ZANZIBAR -TANZANIJA 12 dana SAFARI 2021 (Stone Town-Kendwu Plaža) - 29 januar-9 februar 2021 /avio-takse-transferi-hotel-vodic

CENA: 1399€ / SPECIJALNA PONUDA: 1299€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Zanzibar putovanje je namenjeno avanturistima koji žele da pođu putem Afrike i otkriju blagodeti prirode i kulture sa južne hemisfere! Da li si ti jedan od njih?

Za sve one koji traže predivne bele peščane plaže, toplo tirkizno more, netaknutu prirodu, fantastične lokacije za ronjenje i bogato kulturno nasleđe - pravi izbor jeste putovanje na Zanzibar, a različiti Zanzibar aranžmani koje organizujemo periodično, više puta u toku godine, pružaju mogućnost da izabereš pravo vreme za odmor u Indijskom okeanu, kao i dužinu putovanja na ovo tanzanijsko ostrvo.

Najlepše plaže u kombinaciji sa ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima... Egzotičan raj! Upoznajte Stone Town, krenite tragovima Freddie Mercury-ja, uživajte u mirisima i ukusima frame začina, zaronite u najlepše tirkizno more, popijte koktel u čuvenom baru The Rock i još mnogo toga. Tropska priča koja nema kraja!
Zanzibar je najveći grad istoimenog ostrva u Indijskom okeanu, uz istočnu obalu Afrike i sastavni je deo Tanzanije. Sam grad broji 205.780 stanovnika.
Zanzibar se sastoji od dva dela koja su podeljena ulicom Creek Road. Stari deo, tzv. “Kameni grad” istorijsko je središte grada i nekadašnja prestonica Zanzibarskog sultana. Zbog svoje jedinstvene arhitekture od 2002. godine nalazi se na UNESKO-voj listi Svetske baštine. Novi deo grada nastao je nakon revolucije 1964.godine i uglavnom ga čine stambene i poslovne zgrade.

Zanzibar je sve do 1830. godine i izgradnje prvih kamenih građevina bio selo-luka, a već 1840. godine Sultan Said premestio je ovde svoju prestonicu. Zanzibar je ostao glavni grad istoimenog ostrva i tokom kolonijalnog doba, a kada je 1964. godine došlo do revolucije i smene Sultana, socijalistička vlada Afro-širazi stranke je proterala arapske i indijske stanovnike sa ostrva i ujedinila se sa Republikom Tanzanijom.

“Kameni grad” nudi mnogo toga turistima na razgledanje zato obavezno obiđite: Kuću čuda iz 1833. godine, Staru tvrđavu iz XVII veka, Staru ambulantu (najukrašenija zgrada u gradu), Sultanovu palatu iz XIX veka i Persijsko kupatilo Hamamni.
 

Vakcina za Zanzibar

Ako na Zanzibar dolazite avionom, nije Vam potrebna zuta knjizica, niti bilo kakva vakcina. Takodje, nije obavezno piti nikakve lekove.

Vakcina protiv zute groznice je potrebna ako na Zanzibar stizete iz kopnenog dela Afrike trajektom/brodom. Takodje, vakcina protiv zute groznice je potrebna i ako tokom boravka na Zanzibaru odete do kopnenog dela Afrike npr na Zanzibar plus safari, pa se potom vratite na Zanzibar.

Razlog je jednostavan – na Zanzibaru nema zute groznice, a kako bi se sprecilo da je turisti donesu ako su pre toga boravili u kopnenom delu Afrike potrebno je priloziti dokaz o primljenoj vakcini. Kako putnici koji idu samo na Zanzibar slecu direktno na Zanzibar, tada nije potrebno primiti vakcinu protiv zute groznice.

Putna apoteka koja se preporucuje za putovanja na Zanzibar je ista kao za bilo koje drugo letovanje. Preporuka je obavezno poneti Autan Tropical ili neko slicno sredstvo protiv komaraca.

Pre puta obavezno pozovite telefonom najblizi Institut za tropske bolesti da se informisete o merama predostroznosti i svim specificnostima vezanim za Vase zdravstveno stanje.

Viza za Zanzibar

Svim putnicima je potrebna viza za Zanzibar. Viza je potrebna za srpski, crnogorski, BIH, makedonski, EU i sve ostale pasose izuzev za pojedine istocnoafricke drzave. Viza za ulazak na Zanzibar se dobija po dolasku na Zanzibar. Cena vize je 50$. Detaljnije o vizama za Zanzibar ovde.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Tanzanija

1. OPŠTI PODACI:

Tanzanija

Glavni grad: Dodoma

Površina: 945.087 km²

Broj stanovnika: 36.481.000 (2005)

Stanovništvo: 99% narodi afričkog porekla iz preko 130 plemena

Jezik: swahili i engleski

Veroispovest: 30-40% hrišćani, 30-40% muslimani, ostatak pripadnici tradicionalnih religija.

Lokalno vreme: UTC + 3

Osnivanje: 26. april 1964.

Nezavisnost: Tanganjika 1961, Zanzibar 1963.

Valuta: tanzanijski šiling

*Zanzibar

Najveći grad: Stone Town

Broj stanovnika: oko 800.000

Veroispovest: 99%  muslimanskog stanovništva

 

2. VIZE:

Za ulazak na teritoriju Tanzanije (kojoj i ostrvo Zanzibar pripada) državljanima Republike Srbije su potrebne vize. Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta 50 dolara. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti formular i poneti fotografiju na beloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Što se fotografija tiče, nekada ih traže prilikom dobijanja vize, nekada ne, ali je bolje imati ih kod sebe za svaki slučaj. Viza se izdaje sa rokom važenja od 3 meseca. Kada se prelazi na Zanzibar (u turi Tanzanija i Zanzibar), u luci se prolazi pasoška kontrola i dobija viza za Zanzibar, bez doplate. Sve navedeno važi za državljane Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, ali je neophodno proveriti vizni režim za Tanzaniju u matičnoj ambasadi.

Na teritoriji Tanzanije ne postoji ambasada Republike Srbije, već je odgovorna ambasada u Adis Abebi (Etiopija). Takođe ni Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, nemaju svoje ambasade.

Sa sobom ponesite i kopiju pasoša (za svaki slučaj)

Može se dogoditi da Vam umesto plaćanja novčanicama, zatraže da vizu platite karticom (ovo se češće dešava ako putujete direktno na Zanzibar).

 

3. VREMENSKA ZONA je GMT +3, odnosno tokom zimskog računanja vremena razlika između Srbije i Tanzanije je 2h, a tokom letnjeg računanja je 1h, jer Tanzanija ne prelazi na letnje računanje vremena.

 

4. ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Nijedna vakcina nije neophodna za ulazak u Tanzaniju.

Što se tiče lekova protiv malarije, nije neophodno uzimati, već se o vome konsultujte sa Vašim lekarom. Važno je da zante da lekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati neželjena dejstva.

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Za cenu osiguranja pozovite agenciju.

 

5. BEZBEDNOST:

Tanzanija i Zanzibar su bezbedne destinacije, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Zanzibar je bezbedno ostrvo u toku dana, naročito na lokacijama koje su turistički aktivne. Noću je preporučljivo kretati se u grupi. Lokalci su izuzetno prijateljski nastrojeni prema turistima i vole da se druže i upoznaju nove ljude. Šta više, većina lokalaca je spremna da Vam sama pomogne oko bilo čega, ne tražeći zauzvrat ništa.  Pažnju treba obratiti na ulične prodavce koji često mogu da budu naporni u želji da prodaju suvenire. U stanju su da neumorno prate turiste, što može nekome da bude neprijatno. Na Zanzibaru postoji Masai manjina, koja uglavnom drži do sebe i rade kao obezbeđenje pri hotelima i suvenirnicama. Pojedini lokalci su shvatili da je turistima interesantno ako se oblače kao Masai ratnici, i često pokušavaju da prodaju ilegalne supstance. Svako korišćenje opojnih supstanci je zakonski zabranjeno i treba izbegavati bilo kakve ponude. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

Ne preporučuje se da sami obilazite Dar es Salaam.

*Počev od 01.06.2019. svi putnici koji putuju u Tanzaniju ne smeju sa sobom imati bilo kakve plastične kese, jer se od ovog datuma primenjuju velike novčane kazne za kršenje ovog pravila. Korišćenje, proizvodnja ili unošenje plastičnih kesa je ilegalno. Savetuje se da svi posetioci izbegavaju pakovanje u bilo kakve plastične kese, kako u čekiranom, tako i u ručnom prtljagu. Proizvode koji su kupljeni na aerodromu i zapakovani u plastične kese, moraju se ukloniti pre ulaska u avion. Takođe, sve "zip kesice" koje putnici koriste za pakovanje tečnosti, ne smeju se uneti u Tanzaniju, i ukoliko su ih putnici koristili tokom letenja, moraju ostati u avionu. Molimo sve putnike da izbegavaju pakovanje ili nošenje bilo koje vrste plastičnih kesa na ovu destinaciju.

 

6. KLIMA

Klima u Tanzaniji i na Zanzibaru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 15-20C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.

Ukoliko putujete u periodu od oktobra do decembra i u periodu od marta do maja možete da očekujete kratkotrajne pljuskove, te Vam savetujemo da poneste kabanicu i kišobran.  Ukoliko putujete u periodu od januara do marta i u periodu od maja do septembra, možete da očekujete suvu sezonu, ali nije na odmet da budete spremni i za iznenadnu kišu.

Plima i oseka na Zanzibaru– budite spremni da se naviknete na velike razlike između plime i oseke i to na celom ostrvu (pogotovo na jugu i istoku) i tokom cele godine. Na svakih 6 sati dolaziće do smenjivanja „low tide“ i „high tide“, pa treba znati da kada se povuče more, nažalost u to vreme nije moguće kupanje u njemu. Naravno, ovo vreme možete provesti u opuštanju u hotelu ili odlasku na nekiod izleta koji će Vam omogućiti da destinaciju upoznate i iz drugog, bližeg ugla.

 

7. HRANA:

Pijte isključivo flaširanu vodu i njom i perite zube, izbegavajte led a što se hrane tiče, možete jesti šta želite, samo kada jedete voće i povrće obavezno ih operite flaširanom vodom ili oljuštite. Hrana na Zanzibaru je bazirana na pirinču, začinima poput karija, muškatnog oraščića u kombinaciji sa mesom, ribom, hobotnicom i jastozima. Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na Zanzibaru i morske plodove i ribu. Ulična hrana se ne preporučuje (pre svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane). Cene obroka na Zanzibaru mogu varirati, prosečna cena obroka u restoranu na Zanzibaru iznosi od 15-18$. Cene doručka su obično nešto jeftinije od ručka ili večere.

 

8. ODEĆA:

Od odeće je potrebna letnja, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica pre svega zboga aviona ali i moguće je da temperatura opadne, pre svega noću i na Zanzibaru.

Dugi rukavi i nogavice preporučuju se i kao zaštita od komaraca.

Za izlet na Materuni vodopade ponesite udobnu obuću za treking kroz džunglu, kabanicu, pantalone, kupaći.

Za safari potrebna je odeća mirnih boja (izbegavajte tamne boje, crnu, tamno plavu, ali i fluorescentne boje), dugačkih nogavica i rukava jer temperatura može pasti i ispod 15C u nacionalnim parkovima, šešir, kačket, naočare za sunce i maramu kojom možete spreičiti udisanje prašine.

Na Zanzibaru Vam je potrebna letnja garderoba i odeća za plažu, ali i nešto duže (zbog komaraca, odlaska na izlete i u selo, i obilazak Stone Town gde se morate pristojno obući, posebno za vreme Ramazana, jer se radi o mestu gde je većinsko stanovništvo islamske veroispovesti). Za izlet u Jozani šumu poželjno je da imate zatvorenu obuću ili nešto straije zbog terena kojim se krećemo. Za izlet na Blue safari poželjno je da imate nešto u čemu možete da hodate kroz vodu (zbog oštrih korala, algi, ježeva).

 

9. NOVAC:

Valuta koja je u opticaju je Tanzanijski šiling TZS.

1eur = 2320 TZS, 1$ = 2180 TZS.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare, ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.

Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U nekim slučajevima možete plaćati i u dolarima, ali spremite sitniji novac i jedan dolar će Vam računati oko 2000 TZS.

Na pijacama, prodavnicama suvenira i kod uličnih prodavaca uvek se cenkajte, jer je to običaj.

Osim cenkanja običaj je skoro uvek i svima ostavljati bakšiš.

 

10. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA:

Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriji Tanzanije, odnosno u većim gradovima. Na Zanzibaru postoji mogućnost da uopšte nećete imati mrežu.

Svi smeštaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, ali su Vam potrebi adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri pljosnata).

Adaptere na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

 

11. SUVENIRI:

Za početak moramo napomenuti da je zabranjeno iznošenje školjki, korala i minerala i drugih predmeta iz prirode.

Od suvenira preporučujemo: čuvene slike tehnike Tingatinga, tradicionalnu odeću i materijale, predmete i skulpture od drveta, kafu sa Kilimandžara, tradicionalnu muziku, nakit, predmete vezane za Maasai kulturu, začine sa Zanzibara...

 

12. DRUGE NAPOMENE:

Na Zanzibaru vodite računa o ježevima, meduzama i kokosovim orasima.

Ukoliko želite da rentirate vozilo ili motor na Zanzibaru potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola ali i dozvola koju morate izvaditi na Zanzibaru, u nadležnoj policijskoj stanici, ili u Stone Town ako želite da vozite po celom ostrvu.

Na turi Tanzanija i Zanzibar postoji celodnevna vožna od Mošija do Dar es Salaam, koja traje oko 10 sati (zavisno od gužve, može trajati i do 12 sati). Vozimo se lokalnim autobusima.

Program putovanja:      12  dana / 9 noći/ avio

 1. dan BEOGRAD  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme . Let sa usputnim presedanjem.

2. dan ZANZIBAR  (STONE TOWN) Dolazak na Zanzibar- ostrvo začina i misterijeIako je danas deo Tanzanije, Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Transfer do smeštaja u Stone Townu.  Slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji  se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. : Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrdjavu, tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana. Povratak u smeštaj. Noćenje.
3. dan : STONE TOWN – Izlet br.1 Prison island (Changuu ostrvo)  Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija medju njima ima 192 godine! Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Noćenje.
4. dan : STOWN TOWN –Izlet br.2  Farma začina+Jozani šuma+Paje plaža   Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim lepotama ovog neverovatnog ostrva. Započinjemo ga obilaskom ,,farme” začina gde ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanila, šafran, karanfilić, cimet. Sledeća stanica nam je Jozani šuma koja predstavlja nacionalni park i gde ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Posle obilaska Jozani šume odlazimo u Paje, koje je jedno od najpoznatijih mesta u svetu za kajtsurf (kite surf). Druženje uz koktele, neverovatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smeštaj. 

5. dan : STONE TOWN – Izlet br. 3 Safari blue  Dan za fakultativni izlet – Blue Safari– celodnevni izlet na najlepše plaže ostrva i ronjenje. Imaćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj deo sveta. Obilazimo peščane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smeštaj. Transfer do Stone Towna. Noćenje.

6. dan :  KENDWU/NUNGWI  –Izlet br. 4 Safari Mikumi 1dan   Napuštanje smeštaja i transfer za Kendwu/Nungwi. Jedno od najpopularnijih turističkih mesta na Zanzibaru koji taj epitet nosi, jer se nalazi na najlepšoj plaži ovog ostrva. Za one koji su za avanturu možemo ponuditi opciju trodnevnog fakultativnog izleta na safari u nacionalni park Mikumi, na kopnenom delu Tanzanije. Mikumi je četvrti po veličini nacionalni park u Tanzaniji. Udaljen je 300 km od Dar es Salama, najvećeg lučkog grada Tanzanije. Ovaj nacionalni park je prirodno stanište žirafa, zebri, slonova, gnuova, leoparda, nilskih konja, hijena, krokodila i lavova. 

7-9. dan   KENDWU/NUNGWI   Izlet br. 4 Safari Mikumi 2-3 dan  Slobodno vreme za uživanje u čarima tropskog ostrva i njegove najlepše plaže na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tokom celog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. 

10. dan  KENDWU/NUNGWI -Izlet br. 5 The Rock  Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo  fakultativnim izletom u svetski poznat, a ujedno i najpoznatijI restoran na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mesto na koje dolaze svi posetioci Zanzibara. Najlepša chill zona zapadnog dela Michamwija. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na „Steni” nastavljamo ka jednom od mnogih zanzibarskih beach barova. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lep na zanzibarskoj obali. Povratak u smeštaj u večernjim časovima.

11. dan :  KENDWU/NUNGWI Poslednji dan nam ostaje da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Opraštamo se od ovog magičnog ostrva. Odjavljivanje iz hotela i obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija krećemo prema aerodromu.

12. dan : BEOGRAD  Sletanje u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo isčekujemo novo putovanje u organizaciji Travel Kluba.  Hakuna Matata !   Kraj usluga.

TERMIN PUTOVANJA

 

HOTEL

 

      BROJ DANA / NOCENJA

  REDOVNA   

      CENA

SPECIJALNA PONUDA  (ograncicen broj mesta)

27.11-08.12.2020

B&B
Hotel 3* ili 4*

 

 

  12dana /9noci

4 noci Stone Town/5 noci Kendwu plaza

 

 

1399€

 

1299€

18.01-29.01.2021

B&B
Hotel 3* ili 4*

 

 

12dana /9noci

4 noci Stone Town/5 noci Kendwu plaza

 

1399€

1299€

29.01-09.02.2021

B&B
Hotel 3* ili  4*

 

12dana /9noci

4 noci Stone Town/5 noci Kendwu plaza

 

1399€

1299€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                     UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NBS 

 U CENU JE URAČUNATO:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar-Beograd sa presedanjem – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije. Napomena: Asistencija  vodiča na Zanzibaru , na srpskom jeziku za grupe preko 10 putnika ,za manje predstavnik grupe na engleskom (ne podrazumeva se svakodnevna i celodnevna asistencija).

U CENU NIJE URAČUNATO:

-Viza za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

-FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI: 

Izlet br. 1:  PRISON ISLAND 45 EUR   Zaputićemo se brodićem ka obližnjem Priosn Islandu. Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan-danas nalaze u okviru kompleksa u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom, ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je Prison Island rezervat za kopnene Aldabra kornjače, koje je britanski guverner Sejšela poslao na Zanzibar kao poklon 1919. godine. Tada ih je bilo 4, a danas ih je preko stotinu na ostrvu. Sve su izuzetno raspoložene za druženje sa posetiocima. Nakon druženja sa kornjačama, obići ćemo ruševine zatvora i uživati u egzotičnosti ovog magičnog ostrva, posle čega se u popodnevnim časovima vraćamo u Stone Town na vreme za posmatranje jednog od čarobnijih zalazaka sunca. Cena izleta uključuje: vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru.

Izlet br. 2: FARMA ZAČINA-JOZANI ŠUMA-PAJE 45 EUR Zanzibar je u svetu poznat i kao Ostrvo začina. Prilikom kolonizacije ovog ostrva, Arapi, poznati trgovci i moreplovci, donosili su razne začine iz brojnih delova sveta. Klima Zanzibara se pokazala savršenom za ogroman broj njih i danas se na ovom čarobnom ostrvu nalazi nekoliko farmi začina. Mi ćemo posetiti najveću farmu i upoznaćemo raznorsnost začina koje Zanzibarci koriste u svojoj kuhinji. Na izlet polazimo u jatarnjim časovima. Videćemo kako raste i kako izgleda muskatni oraščić, kako se uzgaja i koristi cimet, vanila, đumbir, kurkuma i brojni drugi začini. Pomirisaćemo glavni sastojak Chanel no. 5 parfema i videti zanzibarsku verziju istog.  Saznaćemo koja je razlika između crnog, belog i crvenog bibera i videćemo kako kafa raste na Zanzibaru. Degustiraćemo razna tropska voća, videćemo kako lokalci beru kokos na neverovatno visokim palmama, kako to rastu karanfilići i zašto su tako bitni za Zanzibar. Posle farme začina, nakon kraće vožnje, stižemo do Jozani šume, koja je deo nacionalnog parka Jozani, jedinog nacionalnog parka na Zanzibaru, koji je osnovan 2004. godine kao način da se sačuvaju ugrožene vrste ovog neobičnog ostrva. Prošetaćemo tropskom šumom, uživaćemo u paradoksalnoj mešavini mira i divljine koju nam ona nudi. Gledaćemo sive Sajksove majmume kako skaču sa krošnje na krošnju visokih stabala crvenog mahagonija, upoznaćemo brojne zanimljive biljke i načine na koje ih Zanzibarci koriste. U drugom delu šume, tražićemo i divićemo se porodicama crvenog Kolobus majmuna, ugrožene vrste koja živi samo na Zanzibaru i čije jedinke broje manje od 5000. Zatim ćemo prošetati šumom mangrov drveća, posebnog oblika vegetacije koji raste iz slane vode i koji je neizmerno bitan za Zanzibar i štiti ga od štetnog uticaja talasa, erozije i vetra. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
Izlet br.3 : SAFARI BLUE 60 EUR  Reč ,,safari’’ na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku sveta je reč koja simboliše putovanje za koje se živi. Na izletu Blue safari idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno belom sitnom pesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski okean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim „dhow” čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama ostrvaca zanzibarskog arhipelaga. Avanturu počinjemo iz Stoun Tauna i putujemo ka poluostrvu Fumba, gde nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkling. Nakon kraće vožnje čamcem stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uronjamo u mir i tihi hedonizam „hakuna matata” života. Ubrzo stižemo do peščanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusto ostrvce, sa svih strana okruženo vodom, idealno za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmejani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osveženje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži vraćamo se na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvnodni svet. Vreme je za snorkling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati korali čine ovaj deo našeg izleta posebnim. Nakon snorklinga, vozimo se čamcem do najvećeg ostrva koje ćemo posetiti tokom ovog dana – Kvale (Kwale), koje je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na ostrvu Kvale uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, pirinča i pomfrita. Posle ručka krećemo u obilazak dve lagune. Prva je sa druge strane ostrva Kvale, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od ostrva Kvale. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali vekovima – samo uz pomoć vetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mestimično zatezanje konopca,  puštamo novonastalom miru da nas hipnotiše  i tiho isprati do naše luke, gde se naša avantura završava. U cenu uračunato: povratni prevoz do mesta polaska na izlet, vožnja čamcem, oprema za snorkling (maska sa disaljkom i peraja), degustacija voća, ručak i bezalkoholna pića (voda i gazirani sokovi) i usluge lokalnog vodiča .
Izlet br. 4: SAFARI MIKUMI  od 450 do 600 EUR  Za sve one koji bi želeli da dožive pravu Tanzaniju i odu na safari, po čemu je ova zemlja poznata širom sveta, pripremili smo opciju za posetu NP Mikumi. Ukoliko ste spremni za avanturu, tri dana na plaži zamenićete neponovljivim i jedinstvenim iskustvom odlaska na afrički safari. Mikumi je četvrti po veličini nacionalni park u Tanzaniji. Udaljen je 300 km od Dar es Salama, najvećeg lučkog grada Tanzanije. Mikumi je prirodno stanište  žirafa, zebri, slonova, gnuova, leoparda, nilskih konja, hijena, krokodila i lavova. Jedinstveno iskustvo na ovom safariju nam pokazuje kako izgleda harmonija afričke divljine, koja nas uči krugu života i smrti i kako isti u prirodi teče neraskidivo. Cena izleta uključuje: transfer od smeštaja na Zanzibaru do luke, karta za brod na relaciji Zanzibar – Dar Es Saalam, transfer od luke u Dar Es Salaamu do Mikumi nacionalnog Parka, dvodnevni safari u NP Mikumi (safari, ulaznice u NP, 2 noćenja u Mikumi resortu***, ručak i večera prvog dana, doručak, ručak i večera drugog dana safarija, doručak trećeg dana), transfer od NP Mikumi do smeštaja na Zanzibaru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku)
Izlet br. 5 : THE ROCK 25 EUR  Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Polazak u jutarnjim časovima, vožnja do restorana The Rock, koji se nalazi na Michamwi Pingwe. Stižemo u svetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru. Stara ribarska stena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mesto na koje dolaze svi posetioci Zanzibara. Uživamo u lokalnoj kuhinji, morskim plodovima i naravno, lokalnom vinu, koje se ovde služi. Sa terase posmatramo nepreglednu daljinu kojom se širi Indijski okean. Čist hedonizam. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na „Steni” nastavljamo ka jednom od mnogih zanzibarskih beach barova, koji predstavljaju najlepšu chill zonu ostrva. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lep na zanzibarskoj obali. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. U cenu uračunato: prevoz po predviđenom itineraru, usluge lokalnog vodiča. 
PAKET  IZLETA BEZ SAFARIJA UPLAĆEN U AGENCIJI: 160€ + SAFARI MIKUMI
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  Nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu na upit. NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke , 30% prilikom rezervacije, 70% do 60 dana , ostatak isplaćeno 30 dana pred put
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: STONE TOWN: Beyt Al Salaam 4* Smešten na trgu Kelele u srcu Stone Tovn-a, restoran Beit Al Salam nalazi se na samo 100 metara od plaže. Besplatan bežični internet dostupan je u svim oblastima. Klimatizovane sobe opremljene su satelitskom televizijom, sefom i priborom za pripremu čaja i kafe. Beit Al Salaam nalazi se na samo 1 km od Kuće čudesa i 2 km od pijace Darajani. Aerodrom Zanzibar je udaljen 8 km.
KENDWU/NUNGWI: Sunset Kendwa 3* je hotel sa sa tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Pored klasičnih soba, hotel poseduje i bungalove. Bungalovi predstavljaju manje kuće, koje su građene od bambusa, drveta ili cigle. Svaki bungalov ima dva ili tri ležaja i sopstveno kupatilo. Svaka soba ima frižider i klima uređaj. Nalazi se na Kendva plaži. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). 

NAPOMENE:
Opšte napomene:

  • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
  • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
  • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
  • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA TRAVEL KLUBA.
  • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
  • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
  • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
  • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
  • Grupni aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 45 putnika za evropska putovanja.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
  • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
  • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije
  • Kod rezervacije hotelskog smestaja ili transfera važe uslovi ino dobavljača-rezervacionog sistema.
  • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
  • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
  • Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
  • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
  • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
  • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
  • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
  • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
  • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
  • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
  • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
  • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
  • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
  • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
  • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
  • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
  • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
  • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi za daleke destinacije)

Napomene u vezi sa smeštajem:

  • Organizator putovanja, TRAVEL KLUB, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
  • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
  • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
  • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
  • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
  • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Travel Klub  nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
  • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
  • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
  • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
  • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
  • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

  • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
  • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
  • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
  • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
  • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
  • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 10 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

ZA MANJI BROJ PUTNIKA OD 10 PROGRAM MOŽE BITI REALIZOVAN INDIVIDUALNO : VOĐENJE NA ENGLESKOM , PRIJAVA SMEŠTAJA INDIVIDUALNA
AGENCIJA  TAKOĐE ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PROGRAM UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA  TA TRAVEL KLUB,

POSEBNE NAPOMENE, USLOVI AVIO KOMPANIJE I INO DOBAVLJACA SU
SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB

LICENCA 248/2020 Cenovnik br. 1 od 20.3.2020