UVAC PEŠTER I GOLIJA - SRBIJA LETO 2021 (PREVOZ SMEŠTAJ I IZLETI) -Hotel Borovi 4* - Termini 2021 u pripremi / 6 dana /5 noci/ autobusom ( polasci-ulasci : BGD, NS, SU i na svim pumpama do odredišta)

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: /


preuzmite program putovanja (pdf)

Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci. Ova efektna slika zelene doline i krivudave reke jedna je od prvih asocijacija na turizam u Srbiji zato što je fotografisana nebrojeno puta. Ovi menadri već sad privlače brojne turiste iz Srbije, regiona, ali i sveta. Iako najprepoznatljiviji, meandri nisu jedini adut Uvca. U tom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Tu pticu mogu lako je uvideti tokom krstarenja meandrima uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

UVAC-PEŠTER-GOLIJA- LETO SRBIJA 2020
Prevoz+smestaj HB +izleti (sve uključeno)


Vožnja čamcima kroz Meandre Uvca, poseta Ledenoj pećini, kupanje u kanjonu , Džip safari, Jahanje konja degustacije domaćih proizvoda, pešaćke ture, domaća radinost, druženje uz muziku , karaoke

Program putovanja:                                                        6 dana/5 nocenja-POLUPANSION  /
                                                                                                             AUTOBUSOM DNEVNA VOŽNJA
:

1. dan BEOGRAD-SJENICA  Polazak iz Beograda u 8h. Vožnja ka Sjenici sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak i smeštaj u hotelu  Borovi u Sjenici . Odmor i slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima sastanak grupe ispred hotela sa lokalnim vodićem, gde ćete krenuti na pešačku turu i obilazak Sjenice. U sklopu ove ture imaćete priliku da upoznate Sjenicu kao gradić, obići ćete crkvu svetog Petra i Pavla, džamiju Nur, džamiju - muzej Sultan Valide, tradicionalnu sjeničku kuću, poljoprivredni centar, mlekaru, mesaru.... Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
2. dan SPECIJALNI REZERVAT UVAC Doručak. Posle doručka, odlazak u  kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac  . Ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa.  U sklopu krstarenja Uvcem u dužini od 13 km, imaćete  priliku da vidite stari viseći most, stanište beloglavog supa, Jerenin grad, Ledenu pećinu do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Obilazak Ledene pećine u dužini od 800 m, gde ćete imati  priliku da posmatrate u prelepi pećinski svetlucavi nakit, po kom je pećina dobila naziv. Nastavak krstarenja prema kampu. u kom vas očekuje ručak: sjenički roštilj ili sveža riba (pastrmka). U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u letnjem periodu). Safari džipovima od 20 minuta po jednom smeru na livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima na mesto ukrcavanja u autobus. Povratak u hotel. Večera. Noćenje
3. dan SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE PEŠTARSKO POLJE Doručak. Sastanak grupe ispred hotela i polazak na izlet po Pešterskom polju. U sklopu ove ture, obići ćete: pešterske katune u selima Tuzinje, Rasnu, Kamešnici, rezervat prirode Gutavica u selu Ugao, Peštersko jezero koje se nalazi u blizini sela Karajukiće bunare. Prilikom ove posete imatićete priliku da upoznate veći deo Pešterske visoravni, način života pešterskih domačina . Zatim ide poseta i obilazak specijalnog rezervata prirode Peštersko polje. Po želji  organizovanje pešačke ture i osvajanja vrha Trojana. Pešačka tura obuhvata pešačenje od lokalnog puta do uspona planine Trojan (Posle kraće pauze nas očekuje put, gde se spuštamo do izvora reke Đurđevice . Ovde nas očekuje duža pauza za odmor, sportsko-rekreativne aktivnosti, Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 
4. dan SELO CARIČINA-TRIJEBINE Doručak. Sastanak grupe ispred hotela i polazak na izlet. U sklopu ove ture, imaćete priliku da uživate u prelim predelima Pešterske visoravni, kao i da obiđete  jednu od najmlađih sagrađenih džamija u Sjenici, džamija u selu Trijebine. Potom obilazimo selo Caričini ili Caričin grad. Ime je dobio jer je za vreme vladavine Nemanjića u ovome mestu nalazili letnjikovci Jelene Ažujske, žene cara Uroša. Ovde ćete imati priliku da posetite najveću farmu na Pešterskoj visorvni, da probate sjeničke specijalitete, šolju domačeg čaja... Takođe po želji biće omogućeno  jahanje konja kao i pešačka tura do izvora reke Uvac. Po povratku za Sjenicu imaćete priliku da obiđete najstariju vodenicu u Sjenici - vodenicu ,,Vrela". U vodenici ,,Vrelo”, postoji mogućnost kupovine heljdinog, ječmenog i kukuruznog brašna. Dolazak u hotel. Večera. Zabavni program (karaoke). Noćenje.
5. dan  SPECIJALNI REZERVAT BIOSFERE GOLIJA Doručak. Sastanak grupe ispred hotela. U sklopu ovog izleta posetioci će imati priliku da uživaju u lepotama koje pruža planina Golija. Planina Golija je 2001. godine je proglašena za rezervat biosfere. Ovde ćete imati priliku da uživate u šetnji kroz borovu šumu do izvora reke Moravice i Studenice, jezeru Tičar, jezero Nebeska ptica, kao i kulturno-istoriskim spomenicima: Gradački krst - koji predstavlja i simbol Golije, Rimski most i stari most. Na putu ka hotelu, imaćete priliku da posetite ribnjak u selu Gradac i da uživate u zalogaju sveže rečne ribe i čaše kvalitetnog belog vina uz tradicionalnu muziku ( nije uključeno u cenu !)  Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
6. dan SJENICA-BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela . Polazak za Beograd. Kraj usluge.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA (PREVOZ+SMEŠTAJ+IZLETI) 

19.07-- 24.07.2020.          

Hotel Borovi 4*     
 

  235 EURA*

30.08.-04.09.2020. 
 
Hotel Borovi 4*
 
  235 EURA*

UPLATA PO SREDNJEM KURSU NBS*MOGUĆNOST DOBIJANJA VAUČERA RS OD 5000 RSD

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom ( mesta se odredjuju prema datumu prijave) 
-Smeštaj u hotelu Borovi u Sjenici na bazi 5 polupansiona  u sobama 1/2 ili 1/2+1 . http://hotelborovi.com/

-svi izleti i obilasci prema programu : Obilazak Sjenice, Uvac sa ručkom, Jeep safari, vožnja čamcima, ulaznice, jahanje konja u selu Caričina, izleti Pester i Golija i pešačke ture, ulaznice  )
-Uslugu turističkog vodiča (pratioca) 
-Usluge stručnog lokalnog vodiča
-Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
 -Individualne troškove putnika - ručak na Pesteru i Goliji -Boravišnu taksu i osiguranje 130 rsd po osobi po danu

 POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 6000 rsd.  .Doplata za izbor sedišta 1000 rsd. Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.  NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu. OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: Hotel Borovi ( u procesu kategorizacije za 4*) se nalazi na gradskom trgu, okružen zelenilom u pešačkoj zoni. Hotel raspolaže sa 70 luksuzno i moderno opremljenih smeštajnih jedinica i 4 apartmana,dva restorana, piceriju, dve terase. Sobe su kategorije: standard (41) i de luxe (29), koje zadovoljavaju standard od 5 zvezdica. Sve sobe sadrže wi-fi, TV, toalet, telefon..).. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 2 od 25.2 2020.

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno