JESEN U ISTANBULU 2021 - AVIONOM, HOTEL 4* - 10-14 novembar 2021 / 5 dana /4 noci /SMEŠTAJ +AVION+TRANSFER+VODIČ

CENA: 329€ / SPECIJALNA PONUDA: 299€ do 10.9.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Top Kapi, Sulejmanova Džamija,

Vjeruje se da je vizantijski car Justinijan, kada je 532. godine po prvi put ušao u završenu  Aja Sofija rekao “Solomone, nadmašio sam te!”, aludirajući na činjenicu da je pomenuti jevrejski vladar, po legendi najbogatiji, sagradio čuveni prvi Hram u Jerusalimu. Upravo ovo svjedoči o veličanstvu ovog objekta, izgrađenog za manje od šest godina. Tokom čak 1000 godina svog postojanja, bila je najveća katedrala na svijetu. Kao i Aju Sofiju, Mehmet osvajač naredio je izgradnju Top Kapi palate (topovska palata), iz koje su turski sultani skoro četiri vijeka upravljali svojim carstvom. Ovaj ogroman kompleks odličan je prikaz islamske umjetnosti, sa bogatim dvorištima obloženim zamršenim ručno oslikanim pločicama i ukrašenim sobama. Sulejmanova džamija je sagradio osmanski sultan Sulejman Veličanstveni 1557. godine. Ova džamija se smatra arhitektonskim pandanom vizantijskoj crkvi Aji Sofiji. Ovo je po veličini druga po redu džamija u Istanbulu i jedna od najznamenitijih građevina tog grada.

Krstarenje Bosforom 

Krstarenje Bosforom je sjajan način da se upoznate sa Istanbulom. Sa broda se mogu videti neke od najvećih njegovih znamenitosti: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata, Dolmabahče džamija, Galatasaraj Univerzitet, Ortokoy džamija, Rumenli hisar (vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Bosfor istovremeno razdvaja i povezuje Evropu i Aziju. Bosforski moreuz povezuje Mramorno more sa Crnim morem. Njegova dužina je 35 km. Ono što svakako treba posetiti je i Carigradska (Vaseljenska) patrijaršija jedna je od četrnaest pravoslavnih crkava. 

PROGRAM PUTOVANJA :

              Paket aranžman  5 dana/4 nocenjasa doruckom u hotelu 4* + avio prevoz+transferi+vodic    

 

1. dan   sreda BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona (večernji let)  Prijava za let i predaja prtljaga. Dolazak u Istanbul, pasoške i carinske formalnosti..Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u  izabranom hotelu  na bazi odabrane usluge. Noćenje.

2. dan četvrtak  ISTANBUL:OSMANLIJSKI SPOMENICI Doručak. Fakultativno razgledanje osmanlijskih  spomenika u pratnji stručnog  vodiča: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme.  Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušni ples/. Noćenje..

3. dan petak  ISTANBUL- PRIĆEVSKA OSTRVA  Kasni doručak. Slobodno vreme u Istanbulu ili fakultativni  izlet Prinčevska  ostrva –   Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak na reprizu Nove Godine, tursko veče. Noćenje.

4. Dan subota KRSTARENJE BOSFOROM-DOLMABAHČE PALATA Doručak. Odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Posle krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednjeg sedišta sultana. Obilazak palate koja je izgrađena po ugledu na raskošne evropske dvorove, a opet sa originalnim konceptom i sadržajima koji su bili preko potrebni za život jednog sultana. Podeljena je na dva dela, haremluk (ženski) i Salemluk (muški). Nakon obilaska raskošne palate, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

.5. Dan nedelja ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela. Ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma. (jutarnji let) .Prijava za let,  pasoška kontrola, i let za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. 

Kraj programa               

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
-Aerodromske takse
-4 noćenja sa doručkom  u hotelu 3+ ili 4* u dvokrevetnim standardnim sobama
-Kabinski prtljag 55x40x20 - 8kg
-Veći kofer do 23kg - doplata 30 €
-Transfer aerodrome-hotel-aerodrom
-Usluge turističkog vodiča
-Troškovi organizacije putovanja
- U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
-Ulaznice i druge nepomenute individualne troškove
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika prema uslovima Uniqua osiguranja-Covid 19 osiguranje


- FAKULTATIVNI IZLETI-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU  DO 10 DANA PRED POLAZAK.

   -Velika tura (3 sata) – 30 sa uključenim navedenim obilascima, uslugama vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju

   -Poseta i obilazak Topkapi palate – 20 € sa uključenom ulaznicom

   -Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €

   -Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 €

-   Prinčevska ostrva – tročasovni program sa uključenim uslugama vodiča i kartama za feribot i gradski prevoz od centra Istanbula do luke – 25 €

-   Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €

-   Dolmabahče palata – 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 12 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate ,a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski, preko računa ili platnim katicama - uplata 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostaak najkasnije do 20 dana pred polazak

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 5 dana pre početka korišćenja aranžmana

POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10%. DOPLATA za sobu 1/1 70€


POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ISTANBUL:
Nakon kupovine-izadavnja  AVIO KARTE  Rezervacije su NON-REFUNDABLE-bez povracaja novca. Mogućnost  uplate COVID 19 osiguranja .

 


Važne napomene:- Kod transfera aerodrom-hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta

OPIS PREDLOŽENOG HOTELA U ISTANBULU :
Pera Tulip Hotel 4* Ovaj dizajn hotel se nalazi u četvrti Bejoglu i nudi luksuzni, mermerni prostor oko bazena sa hidromasažnom kadom, opremljene sobe za sastanke i restoran u okviru objekta. Za nekoliko minuta hoda stiže se do dinamične Avenije Istiklal. Hotel Pera Tulip se nalazi na samo nekoliko koraka od stanice metroa Šišhane i od tramvajskih stanica Nostalgic i Tunnel, odakle se jednostavno može stići do četvrti Sultanahmet i do ostalih delova Istanbula. Elegantno uređene sobe u hotelu Pera Tulip sadrže uzglavlja presvučena brokatom i svilenkaste prekrivače za krevete. Sobe poseduju interaktivni flat-screen TV i stereo audio-sistem.U salonu Deb služi se internacionalni doručak. U italijanskom restoranu Bertucci’s pripremaju se raznovrsne pice, predjela, salate, glavna jela i deserti. Spa centar poseduje opremu za fitnes, bazen sa stazom za plivanje, hidromasažnu kadu, finsku saunu i tursko kupatilo sa parom. Gosti mogu da uživaju u egzotičnim i klasičnim masažama ili da gledaju TV u salonu za opuštanje.

                                                        

VAŽNE NAPOMENE: 

U momentu objave programa za ulazak u Tursku za državljane Srbije je slobodan ulaz ukoliko ste vakcinisani ili ste preležali Covid. Za sve druge  neophodan je brzi antigenski test ne stariji od 48h. . Budući da se informacije oko ulaska u strane zemlje stalno menjaju OBAVEZA JE ISKLJUČIVO PUTNIKA da se informiše u uslovima ulaska u zemlju u koju putuje usled COVID 19 . 72 sata pre putovanja neophodno je uraditi prijavu na sajtu Ministarstva zdravlja R. Turske i nakon prijema potvrde sa QR kodom sačuvati je na telefonu ili je odštampati!


-Rezervacija aranžmana se vrši na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
-Kod transfera aerodrom-hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta
-Travel Klub ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja . Travel Klub zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja..
-Travel Klub ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Travel Klub nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ: -Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA
U SLUCAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU  PROGRAMA POLAZAK CE BITI OTKAZAN 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno