BEČ i ĐER - Na lepom , plavom Dunavu (Vahau dolina, Dvorac Lihtenštajn, banja Baden) - 10-13 novembar ( Dan primirja) , 15-18 decembar 2022 ( 4 dana /3 noci , EVENTHOTEL PYRAMIDE 4*, bus DNEVNA VOZNJA)

CENA: 199€ / SPECIJALNA PONUDA: 189€ do 10.10.

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori - Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica. Angenehm!
„GRAD MUZIKE” je glavni grad Austrije, razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava i postao jedan od najvažnijih rimskih baza centralne Evrope. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Jedna od mnogobrojnih fascinantnih građevina, palata Šenbrun, nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovca, građena je kao rival Versaju.

      BEČ i ĐER

   Na lepom, plavom Dunavu 2022, sa fakultativnom posetom

VAHAU DOLINA , ZAMAK LIHTENŠTAJN, BANJA BADEN

 Program putovanja:                                                           4 dana / 3 noći/ autobusom
                                                                                                                        DNEVNA VOŽNJA

 

1. DAN  BEOGRAD-ĐER-VOSENDORF 
Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz Beograda u 6h, iz Novog Sada u 7h. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Đer ( Mađarska). Obilazak užeg centra grada sa vodičem: Stari grad, Ovaroš (Óváros) koji leži na ušću reke Rabe i Dunava i koji je sačuvao  svoj istorijski karakter: Trg Beči kapu (Bécsi kapu) , Trg Sečenji, Benediktinska crkva i samostan Svetog Ignjatija Lojolskog, kao i muzej apoteka Sečenji. Ulice, trgovi, kuće i radnje starih zanatlija vraćaju nas u prošlost: palata Ziči, palata Esterhazi, a muzeji i crkve kriju mnoga blaga iz proteklih vremena. Boravak u ovom prelepom gradu biće pravi izazov! Nastavak put ka Austriji . Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN BEČ

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Beča, užeg centra grada u pratnji vodiča : Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Svetog Stefana. Fakultativni odlazak do dvorca Belvedere  koji je jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. . Čine ga  gornji i donji Belvedere, parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. Veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Nakon obilaska  slobodno vreme za uživanje u Beču do kraja dana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. VAHAU DOLINA ( KREMS-DIRNŠTAIN-SPITZ-MELK)

Doručak. Slobodno vreme,  ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Vahau Doline smeštene u pokrajni Donja Austrija. Dolinu krasi divna panorama od koje zastaje dah. Poznata je i po proizvodnji vina. Od 2000 godine ceo prostor je pod zaštitom UNESCO-a.
Prvo ćemo posetiti barokni gradić KREMS . Istorija ovog gradića, duga više od hiljadu godina, vidljiva je svuda – na ulicama i trgovima, u manastirima i crkvama, u gradskim kućama i utvrđenjima.  Krems na Dunavu predstavlja i vinsku prestonicu Austrije.
Nastavak putovanja do obližnjeg grada DIRNŠTAJN. Šetnja njegovim kamenim ulicama do divne barokne „Plave crkve“. Panoramski pogled na ostatke srednjovekovnog zamka u kojem je bio zatočen engleski kralj Ričard Lavlje srce..
Odlazak do mesta Spitz je po mišljenju mnogih jedno od najlepših naselja Vahau doline. Formiralo se u blizini ruševina dvorca Hinterhaus na levoj obali Dunava i okruženo je vinogradima smeštenim na terasastim brdima sa pogledom na reku. Pauza za rucak gde možete isprobati i najkvalitetnija vina ovog kraja.
Nastavak vožnje kraj živopisnih predela kojima dominiraju vinogradi i divna pobrđa koja se ogledaju u Dunavu. Dolazak u MELK.  Slobodno vreme ili fakultativna poseta Benediktinskoj opatiji Melk. Obilazak opatije u sklopu specijalno vođene ture koja obuhvata razgledanje nekoliko prostorija od kojih svaka ima neku svoju simboliku. Poseta znamenitoj Biblioteci i neverovatnoj baroknoj crkvi. Povratak u hotel . Noćenje.

4. DAN -  ZAMAK LIHTENŠTAJN –BADEN -BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni izlet do zamka Lihtenštajn (Burg Liechtenstein)  i  grada Baden. Jedan od autentičnih spomenika srednjeg veka i danas ponosno stoji na stenovitoj podlozi sa kulama koje se uzdižu i nude predivan pogled na okolinu. Izgrađen je 1130 godine, 1295 prelazi u posed lordova od Stadeka a na Božić  1807 godine princ Džon od Lihtenštajna gra vraća u posed porodice u kom ostaje do danas. U sklopu dvorca načlazi se i kapela St Pancras koja i danas služi svrsi. Nastavak put ka banji  Baden, poznatoj  banji zbog termalnih izvora sa sumporom još iz doba Rimljana. Međutim, danas ovaj gradić u Austriji mnogo više izgleda kao klasičan aristokratski grad za bečku elitu iz 19. veka, sa klasičnim stubovima na starim zgradama. Dok budemo šetali kaldrmisanim ulicama i zavojitim putanjama po Kurparku, primetićete da je ovde Betoven prisutan na svakom koraku. Od Betovenove ulice, koja vodi do Kurparka, preko kolonada Betovenove palate, pa do muzeja posvećenog Betovenu, ovaj kompozitor je praktično „ugrađen“ u svaku ulicu i kuću u ovoj banji. Betoven je voleo banju Baden i često je dolazio ovde – čak je u Badenu komponovao i neke delove svoje veličanstvene Devete simfonije. U poslepodnevnim časovima  polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći. 

Kraj programa.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom  "Na lepom plavom Dunavu"   je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

TERMIN  PUTOVANJA

 

USLUGA

 

HOTEL

 

REDOVNA CENA

 

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE

 

10.11-13.11.2022

DAN PRIMIRJA

noćenje sa doručkom

Eventhotel Pyramide 4*

199€

189€* do 10.10.

15.12-18.12.2022
BOŽIĆNI MARKETI

noćenje sa doručkom

Eventhotel Pyramide 4*

199€

189€* do 30.10.

                                                                                                                                                                   *ograničen broj soba

CENA OBUHVATA :                                                                                                                                                         

-prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu 
-smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u  hotelu sa 4*  u sobama 1/2 ili 1/3
-uslugu stručnog-licenciranog  vodiča  i pratioca grupe
-redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom
-troškovi organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM-OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !)
•individualne troškove – nepomenute usluge •boravišnu taksu za hotel 1,6 € po danu / po osobi, plaća se na licu mesta kod vodica.

•fakultativne izlete: (OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U TRAVEL KLUBU),
-pešačka tura Đer- 5€ (ukljucen vodic)
-obilazak Beča-10€ (ukljucen prevoz i vodic)
-Dvorac Belvedere -20€ ( ulaznica, prevoz, vodic)
-Vahau Dolina- 40€ ( prevoz 250km, vodic)
-Benediktinska opatija u Melku 20€ (vođena tura sa ukljucenom ulaznicom )
-Dvorac Lihtenštaj i Banja Baden 35€ (prevoz, ulaznica, vodic)

- bakšiš za vodiča

Napomena u vezi bakšiša : Bakšiš za vodiča nije obavezan, daje se na kraju putovanja , pri predaji anketnih listova u autobusu ukoliko ste zadovolljni uslugom. Napojnica je svojevrsna zahvalnost , nagrada osobi što vam je bila na usluzi tokom puta. Za višednevni obilazak, okvirna napojnica iznosi  5€ do 10€ . Ako je pored vodiča bio i vozač, možete mu dati napojnicu od 1€ do 5€ . Vozač nije angažovam od strane Travel Kluba , vec od strane prevoznika sa kojim Travel Klub ima ugovor o prevozu, ali je svakako veoma bitna i odgovorna osoba  za vašu bezbednost tokom puta. 

 -osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina) - može se uplatiti u Travel Klubu

PAKET SVIH IZLETA  UPLACEN  U TRAVEL KLUBU  iznosi 120€ umesto 130€   

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Travel Klub ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.  

POPUSTI  I DOPLATE:  Doplata za sobu 1/1 90€. Doplata za dodatno sedište 60€. Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela 1,6€ po osobi po danu

NAČINI PLAĆANJA : dinarski po srenjem kursu narodne banke , 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put , na rate čekovima,40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu


OPIS SMESTAJNOG OBJEKTA : Hotel Eventhotel Pyramide 4* ( Vosendorf) je udaljen 19km od centra Beca i nudi velik spa centar i prostor  za rekreaciju sa unutrasnjim i spoljnim bazenima. U zajedničkim prostorijama i pojedinim sobama moguće je koristiti besplatni WiFi. Sobe su klimatizovane sa sefom, minibarom, TV-om  sa satelitskim programima i kupatilom. Objekt je okružen zelenilom površine 45000 m²

  

Tačan naziv hotela biće objavljen na web stranici agencije www.travelklub.rs najkasnije 7 dana pred polazak

OTKAZNA POLITIKA:

Otkazna politika definisana je članom 8. Pravilnika o izvođenju tura - Opštih uslova putovanja:
Član ima pravo da odustane od putovanja o čemu je dužan da pisanim putem izvesti Udruženje - organizatora putovanja. Datum kada je Udruženje primilo pismenu odluku o otkazivanju od strane putnika predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru putovanja, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30 dana pre objavljenog polaska,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 1 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.

Član je u obavezi da organizatoru nadoknadi samo učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog: bolesti člana (COVID-19), smrti bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, poziva na vojnu vežbu člana, elementarne nepogode (zvanično proglašene). Za navedene slučajeve član je obavezan da dostavi Udruženju dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu ili poziv za vojnu vežbu). 

U slučaju bolesti putnika izazvane COVID-19 virusom važe isti Uslovi definisani Pravilnikom o izvođenju tura.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 30. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste predstavljanje projekta "Na lepom , plavom Dunavu". Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura organizacije Stari grad Travel Klub.

COVID-19: Budući da se mere vezane za COVID-19 menjaju svakodnevno, putnik je dužan da se pre putovanja sam informiše o uslovima ulaska u zemlju u koju putuje. Sve ažurirane informacije možete pronaći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.
TRAVEL KLUB NIJE ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROMENE MERA I USLOVA ULASKA U ZEMLJU PRE ILI U TOKU PUTOVANJA!

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Program pod nazivom  "Na lepom , plavom Dunavu"  je autorski program Travel Kluba. Svako neovlašćeno kopiranje sadržaja, organizovanje putovanja pod istim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini ista ili slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu odgovarajućim zakonskim sankcijama.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Organizator zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje Travel Klub ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem Travel Klub ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom i uslovima plaćanja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Prevoz i transferi obavljaju se standardnim prevoznim sredstvima, prema propisima i kriterijumima koji važe u zemlji u kojoj je registrovan prevoznik koga angažuje Organizator, i primenjuju se propisi, principi i pravila određenih od strane prevoznika (npr. prevoz u bilo kom prevoznom sredstvu ne podrazumeva numerisana sedišta, niti uključen obrok i piće tokom putovanja, itd.). Putnik ima obavezu da prihvati svako ponuđeno mesto u prevoznom sredstvu.
 • Organizator ima pravo da za prevoz angažuje sve tipove turističkih autobusa koji ispunjavaju uslove predviđene propisima (mini bus, autobus ili double decker), kao i druga prevozna sredstva ako to okolnosti uslovljavaju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom Travel Kluba, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika Travel Kluba na izletu, u suprotnom predstavnik Travel Kluba ima pravo da putnika isključi sa izleta.
 • U autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Travel Klub određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave na putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Travel Klub nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate izlet do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i koji ne obaveste Travel Klub na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretirani kao da su odustali od izleta.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa izleta je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta/putovanja. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator ne može odgovarati, niti se organizatoru pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.

 

PRAVILA PONAŠANJA:

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe, kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo, dok se na planine penjemo da bi se popeli i osvojili vrhove,a ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na sopstvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za određeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput raftinga, kanjoninga itd. se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja, kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstrožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
Popusti za članove
Popusti za grupe
Sačuvaj uspomene
Ostvari saradnju
Spavaj udobno