DUBAI- GRAD MEĐU OBLACIMA (AVIO+HOTEL +TRANSFERI+VODIČ -IZLETI I ULAZNICE UKLJUCENI U CENU !) - 18-25 oktobar 2022 / 8 dana /7 nocenja sa doručkom /HOTEL 4*

CENA: 1190€ / SPECIJALNA PONUDA: 1150€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

UAE – Sunce, plaže sa belim peskom kojima se ne nazire kraj i tirkizno more su baš onakvi kakvim ste ih zamislili. Šopingu nećete moći da odolite. U vrhunskim restoranima će vam se probuditi sva čula. Spektakularni događaji će vam zauvek ostati u sećanju. Svojim spojem  tradicionalne i moderne kulture, Ujedinjeni Arapski Emirati su dobitna kombinacija. Možda želite da se vozite po peščanim dinama? Možete. Želite da vidite  Formulu 1? Možete i to. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo ništa nije nemoguće.

Dubai – Sjajan i glamurozan. Od „Šoping festivala“, preko kitnjastih hotela, bezbroj šoping molova, restorana, barova i klubova, Dubai je kao nijedan drugi grad na svetu. Kupajte se u toplom moru sa pogledom na šumu najmodernijih solitera, popnite se na Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, posetite operu…Dubai privlači svojom atraktivnošću. Međutim postoji i drugi Dubai, Dubai tradicionalnih sukova zlata, tekstila i začina. Provedite nekoliko sati pored kanala posmatrajući tradicionalne drvene brodiće dok pušite nargilu. Prošetajte ulicama spokojnog kvarta Bastakia ili multikulturalnih kvartova Karama ili Satwa. Šta god da je vaš izbor, Dubai je grad koji morate posetiti i iznova mu se vraćati.

Program putovanja:

                                                                    HOTEL+AVIO+ IZLETI+ULAZNICE+2 VECERE+ VODIČ

7 DANA/7 NOCENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4* 

Program putovanja:                        

 

1.DAN: BEOGRAD- ABU DABI -DUBAI  
Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Prijava za let i predaja prtljaga. Let u trajanju od 5h. ( vremenska razlika 3h). Dolazak u Abu Dabi u kasnim večernjim (ranim jutarnjim satima)  časovima (po lokalnom vremenu).  Na aerodromu će nas dočekati domaćin (ino partner) koji će nam pomoći pomoći da se ukrcamo na transfer do Dubaija i do našeg hotela . Noćenje .

2. DAN: OBILAZAK GRADA DUBAIJA  
Dobrodošli u Dubai! Doručak. Posle doručka, uživaćemo u poludnevnom obilasku grada Dubaija. Polazak je iz hotela . Lokalni vodič će nas dočekati na recepciji hotela. Obilazak od 4 sata počeće vožnjom kroz SHK Zaied Road koji ide do Starog Dubaija kako bi posetili oblast Al Fahidi u Dubaiju i naučili o istoriji i kulturi UAE. Fotografisaćemo se  u tvrđavi Alfahidi, muzej Dubaija je zatvoren zbog renoviranja, potom ćemo otići  do Deire gde ćemo posetiti šarenu pijacu začina i souk zlata. Zatim ćemo  ući u autobus da bismo otišli do Dubai Frame-a  kako bismo uživali u ovoj neverovatnoj atrakciji, napravićemo foto stop kod  Jumeirah džamije, voziti se kroz ulicu Jumeirah Beach, videti plažu Burj Al Arabi napraviti foto –stop, potom, Madinat Jumeirah spolja, ostrvo Palm Jumeirah, hotel Atlantis spolja- foto stop,  Zabeel Palace-foto stop,, Dubai Mall & Burj Khalifa spolja,  gde cemo u zavisnosti od vremena dolaska  prisustvovati pravom spektaklu koji se dešava na svakih pola sata od 18 do 23 h, kada fontane ispred Mall-a ožive i propevaju . Individualni ručak u tržnom centru, a zatim povratk u hotel.  Ko bude želeo može ostati  u tržnom centru ( sačekati muzičku fontanu ako dođemo ranije ) , imati slobodno vreme  za kupovinu i uživanje. U tom slučaju se sami vraćamo  u hotel  metroom ili taksijem Noćenje.

3. DAN : DUBAI-KRSTARENJE SA VEČEROM U DUBAI MARINI  
Doručak . Slobodno vreme za individualne aktivnosti, plažu i kupanje. U 20.00 časova, lokalni predstavnik dolazi po nas u hotel kako bi krenuli na Krstarenje sa večerom u Dubai Marini  koje ce trajati oko 2h.  Tokom krstarenja imaćemo večeru na bazi švedskog stola (veg i ne vegetarijansku hranu ) , plus roštilj sa arapskompredstavom, sedišta na otvorenom na gornjoj palubi i klimatizovanim prostorijama na donjoj palubi za najbolji panoramski pogled. Krstarenje je tako fantastično i sjajno iskustvo, savršena prilika da vidite  znamenitost Dubaija – najveci panoramski točak na sveti (Ain Dubai) i Dubai Skline (Na osnovu prosečne visine deset najviših zgrada, Dubai ima najviši horizont na Bliskom istoku i svetu ). Posle večere imaćemo transfer do hotela. Noćenje.

4. DAN : SAFARI U PUSTINJI
Doručak, Slobodno vreme tokom jutra za odmor i opuštanje ( predlažemo odlazak na plažu) .  Između 14:30 – 15:00, bićemo pokupljeni iz hotela i ukrcaćemo  se na svoje 4k4 land cruisere (6 osoba po automobilu) da bismo se odvezli do pustinje. izlet uključuje safari peščanim dinam,  jahanje kamila, slikanje kanom, trbušni ples i ples Tanora u kampu, večeru sa roštilja, neograničeno bezalkoholna pića i vodu, grickalice, arapski čaj/kafu. Oko 20:30 će nas dzipovima vratiti nazad u hotel. Noćenje. 

5 i 6  DAN: DUBAI 
 Doručak.
Slobodno vreme za indivisualne aktivnosti, , slobodno vtreme za kupanje i plažu. Noćenje.
Napomena: Ukoliko niste vakcinisani trebalo bi da imate 48-časovni PCR test da biste ušli u Abu Dabi
Šestog dana nevakcinisani putnici mogu raditi  PCR test za povratak u Srbiju, radiće se u hotelskoj sobi po ceni od 55 

7. DAN: OBILAZAK GRADA ABU DABIJA . Doručak.  Posetićemo  glavni grad UAE jer ćete imati validan PCR test za ulazak u grad. Lokalni vodič će nas dočekati u holu hotela nakon doručka da bismo se ukrcali u autobus za celodnevni obilazak grada Abu Dabija. Početak je u 09:30 časova. Imaćemo 8 sati celodnevnog obilaska sa vodičem. Posetitćemo Heritage Village, zaustaviti se za  fotografisanje u hotelu Emirate Palace, proći kroz korniz, zaustaviti se se na brzi individualni  ručak u tržnom centru Marina, a zatim nastaviti sa razgledanjem, posetiti džamiju Šeika Zajeda, ponovo se  fotografisati u tematskom parku Ferafi, a zatim se vratite u Dubai do 18:00. Slobodno vreme. Noćenje.
Napomena: Velika džamija i Zavičajni muzej su zatvoreni u petak ujutro i biće otvoreni samo kasno popodne. Pravila oblačenja - poseta Velikoj džamiji šeika Zajeda: Postoji obavezan kodeks oblačenja koji se mora poštovati za ulazak u Veliku džamiju šeika Zajeda u Abu Dabiju. Duge pantalone ili dugačke suknje , džemper, dugi rukavi do skočnog zgloba. Bez šortsa za muškarce, bez uskih majci i providne odeća. Žene moraju da pokriju glavu maramom, pa predlažemo da je ponesu sa sobom. Tetovaže ne smeju biti vidljive.

8. DAN: POLAZAK IZ DUBAIJA Doručak. Preuzimanje iz hotela 4-5 sata pre leta. Transfer do aerodrome u Abu Dabiju.  Prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Dolazak u Beograd.

Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN PUTOVANJA

USLUGA  

 

BROJ DANA / NOCENJA

 

REDOVNA CENA

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE 

10.5-17.5.2022

Nocenje sa doručkom

 

8 dana/ 7 noći

1190€

1150€

18.10.-25.10.2022

Nocenje sa doručkom

8  dana/ 7 noći

1190€

1150€

 U CENU JE URAČUNATO:

-

Avio prevoz kompanijom Wizz Air  na relaciji Beograd-Abu Dabi-Beograd sa svim aerodromskim taksama
-Ručni prtljag 55x40x20 - 8kg, i čekirani prtljag 20kg.
-Smeštaj u  hotelu sa 4* u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 7 noćenja sa doručkom.
-odlazni i dolazni aerodromski transfer
-izlet sa večerom na brodu- Dubai Marina
-izlet Dubai City Tour ( uključena ulaznica za Dubai Frame )
-celodnevni izlet u Abu Dhabi ( ukljucena ulaznica Qaser Al Watan)
-izlet Dzip safari u pustinji sa večerom 
-transferi i obilasci prema program
-Hotelski bespaltni prevoz do Dubai Marine i Jumairah plaže
-usluga lokalnog vodiča na engleskom
-usluga pratioca grupe na srpskom jeziku
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom

U CENU NIJE URAČUNATO:  

- PCR test  u odlasku i u povratku ( ako niste potpuno vakcinisani sa potvrdom i citljivim QR kodom)
- lični troškovi i bakšiš, nepomenute usluge


VAŽNA NAPOMENA : U momentu objave programa za ulazak u Ujedinjene Arapake Emirate za državljane Srbije je neophodna potvrda o potpunoj vakcinaciji sa QR kodom ili  PCR test ne stariji od 48h. Budući da se informacije oko ulaska u strane zemlje stalno menjaju OBAVEZA JE ISKLJUČIVO PUTNIKA da se informiše u uslovima ulaska u zemlju u koju putuje usled COVID 19 . 


-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika sa Covid 19 pokricem

Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski, ili preko računa - uplata 40% od ukupne cene, prilikom rezervacije, ostatak do 15 dana pred polazak. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 5 dana pre početka putovanja. POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na upit u pratnji 2 odrasle osobe.

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:
Two Seasons Hotel & Apartments  4* se nalazi  u četvrti Medija siti na Šeik Zajed roudu. U ponudi je smeštaj sa bazenom na otvorenom i besplatnim WiFi internetom. Objekat je udaljen 10 minuta vožnje od tržnog centra Beach Mall u kompleksu Jumeirah Beach Residence. Sobe u objektu Two Seasons Hotel & Apartments imaju elegantan nameštaj i zaseban salon sa flat-screen TV-om. Svaka smeštajna jedinica uključuje balkon sa panoramskim pogledom na Dubai i Palm Džumeiru (Palm Jumeirah). Gosti objekta Two Seasons Hotel & Apartments mogu da se opuste u 25-metarskom bazenu na otvorenom i hidromasažnoj kadi ili da se rekreiraju u dobro opremljenom fitnes centru i na terenima za skvoš. Ponuda uključuje odvojen dečji bazen i dečji klub za najmlađe goste.Gostima objekta Two Seasons Hotel & Apartments na raspolaganju je besplatan organizovan prevoz autobusom do javne plaže Džumeira. Stanica metroa Dubai Internet City smeštena je pored hotela. Tačan naziv hotela znaće se najkasnije do 7 dana pred polazak.

    

 

Za ulazak u UAE potrebno je priložiti

 • Potvrdu o potpunoj vakcinaciji sa QR kodom ili negativan PCR test ne stariji od 48 sata od datuma uzorkovanja testa je obavezan prilikom prijave putnika na let iz Beograda. COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
  TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

VIZA ZA UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Za državljane Republike Srbije viza za Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna.

Krajnji rok za prijavljivanje je 30 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 10. Nakon kupovine avio karte povracaj novca nije moguc. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih itd.) od strane organizacije je 5 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste realizacija projekta » Povezivanje umova, stvaranje budućnoti«

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Dubai, grad među oblacima" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA - NAPOMENE:

-Cena za decu do 12 godina, treću odraslu osobu i jednokrevetnu sobu gde nije navedena se dobija na upit.
-Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.
-Pomoćni ležaj za odraslu osobu je pomoćni - manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).
-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.
-Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže, ulaznica za akva park i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15h00/ datuma početka smeštaja do 11h30 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 11h30 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Voda iz slavina nije za piće, preporuka je konzumacija flaširane vode (doplata).

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

-U hotelima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima se prilikom dolaska i prijave u hotel ostavlja garancija u vidu depozita/kaucije. Garancija se može dati u gotovini ili kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela, dužine boravka i vrste uplaćenih usluga. Na kraju boravka, prilikom odjave iz hotela, depozit se vraća. Isti će biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita plaćen u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

NAPOMENE:

-Rezervacija aranžmana se vrši na upit. 

-Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, promena ličnih podataka putnika, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa

-Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report).

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.

-U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne vladaju bolesti epidemioloških razmera, prethodna vakcinacija za ulazak u zemlju nije potrebna.

-Carinski propisi za UAE- detaljnije informacije na sajtu http://www.uae-embassy.ae/. Alkohol se može konzumirati samo u hotelima, restoranima i barovima koji imaju dozvolu za točenje. Poželjno je da ženske osobe van plaže ili letovališta ne izlaze u šorcevima i majicama bez rukava.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno