ISTANBUL AVIONOM 2020 ( UKLJUČENE SVE TAKSE) - 6 dana /5 noci /HOTEL+AVIO ( INDIVIDUALNI POLASCI-TERMIN I BROJ NOĆENJA BIRATE SAMI)

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: od 179€


preuzmite program putovanja (pdf)

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Top Kapi, Sulejmanova Džamija,

Vjeruje se da je vizantijski car Justinijan, kada je 532. godine po prvi put ušao u završenu  Aja Sofija rekao “Solomone, nadmašio sam te!”, aludirajući na činjenicu da je pomenuti jevrejski vladar, po legendi najbogatiji, sagradio čuveni prvi Hram u Jerusalimu. Upravo ovo svjedoči o veličanstvu ovog objekta, izgrađenog za manje od šest godina. Tokom čak 1000 godina svog postojanja, bila je najveća katedrala na svijetu. Kao i Aju Sofiju, Mehmet osvajač naredio je izgradnju Top Kapi palate (topovska palata), iz koje su turski sultani skoro četiri vijeka upravljali svojim carstvom. Ovaj ogroman kompleks odličan je prikaz islamske umjetnosti, sa bogatim dvorištima obloženim zamršenim ručno oslikanim pločicama i ukrašenim sobama. Sulejmanova džamija je sagradio osmanski sultan Sulejman Veličanstveni 1557. godine. Ova džamija se smatra arhitektonskim pandanom vizantijskoj crkvi Aji Sofiji. Ovo je po veličini druga po redu džamija u Istanbulu i jedna od najznamenitijih građevina tog grada.

Krstarenje Bosforom 

Krstarenje Bosforom je sjajan način da se upoznate sa Istanbulom. Sa broda se mogu videti neke od najvećih njegovih znamenitosti: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata, Dolmabahče džamija, Galatasaraj Univerzitet, Ortokoy džamija, Rumenli hisar (vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Bosfor istovremeno razdvaja i povezuje Evropu i Aziju. Bosforski moreuz povezuje Mramorno more sa Crnim morem. Njegova dužina je 35 km. Ono što svakako treba posetiti je i Carigradska (Vaseljenska) patrijaršija jedna je od četrnaest pravoslavnih crkava. 

Program putovanja:

              Paket aranžman hotel sa doruckom+ avio prevoz   

1..dan BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Dolazak u Istanbul, pasoške i carinske formalnosti..Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u  izabranom hotelu  na bazi odabrane usluge. Noćenje.
2. – pretposlednji  dan ISTANBUL  Boravak na bazi uplaćene usluge. Slobodni dani za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; fakultativni večernji odlazak na tursko veče (večera i program). Noćenja.
Poslednji dan ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Dolazak u Beograd .
Kraj usluga.

         TERMIN, HOTEL, BROJ NOĆENJA BIRATE VI                            

HOTEL / Kategorija

Lokacija

 

 Tip sobe/

Usluga

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

Hotel Lola 3*

 

Standard ND

4/3

na upit

169€

 

Standard ND

6/5

na upit

179€

Grand Hotel Halic 4*

 

Standard ND

6/5

na upit

199€

  • Ponuda je informativnog karaktera i sačinjena je prema trenutoj raspoloživosti i dostupnim tarifama na letovima, kao i prema trenutnoj rasoloživosti u hotelima.
  • Cena može da se promeni u svakom trenutku i zagarantovana je samo uplatom

Izbor drugih datuma i hotela je moguć po drugim cenama
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
-Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
-Aerodromske takse koje su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse.
-Kabinski prtljag 55x40x20 - 8kg
-Smeštaj u  izabranom hotelu u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
-Povratni transfer do hotela -50€  
-Veći kofer do 23kg - doplata 30 €
-Vodiča - putovanje je individualno

-Fakultativne izlete - mogućnost organizovanja - na upit
-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika prema uslovima Uniqua osiguranja
 -Nepomenute usluge
FAKULTATIVNI IZLETI: :
-Tursko veče na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program ,neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće -45 €;
-Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Sulejmanova Džamija ,Aja Sofija)- 50 €;
-Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji-25 €.
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate ,a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner .
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Gotovinski, preko računa ili platnim katicama - uplata 100% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 5 dana pre početka korišćenja aranžmana POPUSTI: Umanjenje za dete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10%. DOPLATA za sobu 1/1 na upit.
POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ISTANBUL:
Rezervacije su NON-REFUNDABLE-bez povracaja novca.

                        

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ: -Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.
VAŽNE NAPOMENE:-Program je individualan.
Rezervacija aranžmana se vrši na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja .Agencija Travel Klub zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-Travel Klub nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu.

-Travel Klub ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

- Važne napomene:
-Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
-Kod transfera aerodrom-hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta OPIS HOTELA U ISTANBULU : Predlog hotela:  
Lola hotel 3* : Objekat The Lola Hotel nudi klimatizovane sobe sa besplatnim WiFi internetom i poslugom u sobi, a nalazi se na idealnom mestu u centru Istanbula. Ovaj objekat udaljen je 1,4 km od Kapali čaršije, 1,5 km od Aja Sofije i 2,9 km od Pijace začina. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su recepcija koja radi non-stop i zajednički salon . Sve hotelske sobe za goste sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u objektu The Lola Hotel. Popularna odredišta u blizini objekta The Lola Hotel su Konstantinov stub, Plava džamija i Bazilika Cisterna. Najbliži aerodrom je Aerodrom Istanbul, udaljen 42 km od hotela. Usluga prevoza od/do aerodroma dostupna je uz doplatu.
Grand Hotel Halic 4* Objekat Grand Hotel Halic se nalazi na dobroj poziciji u centru četvrti Bejoglu u Istanbulu. Iz hotela se pruža pogled na zaliv Zlatni Rog.Trg Taksim i Kula Galata udaljeni su par minuta hoda. Hotel poseduje bazen u zatvorenom i spa centar. Hotelske sobe i suite jedinice lepo su uređene i imaju prostor za sedenje opremljen flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Gostima su na raspolaganju grejanje, klima-uređaj i besplatan WiFi. Na raspolaganju su vam i tradicionalni hamam, suva sauna i usluge masaže. Na najvišem spratu nalazi se restoran Adali koji nudi turska predjela i ima jedinstven pogled na drevni Istanbul. U baru sa bilijarskim stolovima i muzikom uživo možete da probate žestoko alkoholno piće raki sa ukusom anisa. Tradicionalna turska kafa služi se u baru u foajeu Rude De Pera. Tramvajska stanica Tunel u dinamičnoj Ulici Istiklal udaljena je 5 minuta hoda od hotela Grand. Stanica uspinjače Bejoglu je udaljena samo 100 metara i njome se direktno stiže do mosta Galata. Do najbližeg tržnog centra Demiroren AVM stiže se za samo 10 minuta hoda. Tržni centar Cevahir udaljen je 5 km.  Na recepciji možete da dobijete kartu za gradski prevoz.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI  2 PUTNIKA- INDIVIDUALNI POLASCI 
TERMINE I BROJ NOĆENJA BIRATE SAMI -NA UPIT 
KLIJENTU ĆE BITI PONUDJENE POJEDINAČNE USLUGE AVIO PREVOZA ,  HOTELSKOG SMEŠTAJA I PO ŽELJI POVRATNOG TRANSFERA 

TRAVEL KLUB NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE USLOVI REZERVACIJE  ODABRANE AVIO KOMPANIJE I HOTELA 

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
LICENCA 248/2020
Cenovnik br. 1 od 20.09.2020.

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno