UVAC 2020 ( Džip Safari, Vožnja Meandrima, Ledena pećina ) Sjenica Hotel Borovi 3* - 2-3 maj 2020, dvodnevni izlet autobusom (600km) PRVI MAJ 2020

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: 4990 din


preuzmite program putovanja (pdf)

Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci. Ova efektna slika zelene doline i krivudave reke jedna je od prvih asocijacija na turizam u Srbiji zato što je fotografisana nebrojeno puta. Ovi menadri već sad privlače brojne turiste iz Srbije, regiona, ali i sveta. Iako najprepoznatljiviji, meandri nisu jedini adut Uvca. U tom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Tu pticu mogu lako je uvideti tokom krstarenja meandrima uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

 

Program putovanja:                     dvodnevni izlet autobusom  (600 km) , 1 noćenje sa doručkom:

1.DAN: BEOGRAD-ZLATIBOR-SJENICA
Sastanak grupe u 7h , polazak iz Beograda u 7:30h ispred prostorija agencije kod Kalemegdana. Vožnju ka Zlatiboru, gde odlazimo u (fakultativnu) posetu selu Mušvete, kompaniji Aćim doo koja se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Obilazak sušare ( dobijanje higijenske opreme na licu mesta) , degustacija  čuvene dalmatinske pršute sa Zlatibora, vina i rakije  u zlatiborskom selu. Nastavak putovanja do konačista Borovi u Sjenici. Smestaj u hotel. Večernja šetnja Sjenicom. Obilazak centra grada  entar grada, u pratnji vodiča: obilazak mlekare,džamije Nur,džamije Sultan Valide,crkve Sv.Petra i Pavla. Nočenje.

2. DAN: UVAC-BEOGRAD
Posle doručka, odlazak u  kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac  . Boravak na obali Uvca i slobodno vreme ili fakultativnо ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa.  U sklopu krstarenja Uvcem u dužini od 13 km, imaćete  priliku da vidite stari viseći most, stanište beloglavog supa, Jerenin grad, Ledenu pećinu do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Obilazak Ledene pećine u dužini od 800 m, gde ćete imati  priliku da posmatrate u prelepi pećinski svetlucavi nakit, po kom je pećina dobila naziv. Nastavak krstarenja prema kampu. u kom vas očekuje ručak: sjenički roštilj ili sveža riba (pastrmka). U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u letnjem periodu). Fakultativno, safari džipovima od 20 minuta po jednom smeru na livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima na mesto ukrcavanja u autobus. Polazak  za Beograd. U popodnevnim satima. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima

Kraj programa

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA  

2-3 maj 2020

Hotel Borovi ND  

4999 din

20-21 jun 2020

Hotel Borovi ND 

4999 din

18-19 jul 2020

Hotel Borovi ND 

4990 din

15-16 avgust 2020

Hotel Borovi ND 

4990 din

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu Borovi u Sjenici na bazi nocenja sa doručkom  u sobama 1/2 ili 1/2+1 . Doručak je na bazi klasičnog posluživanja. http://hotelborovi.com/

-Uslugu turističkog vodiča(pratioca) 
-Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
-Izlet kroz meandre na UVCU-2000 din. Cena obuhvata: vožnju čamcima na Uvcu , ulaznicu za NP Uvac , ulaznicu za Ledenu pećinu , ručak u kampu rendžera na Uvcu (roštilja ili riba ili piletina+salata+pecivo)
-Jeep safari do vidikovca “Molitva” – 1500 din (cena sa degustacijom sira i rakije)
-
Degustaciju pršute, vina i rakije u selu Mušvete (praktično ručak) – 700 din
-
Ulaznica za džamiji Sultan Valide je 150dinara (placa se individuano na licu mesta)
-Doplata za veceru u Hotelu Borovi 650 rsd
-Individualne troškove putnika

-Boravišnu taksu i osiguranje 110 rsd 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 1500 rsd.  Doplata za dodatno sedište 2000 rsd. .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Borovi 3* se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon..).. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana

 

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 2 od 25.2.2020

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno