DALMACIJA 2020 SPLIT, SLAPOVI KRKE, TROGIR, ŠIBENIK, SOLIN, TVRĐAVA KLIS-HOTEL GLOBO 4* DAN ŽENA 2020 - 06-09 mart 2020 /2ND/bus DNEVNA VOŽNJA

CENA: od 119€ / SPECIJALNA PONUDA: 109€ do 15.2.


preuzmite program putovanja (pdf)

Dalmacija... Toliko lepa da je utkana u bezbroj prelepih pesama koje o njoj pevaju... Miris Mediterana, onog pravog, nekako vraća davna sećanja...  Imaćemo izlet do Nacionalnog parka Krka poznatom po slapovima koji oduzimaju dah... Posetićemo Trogir , gradić srednje Dalmacije u kojemu je svaki kamen spomenik i koji je uvršten na UNESCO-v popis svetske kulturne baštine. 
Specijalno skrojeno putovanje za sve one koji žele obradovati svoje oči i ispuniti srce i dušu... Pridružite nam se!

Split

Punih 17 vekova traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluostrvu blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palatu u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina palata je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom istorijom, lepotom prirodne i kulturne baštine. Dioklecijanova palata i cela istoriska jezgra Splita, na spisku su svetske baštine UNESCO - a još od 1979. Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise, grad je u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima. 

Krka

Nacionalni park Krka najveći su i najpoznatiji slapovi u Dalmaciji i smešteni su u neposrednoj blizini Splita. Sa svojih sedam slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i kraški fenomen. To je prirodni i očuvani eko sastav skoro netaknut od ljudske ruke i kao takav postaje nezaobilazna destinacija za sve koji posete Split i njegovu okolinu. Slapovi Krke sa obiljem tekuće vode, riba i vodenog bilja pružaju svakom posetiocu nezaboravan doživljaj prirodne lepote.

Trogir

Trogir su s pravom nazvali gradom muzejem zbog svoje vekovne istorija, vidljive na svakom koraku. Trogir je gradić i luka. Stara gradska jezgra Trogira dobila je status zaštićene svetske baštine pod patronatom UNESCO-a. Trogir je u prošlosti bio jedan od kulturnih središta Dalmacije. Trogir je riznica kulturno-istoriskih spomenika, lepota mediteranskog krajolika s bogatstvom sadržaja za odmor. Bogata gastronomska ponuda u konobama i restoranima u Trogiru, otkrit će vam sve užitke dalmatinske kuhinje. 

Program putovanja:                                4 dana/2 noći/autobusom DNEVNA VOŽNJA 

 

1.dan  BEOGRAD  – SPLIT
Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u 06:00h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Split u poslepodnevnim časovima. Smestaj u hotel. Slobodno vreme ili strucno pesacko vođenje Splita u pratnji lokalnog vodiča.: Dioklecijanova palata, Katedrala Sv. Dujma, Peristil, Grgur Ninski (delo Ivana Meštrovića 1929.g), Narodni trg, Marmontova ulica i Prokurative, Hrvatsko narodno kazalište, Muzej grada Splita.  Nocenje.

 2.dan -NP KRKA-ŠIBENIK  Doručak . Doručak.Slobodan dan u Splitu ili fakultativni polazak ka Nacionalnom parku „Krka“ (poludnevni izlet). Slobodno vreme za uživanje u prirodi nacionalnog parka . Sledi poseta Šibeniku, gradu na ušću reke Krke, smeštenom na kamenitim obroncima krševite Dalmacije. Grad kamenih kuća i ulica, grad s jednim od najrazvijenijih arhipelaga, ispred kojeg su mnogobrojna ostrva i ostrvca, uvale, bistro plavo more. Šibenik je takođe i grad koji je među prvima u Europi imao vodovod, a javnu gradsku električnu rasvetu čak i pre Beča ili Pariza. Danas je Šibenik grad s puno dalmatinskog duha, pesme, vina, s puno autothonog kako na osrvima tako i u zaleđu, svakako destinacija vredna poseta. U središtu Šibenika nalazi se poznata katedrala Sv. Jakova, trobrodna bazilika iz XVst, izrađena od belog bračkog kamena po idejama i nacrtima Jurja Dalmatinca. Svakako i ovu je spomeničku baštinu prepoznao UNESCO. Uz samu katedralu nalaze se 4 bunara, nekada velika spremišta vode, danas multimedijalni centar, gde oni radoznali mogu videti mnoge zanimljivosti o Šibeniku ispričane kroz njegovu istoriju. Povratak za Split. Noćenje. 

3 dan  SOLIN-TVRĐAVA KLIS  –TROGIR- BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela . Slobodno vreme ili fakultativni izlet  koji započinjemo obilaskom malog mesta Solin gde postoje ostaci stare Salone, nekada drugi najveći rimski grad. Nastavak puta do Tvrđave Klis, iz srednjega veka koja je služila za borbu protiv Turaka, danas  popularna kao poprište snimanja serije Games of Thrones a pruža fantastičan pogled na Split i Kaštelski zaliv. Nastavk puta do Trogira. Trogir je gradić Srednje Dalmacije u kojemu je svaki kamen spomenik, uvršten na UNESCO-v popis svetske kulturne baštine. Obilazak grada. Slobodno vreme za uživanje i šetnju promenadom a nakon toga fakultativna poseta vinogradima Kairos 15 minuta udaljenoj od Trogira. Uživaćete u vinu, pogledu i tišini za kakvu ste zaboravili da postoji. Vođena šetnja kroz vinograde.  Posetom je obuhvaćeno: degustacija 3 vina: rose i dva crna jačeg tijela : Kairos rose 2018, Kairos cuvee 2013 i Kairos crljenak/Zinfandel 2015, Uz vino se nude lokalne delicije u formi malih zalogaja: selekcija sireva i pančeta iz Dalmatinske zagore, sve uz marmeladu od karameliziranog luka, hleb  pravljen ispod peke te maslinovo ulje sa otoka Brača. Trogirski rafioli za kraj. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima .

4 dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.. Kraj usluga.

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA

PRAZNIK

HOTEL

 

USLUGA

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA* ograničen broj soba

06.03.2020-09.03.2020

DAN ŽENA

 Hotel  4*

2ND

119€

109€

01.05.2020-04.05.2020

PRVI MAJ 2020

 Hotel  4*

2ND

129€

119€

       Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE                                                                                                                                                                                                                   

U CENU JE URAČUNATO:

 • Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom
 • panoramski obilazak Splita
 • smeštaj – 2 noćenja sa doručkom u Hotelu  sa 4* u Splitu
 • usluga pratioca
 • usluga lokalnog vodiča
 • troškovi organizacije i vođenja puta

U CENU NIJE URAČUNATO:- FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA NA RACUN AGENCIJE: Cene su podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika): Pešačka tura Splitom-5€ , NP Krka sa ulaznicom i Šibenik   – 25€ (deca 20€), Trogir , Solin i Tvrđava Klis sa ulaznicom 15 (deca 10€), Poseta Vinariji sa vođenjem,  degustacijom i dalmatinskim delicijama 30€ .
-Ulaznica za muzeje i druge lokalitete npr  Salona ( Arheološki muzej Split 40kn-oko 5€ ), Gradina i sl. 
-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka .
-međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje
- individualni i ekstra troškovi.
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, lokalnih vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 50€. Doplata za dodatno sedište 60€ .Doplata za izbor sedišta 15€ . VAŽNA NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije TRAVEL KLUB  odvijaju se iz centra Beograda, ispred agencije kod Kalemegdana ili sa parkinga ispred SC Milan Gale Muškatirovič (bivši 25 maj). Raspored sedenja u autobusu pravi se na osnovu datuma prijave i ne može se menjati osim uz doplatu za izbor sedišta.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Niš –Leskovac

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR-min 10 pax

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR min 10 pax

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA : dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put ,platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu 
OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA:  Primer: Hotel Globo 4* . Hotel Globo se nalazi u centru Splita, na 10 minuta hoda od Dioklecijanove palate. U ponudi su klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom, modernim kupatilom i flat-screen TV-om. . http://hotelglobo.com/Tacan naziv hotela znace bice objavljen na sajtu najkasnije 7 dana pred polazak.
 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.travelklub.rs.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeleţen  obeleţivaĉima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 

Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMUUZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 1 od 5.1.2020.

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno