DOŽIVI SLOVENIJU 2021 -(LJUBLJANA, PIRAN, KOPAR, BLED, BOHINJ, POSTOJNA) - 11/14 novembar , 9/12 decembar 2021 /4 dana/3 nocenja u Ljubljani/ bus-DNEVNA VOŽNJA

CENA: 149€ / SPECIJALNA PONUDA: 139€ do 25.10.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Slovenija je primorska, podalpska država na jugu srednje Evrope. Zbog svog interesantnog geografskog položaja, geografskih karakteristika i netaktnuih prirodnih lepota, Slovenija privlači veliki broj turista.

Ljubljana, glavni i najveći grad ove države, nalazi se u takozvanoj ljubljanskoj kotlini, na reci Ljubljanici i predstavlja administrativni, kulturni, naučni, politički i ekonomski centar države. Jedna od glavnih karakteristika Ljubljane je svakako stari grad kao i različiti arhitektonski stilove sa kojima se možete susresti. 

Najlepša i najpopularnija slovenačka  turistička destinacija  Bled. Najznačajnije je prirodno jezero Slovenije. Nalazi se na nadmorskoj visini od 475 metara. Bledom dominira prekrasno modrozeleno jezero, čiju površinu krasi malo ostrvce, brojna neistražena mesta i širok spektar aktivnosti koje će zadovoljiti sve zaljubljenike prirode. Ovo mesto, postoji već hiljadama godina. Na početku 20. veka  je bila najlepša banja tadašnje imperije, i privlačila je  evropsku aristokratsku elitu. Jedna je od najlepših rezidencije Ex Jugoslavije. U lepotama Bleda uživali su najistaknutijih državnici iz celog sveta.

Ovo je  sjajno mesto ukoliko želite da provedete miran vikend u zelenilu i na svežem vazduhu. Na prvi pogled jezero izgleda kao iz bajke, naročito dvorac koji sramežljivo izvire sa litice iznad jezera. Tvrđava pod nazivom Bledski Stari grad, smeštena  je visoko na litici iznad samog mesta. Sa tvrđave pruža se prelep pogled na čitavo jezero. Tokom letnjih dana možete se okupati u jezeru i uživati u čistoj vodi.

U letnjim mesecima temperatura jezera se kreće oko 24 C. Plaža okružena šumom koja pruža prirodni hlad, nalazi se ispod starog grada. Svež vazduh i prijatna klima osvežava. Na Bledu postoje tereni za golf i tenis, a na jezeru je dozvoljen pecanje. Ne propustite vožnju fijakerom oko jezera. Malim drvenim brodićima koji plove jezerom, na čijoj se mirnoj  površini ogledaju vrhovi julijskih Alpa,  možete se prevesti do malenog ostrvceta i prelepe crkve koja datira iz 16 veka. Prema verovanju zvono postavljeno na crkvi ispunjava posetiocima sve želje. Ljubitelji biciklizma na Bledu na više mesta mogu iznajmiti bicikl  i krenuti u obilazak. Predivni hoteli okruženi su bujnim zelenilom.U zimskom periodu  jezero Bled i njegova okolina izgledaju kao iz neke bajke.

Sa svojim prirodnim lepotama i prelepom okolinom Bled predstavlja pravi biser Slovenije, stoga ne čudi da privlači brojne  turiste iz raznih zemalja, kao i poslovne ljude  tokom cele godine. Jedinstvena lepota jezera i njegova okolina, odličan  geografski položaj čine Bled idealnom destinacijom za odmor i vikend.

Bohinj

Na samo petnaest kilometara udaljenosti od Bleda, u srcu Julijskih Alpa smešten je Bohinj, sjajna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, koji žele pravo rashlađenje u  okruženju predivne prirode.

Iako Bohinjsko jezero nije toliko komercijalizovano kao Bledsko, njegova divlja i neukroćena lepota ima svojih velikih prednosti. Bohinjsko jezero je karakteristično  po tome što ga okružuju planine visine do 2000m i nacionalni park Triglav.

Tokom jula i avgusta temperatura vode u Bohinjskom jezeru dostiže do 25 stepeni , pa se u ovim mesecima preporučuje kupanje. Osim u kupanju brojni turisti  mogu uživati u vožnji u gumenim čamcima po obližnjim brzim rečicama, kao i pecanju jer je  Bohinj osim zabave na vodi idealan i za ribolov. Na svakom koraku možete videti ribolovce.

Postojnska jama je jedna od najvećih i najlepših pećina (jama) u Evropi. Nalazi se u blizini mesta Postojna u Sloveniji, To je sistem podzemnih hodnika, rovova, galerija i dvorana dug preko 20 kilometara.
Postojnsku jamu do sada je videlo neverovatnih 31 milion posetilaca što je čini najposećenijom turističkom pećinom u Evropi.
Otkrivena je davne 1818 godine kada ju je slučajno pronašao jedan meštanin. Već sledeće godine Postojnska jama primila je prve posetioce – turiste. 1872. godine u jamu su položene železničke šine a 1884. godine osvetljenje bakljama i petrolejkama zamenjeno je električnim. Postojnska jama je i danas jedina pećina na svetu u čije razgledanje odlazite vozom.
Veličanstvo Postojnske jame izaziva strahopoštovanje i divljenje prema onome što su priroda sagradila milionima godina unazad. Ne možete a da ne pomislite da je ovolika lepota nastala „sama od sebe“…

 

Slikovit, veličanstven, izazovan, tajnovit i neosvojiv dvorac izgrađen je u okomitoj steni visokoj 123 metra gde kraljuje već više od 800 godina. Njegovu romantičnom izgledu pridonosi i idilična rečica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.Neprestano prepletanje prirodnog i umetnutog, dela ljudskih ruku i stvaralaštva prirode, oblikuje biser srednjovjekovne snalažljivosti. Najveći špiljski dvorac na svetu, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, slikovito pripovijeda priču vremena kad je udobnost morala ustupiti mesto stvarnosti i kad je zveket oružja neretko nadglasavao pesmu trubadura. Toliko poseban i jedinstven da se uvrštava u deset najfascinantnijih dvoraca na svetu. Toliko romantičan da ga mnogi odabiru za svoj obred vjenčanja.Iza najvećeg špiljskog dvorca na svijetu nalazi se labirint skrivenih hodnika odakle je na pljačkaške pohode odlazio vitez Erazmo Predjamski. A u Jami pod gradom svoj su dom pronašli šišmiši.

Program putovanja:                                                           4 dana / 3 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

Cena : 149€, specijalna ponuda za rane uplate 139€.                                 
Polasci: 11 novembar i 9 decembar  2021,                                                                                            

                                                                                                                
1. DAN  BEOGRAD-LJUBLJANA-LJUBLJANSKI GRAD Sastanak putnika u 6h. Polazak iz Beograda u 6.30h. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Ljubljanu i upoznavanje grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Riblji trg, Tromostovje, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most... Mogućnost fakultativne posete Ljubljanskom gradu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN BLED I BOHINJ  Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jezera Bohinj i Bled. Vožnja ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite.. N oćenje.

3. DAN SLOVENAČKA RIVIJERA   Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Slovenačkog primorja. Dolazak u KOPAR oko 10h. Organizovani obilazak centra grada uz razgledanje: Titov trg sa divnom mletačkom Pretorijanskom palatom i katedralom Uspenja Presvete Bogorodice, Rotonda Svetog Jovana, Mletačka lođa... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak do divnog malog primorskog gradića  PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u poslepodnevnim satima. . Povratak u hotel . Noćenje.

4. DAN -  LJUBLJANA -POSTOJNSKA JAMA- PREDJAMSKI DVORAC -BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Fakultativni izlet do Jamskog grada i Postojnske jame. Po dolasku u Jamski grad, obilazak veličanstvenog Predjamskog dvorca, izgrađenog u steni visokoj 123 metra gde odoleva vremenu već više od 700 godina. Njegovom romantičnom izgledu doprinosi i idilična rečica Lokva koja duboko ispod dvorca ponire u podzemlje.  Posle obilaska tajnovitog dvorca, sledi poseta Postojnskoj jami. Ova jama jedna je od najpoznatijih na svetu, duga 21 km i neverovatno bogata pećinskim ukrasima, podzemnim životinjskim svetom sa tragovima ljudskog života. Za obilazak se ne morate posebno pripremati; potrebna vam je samo toplija odeća, jer je temperatura u jami tokom cele godine 10 °C. Veliki deo prekrasnih dvorana i siga pogledaćete tokom uzbudljive vožnje električnim vozom, a kroz dvorane i rovove pune sigastog blaga prošetaćete sa vodičem. Nakon razgledanja, povratak u Ljubljanu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći.

Kraj programa.

CENA OBUHVATA :

-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu 
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u  hotelu sa 3+ u Ljubljani  u sobama 1/2 ili 1/3
-uslugu stručnog vodiča  
-troškovi organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !)
•individualne troškove – nepomenute usluge
•boravišnu taksu za hotel 3,5 € po danu / po osobi, plaća se na licu mesta kod vodica
•fakultativne izlete:
(OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU),
 POSETA LJUBLJANSKOM GRADU (uspinjača uključena u cenu)  15€ 
 SLOVENAČKO PRIMORJE (sa ulaznicama) 30€
 BLEDSKO I BOHINJSKO JEZERO  25€
 POSTOJNSKA JAMA (sa ulaznicom za pecinu) 40€  (sa ulaznicom za pecinu i Jamski grad-zamak) 50€

-obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje 601,13 din  (može se uplatiti u Travel Klubu)

NA PAKET SVIH IZLETA -PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE ODOBRAVA SE POPUST 10€  !!!

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator usluga na odredištu je inopartner.
 

POPUSTI  I DOPLATE:  Doplata za sobu 1/1 80€. Doplata za dodatno sedište 40€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela oko 3,5€ po osobi po danu
 

NAČINI PLAĆANJA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu
 

OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA: : B&B Hotel Ljubljana Park 3* nalazi se u centru Ljubljane, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef. Sobe su u 1/2 (1/2+1 na upit) sa TWC, TV, mini barom, telefonom https://www.hotel-bb.com/en/si
Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak

 

 

 

 COVID 19 : Buduci da se mere vezano za Covid 19 menjaju svakodnevno , putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o pravilima ulaska u zemlju  u koju putuje. Sve ažurirane informacije  možete naći na sajtu Ministarsva spoljnih poslova , na sledecem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA !

 

U skladu sa odlukom Vlade , državljani Srbije mogu da uđu u Sloveniju ukoliko poseduju brzi antigenski test ne stariji od 48h ( cena so 1500 din) , PCR test ili potvrdu o vakcinaciji. proizvođaca Biontech/Pfizer, Moderna, Sputnik V, Johnson&Johnson, Sinovac Biotech, Sinopharm. 

 

OPŠTE NAPOMENE

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.     

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA POLAZAK ĆE BITI OTKAZAN ILI POMEREN
 

 

 

Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno