JEZERA AUSTRIJE PRVI MAJ 2020 KLAGENFURT -SALZBURG-BAD IŠL-HALŠTAT-GRAC - 30 april-4 maj 2020/5 DANA/ 3 NOCI /bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: 199€ / SPECIJALNA PONUDA: 169€ do 5.4.


preuzmite program putovanja (pdf)

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija.


 

Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke.


 

Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš je u Bad Išlu izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici.


Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu.

Program putovanja:                                                           5 dana / 3 noći/ autobusom

1. dan        BEOGRAD –KLAGENFURT (VORTERZE)  
Polazak iz Beograda u 06:00h. Dnevna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa povremenim pauzama radi osveženja i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Klagenfurt u poslepodnevnim satima. Jedan od najlepših starih gradova Austrije ostavlja bez daha sve koji ga posete. Jezero Worthersee (Vorterze) na čijim obalama leži Klagenfurt je jedno od najlepših jezera Austrije, oivičeno alpskim obroncima i gustim šumama, koje u zimskom period kada se zaledi postaje najveće klizalište na otvorenom u Evropi. Posle obilaska grada i jezera smeštaj u hotel u jezerskoj oblasti. Slobodno veče. Noćenje. 

 

2. dan      MINIMUNDUS- SALZBURG- 

Posle doručka napuštanje hotela i odlazak u fakultativni obilazak obilazak Minimundusa, parka minijaturnih građevina u Klagenfurtu ili slobodno vreme. Ovaj Svet u malom sadrži više od 150 minijaturnih modela arhitekture iz celog sveta, napravljenih u omeru 1:25, koristeći originalni materijal. U parku možete videti Kip slobode, Sidnejsku operu, Tadž Mahal, Belu kuću, Sulejmanovu džamiju, Ajfelov toranj… "Najveća" minijatura je model bazilike sv. Petra u Rimu, a "najviši" CN toranj iz Toronta. Posebno su zanimljivi modeli katedrale "Sagrada Familia" iz Barselone, te spejs šatl, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje. Nastavak puta prema Salzburgu. Dolazak u Salzburg u poslepodnevnim satima. Obilazak grada najpoznatijeg po rođenju Mocarta i baroknoj arhitekturi. Poseta Mocartovoj kući koja je i najposećeniji muzej u Salzburgu, obilazak starog jezgra grada poznatog po neverovatnoj očuvanosti građevina.Smeštaj u hotel u regiji jezera i slobodno veče. 

3.dan MONDZE- ST GILGEN ( Wolfgangsee)- ST VOLFGANG  - Schafberga

Posle doručka obilazak mesta Mondze na istoimenom jezeru. Jezero Mondze, tajanstveno kao i sam njegov naziv – “jezero mesečine”, a i sva druga jezera regiona Salkamergut, svojom čistom, prirodnom lepotom očaravaju sve posetioce. Po dolasku u Mondze obilazak i šetnja. . Potom sledi odlazak u Sankt  Gilgena, u kome je rođena majka jednog od najcenjenijih kompozitora – Volfganga Amadeusa Mocarta (Wolfgang Amadeus Mozart). Šetnja uz jezero do starog jezgra St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom sv. Egidija i glavnim trgom s fontanom. Uske ulice podsećaju na primorske gradiće i sve je tako divno i krasno da ne znate na koju stranu pre da gledate. U  ovoj čaroliji ćemo se zadržati par sati a potom put nastaviti vožnjom brodom (fakultativno) prema živopisnom gradiću St. Wolfgang na obali jezera koji je tokom cele godine izuzetno posećen; šetnja do trga Kirchen i razgledanje bogato ukrašene crkve s Pacherovim oltarom, najlepše crkve na području austrijskih jezera .Slobodno vreme za ručak, a potom ovaj veličanstveni doživljaj upotpunjujemo izletom starom svetskom cog-železnicom (fakultativno) od St  Wolfganfa  do  planine Schafberga. Vozicete se prekrasnim krajolikom do vidikovca na visini 1783 m  gde pogled seže na neverovatna jezera i zanimljive gradiće, iznad blistavih jezera Salzkammerguta (npr. Jezera Volfgangsee, Irrsee, Mondsee i Fuschlsee) do jezera Chiemsee u Nemačkoj u podnožju Alpa.  Vožnja traje 35 minuta.  Uveče povratak u hotel.

Napomena: Redosled moze biti promenjen u zavisnosti od reda vožnje voza i broda.
4 .dan  BAD IŠL – HALŠTAT – GRAC

Odjava iz hotela. Vožnja do aristokratskog lečilišta Bad Išl.  Fakultativna poseta Carskoj vili, letnoj rezidenciji Franje Josipa i carice Sissy sa stručnim vođenjem kroz prostorije vile. Šetnja velikim parkom uz vilu te istorijskim jezgrom do jedne od čuvenih austrijskih poslastičarnica Zauner. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolač.. Odlazak u jedno od najlepših mjesta Austrije, Halštat na obali istoimenog jezera. Razgledanje romantičnog gradića s istorijskom patinom uz županijsku crkvu, preko glavnog gradskog trga do ribarskih kuća. Fakultativna poseta starom rudniku soli kao i ‘’šetnju nebom’’, spektakularan vidikovac iznad Halštata na planini Salzberg a ručak i odmor preporučujemo u restoranu Rudolfov toranj. Nastavak putovanja prema Gracu. Po dolasku, razgledanje grada: staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus. Nakon obilaska grada slobodno vreme. Nastavak putovanja  kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora
5.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga

 

 

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

30.04-04.05.2020

PRVI MAJ

Hotel 3*

199€

169€

18.06- 22.06.2020

LETO

Hotel 3*

199€

169€

01.10.-05.10.2020

JESEN

Hotel 3*

189€

159€

UPLAĆUJE SE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                                                                                                           

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Prevoz autobusom od 50 do 87 sedišta na navedenoj relaciji / mesta se odredjuju prema prijavi
·1 nocenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini jezera Vorterze

-2 nocenja  sa doručkom u okolini jezera regija Salzburg
·Stručno vođstvo puta u pratnji turističkog vodiča
·Troškove organizacije putovanja
- CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Obavezno putno zdravstveno osiguranje, moze se kupiti u agenciji
·   Individualne troškove , kao i ulaznice za muzeje, galerije: muzej Halštat cca 11€, Mocartva  kuću cca 11 €, Carsku vilu cca 17 € (uključen park i razgledanje vile sa lokalnim vodičem)
-FAKULTATIVNI IZLETI: OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RAČUN AGENCIJE:

Minimundus – 25 eur (prevoz i ulaznica)  (deca 15€)
Obilazak St Wolfganga- 20 eura sa uračunatom brodskom kartom (St.Gilgen- St.Wolfgang)
Vožnja  starom železnicom do vidikovca planine Šafberg – vozna karta 35eur ( St . Wolfgang- Schafberga )
Poseta rudniku soli u Halštatu – ulaznica 35 eur  (oko 1,5h traje  uključuje zaštitnu odeću, vožnju (žičnom železnicom gore/dole & razgledanje & audio, vožnju  brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča). PAKET SVIH IZLETA: 110€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  CENE ULAZNICASU PROMENLJIVE!! Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 € 80€. Doplata za dodatno sedište 70€ . VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

       25 EUR min 10pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

  15 EUR min 10pax

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu  Narodne banke  na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: : Hotel se nalazi se u Salcburgu. Sa centrom grada povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit). Sve sobe imaju TV, TWC. Hotel ima salu za doručak koji je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.oekotel.com/#top  Tačan naziv hotel biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs do 7 dana pred put.  
OPIS SMEŠTAJNOG OBJEKTA:  Hotel 3* Salcburg – Austria Trend Salzburg Mitte 3* www.austria-trend.at Insbruk – Alpin Hotel Oekotel 3* nalazi se u Salzburgu. Sa centrom grada, povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom… www.oekotel.com/#topT. ačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred put.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
  • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

 

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

 UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 248/2020 
Cenovnik br. 1 od 1.2.2020.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno