HIKING LETNJE AVANTURE 2023 - ZELENGORA, KUPANJE NA TRNOVAČKOM JEZERU, PRAŠUMA PERUĆICA, VODOPAD SKAKAVAC - / 3 dana / 2 polupansiona u kampu Sutjeska + IZLETI / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: U PRIPREMI ! / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

HIKING AVANTURA 2022 - TRNOVAČKO JEZERO, ZELENGORA   

Program putovanja:                                                        3 dana / 2 polupansiona / autobusom

 

1. DAN: BEOGRAD - MOKRA GORA - VIŠEGRAD - SUTJESKA

Sastanak putnika u Beogradu 6.00h. Polazak u 6.30h. Vožnja prema Mokroj Gori. Po dolasku kraće slobodno vreme za odmor u Drvengradu sagrađenog po ideji režisera Emira Kusturice. Nastavak puta prema Višegradu. Kulturno-istorijska šetnja gradom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanom delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Poseta čuvenom mostu koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Vožnja do nacionalnog parka Sutjeska u kome je 1971. godine podignut impozantni spomenik autora Miodraga Živkovića i kosturnica palim borcima u Petoj neprijateljskoj ofanzivi. U spomen-muzeju upisana su imena više od 7.000 boraca palih u legendarnoj bici na Sutjesci. Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u restoranu kampa. Naši domaćini će nam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan. Noćenje.

 

2. DAN: TRNOVAČKO JEZERO - PRAŠUMA PERUĆICA - VODOPAD SKAKAVAC

Doručak. Nakon doručka svi učesnici aranžmana kreću u avanturu lokalnim terenskim vozilima ka Prijevoru. Pravimo pauzu u prašumi Perućici. Sa proširenja na putu u Dragoš selu vijuga pešačka staza duga oko 200 m do uređenog vidikovca sa kojeg je odličan pogled na vodopad Skakavac. Put od Dragoš sela nastavlja dalje u pravcu Maglića (Prijevora). Prijevor (1.668 mnv) je prostrani, zaravnjeni breg podno najvišeg vrha Maglića sa zapadne strane. Nastavljamo put ka Trnovačkom jezeru, kroz Suvu jezerinu, a ovo putovanje potrajaće oko dva i po sata sa pauzama i dugo je  5km. Trnovačko jezero mnogi smatraju najlepšim planinskim jezerom u Crnoj Gori, a u svetu je prepoznatljivo i kao „heart-shaped lake“, odnosno jezero u obliku srca. Taj srcoliki oblik i smaragdno zelena boja oduševiće sve koji ga posete. Trnovačko jezero je dugo oko 800 m, široko do 700 m, a duboko oko 9 m. Na jezeru pravimo pauzu za odmor i kupanje, fotografisanje, nakon čega krećemo nazad. Po povratku u kamp očekuje nas ukusna domaća hrana koja će vam pomoći da obnovite energiju. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. DAN: HIKING ZELENGORA - JEZERA GORNJE I DONJE BARE

Doručak. U jutarnjim časovima teretnim vozilima iz pravca Tjentišta idemo prema jezeru Donje Bare koje je od našeg kampa udaljeno dvadesetak kilometara. Vozilima prilazimo na par stotina metara od jezera, a zatim se spuštamo do samog jezera i planinske kuće. Donje Bare je jezero koje se nalazi u severoistočnom delu Zelengore na visini od 1490 m. Dugačko je oko 200 m, široko 140 m, a najveća izmerena dubina je oko 4 m. Vidikovac Borić se nalazi na 1670 mnv. Od jezera Donje bare stazom u dužini od 400 m, koja vodi ka ivici kanjona Sutjeske, dolazimo do vidikovca Borić. Sa ovog mesta pruža se prekrasan pogled na celi kanjon, planine Vučevo, Maglić, prašumu Perućicu, Prijevor, dolinu Tjentišta, ostatke starih gradova Vratar, Vratac i Kosman. Jezero Gornje bare udaljeno je 1,5 km severozapadno od jezera Donje bare. Do samog jezera stiže se pešice za tridesetak minuta, pravcem severozapadno od jezera Donje bare. Jezero Gornje bare dugo je 150 m, široko 80 m, a najveća dubina mu je 2 m. Na jezerima pravimo pauzu za odmor i kupanje, fotografisanje, nakon čega krećemo nazad. Po povratku u kamp očekuje nas ukusna domaca hrana koja će vam pomoći da obnovite energiju. Polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

Kraj programa.

TERMIN PUTOVANJA

USLUGA

BROJ DANA / NOĆENJA

CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

24.6-26.06.2022

2 POLUPANSIONA 

3 dana / 2 noći

dvokrevetni bungalovi sa zajedničkim tuševima i toaletima

bungalovi / app sa privatnim kupatilom

 

 

 

209€

 

229€

 

 

 

199€

 

219€*

POPUNJEN TERMIN!

29.07-31.07.2022

2 POLUPANSIONA 

3 dana / 2 noći

dvokrevetni bungalovi sa zajedničkim tuševima i toaletima

 

bungalovi / app sa privatnim kupatilom

 

209€

 

229€

 

199€

 

219€*

 

*samo 5 soba

 

CENA OBUHVATA:                                                                                                                                                                     
- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- smeštaj u kampu Sutjeska na bazi 2 noćenja sa polupansionom u bungalovima 1/2, 1/3 ili 1/4
- obilazak Višegrada i Drvengrada
- hiking izlet Trnovačko jezero, prašuma Perućica, vodopad Skakavac
- hiking izlet Zelengora (Gornja i Donja jezera)
- muzičko veče u kampu
- lokalni transferi terenskim vozilima
- lokalni profesionalni vodiči za hiking
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe 
- troškove organizacije putovanja 
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom

 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - PRIJAVA I UPLATA PRILIKOM REZERVACIJE !)

- ulaznica za Drvengrad 
- taksa za nacionalni park 5€ - plaća se na račun Travel Kluba 

- ručak (a la cart) ili lunch paket poslednjeg dana 5€ - plaća se na licu mesta
- individualne troškove putnika
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 705 din (od 19-70 godina); 469 din (do 18 godina); 1407 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za dodatno sedište 40€. Doplata za izbor sedišta 15€.

 

NAČINI PLAĆANJA: dinarski po srednjem kursu NBS, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Kamp Sutjeska se nalazi na Tjentištu, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Sutjeska po kojem i nosi ime. Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smeštajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi su dvokrevetni, četverokrevetni bungalovi na dve etaže. Privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu. Takođe, kamp poseduje šest apartmana sa privatnim kupatilom koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana. Udoban smeštaj, domaća hrana u restoranu, market u sklopu kampa, besplatan internet.


  

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 25. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno Zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jesu hiking avanture obroncima Zelengore, spajanje fizičke aktivnosti sa neverovatnim prirodnim lepotama BIH. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad - Travel Klub.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

OPŠTE NAPOMENE:

  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte /podatke pasoša sa kojim će putnik putovati . Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
  • Organizator  zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
  • Organizator  nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
  • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
  • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom  i uslovima plaćanja.
  • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
  • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
  • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu,
  • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima  (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju, 
  • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
  • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
  • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
  • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
  • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom , kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
  • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta
  • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
  • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom
  • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
  • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja.  Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator , niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru  pišu prigovori i žalbe vezani za kradje i nepredviđene okolnosti
  • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
  • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju

 

PRAVILA PONAŠANJA:

  • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
  • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
  • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
  • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
  • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
  • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
  • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
  • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.