ATINA 2020 ( UKLJUČENE TAKSE, HOTEL 3*, VODIČ, TRANSFERI, ) - Termini u pripremi 2020/5 dana/4 noci /AVIO

CENA: / / SPECIJALNA PONUDA: od 379€

UPIT / REZERVACIJA


preuzmite program putovanja (pdf)

Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život.

Akropolj

Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea.

Plaka

Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa. zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kwai. Ovaj istoriski kraj nalazi se nedaleko od Akropolja, a odličan je izbor za uživanje u tradicionalnim grčkim zalogajima i piću.

Sunion 

Ukoliko želite da doživite jedan od najromantičnijih zalazaka sunce, ovaj hram ne smete propustiti. Udaljen 65 km od Atine.O njemu je prvi pisao Homer u svojoj „Odiseji“. Spomenuo ga je kao mesto gde je pristao Menelaj,da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata.

Program putovanja:

              Paket aranžman 5 dana / 4  noćenja / avionom  + transferi autobusom  

        OBILASCI:  ATINA - PELOPONEZ - PIREJ - EGINA - AKROPOLJ - SUNION - ATINA

 1.dan BEOGRAD – ATINA-AKROPOLJ  

Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Polazak za Atinu (vreme leta u tabeli). Doček  i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel.  Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra gradskim prevozom) - simbola Atine. Noćenje.

2.dan ATINA – PELOPONEZ-ATINA  

. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ATINA – PIREJ_EGINA  - ATINA

. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej  i ostrva Egine- poznatog i po nazivima ,,ostrvo Svetog Nektarija'' ili ,,ostvo pistaća''. Odlazak metroom i trajektom do ostrva Egina. Obilazak istoimenog grada Egina (lokalnim autobusom), manastira Svetog Nektarija - posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. U poslepodnevnim časovima povratak u Atinu. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor.  Noćenje.

4.dan ATINA - SUNION – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan ATINA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, polazak za Beograd . Dolazak u Beograd. 

(Kraj usluga)

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

HOTEL / Kategorija

Lokacija

 

 Tip sobe/

Usluga

Praznik

Broj dana /

noćenja

Termin

Cena po osobi u

dvokrevetnoj sobi

 Hotel 3*

 

Standard ND

DAN ŽENA

5/4

05.03.-09.03.2020.

379€

 

Standard ND

USKRS

5/4

16.04.-20.04.2020

439€

 

Standard ND

PROLECE  

5/4

21.05.-25.05.2020.

449€

           Dinarski deo aranžmana iznosi 1500 rsd a DEVIZNI SE UPLAĆUJE PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • povratni avionski prevoz na relaciji Beograd - Atina - Beograd kompanijom Aegean Airways
  • troškove aerodromskih taksi - oko 126 € (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
  • smeštaj u Atini (4 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
  • transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Atini prema programu
  • panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
  • troškove organizacije putovanja
  • usluge pratioca grupe
  • usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • putno međunarodno zdravstveno osiguranje
  • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 2€ po noćenju / po sobi
  • ulaznice i fakultativne izlete
  • Individualne troškove putnika

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

  • Peloponez - (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 80 € odrasli/ 70 € deca
  • Grčko veče - (restoran) - 35 € odrasli/ 30 € deca
  •  Sunion - (sa ulaznicom) 45€ odrasli/ 35 € deca
  • Akropolj - (sa ulaznicom) 35 € odrasli/ 25 € deca

 NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  50% POPUSTI:

  • deca od 0 - 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 - 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA: Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni. Gotovinski- uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje. Uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje.Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ATINA:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju: - od momenta ugovaranja aranžmana do 45 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.- od 45 dana do 30 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.- od 30 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni . Smeštaj je u Atini (Grčka) u hotelu 3*. Primer hotela iz opisa ili sličan:
HOTEL SAVOY 3*  
http://www.savoyhotel.gr/Hotel se nalazi u Pireju, u blizini Arheološkog muzeja Pireja, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), klima uređaj, sat TV, mini-bar, telefon, fen, internet konekciju.Doručak - kontinentalni švedski sto.
HOTEL ODEON 3* 
www.hotelodeon.gr Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.
 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  • Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
  • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 VAŽNE NAPOMENE:-Program je grupni .  Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 20 putnika.
-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje ili do popune mesta kasnije na upit.
-Promena datuma putovanja smatra se  otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travel Klub  je 5 dana pre početka putovanja.
-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
-Agencija Travel Klub  zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada Atine - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
-Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Organizator putovanja ne može biti odgovoran za ispravnost ličnog putnog dokumenta.
-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
 -Broj telefona lokalnog vodiča u Atini će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

                                                                V A Ž N A    N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije.

U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se  ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

                                                    Molimo Vas da pažljivo proĉitate Opšte uslove putovanja

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PUTOVANJE UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVEL KLUB

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA BIKE&TRAVEL doo-OGRANAK TRAVEL KLUB
 LICENCA 117/2016
Cenovnik br. 1 od 20.12.2019.