Venecija i ostrva lagune Murano, Burano i Torčelo PRVI MAJ 2020 - 1-4 maj 2020/2 noćenja/bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 109€ / SPECIJALNA PONUDA: 89€ do 5.4.


preuzmite program putovanja (pdf)

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova.

Venecija je grad raskošne arhitekture i prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Zbog toga je prozvana Serenissima - Presvetla. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCA.

Malo ko od turista zna, da posle posete Veneciji može da svrati i na obližnja ostrva Murano , Burano i Torčelo koja su i bila mnogo upečatljivija od već svud poznate Venecije. Ova tri ostrva sačuvala stari duh venecijanskih stanovnika, i manje su komercijalizovana od ovog poznatog grada. Celokupan obilazak traje oko pet sati unajmljenim brodom. 

Murano 
Ostrvo poznato po proizvodnji stakla. Po celoj Veneciji najskuplje i najtraženjije je upravo ovo staklo i predmeti koji se od njega izradjuju. Već po izlasku iz vaporeta, ponudiće vam da udjete u jednu od radionica za proizvodnju stakla, gde  možete videti  kako se proizvode veoma lepi stakleni predmeti. Ja sam bila oduševljena sa kojom je veštinom i spretnošću majstor izvajao staklenog konjića. U poslednje vreme postoji pravi nalet kinsekih jeftinih kopija, koje murano majstorima opasano ugrožavaju proizvodnju. Proizvodnja murano stakla datira još iz 13.veka kada je ovo bilo jedno od glavnih izvoznih artikala Mletačke republike. U ovom period, vlasti su ih izolovale na ostrvo Murano, ne bi li u tajnosti sačuvale njihov zanat.Donešena je uredba da se proizvodjačima stakla zabranjuje napuštanje Mletačke republike, svaki kontakt sa strancima, a obavezuju se da do kraja života moraju da se bave istim zanatom. Proizvođači stakla su uživali i  beneficije: imali su status privilegiranih građana kojima je dopušteno nošenje mačeva (poput plemića), protiv njih nije bilo moguće podizanje ikakvih tužbi, a njihove kćeri udavale su se u najbolje venecijanske porodice.
Zanimljivo je da je crveno murano staklo skuplje od ostalih. Naime, staklo se boji određenim otopljenim metalima i mineralima, a slavna muransko crvena boja dobija se tako što se u vruću žitku staklenu masu meša zlatna prašina.


Burano
Ostrvo u severnom delu venecijanskog zaliva u Italiji. Ostrvo je udaljeno 7 kilometara od Venecije, što je 45-minutna vožnje venecijanskim prevozom – vaporettom. Ostrvo je jako malo svega 0.21 km² sa oko 3000 stanovnika, povezano je sa susednim ostrvom Mazorbom drvenim mostićem. Postoje dve priče o postanku imena ostrva, po jednoj od njih naselje je osnovao neki Burrian pa je po njemu ostrvo dobilo ime, a po drugoj su prvi doseljenici u Burano došli s malih ostrva Buranello, koji su takođe u laguni, ali nešto južnije. Burano ostrvo je karakteristično po tome što je svaka kuća na ostrvu druge boje i te živopisne boje daju ostrvu poseban izgled i čine ga jedinstvenim.Ove šarene kuće koje su zaštitni znak ostrva kvadratnog su oblika i imaju dva do tri sprata. U prizemlju se nalazi kuhinja i toalet, dok su spratovi ostavljeni za spavaće sobe. Postoji legenda po kojoj su ribari bojili svoje kuće različitim bojama kako bi iz daljine mogli da vide kuće kad se upute u ribolov.

Pored šarenolikih kuća ostrvo je poznato i po čipki. U 16 veku žene iz Burana počele su vesti čipku i tada je ostrvo dobilo poseban značaj. Na ostrvu postoji i Muzej i škola čipkarstva. Muzej čipke se nalazi u istorijskoj zgradi Burano’s Piazza Galuppi, ova zgrada je bila sedište čuvene škole čipke u periodu od 1872. do 1970. godine. Muzeje je otvoren od 1981. godine a cena ulaznice za muzej je 6,5 evra. Zanimljivo je na ostrvu videti i Crkvu San Martino sa svojim nagnutim zvonikom.Čim stupite na ovo ostrvo, tj. kada izađete sa broda nailazite na kafić gde možete da jedete i pijete po pristupačnim cenama, cena pice je ovde od 2,5 eur po parčetu dok je kafa od 3 eur pa naviše.Dalje vas put vodi ka centru ovog ostrva. Kroz usku ulicu koja je puna prodavnica sa suvenirima izlazite na širu ulicu u čijoj je sredini kanal sa čamcima, dok su sa leve i desne strane od kanala ulice sa radnjama i restoranima.
Burano je poznat po svojim ribljim specijalitetima pa svakako trebalo bi probati neke od njih ako dolazite na ovo ostrvo. Pored restorana na ostrvu postoji nekoliko picerija gde se pored pica služe i ukusni sladoledi i jedinstveni Burano kolačići Buraneli.Ostrvo nije veliko i možete ga obići za sat vremena. Uživanje u različitim bojama kuća će vam svakako uticati na raspoloženje i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Torčelo

U najsevernijem delu lagune smestilo se ovo ljupko ostrvo bujne vegetacije, mira i tišine. Na njemu je Venecija počela da nastaje kada je stanovništvo sa kopna bežalo od najezde Huna i Lombarda. Otkrićete ovde i najstariju građevinu venecijanske lagune – elegantnu crkvu Santa Foske sa stubovima i prelepim mozaicima.

 

 

 

 

 

Program putovanja:                                                           4 dana / 2 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

1 dan BEOGRAD- TC PALMANOVA-VENETO Polazak iz Beograda , Strahinjica bana 2, Kalemegdan  u 6 časova (sastanak putnika u 5.30h). Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. U podnevnim časovima dolazak u outlet tržni centar u blizini mesta  Palmanova  koji je veoma poznat u Evropi – sklop radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka. Kompleks čini preko 130 radnji poznatih svetskih i italijanskih brendova koje nude i do 80% popusta tokom sezonskih sniženja. Pored dobrog šopinga možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. Slobodno vreme za kupovinu. U večernjim časovima nastavak putovanja do oblasti Veneto (Lido di Jesolo, Noventa di Piave,  Monastier di Treviso..) . Smeštaj u hotel. Noćenje. 

2. dan VENECIJA Doručak. Fakultativni odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, glavnog trga u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke republike ( IX-XVIII vek ): Trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najleših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do luke Punto Sabbioni  i autobusom do hotela. Noćenje

3. dan MURANO, BURANO, TORČELO Doručak. Napuštanje hotela i fakultativna poseta najlepšim  ostrvima lagune Murano, Burano i Torčelo u trajanju od 5 sati. Odlazak do luke Punto Sabioni i vožnja brodom po Venecijanskoj laguni. Obilazak  ostrva Murano, poznatog po izradi predmeta od stakla. Obilazak jedne od fabrika stakla. Nastavak puta brodom do ostrva Burano, poznatog  po izradi venecijanske čipke i po kućama jarkih boja. Obilazak i upoznavanje ostrva.i kraće slobodno vreme za ručak. Povratak na brod i nastavak vožnje ka Torčelu – najstarijem naseljenom ostrvu lagune, razgledanje katedrale Santa Maria Assunt  Povratak brodićem do luke Punta Sabioni. Nastavak putovanja ka Beogradu. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.

4. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutranjim časovima na mesto polaska. Kraj  programa.

                                                                                                                    

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

01.05-04.05.2020

PRVI MAJ

3*

109€

89€

03.07-06.07.2020

LETO

3*

109€

89€

18.09-21.09.2020

LETO

3*

109€

89€

23.10-26.10.2020

JESEN

3*

109€

89€

11.12-14.12.2020

ADVENT VIKEND

3*

109€

89€

  UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE                                                                           

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu sa 3* u oblasti Veneto (Monastier, Lido di Jesolo, Noventa di Piave..Caorla..)

• Obilaske prema programu Outlet Palmanova
• Usluge licenciranog turističkog vodiča

• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete- OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE

Venecija 20 €  i Ostrva lagune 30 €. Cena obuhvata povratni autobuski prevoz do luke Punta Sabioni ,povratni brodski prevoz-Venecija i ostrva lagune i uslugu vodiča. Cena karata je podložna promeni od strane ino partnera.  -obaveznu gradsku komunalnu taksu  za hotele sa 3* - 1.60 € dnevno po osobi (podložnja je promeni)
- ulaznicu za fabriku stakla u Muranu 5€- Individualne putnikove troškove -putno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji) 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 45€. Doplata za dodatno sedište 50€ .Doplata za izbor sedišta 15€ .
VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

 • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu  
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:.Hotel u oblasti Veneto  Majestic 4* Panorama3*, Azzuro 3*-Lido di Jesolo,, Base to stay 4*-Noventa di piave, Vila Fiorita 4*-Monastier di Treviso.  Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hoteli raspolažu restoranom, recepcijom, aperitiv barom. Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak.

HOTEL ATENE 3*  se nalazi izmedju Trga Mazzini i Trga Brescia, na oko trideset metara od plaže. Hotel bar sa terasom, restoran, besplatan bežični internet, parking sa ograničenim brojem mesta i sopstveni deo plaže  Sve sobe imaju TWC, TV, telefon, sef (uračunat u cenu), klima uredjaj (uračunat u cenu), i balkon (bez garniture za sedenje). Usluga u hotelu je noćenje s doručkom ili polupansion uz doplatu.  Doručak – švedski sto (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz menija (uz veliki izbor salata sa švedskog stola)- www.hotelatene.com

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • OPŠTE NAPOMENE:
 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 1 od 1.2.2020.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno