Termalni izvori i krajolici Balatona (Wellness Banja Heviz, Pečuj, Tihanj, Balatonfured, Pećina Tapolca) - 10-13 novembar, 8-11 decembar 2022 / 4 dana / 3 noćenja u HOTEL PALACE HEVIZ Spa 4* / bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 209€ / SPECIJALNA PONUDA: od 199€ do 10.10.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Priroda nije poštedela guste šume, termalne izvore i planinske padine za Mađarsku, ali i dalje se glavnim ukrasom zemlje može sigurno nazvati Balaton. Ovo putovanje odvešće vas do najudobnijeg i najživopisnijeg okruženja jezera: degustiraćete lekovitu mineralnu vodu u odmaralištu Balatonfüred, posetiti staru opatiju i živopisne zanatske radnje u gradiću Tihanj, razgledati palatu porodice Feštetić u Kesthelju i naravno, kupati se u svetski poznatom termalnom jezeru Heviz…A sve vreme će vas pratiti idilični krajolici Balatona i kaleidoskop mađarskih pejzaža.

PEČUJ

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Ono što nije u "muzeju pod otvorenim nebom" čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge je Pečuj najpoznatiji po Žolnai porcelanu i keramici, a takođe, i po vinu koje se ovde proizvodi skoro 2000 godina, kao i po pečujskom pivu jake gorčine.

BANJA HEVIZ

Banja Heviz je centar koji je izgrađen iznad najvećeg prirodnog termalnog i lekovitog biološki aktivnog jezera u svetu - jezera Balaton. Najveća dubina jezera je 38 m. Leti je temperatura jezera 37°C, a zimi se ne spušta ispod 24°C. Dno jezera pokriva radioaktivno lekovito blato. Veliki broj izvora bez prestanka izbacuje toplu vodu, tako da se sva voda jezera promeni za 3 dana. Na sredini jezera nalazi se kupatilo izgrađeno u 18. veku. Heviz se razlikuje od ostalih termalnih izvora jer leži na tresetnom dnu koji sadrži veliki broj minerala, a mulj na dnu udvostručuje lekovitost vode i koristi se za blatne obloge u lečenju kožnih oboljenja, reume, povrede zglobova, artritisa i nervnih oboljenja.

DVORAC FEŠTETIĆ (HELIKON)

Porodica Feštetić igrala je značajnu ulogu u mađarskoj istoriji s političke, kulturne i ekonomske tačke gledišta. Najznačajnija zadužbina koju je ova porodica ostavila za sobom jeste dvorac Feštetić (Helikon) izgrađen u baroknom stilu koji predstavlja jednu od najvećih takvih građevina u Mađarskoj. Gradnju dvorca započeo je Kristof Feštetić još 1745. godine koji je ujedno doprineo i razvoju grada Kesthelja koji se nalazi u zapadnom delu jezera Balaton. Iako je i Kristofov sin imao planove vezane za proširenje dvorca, tek je unuk Georg Feštetić bio taj koji je 1792. godine nastavio s preuređenjem i proširivanjem. Dvorac je svoj konačni oblik poprimio tek 1880-ih godina.

Unutar dvorca, u ni manje ni više nego 18 dvorana, prikazan je aristokratski stil života u 18 i 19. veku u originalnim i u duhu vremena rekonstruisanim sobama.

TIHANJ

Tihanj se nalazi na čarobnom poluostrvu koje deli Balaton na dva dela. Poluostrvo je nastalo vulkanskim aktivnostima, a bogata krečnjačka brda i vrhovi usled brojnih delovanja gejzira. Godine 1952. Tihanjsko poluostrvo proglašeno je zaštićenim predelom. Istovremeno, grad Tihanj ponosi se velikom istorijom. Kralj Andraš I 1055. godine odlučio je da ovo bude mesto njegovog večnog počinka. Lavanda je imala značajnu ulogu u istoriji ovog grada, a njen uzgoj i prerada imaju veliku tradiciju koja je očuvana i negovana do današnjih dana. Jedna od glavnih atrakcija Tihanja jeste benediktinski samostan sa crkvom čiji se tornjevi vide nadaleko, a panorama sa crkvom jedna je od najpoznatijih u Mađarskoj.

BALATONFURED

Sa svojom bogatom istorijom i čudesnom mađarskom kulturom, Balatonfured je prva mađarska banja i letnja rezidencija mnogih političara i pisaca koji su ovde davno sagradili mnoštvo divnih vila koje se još uvek tu i nalaze. Duž jezera Balaton na ovom delu se nalazi promenada oivičena drvećem i veoma je popularno mesto za šetnju, a tu su i jedriličarske regate. Godišnja regata Anna Ball se ovde održava svake godine još od 1825. godine. Ako ste raspoloženi za šetnju i odmor od gužve, možete otići do obližnje doline Kološka koju čini 761 hektar zaštićene šume.

PEĆINA TAPOLCA

Nedaleko od Balatona, nalazi se i gradić Tapolca, čuven po povezanom pećinskom sistemu ispod centralnog gradskog jezgra i kao suza bistrom jezercetu koje je moguće obići čamcima. Čitav splet pećinskih hodnika, dug oko 20 kilometara, otkriven je 1903. godine i do početka osamdesetih godina prošlog veka bio je velika turistčka atrakcija, budući da je posetiocima bilo dozvoljeno da se u podzemnom jezercetu kupaju i rone. Mađarsko Ministarstvo zdravlja je, međutim, 1981. godine, potvrdilo da je dugotrajan boravak u pećini lekovit zbog gotovo savršenih mikroklimatskih parametara. Lekari je preporučuju obolelima od astme, bronhitisa, bolesti pluća i disajnih puteva i alergija, a poslednjih godina i kao odlično mesto za borbu protiv stresa.

Program putovanja:                                                                                                              4 dana / 3 noći / autobusom

                                                                                                                                                         DNEVNA VOŽNJA

 

1. DAN: BEOGRAD - NOVI SAD - PEČUJ - BANJA HEVIZ

Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 6.00h i iz Novog Sada oko 7.00h. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj. Dolazak u Pečuj i pešački obilazak grada: Sečenji trg, Džamija, Katedrala, Županijska i Gradska kuća, Nacionalno pozorište...Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja ka jezeru Balaton i Banji Heviz. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN: BANJA HEVIZ - DVORAC FEŠTETIĆ (HELIKON)

Doručak. Slobodno vreme za uživanje, spa program u okviru hotela, kupanje u termalnom jezeru ili wellness program na jezeru, druge individualne aktivnosti u banji. Popodnevni fakultativni  obilazak impozantnog dvorca Feštetić (Helikon) u Kesthelju. Muzej-dvorac Feštetić (Helikon), koji je sa svojih 100 soba četvrti po veličini dvorac u Mađarskoj, izgrađen je u baroknom stilu 1745. godine. Danas svojom postavkom prikazuje život aristokratije toga vremena. Povratak u Heviz. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. DAN: BANJA HEVIZ - TIHANJ I BALATONFURED

Doručak. Slobodno prepodne za uživanje na termalnom jezeru ili spa i wellnessu hotela. Popodnevni fakultativni polazak za Tihanj i Balatonfured. Prvo ćemo obići Tihanj, mali, ali veoma šarmantan gradić na jezeru Balaton koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovde će vas dočekati kuće s igračkama, pokrivene slamom, s muzejima, zanatskim radnjama i restoranima. Ovde ćemo posetiti staru opatiju i naučiti o životu benediktinskih isposnika. Tada ćete imati vremena za šetnju gradom, fotografisanje kamenih kuća s krovovima od trske i kupovinu keramike Tihany i poznate čipke. Tihanj je poznat i kao "grad lavande" zbog lila polja koja ga okružuju i koja ga u proleće učine najlepšim na jezeru. Ovde možete probati i sladoled od lavande, kupiti razne sapunčiće i suvenire ljubičastih nijansi. Druga stanica biće jedno od najboljih mađarskih odmarališta - Balatonfured, koje privlači ljubitelje čudesnih krajolika, odmora na plaži i plovidbe. Šetaćete nasipom i slikovitim bulevarom Tagore, diveći se glatkoj površini jezera Balaton. Takođe, naučićete tajnu lokalnih izvora uglja i možete piti mineralnu vodu čija je lekovita snaga poznata još iz doba starih Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vreme za spa i wellness program. Noćenje.

 

4. DAN: PEĆINA TAPOLCA - BEOGRAD

Doručak. Pećina u samom gradu Tapolca dugačka je 300 metara i nalazi se u samom srcu grada, zapadno od jezera Balaton. Otvorena je za javnost od 1912. godine nakon deset godina od otkrića. Pećina se nalazi na nekih 20 metara ispod grada i ono što je specifično za ovu pećinu i što je upravo najjači utisak je to što možete iznajmiti brodove i veslati po vodi u malom čamcu, kroz veoma uske i niske prolaze. Povratak u Heviz i polazak za Beograd. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima.

Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Termalni izvori i krajolici Balatona" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL

 

REDOVNA CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

10.11-13.11.2022
DAN PRIMIRJA

 

noćenje sa doručkom

HOTEL PALACE  HEVIZ 4*

209€

199€* do 10.10.

08.12-11.12.2022
ADVENT VIKEND

noćenje sa doručkom

HOTEL PALACE  HEVIZ 4*

209€

199€* do 25.10.

*ograničen broj soba

CENA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- obilaske prema programu 
- smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa  3* u Hevizu u sobama 1/2 ili 1/3 
-korišćenje velnes centra  (fun bath, , đakuzi, finska sauna, bio aroma sauna, parno kupatilo, korišćenje bade-mantilfitnes sale 
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja 

CENA NE OBUHVATA:

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu
- ulaznica za termalno jezero - 3500 HUF, wellness na jezeru - 2300 HUF (cene su podložne promeni)

- FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE!

- izlet dvorac Feštetić (Helikon) sa ulaznicom i vođenjem (2,5h trajanje) 20€
- izlet Tihanj i Balatonfured (200km - 6h trajanje) 35€
- izlet u pećinu Tapolca sa ulaznicom (80km - 4h trajanje) 25€
- bakšiš za vodiča 
 

Napomena u vezi bakšiša : Bakšiš za vodiča nije obavezan, daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u autobusu, ukoliko ste zadovolljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost , nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak, okvirna napojnica iznosi  5€ do 10€ . Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€ . Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba , vec od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba  za vašu bezbednost tokom puta. 

-obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

PAKET SVIH IZLETA - PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE 70€ umesto 80€

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije...Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator usluga na odredištu je inopartner.

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 60€. Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA: dinarski po srednjem kursu NBS, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Hotel  Palace Hévíz  sa 4 zvezdice, a nalazi se u pešačkoj zoni Heviza, na 500 metara od termalnog jezera, čuvenog po izvanrednoj lekovitoj vodi. U ponudi ima besplatan velnes centar i besplatan WiFi obezbeđen za sve goste. Gostima su na raspolaganju savremena internacionalna i mađarska jela, stručni velnes i lekoviti tretmani i veliki izbor spa sadržaja.Doručak na bazi švedskog stola je uračunat u cene soba.

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs

  

    

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 25. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd.) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno Zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insolventnosti i naknadi štete. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Organizacije Stari grad Travel Klub.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

U momentu pisanja programa, državljani Republike Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez ograničenja. Nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Termalni izvori i krajolici Balatona" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno