RTANJ LETO 2021 Etno hotel Balašević 3* (Mogućnost korišćenja VAUČERA i plaćanja na RATE-MALE GRUPE) - 6-11 jul (10-15 avgust) 2021/ 6 dana/5 POLUPANSIONA+PREVOZ+IZLETI+VODIČ

CENA: 34 650 din / SPECIJALNA PONUDA: -10% do 31.03.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Zakoračite u misteriju! 

Vodimo vas na najinteresantniji i najintrigantniji vrh u Srbiji – Šiljak! Pešačimo obroncima Rtnja, osvajamo njegove padine, uživamo u prelepom pogledu koji se pomalja svuda oko nas, slušamo legende o njenom nastanku i piramidalnom obliku…

Marljivi speleolozi otkrili su u ovoj planini 17 pećina, mnoge izvore, jame i tačno ispod vrha Šiljak (visine 1565m) šupljinu romboidne osnove, visine 450m, stranica od po 250m i 500m. Slučajnost ili ne, tri najviša vrha Rtnja – Kusak, Baba i Šiljak, povezani zamišljenom linijom, formiraju trougao, grotlo jednog kupastog uzvišenja. Meštani ovih krajeva veruju da je cela planina tvorevina bića sa druge planete i da ta čudesna piramida i danas ima moći da u sebe upije svu negativnu energiju iz okruženja, a da ljude prožima pozitivnim silama, zbog čega je poznata kao i mesto gde se mnogi isceljuju. Rtanj ima nagib strana identičan onom na Piramidi Meseca u Meksiku, kao i uglove koji se poklapaju sa onima na Keopsovoj piramidi. 

Na samom vrhu Šiljak očekuje nas još jedna zanimljivost - ruševine nekadašnje crkve – kapele Svetog Đorđa, koju je 1935. godine uz pomoć 1000 radnika u čast muža, izgradila žena vlasnika rudnika „Rtanj“ nakon njegove smrti. Tragači za zlatom u više navrata rušili su ovu kapelu dinamitom.

Imate li hrabrosti da krenete u avanturu otkrivanja tajni Rtnja?

Rtanj je planina  smeštena u opštini Boljevac. Ova misteriozna i čudotvorna planina privlači pažnju sve većeg broja posetilaca. Rtanj je prirodni fenomen Karpatskog krasa sa specifičnim biljnim svetom i velikim brojem izvora i podzemnih kanala. Njen najviši vrh Šiljak nalazi se na 1560 m.n.v i danas predstavlja veliki izazov za osvajanjem jer se vrha Rtnja pruža neverovatan pogled . Po čuvenom geografu Jovanu Cvijiću planina Rtanj je jedna od najlepših planina u Srbiji

PROGRAM PUTOVANJA:                                          SRBIJA 6 dana/5 nocenja-POLUPANSION  /
                                                                                                            AUTOBUSOM DNEVNA VOŽNJA 

 

1. dan BEOGRAD – MANASTIR RAVANICA – RTANJ
Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Vožnja autoputem prema Ćupriji. Odlazak do manastira Ravanica i obilazak manastira. Nastavak puta prema Rtnju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

2. dan RTANJ – LAZAREVA PEĆINA – FELIX ROMULIANA – ZAJEČAR  Doručak. Polazak na izlet. Obilazak Lazareve pećine u trajanju od oko sat vremena. Nastavak puta prema Zaječaru. Obilazak arheološkog lokaliteta Felix Romuliana, upisanog na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine. Nastavak puta ka Zaječaru. Odlazimo do Narodnog muzeja, koji je 2012.godine proglašen za najbolji muzej u Srbiji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

3. dan RTANJ – IZLETIŠTE MIROVŠTICA – PEŠAČKA TURA (opciono do vrha Šiljak)
Doručak. Krećemo na celodnevni izlet. Na ovom izletu nam se priključuju vodiči iz Planinarskog društva „Šiljak“ iz Boljevaca od kojih ćemo dobiti sve potrebne informacije za pešačku turu. Izlet počinjemo sa obilaskom reke Mirovštice i izletišta. Autobusom nastavljamo do hotela Ramonda od koga počinje pešačka tura. Pešačka tura ima dve opcije i svako bira: Opcija I: Od hotela Ramonda, sa vodičem, pešačka tura kroz šumu (oko 1,6 km u pravcu), odmor, povratak do hotela Ramonda, slobodno vreme i povratak do hotela Balašević. Slobodno vreme, mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Opcija II: Od hotela Ramonda, sa vodičem, pešačka tura do vrha Šiljak (oko 7 km u pravcu). Ukupno potrebno vreme za uspon i silazak je oko 7 do 8 sati. Nakon povratka do hotela Ramonda autobusom povratak do hotela Balašević. Za obe opcije je potrebna adekvatna odeća i obuća. Večera. Noćenje.

4. dan RTANJ – MANASTIR VRATNA – VRATNJANSKE KAPIJE – NEGOTIN
Doručak. Krećemo na celodnevni izlet. Odlazimo do manastira Vratna iz četrnaestog veka. Posećujemo čuvene Vratnjanske kapije, Veliki I Mali prerast,smeštene na oko 300 metara od manastira. Nastavljamo put ka Negotinu. Posećujemo gradske znamenitosti, Muzej Krajine, Mokranjčeva kuća, Muzej hajduk Veljka. Povratak u hotel. Slobodno vreme,mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje..

5. dan RTANJ – MANASTIR SVETE PETKE – VRELO GRZE Doručak. Vozimo se ka selu Izvor, gde posećujemo manstir Svete Petke iz četrnaestog veka. Nastavljamo ka izvoru reke Grze. Lagana šetnja kroz spomenik prirode, uz usputna stajanja kraj dva jezera koja vode do vrela. Pauza za uživanje u prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vreme,mogućnost korišćenja bazena i wellness centra. Večera. Noćenje.

6. dan RTANJ – RESAVSKA PEĆINA – LISINE – VODOPAD VELIKI BUK – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo ka Despotovcu. Posećujemo Resavsku pećinu, a zatim odlazimo do spomenika prirode Lisine sa vodopadom Veliki buk. Lagana šetnja do vodopada, a zatim do izvora reke Lisine. Slobodno vreme do polaska za Beograd.
Kraj programa.
 

 


TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA 

SPECIJALNA PONUDA

VAUČER

LETO
06-11 jul 2021
10-15 avgust 2021

Etno hotel Balašević  3* 

34650  din

-15% do 31.12.2020

Uz koriščenja vaučera cena se dodatno umanjuje za-5000din

 

 

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom ili mini busom visoke turističke klase,
– 5 noći u hotelu Balašević Rtanj, na bazi polupansiona u 1/2 i 1/3 sobama
– svi izleti i obilasci navedeni u programu. Organizator putovanja zadržava pravo promene rasporeda izleta po danima.
– sve ulaznice i karte za obilaske navedene u programu
– sertifikovani vodiči za vreme svih izleta (za pešačku turu iz Planinarskog kluba „Šiljak“).
– usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom trajanja putovanja
- troškovi organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U KLUBU:  
-Individualne troškove putnika -Boravišnu taksu i osiguranje 130 rsd po danu
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1  1500  rsd/ po danu.   Doplata za dodatno sedište 2000 rsd. .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
 NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,  na rate čekovima građana -poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Etno hotel Balašević 3* nalazi se u podnožju planine Rtanj , okružen šumom i zelenilom. Hotel raspolaže sa 80 smeštajnih jedinica , soba , apartmana i bungalova. Sve sobe su opremljene savremenim kupatilima, LCD televizorima i wifi konekcijom. Etno hotel Balašević poseduje otvoreno/zatvoreni bazen sa hidromasažerima, gejzirima i vodenim slapovima, plažu sa separeima za sunčanje, slanu sobu, saunu,đakuzi i parno kupatilo.U okviru hotela nalazi se restoran od 250 mesta, kao i vajat od 30 mesta. Takođe, gostima su na raspolaganju 2 teniska terena, teren za odbojku, košarku i mali fudbal,kao i sala za stoni tenis i bilijar sala.

                         

OPŠTE NAPOMENE

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati . Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator  zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator  nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom  i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu,
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima  (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva, ako to okolnosti uslovljavaju, 
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom , kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu , nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja.  Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator , niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru  pišu prigovori i žalbe vezani za kradje i nepredviđene okolnosti
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     
 • Za pomoć na skijaškoj stazi, ili u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: +381 62 464646

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU  PROGRAMA POLAZAK CE BITI OTKAZAN ILI POMEREN
 

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno