DUBAI 2023- GRAD MEĐU OBLACIMA (AVIO+HOTEL +TRANSFERI+IZLETI : DUBAI CITY TOUR, ABU DABI, DUBAI MARINA , DŽIP SAFARI ) - U PRIMREMI ! / 8 dana /7 nocenja sa doručkom /HOTEL 4* / AVIO PREVOZ

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

UAE – Sunce, plaže sa belim peskom kojima se ne nazire kraj i tirkizno more su baš onakvi kakvim ste ih zamislili. Šopingu nećete moći da odolite. U vrhunskim restoranima će vam se probuditi sva čula. Spektakularni događaji će vam zauvek ostati u sećanju. Svojim spojem  tradicionalne i moderne kulture, Ujedinjeni Arapski Emirati su dobitna kombinacija. Možda želite da se vozite po peščanim dinama? Možete. Želite da vidite  Formulu 1? Možete i to. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo ništa nije nemoguće.

Dubai – Sjajan i glamurozan. Od „Šoping festivala“, preko kitnjastih hotela, bezbroj šoping molova, restorana, barova i klubova, Dubai je kao nijedan drugi grad na svetu. Kupajte se u toplom moru sa pogledom na šumu najmodernijih solitera, popnite se na Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, posetite operu…Dubai privlači svojom atraktivnošću. Međutim postoji i drugi Dubai, Dubai tradicionalnih sukova zlata, tekstila i začina. Provedite nekoliko sati pored kanala posmatrajući tradicionalne drvene brodiće dok pušite nargilu. Prošetajte ulicama spokojnog kvarta Bastakia ili multikulturalnih kvartova Karama ili Satwa. Šta god da je vaš izbor, Dubai je grad koji morate posetiti i iznova mu se vraćati.

 HOTEL+AVIO+ IZLETI+2 VECERE

8 DANA/7 NOCENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4* 

                     

Program putovanja:                        

1.DAN: BEOGRAD- ABU DABI -DUBAI  Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Prijava za let low cost kompanijom Wizz Air.  Poletanje u 17.40 h Let u trajanju od 5h. ( vremenska razlika 3h). Dolazak u Abu Dabi u ranim jutarnjim časovima ( 01.40h po lokalnom vremenu).  Transfer do Dubaija i do našeg hotela .Noćenje .

2. DAN: OBILAZAK GRADA DUBAIJA
Dobrodošli u Dubai! Doručak. Posle doručka, uživaćemo u poludnevnom obilasku grada Dubaija  u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Vozićemo se  kroz ulicu Jumeirah Beach, videti plažu Burj Al Arabi napraviti foto –stop, potom, Madinat Jumeirah spolja, ostrvo Palm Jumeirah, hotel Atlantis spolja- foto stop,  Zabeel Palace-foto stop,, Dubai Mall & Burj Khalifa ,  gde možete kasnije prisustvovati pravom spektaklu koji se dešava na svakih pola sata od 18 do 23 h, kada fontane ispred Mall-a ožive i propevaju . Ovde ce se zavrsiti obilazak a mi ćemo ostati  u tržnom centru ( sačekati muzičku fontanu ili se popeti na vrf Burj Khalif-e ) , imati slobodno vreme  za kupovinu i uživanje. U tom slučaju se sami vraćamo  u hotel  metroom ili taksijem.  Noćenje. 

3. DAN : DUBAI-KRSTARENJE SA VEČEROM U DUBAI MARINI 
 Doručak . Slobodno vreme za individualne aktivnosti, plažu i kupanje. Oko  20.00 časova, krećemo  na Krstarenje sa večerom u Dubai Marini  koje ce trajati oko 2h.  Tokom krstarenja imaćemo večeru uz predivan panoramski pogled. Krstarenje je fantastično i sjajno iskustvo, savršena prilika da vidite  znamenitost Dubaija – najveci panoramski točak na sveti (Ain Dubai) i Dubai Skline (Na osnovu prosečne visine deset najviših zgrada, Dubai ima najviši horizont na Bliskom istoku i svetu ). Posle večere  transfer do hotela. Noćenje.

4. DAN : SAFARI U PUSTINJI
 Doručak, Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Između 14:30 – 15:00, odlazak na izlet  u pustinji. Izlet uključuje safari peščanim dinama,  jahanje kamila, slikanje kanom, trbušni ples ,  večeru , neograničeno bezalkoholno piće i vodu, grickalice, arapski čaj/kafu. Oko 20:30 povratak  u hotel. Noćenje. 

5 i 6  DAN: DUBAI Doručak.
Slobodno vreme za individualne obilaske,  slobodno vreme za kupanje i plažu. Noćenje.

7. DAN: OBILAZAK GRADA ABU DABIJA 
Doručak.  Posetićemo  glavni grad UAE. Imaćemo 8 sati celodnevnog obilaska sa vodičem na srpskom jeziku. Posetitćemo Heritage Village, zaustaviti se za  fotografisanje u hotelu Emirate Palace. Posetitćemo  džamiju Šeika Zajeda,  fotografisati se u tematskom parku Ferari , a zatim se vratiti u Dubai do 18:00. Slobodno vreme. Noćenje. 
Napomena:  Pravila oblačenja - poseta Velikoj džamiji šeika Zajeda: Postoji obavezan kodeks oblačenja koji se mora poštovati za ulazak u Veliku džamiju šeika Zajeda u Abu Dabiju. Duge pantalone ili dugačke suknje , džemper, dugi rukavi do skočnog zgloba. Bez šortsa za muškarce, bez uskih majci i providne odeća. Žene moraju da pokriju glavu maramom, pa predlažemo da je ponesu sa sobom. Tetovaže ne smeju biti vidljive.

8. DAN: POLAZAK IZ DUBAIJA 
Doručak. Preuzimanje iz hotela 4-5 sata pre leta. Transfer do aerodrome u Abu Dabiju.  Prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
TERMIN PUTOVANJA

       USLUGA 
    BROJ DANA / NOCENJA
            CENA 

29.04.-06.05.2023

PRVI MAJ 
nocenje sa doručkom
8 dana/ 7 noći
1290€
TERMIN NA UPIT
nocenje sa doručkom
8 dana/ 7 noći
1490€

U CENU JE URAČUNATO:

 -Avio prevoz kompanijom Wizz Air  (Basic tarifa) na relaciji Beograd-Abu Dabi-Beograd sa svim aerodromskim taksama
-Ručni prtljag 40x30x20cm
-Smeštaj u  hotelu sa 4* u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 7 noćenja sa doručkom.
-odlazni i dolazni aerodromski transfer
-izlet sa večerom na brodu- Dubai Marina
-izlet Dubai City Tour
-celodnevni izlet u Abu Dhabi
-izlet Dzip safari u pustinji sa večerom 
-transferi i obilasci prema programu
-usluga lokalnog vodiča na srpskom jeziku
-usluga pratioca* 

NAPOMENA U VEZI PRATIOCA : Samo za velike grupe. Manje grupe bice ispracene na aerodromu Nikola Tesla  od strane predstavnika Travel Kluba i docekane na aerodromu od strane naseg predstavnika na destinaciji. Tokom boravka putnicima je na usluzi lokalni vodic na srpskom jeziku, ne podrazumeva se svakodnevna i celodnevna asistencija. 

-redovna godišnja članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom.
-priprema i organizacija putovanja
 

U CENU NIJE URAČUNATO:  

- čekirani prtljag ( prijavljuje se prilikom kupovine avio karata)
- lični troškovi i bakšiš, nepomenute usluge , ulaznice ( Burdž kalifa 50$ non prime, 65$ prime time*)-cene podlozne promeni!
- turističke i boravišne takse (plaćaju se na recepciji hotela) - u iznosu od 15 AED (trenutna vrijednost 5.5 USD) - po sobi po noći;
-bakšiš za vodiča ( nije obavezan,). Napojnica je svojevrsna zahvalnost osobi što vam je bila na usluzi tokom puta.
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 3700 din (od 19-70 godina); 2060 din  (do 18 godina); 8215 din (preko 70 godina), može se uplatiti u Travel Klubu

NAPOMENA ZA INDIVIDUALNE UPITE: U slucaju da vam ponuđeni termini ne odgovaraju, može se organizovati polazak u želejnom terminu  prema istom planu i programu puta. U tom slucaju na raspolaganju vam je privatni vodič  i privatni transfer. Takođe može se birati hotel vece kategorizacije uz doplatu.

 

NAPOMENA  ZA  AVIO PREVOZ: Kupljene avio karte ( BASIC tarifa)  low cost kompanijom se ne mogu menjati za drugo ime, ne može se pomerati datum i nakon kupovine avionskih karata nema opcije povracaja novca! Postoji mogućnost doplate za višu tarifu ( FLEX) uz mogućnost otkazivanja/pomeranja leta uz znatno manje penale . U slucaju kasnjenja ili otkaza leta važe uslovi avio kompanije. U slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa jer u  svim slucajevima važe uslovi avio kompanije. 


COVID  NAPOMENA : Budući da se informacije oko ulaska u strane zemlje stalno menjaju OBAVEZA JE ISKLJUČIVO PUTNIKA da se informiše u uslovima ulaska u zemlju u koju putuje usled COVID 19 . 
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: avans u iznosu od 500€ prilikom rezervacije . Ostatak do pune cene isplaćeno najkasnije 30 dana pred put. Obracun je u dinarskoj protivvrednosti.

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Two Seasons Hotel & Apartments  4* se nalazi  u četvrti Medija siti na Šeik Zajed roudu. U ponudi je smeštaj sa bazenom na otvorenom i besplatnim WiFi internetom. Objekat je udaljen 10 minuta vožnje od tržnog centra Beach Mall u kompleksu Jumeirah Beach Residence. Sobe u objektu Two Seasons Hotel & Apartments imaju elegantan nameštaj i zaseban salon sa flat-screen TV-om. Svaka smeštajna jedinica uključuje balkon sa panoramskim pogledom na Dubai i Palm Džumeiru (Palm Jumeirah). Gosti objekta Two Seasons Hotel & Apartments mogu da se opuste u 25-metarskom bazenu na otvorenom i hidromasažnoj kadi ili da se rekreiraju u dobro opremljenom fitnes centru i na terenima za skvoš. Ponuda uključuje odvojen dečji bazen i dečji klub za najmlađe goste.Gostima objekta Two Seasons Hotel & Apartments na raspolaganju je besplatan organizovan prevoz autobusom do javne plaže Džumeira. Stanica metroa Dubai Internet City smeštena je pored hotela. Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak.

    


OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
(Iznos novca za kupljenu avio kartu se ne vraća bez obzira na datum otkaza !)
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, OSIM AKO NIJE PROGRAMOM DRUGAČIJE ODREĐENO, i to: izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
 

10 % ako se putovanje otkaže do 60 dana pre objavljenog polaska,
50 % ako se otkaže 59 do 30 dana
80 % ako se otkaže  29 do 10 dana
100 % ako se otkaže 9 do 0 dana


FIKSNI IZNOS OD 2500 din na ime TROŠKOVA REZERVACIJE

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

Info za ulazak u UAE

 •  Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
  TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

VIZA ZA UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Za državljane Republike Srbije viza za Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:


-Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje.
-Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. -Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost
-Obavezno je da se putnik pre putovanja informise o uslovima ulaska u zemlju koju putuje, nacinu viziranja ,  ukoliko je viza ili bilo koji drugi dokument /uslov neophodan za ulaz u zemlju odrednicu.
-Program je rađen na bazi od minumum 10 putnika za avio putovanja . U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 7 dana pre datuma polaska za daleka putovanja . 
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije.
-Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)
-Travel Klub ne odgovara za kasnjenje prtljaga ili eventualno njegov gubitak , vec iskljucivo avio komanija.
-Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Travel Klub  ne može da utiče na okolnosti koje su van njegovog dometa. Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
-Travel Klub ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane Travel Kluba podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
-Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
.-Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise..
-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
-Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
-Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba  na putovanju, u suprotnom predstavnik aTravel Kluba ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  -Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
-Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
-Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 -Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
-Uz ovaj progran primenjuju se pored opštih napomena Organizacije Stari grad  i posebne napomene iskazane u programu putovanja.