Termalni izvori i krajolici Balatona (Wellness Banja Heviz, Pečuj, Tihanj, Vesprem, Pećina Tapolca) - 15-18. februar SRETENJE (23-26. mart, 29. april - 2. maj PRVI MAJ) 2023 / 4 dana / 3 noćenja HOTEL PALACE HEVIZ 4* / spa , bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: od 219€ / SPECIJALNA PONUDA: /

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Priroda nije poštedela guste šume, termalne izvore i planinske padine za Mađarsku, ali i dalje se glavnim ukrasom zemlje može sigurno nazvati Balaton. Ovo putovanje odvešće vas do najudobnijeg i najživopisnijeg okruženja jezera: degustiraćete lekovitu mineralnu vodu u odmaralištu Balatonfured, posetiti staru opatiju i živopisne zanatske radnje u gradiću Tihanj, razgledati palatu porodice Feštetić u Kesthelju i naravno, kupati se u svetski poznatom termalnom jezeru Heviz…A sve vreme će vas pratiti idilični krajolici Balatona i kaleidoskop mađarskih pejzaža.

PEČUJ

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Ono što nije u "muzeju pod otvorenim nebom" čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge je Pečuj najpoznatiji po Žolnai porcelanu i keramici, a takođe, i po vinu koje se ovde proizvodi skoro 2000 godina, kao i po pečujskom pivu jake gorčine.

BANJA HEVIZ

Banja Heviz je centar koji je izgrađen iznad najvećeg prirodnog termalnog i lekovitog biološki aktivnog jezera u svetu - jezera Balaton. Najveća dubina jezera je 38 m. Leti je temperatura jezera 37°C, a zimi se ne spušta ispod 24°C. Dno jezera pokriva radioaktivno lekovito blato. Veliki broj izvora bez prestanka izbacuje toplu vodu, tako da se sva voda jezera promeni za 3 dana. Na sredini jezera nalazi se kupatilo izgrađeno u 18. veku. Heviz se razlikuje od ostalih termalnih izvora jer leži na tresetnom dnu koji sadrži veliki broj minerala, a mulj na dnu udvostručuje lekovitost vode i koristi se za blatne obloge u lečenju kožnih oboljenja, reume, povrede zglobova, artritisa i nervnih oboljenja.

DVORAC FEŠTETIĆ (HELIKON)

Porodica Feštetić igrala je značajnu ulogu u mađarskoj istoriji s političke, kulturne i ekonomske tačke gledišta. Najznačajnija zadužbina koju je ova porodica ostavila za sobom jeste dvorac Feštetić (Helikon) izgrađen u baroknom stilu koji predstavlja jednu od najvećih takvih građevina u Mađarskoj. Gradnju dvorca započeo je Kristof Feštetić još 1745. godine koji je ujedno doprineo i razvoju grada Kesthelja koji se nalazi u zapadnom delu jezera Balaton. Iako je i Kristofov sin imao planove vezane za proširenje dvorca, tek je unuk Georg Feštetić bio taj koji je 1792. godine nastavio s preuređenjem i proširivanjem. Dvorac je svoj konačni oblik poprimio tek 1880-ih godina.

Unutar dvorca, u ni manje ni više nego 18 dvorana, prikazan je aristokratski stil života u 18 i 19. veku u originalnim i u duhu vremena rekonstruisanim sobama.

TIHANJ

Tihanj se nalazi na čarobnom poluostrvu koje deli Balaton na dva dela. Poluostrvo je nastalo vulkanskim aktivnostima, a bogata krečnjačka brda i vrhovi usled brojnih delovanja gejzira. Godine 1952. Tihanjsko poluostrvo proglašeno je zaštićenim predelom. Istovremeno, grad Tihanj ponosi se velikom istorijom. Kralj Andraš I 1055. godine odlučio je da ovo bude mesto njegovog večnog počinka. Lavanda je imala značajnu ulogu u istoriji ovog grada, a njen uzgoj i prerada imaju veliku tradiciju koja je očuvana i negovana do današnjih dana. Jedna od glavnih atrakcija Tihanja jeste benediktinski samostan sa crkvom čiji se tornjevi vide nadaleko, a panorama sa crkvom jedna je od najpoznatijih u Mađarskoj.

VESPREM

Vesprem je jedan od najstarijih gradova u Mađarskoj - star je skoro koliko i država i hrišćanstvo u njoj. U 11. veku u ovom gradu je bilo prvo biskupsko sedište, kao i prvi univerzitet u Mađarskoj. Danas u Vespremu živi oko 60.000 ljudi i mesto je prožeto industrijom i kulturom. Zbog muzičke raznolikosti ovog regiona, UNESCO je Vesprem proglasio "gradom muzike". Takođe, u narodnom govoru Vesprem je poznat i kao "grad mađarskih kraljica", a taj epitet duguje prvoj mađarskoj kraljici Gizeli Bavarskoj. Pisani dokumenti svedoče o tome da su sa Gizelom na mađarsko područje došli i prvi nemački vitezovi i duhovnici.

PEĆINA TAPOLCA

Nedaleko od Balatona, nalazi se i gradić Tapolca, čuven po povezanom pećinskom sistemu ispod centralnog gradskog jezgra i kao suza bistrom jezercetu koje je moguće obići čamcima. Čitav splet pećinskih hodnika, dug oko 20 kilometara, otkriven je 1903. godine i do početka osamdesetih godina prošlog veka bio je velika turistčka atrakcija, budući da je posetiocima bilo dozvoljeno da se u podzemnom jezercetu kupaju i rone. Mađarsko Ministarstvo zdravlja je, međutim, 1981. godine, potvrdilo da je dugotrajan boravak u pećini lekovit zbog gotovo savršenih mikroklimatskih parametara. Lekari je preporučuju obolelima od astme, bronhitisa, bolesti pluća i disajnih puteva i alergija, a poslednjih godina i kao odlično mesto za borbu protiv stresa.

Program putovanja:

4 dana / 3 noći / autobus
DNEVNA VOŽNJA

 

1. DAN: BEOGRAD - NOVI SAD - PEČUJ - BANJA HEVIZ

Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 6h i iz Novog Sada oko 7h. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj. Dolazak u Pečuj i pešački obilazak grada: Sečenji trg, Džamija, Katedrala, Županijska i Gradska kuća, Nacionalno pozorište...Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja ka jezeru Balaton i Banji Heviz. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN: BANJA HEVIZ - DVORAC FEŠTETIĆ (HELIKON)

Doručak. Fakultativni obilazak impozantnog dvorca Feštetić (Helikon) u Kesthelju. Muzej-dvorac Feštetić (Helikon), koji je sa svojih 100 soba četvrti po veličini dvorac u Mađarskoj, izgrađen je u baroknom stilu 1745. godine. Danas svojom postavkom prikazuje život aristokratije toga vremena. Povratak u Heviz. Slobodno vreme za uživanje, spa program u okviru hotela, kupanje u termalnom jezeru ili wellness program na jezeru, druge individualne aktivnosti u banji. Noćenje.

 

3. DAN: BANJA HEVIZ - TIHANJ I VESPREM

Doručak. Fakultativni polazak za Tihanj i Vesprem. Prvo ćemo obići Tihanj, mali, ali veoma šarmantan gradić na jezeru Balaton koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovde će vas dočekati kuće s igračkama, pokrivene slamom, s muzejima, zanatskim radnjama i restoranima. Slobodno vreme za šetnju gradom, fotografisanje kuća s krovovima od trske i kupovinu keramike i poznate čipke. Tihanj je poznat i kao grad lavande zbog lila polja koja ga okružuju i koja ga u proleće učine najlepšim na jezeru. Ovde možete probati i sladoled od lavande, kupiti razne sapunčiće i suvenire ljubičastih nijansi. Nastavak vožnje do Vesprema, jednog od najstarijih mađarskih gradova koji je, prema lokalnoj legendi, osnovan na sedam brežuljaka. Otkrićemo zašto Vesprem često nazivaju "gradom kraljice", zašto je prestonica kulture za 2023. Razgled grada u pratnji vodiča: Trg Svetog Trojstva, Dvorac Vesprem, gradska većnica, vatrogasni toranj (Tűztorony), Bazilika u kojoj se nalazi kost ruke kraljice Gizelle - supruge mađarskog kralja Stjepana I. Povratak u hotel. Slobodno vreme za spa i wellness program. Noćenje.

 

4. DAN: PEĆINA TAPOLCA - BEOGRAD

Doručak. Pećina Tapolca dugačka je 300 metara i nalazi se u samom srcu grada Tapolca, zapadno od jezera Balaton. Otvorena je za javnost od 1912. godine nakon deset godina od otkrića. Pećina se nalazi na nekih 20 metara ispod grada i ono što je specifično za ovu pećinu i što je upravo najjači utisak je to što možete iznajmiti i veslati po vodi u malom čamcu kroz veoma uske i niske prolaze. Povratak u Heviz i polazak za Beograd. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima.

Kraj programa.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Termalni izvori i krajolici Balatona" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.
TERMIN PUTOVANJA
USLUGA
HOTEL


CENA

15.02-18.02.2023
DAN DRŽAVNOSTI
noćenje sa doručkom
HOTEL PALACE HEVIZ 4*
219€
23.03-26.03.2023
noćenje sa doručkom
HOTEL PALACE HEVIZ 4*
219€
29.04.-02.05.2023

PRVI MAJ
noćenje sa doručkom
HOTEL PALACE HEVIZ 4*
279€

 

CENA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- obilaske prema programu 
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Hevizu u sobama 1/2 
- korišćenje wellness centra (fun bath, đakuzi, finska sauna, bio aroma sauna, parno kupatilo, korišćenje bade-mantila, fitness sale)
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- pripremu i organizaciju putovanja

 

CENA NE OBUHVATA:

- ulaznica za termalno jezero - 3800 HUF (cene su podložne promeni !)

- FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU:

- pešačka tura Pečujem 10€
- izlet dvorac Feštetić (Helikon) sa ulaznicom i vođenjem (2,5h trajanje) 25€
- izlet Tihanj i Vesprem (200km - 6h trajanje) 35€
- izlet u pećinu Tapolca sa ulaznicom (80km - 4h trajanje) 25€
- bakšiš za vodiča

Napomena u vezi bakšiša: Bakšiš za vodiča nije obavezan. Daje se na kraju putovanja, pri predaji anketnih listova u autobusu ukoliko ste zadovoljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost, nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak okvirna napojnica iznosi 5€ do 10€. Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€. Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba, već od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba za vašu bezbednost tokom puta.

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

 

PAKET IZLETA UPLAĆEN NA RAČUN TRAVEL KLUBA 90€ umesto 95€

NAPOMENA: Bukirane fakultativne izlete nije moguće otkazati na destinaciji i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati !


POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 60€. Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA: u dinarskoj protivvrednosti, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, na rate čekovima, 30% avans, odloženo najviše 2 meseca, realizacija 10. ili 20. u mesecu.

 

OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:

Hotel Palace Heviz 4* se nalazi u pešačkoj zoni Heviza, na 500 metara od termalnog jezera, čuvenog po izvanrednoj lekovitoj vodi. U ponudi ima besplatan velnes centar i besplatan WiFi obezbeđen za sve goste. Gostima su na raspolaganju savremena internacionalna i mađarska jela, stručni velnes i lekoviti tretmani i veliki izbor spa sadržaja. Doručak na bazi švedskog stola je uračunat u cene soba.

https://palacehotelheviz.hu/

         

Tačan naziv hotela biće objavljen najkasnije 7 dana pred polazak na web stranici www.travelklub.rs

 

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

FIKSNI IZNOS OD 2500 din na ime TROŠKOVA REZERVACIJE.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom "Termalni izvori i krajolici Balatona" je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

 

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.