomorandže" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj progran primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.

travelklubsrbija@gmail.com011/2630-791, 065/8089-351rad.danom: 10h-18h; vikendom ne radimoPjarona de Mondezira 36, Beograd @2013-202