Mađarska WINE & SPA tura (VILANJ, PEČUJ, ŠIKLOŠ, HARKANJ BANJA) - VIKEND PUTOVANJE 2022 - 24-25. septembar, 5-11. novembar , 10-11. decembar 2022 / 2 dana / 1 noćenje u Pečuju / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 109€ / SPECIJALNA PONUDA: 99€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Vilanj - Šikloš je napoznatija i najposećenija vinska ruta u Mađarskoj koja je osnovana još 1994. godine. Kako je smeštena na jugu zemlje, u submediteranskoj klimatskoj zoni, grožđe sa preko 2.000 ha vinograda dobija dosta sunca, a time i šećera, pa ispunjava vina rubin crvenom bojom i punim zaokruženim ukusom.

VILANJ

Dobri poznavaoci mađarskih vina rado kažu da ako je Eger mađarska Burgundija, onda je Vilanj mađarski Bordo...Ovaj miran i nadasve šarmantan gradić nalazi se na samo 35 km od Pečuja i sve je poznatiji po specifičnoj velnes usluzi koja je u svetu poznata kao “Wine & Spa”. Stanovništvo Vilanja (Villany), među Mađarima poznatijeg kao grada vina i vinograda, koje se već 1000 godina isključivo bavi proizvodnjom vina i uzgojem grožđa, u poslednjih nekoliko godina ove delatnosti uspešno spaja sa turizmom.

Vilanj spada u najjužniju i ujedno najtopliju vinsku regiju Mađarske gde se proizvode najbolja crvena vina. Iako su Cabernet Sauvignon i Merlot najpopularniji, ne treba zaboraviti Cabernet Franc koji je „ime za sebe“, ali i Portugieser. Kakva je nekada bila oprema za proizvodnju vina možete pogledati u Muzeju vina gde je sve izloženo.

PEČUJ

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna od znamenitosti. Ono što nije u "muzeju pod otvorenim nebom" čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge je Pečuj najpoznatiji po Žolnai porcelanu i keramici, a takođe, i po vinu koje se ovde proizvodi skoro 2000 godina, kao i po pečujskom pivu jake gorčine.

ŠIKLOŠ

Ušuškano mestašce Šikloš sa istoimenim dvorcem predstavlja jedan od najočuvanijih dvoraca u Mađarskoj. Dvorac datira još iz 13. veka, ali je kroz istoriju dograđivan, menjao je stilove i vlasnike da bi danas dobio ulogu spomenika kulture, jer krije viševekovno blago, ali i sobu posvećenu srpskoj kulturi i tradiciji. Dvorac ima oblik nepravilnog četvorougla u čijem se centru nalazi prostrano unutrašnje dvorište. Veći deo prvog sprata dvorca posvećen je njegovoj istoriji, a posebno je značajna Žigmundova dvorana sa renesansnim kaminom i zatvorenim balkonom. Posebno interesantna je terasa dvorca koja se prostire skoro celokupnom njegovom dužinom, a s nje se pruža prelep pogled na ceo Šikloš, uključujući i znamenitosti poput gradske kuće, lokalnih crkava, ali i visoravni koje se protežu u daljini.

HARKANJ BANJA

Centar u Harkanju ima ukupno 18 bazena (na otvorenom i u zatvorenom delu). Ovo je tradicionalna banja, obnovljena i renovirana, a danas u svom sastavu ima moderan wellness & spa centar sa velikim vodenim površinama. Voda izvire sa 62 c, na 1 litar ima približno 1000 mg minerala. Najznačajni mineral je karbonit sulfid koji pomaže u lečenju dermatoloških promena, tegoba sa gastroenterološkim sistemom, hroničnih upala zglobova, kao i kod degerenativnih promena.

                                                                                                                2 dana / 1 noć / autobusom

                                                                                                                                                       DNEVNA VOŽNJA

Program putovanja:

 

1. DAN: BEOGRAD - NOVI SAD - SOMBOR - VILANJ - PEČUJ

Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 6.00h i iz Novog Sada oko 7.00h. Putovanje do Vilanja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak u Vilanj. Dobri poznavaoci mađarskih vina rado kažu da ako je Eger mađarska Burgundija, onda je Vilanj mađarski Bordo. Ovaj miran i nadasve šarmantan gradić sve je poznatiji po specifičnoj velnes usluzi koja je u svetu poznata kao “Wine & Spa”. Ovde ćemo uživati u degustaciji poznatih vina uz zakusku. Stanovništvo Vilanja (Villany), među Mađarima poznatijeg kao grada vina i vinograda, koje se već 1000 godina isključivo bavi proizvodnjom vina i uzgojem grožđa, u poslednjih nekoliko godina ove delatnosti uspešno spaja sa turizmom. Vilanj spada u najjužniju i ujedno najtopliju vinsku regiju Mađarske gde se proizvode najbolja crvena vina. Iako su Cabernet Sauvignon i Merlot najpopularniji, ne treba zaboraviti Cabernet Franc koji je „ime za sebe“, ali i Portugieser. Kakva je nekada bila oprema za proizvodnju vina može se pogledati u Muzeju vina gde je sve izloženo (individualna poseta). Nastavak puta ka Pečuju, evropskoj prestonici kulture. Razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi-Kasim pašina džamija, muzej Žolnaji (individualni ulazak u muzej) i Katedrala u pratnji vodiča. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. DAN: PEČUJ - ŠIKLOŠ - HARKANJ BANJA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do mesta Šikloš. Obilazak znamenitosti: Gradska kuća, Malkoč-begova džamija, srpska pravoslavna crkva. Posetićemo barokni zamak iz 18. veka, okružen zidinama i bastionima iz 15. veka. Zamak ima oblik nepravilnog četvorougla u čijem se centru nalazi prostrano unutrašnje dvorište. Veći deo prvog sprata zamka posvećen je njegovoj istoriji, a posebno je značajna Žigmundova dvorana sa renesansnim kaminom i zatvorenim balkonom. Posebno interesantna je terasa zamka koja se prostire skoro celokupnom njegovom dužinom, a s nje se pruža prelep pogled na ceo Šikloš, uključujući i znamenitosti poput Gradske kuće, lokalnih crkava, ali i visoravni koje se protežu u daljini. Slobodno vreme za ručak.

Oko 13.30h polazak ka Harkanj Banji. Slobodno vreme za uživanje u banjskim sadržajima. Centar u Harkanju ima ukupno 18 bazena (na otvorenom i u zatvorenom delu). Ovo je tradicionalna banja, obnovljena i renovirana, a danas u svom sastavu ima moderan wellness & spa centar sa velikim vodenim površinama. Voda izvire sa 62 c, na 1 litar ima približno 1000 mg minerala. Najznačajniji mineral je karbonit sulfid koji pomaže u lečenju dermatoloških promena, tegoba sa gastroenterološkim sistemom, hroničnih upala zglobova, kao i kod degenerativnih promena. Polazak ka Beogradu u 18h. Vožnja sa kraćim pauzama. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

Kraj programa.  

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Mađarska WINE & SPA tura" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL

 

REDOVNA CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

24.9-25.9.2022

noćenje sa doručkom

 

HOTEL 3*

109€

99€*

05.11-06.11.2022

noćenje sa doručkom

HOTEL 3*

109€

99€*

10.12.-11.12.2022

ADVENT VIKEND

 

noćenje sa doručkom

HOTEL 3*

109€

/

*ogranicen broj soba

CENA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- obilaske prema programu (Vilanj, Pečuj, Šikloš)
- smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u Pečuju u hotelu sa 3* u sobama 1/2 ili 1/3 
- vinsku turu sa zakuskom i degustacijom 3 vina u Vilanju
- ulaznicu za Harkanj banju
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja

 

CENA NE OBUHVATA:

-ulaznicu za zamak Šikloš - 1900 HUF (oko 5€) - može se platiti na licu mesta
- ručak u vinariji - plaća se po porudžbini na licu mesta
- Wine Spa - kupanje u vinu (na upit)
- individualne i nepomenute troškove  
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 705 din (od 19-70 godina); 469 din (do 18 godina); 1407 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 20€. Doplata za dodatno sedište 20€. Doplata za izbor sedišta 10€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA: dinarski po srednjem kursu NBS, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Hotel Barbakan 3* ili SLIČAN se nalazi u starinskoj zgradi u starom gradskom jezgru. Nudi à-la-carte restoran i klimatizovane sobe i suite smeštajne jedinice sa sopstvenim kupatilom. Besplatan WiFi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe i suite jedinice imaju flat-screen TV, radio, telefon, sef, mini-bar i kupatilo sa kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Iz svake sobe pruža se lep pogled na grad. U hotelu Barbakan ujutru se služi doručak. Prodavnicu prehrambenih proizvoda možete da pronađete na 50 metara, a robnu kuću na 200 metara od smeštajnog objekta. Sadržaji hotela uključuju zajednički salon, terasu i recepciju koja radi non-stop. U okviru objekta na raspolaganju su vam takođe raznovrsne prodavnice. Hotel je smešten na 300 metara od trga Trojičné námestie i na 400 metara od Katedrale Svetog Jovana Krstitelja.

https://www.barbakanhotel.hu/en

  

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 25. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno Zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija mađarskih banja i vinskih puteva, kao i poseta znamenitih arhitektonskih spomenika. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad Travel Klub.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

U momentu pisanja programa, državljani Republike Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez ograničenja. Nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Mađarska WINE & SPA tura" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno