DUBAI- GRAD MEĐU OBLACIMA (AVIO+HOTEL +TRANSFERI+VODIČ -IZLETI+ULAZNICE +2 VECERE !) - 8-15 januar, 21-28 januar, 15-22 februar, 18-25 mart 2023 / 8 dana /7 nocenja sa doručkom /HOTEL 4*

CENA: 1390€ / SPECIJALNA PONUDA: 1350€ do 5.12.2022

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

UAE – Sunce, plaže sa belim peskom kojima se ne nazire kraj i tirkizno more su baš onakvi kakvim ste ih zamislili. Šopingu nećete moći da odolite. U vrhunskim restoranima će vam se probuditi sva čula. Spektakularni događaji će vam zauvek ostati u sećanju. Svojim spojem  tradicionalne i moderne kulture, Ujedinjeni Arapski Emirati su dobitna kombinacija. Možda želite da se vozite po peščanim dinama? Možete. Želite da vidite  Formulu 1? Možete i to. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo ništa nije nemoguće.

Dubai – Sjajan i glamurozan. Od „Šoping festivala“, preko kitnjastih hotela, bezbroj šoping molova, restorana, barova i klubova, Dubai je kao nijedan drugi grad na svetu. Kupajte se u toplom moru sa pogledom na šumu najmodernijih solitera, popnite se na Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, posetite operu…Dubai privlači svojom atraktivnošću. Međutim postoji i drugi Dubai, Dubai tradicionalnih sukova zlata, tekstila i začina. Provedite nekoliko sati pored kanala posmatrajući tradicionalne drvene brodiće dok pušite nargilu. Prošetajte ulicama spokojnog kvarta Bastakia ili multikulturalnih kvartova Karama ili Satwa. Šta god da je vaš izbor, Dubai je grad koji morate posetiti i iznova mu se vraćati.

                                                         HOTEL+AVIO+ IZLETI+ULAZNICE+2 VECERE+ VODIČ

8 DANA/7 NOCENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4* 

                     

Program putovanja:                        

 

1.DAN: BEOGRAD- ABU DABI -DUBAI
 Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Prijava za let i predaja prtljaga. Let u trajanju od 5h. ( vremenska razlika 3h). Dolazak u Abu Dabi u kasnim večernjim tj. ranim jutarnjim satima , po lokalnom vremenu . Transfer do Dubaija i do hotela . Noćenje .

2. DAN: OBILAZAK GRADA DUBAIJA  
Dobrodošli u Dubai! Doručak. Posle doručka, uživaćemo u poludnevnom obilasku grada Dubaija. Polazak je iz hotela . Obilazak od 4 sata počeće vožnjom kroz SHK Zaied Road koji ide do Starog Dubaija kako bi posetili oblast Al Fahidi u Dubaiju i naučili o istoriji i kulturi UAE. Fotografisaćemo se  u tvrđavi Alfahidi, muzej Dubaija je zatvoren zbog renoviranja, potom ćemo otići  do Deire gde ćemo posetiti šarenu pijacu začina i souk zlata. Zatim ćemo  ući u autobus da bismo otišli do Dubai Frame-a  kako bismo uživali u ovoj neverovatnoj atrakciji, napravićemo foto stop kod  Jumeirah džamije, voziti se kroz ulicu Jumeirah Beach, videti plažu Burj Al Arabi napraviti foto –stop, potom, Madinat Jumeirah spolja, ostrvo Palm Jumeirah, hotel Atlantis spolja- foto stop,  Zabeel Palace-foto stop,, Dubai Mall & Burj Khalifa spolja,  gde cemo u zavisnosti od vremena dolaska  prisustvovati pravom spektaklu koji se dešava na svakih pola sata od 18 do 23 h, kada fontane ispred Mall-a ožive i propevaju . Individualni ručak u tržnom centru, a zatim povratk u hotel.  Ko bude želeo može ostati  u tržnom centru ( sačekati muzičku fontanu ako dođemo ranije ) , imati slobodno vreme  za kupovinu i uživanje. U tom slučaju se sami vraćamo  u hotel  metroom ili taksijem Noćenje.

3. DAN : DUBAI-KRSTARENJE SA VEČEROM U DUBAI MARINI  
Doručak . Slobodno vreme za individualne aktivnosti, plažu i kupanje. Oko  20.00 časova, krećemo  na Krstarenje sa večerom u Dubai Marini  koje ce trajati oko 2h.  Tokom krstarenja imaćemo večeru na bazi švedskog stola (veg i ne vegetarijansku hranu ) , plus roštilj sa arapskompredstavom, sedišta na otvorenom na gornjoj palubi i klimatizovanim prostorijama na donjoj palubi za najbolji panoramski pogled. Krstarenje je tako fantastično i sjajno iskustvo, savršena prilika da vidite  znamenitost Dubaija – najveci panoramski točak na sveti (Ain Dubai) i Dubai Skline (Na osnovu prosečne visine deset najviših zgrada, Dubai ima najviši horizont na Bliskom istoku i svetu ). Posle večere imaćemo transfer do hotela. Noćenje.

4. DAN : SAFARI U PUSTINJI SA VEČEROM
Doručak, Slobodno vreme tokom jutra za odmor i opuštanje ( predlažemo odlazak na plažu) .  Između 14:30 – 15:00, bićemo pokupljeni iz hotela i ukrcaćemo  se na svoje 4k4 land cruisere (6 osoba po automobilu) da bismo se odvezli do pustinje. izlet uključuje safari peščanim dinam,  jahanje kamila, slikanje kanom, trbušni ples i ples Tanora u kampu, večeru sa roštilja, neograničeno bezalkoholna pića i vodu, grickalice, arapski čaj/kafu. Oko 20:30 vraćamo se nazad u hotel.. Noćenje.

5 i 6  DAN: DUBAI
Doručak.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti, , slobodno vtreme za kupanje i plažu. Noćenje.

7. DAN: OBILAZAK GRADA ABU DABIJA . Doručak.  Posetićemo  glavni grad UAE. Imaćemo 8 sati celodnevnog obilaska sa vodičem. Posetitćemo Heritage Village, zaustaviti se za  fotografisanje u hotelu Emirate Palace, proći kroz korniz, zaustaviti se na brzi individualni  ručak u tržnom centru Marina, a zatim nastaviti sa razgledanjem. Posetitćemo  džamiju Šeika Zajeda, ponovo se  fotografisati u tematskom parku Ferafi, a zatim se vratiti u Dubai do 18:00. Slobodno vreme. Noćenje.
Napomena: Velika džamija i Zavičajni muzej su zatvoreni u petak ujutro i biće otvoreni samo kasno popodne. Pravila oblačenja - poseta Velikoj džamiji šeika Zajeda: Postoji obavezan kodeks oblačenja koji se mora poštovati za ulazak u Veliku džamiju šeika Zajeda u Abu Dabiju. Duge pantalone ili dugačke suknje , džemper, dugi rukavi do skočnog zgloba. Bez šortsa za muškarce, bez uskih majci i providne odeća. Žene moraju da pokriju glavu maramom, pa predlažemo da je ponesu sa sobom. Tetovaže ne smeju biti vidljive.


8. DAN: POLAZAK IZ DUBAIJA
Doručak. Preuzimanje iz hotela 4-5 sata pre leta. Transfer do aerodrome u Abu Dabiju.  Prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Dolazak u Beograd.
Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN PUTOVANJA

     USLUGA  

 

      BROJ DANA / NOCENJA

 

REDOVNA CENA

 

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE 

 

08.01.-15.1.2023

nocenje sa doručkom

8 dana/ 7 noći

1490€

1450€*

21.01.-28.01.2023

nocenje sa doručkom

8  dana/ 7 noći

1390€

1350€*

15.02.-22.02.2023

nocenje sa doručkom

8  dana/ 7 noći

1390€

1350€*

18.03.-25.03.2023

nocenje sa doručkom

8  dana/ 7 noći

1390€

1350€*

Ogranicen broj mesta *

Zbog čestih promena cena avio karata savetujemo da putovanje rezervišete što pre kako biste zadržali aktuelne promo cene/specijalne ponude !

 

U CENU JE URAČUNATO:

 - Avio prevoz kompanijom Wizz Air  na relaciji Beograd-Abu Dabi-Beograd sa svim aerodromskim taksama
-Ručni prtljag 40x30x20cm
-Smeštaj u  hotelu sa 4* u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 7 noćenja sa doručkom.
-Dve vecere u okviru izleta ukljucenih u cenu
-Odlazni i dolazni aerodromski transfer
-Izlet sa večerom na brodu- Dubai Marina
-Izlet Dubai City Tour ( uključena ulaznica za Dubai Frame )
-Celodnevni izlet u Abu Dhabi ( ukljucena ulaznica Qaser Al Watan)
-Izlet Dzip safari u pustinji sa večerom 
-Transferi i obilasci prema program
-usluga lokalnog vodiča na engleskom
-usluga pratioca grupe na srpskom jeziku
-redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom.
-troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:  

- čekirani prtljag ( prijavljuje se prilikom kupovine avio karata)
- lični troškovi i bakšiš, nepomenute usluge
- turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 AED (trenutna vrijednost 5.5 USD) - po sobi po noći;
-bakšiš za vodiča 

Napomena u vezi bakšiša: Bakšiš za vodiča nije obavezan. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u autobusu ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 5€ do 10€. Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€. Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba, već od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba za vašu bezbednost tokom puta.


- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 3700 din (od 19-70 godina); 2060 din  (do 18 godina); 8215 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: dinarski po srednjem kursu Narodne banke , 40% prilikom rezervacije , ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put. Kupljene avio karte low cost kompanijom se ne mogu menjati za drugo ime, ne može se pomerati datum i nakon kupovine avionskih karata nema opcije povracaja novca!

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Two Seasons Hotel & Apartments  4* se nalazi  u četvrti Medija siti na Šeik Zajed roudu. U ponudi je smeštaj sa bazenom na otvorenom i besplatnim WiFi internetom. Objekat je udaljen 10 minuta vožnje od tržnog centra Beach Mall u kompleksu Jumeirah Beach Residence. Sobe u objektu Two Seasons Hotel & Apartments imaju elegantan nameštaj i zaseban salon sa flat-screen TV-om. Svaka smeštajna jedinica uključuje balkon sa panoramskim pogledom na Dubai i Palm Džumeiru (Palm Jumeirah). Gosti objekta Two Seasons Hotel & Apartments mogu da se opuste u 25-metarskom bazenu na otvorenom i hidromasažnoj kadi ili da se rekreiraju u dobro opremljenom fitnes centru i na terenima za skvoš. Ponuda uključuje odvojen dečji bazen i dečji klub za najmlađe goste.Gostima objekta Two Seasons Hotel & Apartments na raspolaganju je besplatan organizovan prevoz autobusom do javne plaže Džumeira. Stanica metroa Dubai Internet City smeštena je pored hotela. Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak.

    


OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
(Iznos novca za kupljenu avio kartu se ne vraća bez obzira na datum otkaza !)
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, OSIM AKO NIJE PROGRAMOM DRUGAČIJE ODREĐENO, i to: izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:

10 % ako se putovanje otkaže do 60 dana pre objavljenog polaska,
50 % ako se otkaže 59 do 30 dana
80 % ako se otkaže  29 do 10 dana
100 % ako se otkaže 9 do 0 dana
 

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

Info za ulazak u UAE

  •  Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
    TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

VIZA ZA UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Za državljane Republike Srbije viza za Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna.

Krajnji rok za prijavljivanje je 30 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu putovanja najkasnije 7 dana pre polaska na put. Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanijaOvaj program nije pokriven garancijom osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste upoznavanje članova sa regijom Alzasa, predbozićnim običajima i aktivnostima. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad - Travel Klub.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:


-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj progran primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno